Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2012 - 07:34 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 07:29 PM, написа:

За последен път казвам,че съм виждала резултата и такъв има.

Естествено, че има резултат. Нали и аз това написах малко по-горе: Има ефект!
НО !!!
Въпросът е на каква цена. И човек, претендиращ да се занимава с обучение (което ще рече, че трябва да познава и психологията на кучето) да се явява защитник на подобни методи ...

Всеки от четящите да си прави изводите, след като ти самата до момента след толкова изписани неща и толкова качени извадки от статии (и то научни !!!) продължаваш да защитаваш метода...

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 07:37 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 07:29 PM, написа:

Претендирам да се занимавам с моите кучета!

Там е работата, че претендираш да се занимаваш с обучение на кучета.

Дори се бе наела да коригираш кучето на онзи психопат, дато си пребиваше животното. Явно ти щеше та го блъскаш с ток, вместо с бухалката или най-малкото би предложила метода, понеже "той има ефект".

User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 May 2012 - 07:46 PM

Бях се наела да му дам съвет как да се грижи и отнася към животното,защото той наистина имаше нужда.Да го разхожда,да играе с него,да го социализира с други кучета и така.Кучето му имаше нужда от елементарно възпитани,като общо послушание в началото то нямаше поведенчески проблеми-агресия или др.
''Защитавам'' го дотолкова,доколкото виждам ефекта от него.
Защитавам и използването на душач и?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 07:46 PM, написа:

Защитавам и използването на душач и?

Ами продължавай в същия дух.
Само че, както писах по-горе - аудиторията да чете и да си прави изводите !

User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 08:00 PM

Мисля, че ти задаваше някъде по-горе тъпия въпрос какво би направил този или онзи, ако кучето му например се спуснело след котка, към автомобил или нещо подобно. Демек, електронашийник ! и проблема е решен.

Тази снимка ти я качвам специално, така само за информация. Умишлено съм премахнал лицето на дамата, защото има хора тук от форумите, които я знаят и са я виждали на живо, а аз не искам да й правя реклама без да съм се допитал до нея.

Хубаво я виж колко е грамадна и хубаво виж какви малки кученца има.

Завършила е психология (това между другото, не се занимава с обучение, както ти афишираш за себе си).

Та тези въпросните кученца дамата ги води като държи повода им не с едната си ръка, а с показалеца на едната ръка. Виждал съм го с очите си! И ти гарантирам - няма дърпане, няма опит за гонене на когото и да било или каквото и да било. И още нещо ти гарантирам - кучетата не са дърпани или удряни дори и с пухено перце.

Ха сега де ! Как ли става това ?!

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 09:00 PM

Е да де ама не на всички кучетата са такива.Въпроса е като имаш проблемно куче(и не примерите не са тъпи,защото това са най-често срещаните проблеми+ агресия за храна и много стопани се сблъскват с тях).Как предотвратяват тези действия?
Стига ми задава въпроси,на които уж знаеш отговора пък хем не искаш да го кажеш.
По назад те помолих дай отговори на въпросите си(щом ги задаваш значи знаеш отговора).Ти ми отговори на тебе ли?
Тогава защо ми ги задаваш?
И какво за лелята и аз разхождам 3 кучета по 50 кг наведнъж и не са бити или да им е използван електрошок.
Какво сега нещо трябва да си мерим ли?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 09:34 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 09:00 PM, написа:

По назад те помолих дай отговори на въпросите си(щом ги задаваш значи знаеш отговора).Ти ми отговори на тебе ли?
Тогава защо ми ги задаваш?
И какво за лелята и аз разхождам 3 кучета по 50 кг наведнъж и не са бити или да им е използван електрошок.
Какво сега нещо трябва да си мерим ли?

Ти не си ме молила, а си искала. А и да помолиш, няма да ти отговоря по простата причина, че ти не искаш да учиш, а се представяш като знаеща.

Няколко пъти написах - аз с дресировка на кучета не се занимавам. Ти парадираш, че се занимаваш. Така че би трябвало да знаеш отговорите.

Да, аз зная отговорите.

А тези, на които отговарям и обяснявам не са малко. Но нито един от тях не се изхвърля, че е такъв или онакъв, а си казва реално какво му е нивото и какво иска да знае.

Така че нито имам какво да меря с теб, нито трябва да се връщам назад, за да започна да меря.

User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 09:46 PM

Идеално значи приключихме :beer:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 09:51 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 09:46 PM, написа:

Идеално значи приключихме :beer:

О-о-о-о НЕ !

Докато не си влезеш в ролята на МОДератор в темата където с пасивността си толерираш битките с кучета и докато не демонстрираш смирение по темата за поведение, в която доказа, че се абсолютно "боса" няма приключване !

Освен, ако не изревеш на АДМИНката да ми наложи забрана. Аз съм свикнал, когато комплексарите не могат да се докажат като качествени хора, да ме отстраняват, мислейки си, че така са решили проблема.

User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 10:03 PM

Нямам на теб какво да доказвам...нито на когото и да било.
Лека вечер.....аз приключих с теб по тази тема-окончателно.
Ако някой има нещо конструктивно и смислено да каже по въпроса съм готова да коментираме.
За заяжданки отговор няма да има.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 10:18 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 10:03 PM, написа:

Ако някой има нещо конструктивно и смислено да каже по въпроса съм готова да коментираме.

Ами какво чакаш. Коментирай!

Подадох ти достатъчно материал за коментиране.

User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 May 2012 - 10:18 PM

Enough is enough г-н Атанасов! Разбрахме отношението ви на няколко пъти за избора ми на модератор в подфорума на кучетата пазачи на стада. Но ще трябва да ви разочаровам отново, защото смятам че ShiBumi_GirL върши добра работа си там и ще продължава да я върши, докато има желание и си помагаме. Вашето мнение не е меродавно в случая и ако не сте доволен от модерираното на форума, просто не го посещавайте. Ще ни направете огромна услуга :ae_085:

Ще помоля да се придържате към темата, следващите коментари извън нея ще бъдат изтривани. Трябва да кажа, че съм на мнение, че вместо електрически нашийници може да се използват положителни методи, кликер и т.н. Може да отнеме повече време, но крайният резултат ще е много по-добър.

#153 Потребителят е офлайн   DHristova Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 10:46 PM

То ако става въпрос, има китайски имитации за които претендират че вършели същата работа.И са доста по евтини от този.
До сега никога не съм го пробвала,нищо че моето куче страшно много обича да лае.
За сега ефект има строгия нашийник и то без шипове.
Тази която се занимава с обучението и два пъти и слага такъв.Но според мен това е жестоко.
Защото тя с такъв не смееше да си мръдне дори и врата,от страх да не би случайно да я заболи.
Е все още се борим с лаенето и дърпането и.Но не е както беше в началото.
Има определени хора и кучета на които изобщо не обръща внимание.
А други страшно много я изнервят.Но не използваме нито кликери,нито свирки и тем подобни неща.
Стига и само едно твърдо "Не" в точния момент и похвала с някоя награда.
В нашият случай вече стига и едно погалване и дори върши по-добра работа от храната.

#154 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 11:14 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2012 - 06:29 PM, написа:

Претендирам да се занимавам с моите кучета!
Този спор до нищо не води освен до личностни нападки на които не смятам да падам и да отговарям.
За последн път казвам,че аз такъв метод на моите кучета не съм прилагала и не смятам.
За последен път казвам,че съм виждала резултата и такъв има.
Това е което казвам!
Деси не е мое решение дали обявата да стои тук и въобще няма какво да го коментирам.
И те попитах съвсем човешки с какво извършваш почукването и подръпването,защото ''почукването'' на Милан тук някой го водят като ритане на кучето,което пак се води жестокост,корекцията пак била жестокост с подръпване.
Но от Вас не виждам желание за диалог,а за нападки.
Атанасов вместо толкова пара да вдигаше можеше през това време да оясни защо аджеба примерно не трябва да се изполва,до какво води и др.Но не по лесно е да се драчим с хората.
Ако желаете да продължим да коментираме темата ще Ви помоля да спазвате добрия тон на общуване!Няма да си променим взаимно мнението като се сочим с пръст и се хулим.Но пък до разбирателство се стига дипломатично и тактично :ba_025:

''The use of shock collars on dogs is a very emotional topic. Discussions will often degrade into personal attacks, accusations of dog cruelty, and other types of name calling.''

Извинявам се са отговорът си в такъв случай.прозвуча ми иронично...Използвам почукване с ръка и дърпане на повода,отвличане на вниманието или команда Не.Моите кучета не се ритат ,но и котки не гонят.
Единственото ,което се опитвам да те убедя е ,че когато някой има проблем трябва да потърси специалист а не да си купува джаджи ,защото видиш ли действат.Колко пъти тук е имало въпрос за ръкав и лично ти си съветвала да не се захващат сами ? Няма проблем ,който да не може да се реши,но трябва и да знаеш как.А като не знаеш -отиваш там където знаят. На скоро имаше подобен спор в една друга тема.Там се изредиха доста доводи против,има много статии и изследвания за последиците и т.н. .
Отделно ,че тези джаджи са забранени от закона...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#155 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 11:27 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 16 May 2012 - 05:52 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 16 May 2012 - 03:43 PM, написа:

въобще не дискутирам функционира ли

desi79,

Напротив! Аз мисля, че точно това трябва да се дискутира. Особено, когато защитник на тезата да се използват шокови методи за корекция на поведението е човек, претендиращ да се занимава с обучение.

Функционира!
И то с много голям ефект.

Само че, човек претендиращ да се занимава с обучение би трябвало поне отмалко да е запознат и с въздействието на различните дразнители върху поведението (психиката) на кучето.

И когато претендиращият показва не само пълно невежество по темата, но и абсолютна неинтелигентност да се инати, вместо да се вгледа в себе си и да си даде реална оценка за това какво представлява, нещата стават опасни. Опасни за всички тези, които биха му повярвали, биха поверили любимеца си в ръцете му и после ще берат горчивите плодове на невежеството му.

И за всичко това плаща кучето!

Да се дискутира,съгласна съм.Но реално всеки може да си го купи и да го използва за каквото си поиска.А и Вие подадохте достатъчно материал за четене,така че освен такъв тип обяви да не се допускат във форумът друго не виждам какво може да се направи.Най -малкото защото е забранено използването му от законът.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#156 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2012 - 07:55 AM

Ето това вече е нормален диалог :smile:
Благодаря за,което :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 02:57 PM

Виждам, че усърдното избиване на емоционални взривове е в затишие(включая и аз де, преди няколко дни) и реших да се възползвам :smile: да обясня някои неща, с които не задължавам естествено никой да ги споделя или да ги приема.Просто лично мнение и виждания.
Първо да обясня, какво имам в предвид, когато споменавам помощни нашийници, които работят на принцип звук, мирис, вибрация.(Всички сте много упорити и се правите на луди, че не виждате тези варианти и сте се нахъсили да обсъждате единствено тока, щото нали..., ама аз също съм упорита и първо ще си кажа за тези, които познавам, пък на финала ще си кажа мнението и по отношение ел. нашийниците, сакън да не развалим темата :smile: )
Тези с различни видове звукови сигнали са много полезни при изпълнение на команди тип "ела тук", "на място" , "пусни" и т.н.Някой по горе попита, с какво са по различни от кликер или подадена команда лично от стопанина...Ами разликата е , че тези нашийници предлагат възможността да се подават команди от далечно разстояние, т.е когато кучето е прекалено далече или дори въобще извън зрителен контрол.Но принципа, на който действат е абсолютно същият, като този на кликера и други.
Мирис(което представлява прикрепена ампула, която функционира на принципа на интензивно изпръскваща се субстанция, под формата на облак) е много удачна, когато имаме схватка между две кучета, куче-човек и т.н от този вид...пак говорим за далечно разстояние и дава възможност на стопанина/стопаните, да се възползва от моментната дезориентация, излизане от дадено състояние и да подаде съответно следваща команда.
В общи линии говорим за почти едно и също нещо, но разликата е дистанцията :wb_052: .Т.е в единия вариант можем да използваме кликер, свирка, шише с вода(примерно), в другия нашийник с комбиниран звук+мирис.Това е.
Нещото, което много ме дразни е , че не помня кой вече пусна легендата за , че било по лесно, по бързо и т.н, и всички останали го захапаха тоз рефрен...Ами нищо подобно.Напротив, замислете се логично, колко е необходимо докато се заучи, затвърди и усъвършенства една команда, която се подава от голяма дистанция и в доста от случаите дори без визуален контакт?!Другото, което е, че не става работата, без някой който да те научи, т.е специалист в тази област(не, че това не го повтарям от как пиша по тези теми, ама карай...няма значение)Вероятността да се получи някой сакътлък или напълно погрешно заучаване е огромна , ако някой се захване сам да експериментира и съответно въобще, ама въобще не са препоръчителни подобни необмислени своеволия, дори и да се продават свободно на пазара въпросните продукти.
Няколко бързи примера ще дам, само защото е много важно всеки да си направи сметка и да обмисли добре дали въобще има нужда от подобно нещо, дали условията му го налагат, дали има много време докато се получат нещата, дали му е необходимо наистина.
Пример 1.В планината сте примерно...В един момент загубвате от очи кучо(дали от моментна разсеяност, дали е подгонило нещо си...Подавате звукова команда и след има няма няколко секунди/минути, кучо се появява да си получи наградката и своето заслужено браво. :md_064:
Пример 2.В парка сте...Изведнъж кучо се спуска подир някоя маца да и се обяснява в любов примерно ...Подавате звуков сигнал(вместо да търчите като изоглавени, да крещите, подсвирквате или там, каквото ви дойде на акъл) и кучо заковава на място, преди да е пресякъл някоя улица или да е награбил мацата.
И така мога да продължа с примерите до без край, но важното тук е да се проумее, че говорим за подаване на команди от голяма дистанция и , че трЕбва верно да си много прост, за да си въобразиш, че тези неща се случват моменталически...Няма как да ме убеди никой, че купуваш подобен нашийник, слагаш, натискаш магическото копченце и ооо чудоооо, кучо става перфектен изпълнител на команди.Наистина няма начин това да се случи, без мноооогооо работа, желание, упоритост и естествено най важната част...някой, който да ти покаже и научи как стават тез номера. :ae_085:

По отношение ел нашийниците..Ми хора, какво да обяснявам...Ако някой е решил да го ползва, не мисля, че каквото и да кажа ще го спре, а пък и ще означава, че не е искал да се поинтересува от алтернативните варианти, които предлагат много повече и функционалност.Аз лично никога не бих използвала дори и при сериозно сбиване между 2 едри екземпляра, защото това означава да поставя в неравностойно положение моето куче примерно(естествено, че всеки случай се разглежда сам по себе си), докато мириса-ампулата дава възможност и равни шансове и на двамата стопани да реагират светкавично.
Лично признавам, че бих купила подобно помощно средство, ако нямаше алтернативи, които ме устройват напълно.Но , както казах първата и най важна стъпка е всеки да си прецени дали наистина има нужда, дали ще се справи и т.н.
Мнението ми е абсолютно същото, като по горе описаното по отношение някой да си купи подобно нещо и да го използва ей така на своя глава.Друг е въпросът, че такива хора има и ще има занапред, ама не мога да ги мисля и тях съжалявам.Който не му е проблем да си шибне кучето с бухалка примерно, не мисля, че ще се впечатли от разказите, обясненията и съветите на който и да било.Но пък можем да постигнем много, ако успеем да запазим добър тон, всеки да си зададе въпросите, които го вълнуват и съответно да се получи една положителна и образователна(ако щете) дискусия по дадената и подобни теми.Не е толкова сложно... и противно на всички очаквания мисля, че дори и тема, която не е изпълнена с обиди, нервни изблици и лични квалификации би могла да бъде много интересна и гореща даже :smile: .

п.п.По отношение обявата, която предизвика толкоз много емоции, също мисля, че няма място тук, но в крайна сметка не е моя работа да решавам и да давам наклон на никой, а пък и погледнато от позитивна страна може да се използва за една хубава, положителна, обясняваща-разясняваща дискусия, ако след всичко изписано до момента и всички хвърлени ръкавици :ab_041: ...може да се превърне в такава де.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#158 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 May 2012 - 04:34 PM

Григи, много си убедителна :ae_085: ... Доколкото схващам, си привърженичка на новите технологични "изблици". Също така, следейки словата ти, разбирам, че коментираните устройства се използват не само за дресировъчни цели, а и изобщо и в ежедневния живот на кучетата. За търсените резултати и ефекта им върху психиката се писа достатъчно, ...няма да се спирам на тях... Но, за да действат тези устройства от разстояние, може да се предположи, че кучето ще бъде облъчвано и с електромагнитни вълни (дори и в режим на "готовност"), и то не много далеч от главата му... Би ли могла да ни "спуснеш" някаква статистика, от която да е очевидно, че ЕМВ са напълно безвредни и че с абсолютно нищо не застрашават здравето на кучетата - за ефекта им върху човека съм чувал, че не са съвсем безобидни... Иначе, отговорът на пушачите го знам - "ами то кое не е вредно днес..." :md_064:

#159 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 09:45 AM

[quote name='gorbyron' date='18 May 2012 - 03:34 PM' timestamp='1337351666' post='1045870'
... Доколкото схващам, си привърженичка на новите технологични "изблици"... Би ли могла да ни "спуснеш" някаква статистика, от която да е очевидно, че ЕМВ са напълно безвредни и че с абсолютно нищо не застрашават здравето на кучетата
[/quote]
Aми по отношение "привърженичка на новите технологични изблици"..или ти не си схванал добре или аз не съм успяла да се изразя правилно.Толкова съм против, че нямаш идея колко, обаче поради някакви причини съм била принудена да търся адекватни и дори бих казала животоспасяващи решения(разбирай го както искаш, няма да обяснявам, какво, защо и как, за пореден път).
Ще ти разкажа нещо, да видим дали ще направиш взаимовръзката и дали ще разбереш приликите и разликите и въобще какво искам да кажа...
Същото мнение имам принципно и за компютрите...Аз съм от старата школа и до ден днешен не мога да приема и се побърквам от яд и безсилие при мисълта, че огромен, ама наистина огромен процент деца, които вместо да ходят да ритат футбол или да играят на ластик в близкия парк, стоят пред тез изобретения с часовееее наред(и евентуално "тренират", ама на видеоигрички :eg_033: ) и на родителите това не им прави впечатление, щото пък и те, не е като да дават кой знае колко по различен възпитателен пример.В този смисъл до последно и докато можех отричах най безкомпромисно всичко свързано с думичката компютър(за мен това е една от най гадните и нелечими болести в днешно време, но същевременно се оказа и в някои случаи задължаващо наложителна :eg_033: ).В един прекрасен момент(въпреки, че аз съм много упорито повярвай и кат се запъна, дори и магаретата и мостовете се засрамват :smile: ) проумях, че неусетно съм задължена и просто няма друг начин освен да науча поне някои основни неща.Та сега съм в ситуация на ...Жена със знания на 5-10 год. дете.Не ми пречи, не ми пука и не ме е срам(възползвам се само като от нещо което би ме улеснило и без което е много трудно и то пак по вина на странични и независещи от мен фактори). Лично съм отсяла само най, ама най необходимото, без което не може и така си успокоявам съвестта, че въпреки всичко не съм изневерила на принципите и убежденията си.
С това лирично отклонение се опитах да ти обясня 2 в 1.Дано си разбрал.
По отношение статистика, както ти стана ясно предполагам, нито ще се впусна в някакви безмислени интернетски търсеници, нито ще си прежаля така важните няколко минутки, в които мога да отида да си обърна внимание я на кучетата, я на работа.Лично за мен е по опростено всичко...Имала съм проблем, посъветвала съм се с хора, към които изпитвам огромно уважение и стима като професионалисти в работата, която вършат и те са ми препоръчали даден метод, и изход от дадена трудна ситуация.И тъй като дори и ти успя да ме накараш да се замисля за момент, успокоението ми е, че използваните помощни средства са лицензирани, не са някой китайски боклук и са правени един куп тестове преди да бъдат пуснати на пазара.Толкова ми е достатъчно за сега, по натам ще видим дали ще задълбоча проучванията си. :smile: И не ги ползвам целогодишно, а 5-6 месеца в годината и то инцидентно...и понякога, в останалото време на годината.

Принципно продължавам да смятам, че е хубаво да се говори,обяснява и т.н, защото са неща, които навлизат в живота ни и ще навлизат все повече и повече... освен това съм почти на 100% сигурна, че истинска нужда от подобни помощни средства имат нужда много малък процент от стопаните на кучета.И е много важно да се разбере една основна максима...Грешно е да следва нещо само защото е модерно, правилно е , ако НАИСТИНА е необходимо. :mg_062: Това е .

п.п.Много те моля не ми задавай повече въпроси лично на мен, защото както предполагам стана ясно...лимита ми от време за висене пред компютър се стопи за тази тема...поне за тази и следващата седмица. :smile: :dog:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#160 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 May 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 19 May 2012 - 09:45 AM, написа:

И тъй като дори и ти успя да ме накараш да се замисля за момент, успокоението ми е, че използваните помощни средства са лицензирани, не са някой китайски боклук и са правени един куп тестове преди да бъдат пуснати на пазара.Толкова ми е достатъчно за сега, по натам ще видим дали ще задълбоча проучванията си. :smile: И не ги ползвам целогодишно, а 5-6 месеца в годината и то инцидентно...и понякога, в останалото време на годината.

Принципно продължавам да смятам, че е хубаво да се говори,обяснява и т.н, защото са неща, които навлизат в живота ни и ще навлизат все повече и повече... освен това съм почти на 100% сигурна, че истинска нужда от подобни помощни средства имат нужда много малък процент от стопаните на кучета.И е много важно да се разбере една основна максима...Грешно е да следва нещо само защото е модерно, правилно е , ако НАИСТИНА е необходимо. :mg_062: Това е .

Макар и да съм с неандерталско мислене, няма да се връщам чак към времената от палеолита..., само 40-50-60 години по-назад от сега - чудя се по какъв начин са оцелявали и са се оправяли хората без сегашните НАИСТИНА "жизнено необходими" неща... :ud_009: Иначе, като му "слушам" говора на съвременното ни "свежо" попълнение, усещам, че палеолита може да се окаже и привлекателен за тях... :md_064:

За лицензите и тестовете...Когато работата опира до финикийските знаци, всичко може да се докаже...Примерно флуорида, който все още се добавя към водопроводната вода в доста от населените места на САЩ - в началото са се чудели какво да правят с тази отрова, явяваща

се като страничен отпадъчен продукт от някакви производства...Та взели, че "доказали" колко е бил полезен за здравето, в конкретност зъбите, флуорида... И тук не 2 в 1, както се споменава някъде из горното мнение, ами се получило 1 в 3 за производителите... хем се

отърват от отпадъка, хем пък и им се заплаща като за "полезен" продукт, хем пък допринасят за "здравето" на американската нация...

Предполагам, че и сутиените се произвеждат по някакви лицензи..., но май напоследък се установява, че продължителната им употреба може да причини и тумори в областите на приложението им...

А понеже са лицензирани, мобилните оператори се надпреварват да предлагат от изгодни по-изгодни тарифни планове с по хиляди минути "безплатни" разговори... Защото са много загрижени за здравето ни, нали... :md_064:

П.П. Ако нещо е прозвучало като въпрос, нека не се счита като такъв... :dog:

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема