Измамник в животновъдна ферма
Публикувано: 29 August 2012 - 10:54 PM

#343 Guest_navar_*
Публикувано: 29 August 2012 - 10:54 PM
не ми излизайте с идеали,кинологията е бизнес и то доста печеливш..а примера с лекарството за някоя болест -извинете ме но фармацията е по печеливш бизнес от наркотрафика..ако там се мислеше как да се помага на хората( което е заложено в хипократовата клетва) г-н Марешки нямаше да кара кола за 1 500 000 кинта,нито да има частен самолет..или и той мисли за хората,продава имлекарства щот го е грижа за здравето им....
в българското законодателство няма забрана за развъждане,продажаба,отглеждане и квото се сетите на кучета със или без родословие..наредбите на ФЦИ си касаят само и единствено нейните членове..
в Бг са забранени някои неща-боевете с кучета,убйството на кучета,измъчването им..такива нещица
Публикувано: 29 August 2012 - 10:59 PM
Има такъв термин "нерегламентирани връзки", демек този, който ги е осъществил не е направил нещо по реда. Кучетата не са мелези, но не се и вписват като породни. Този проблем има различно разрешение при различните организации, според конкретния случай. Точно защото има сурбюлюк кретени по света, тези правила са въведени за да показват границата между това, което хора като navar считат за правилно и онова, което други определят като безпринципност. Ще говорите когато имате необходимите познания. В момента изказвате само и единствено емоционални аргументи.
valnata, ами то и като си осиновяваш дете плащаш една камара такси и "дарения", при това официално. Това също ли е търговия?! Тогава защо тя е разрешена, а черния пазар на бебета не е?! Айде поне веднъж се опитай да не жонглираш с фактите, а да бъдеш поне мъъъничко обективен. Не към останалите, а към себе си.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 29 August 2012 - 11:04 PM

Публикувано: 29 August 2012 - 11:09 PM

Като започнем да комуникираме не чрез писмената реч, тогава ще ми обясняваш кой какъв "тон" държи!
А последната ти редакция на поста показва колко изобщо не си наясно с определени условия и постановки в кинологията. Само ще ти поясня, че това не се учи от форуми.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 29 August 2012 - 11:13 PM
mlad6ito, в 29 August 2012 - 10:04 PM, написа:
Със вчерашното си кучило ,което има родословие работи за запазване и развитие на породата.Със днешното работи за себе си.Не оставя нищо в породата,защото нито може да се проследи нито да се използва.Ако не му харесва в дадена организация да членува да отиде в друга,като състезателите ни в Катар.Но и там има правила.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 August 2012 - 11:15 PM

Публикувано: 29 August 2012 - 11:17 PM
не ми излизайте с идеали,кинологията е бизнес и то доста печеливш..а примера с лекарството за някоя болест -извинете ме но фармацията е по печеливш бизнес от наркотрафика..ако там се мислеше как да се помага на хората( което е заложено в хипократовата клетва) г-н Марешки нямаше да кара кола за 1 500 000 кинта,нито да има частен самолет..или и той мисли за хората,продава имлекарства щот го е грижа за здравето им....
навар,не говоря за този който произвежда и продава лекарствата ...

Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 August 2012 - 11:19 PM
desi79, в 29 August 2012 - 11:13 PM, написа:
Със вчерашното си кучило ,което има родословие работи за запазване и развитие на породата.Със днешното работи за себе си.Не оставя нищо в породата,защото нито може да се проследи нито да се използва.Ако не му харесва в дадена организация да членува да отиде в друга,като състезателите ни в Катар.Но и там има правила.
Не може кучета от едни и същи родители един път да са породисти другия път вече да са "мелези".

Публикувано: 29 August 2012 - 11:20 PM

Публикувано: 29 August 2012 - 11:27 PM
mlad6ito, в 29 August 2012 - 10:19 PM, написа:
Не може кучета от едни и същи родители един път да са породисти другия път вече да са "мелези".
А как ще стане ясно кои са родителите ? В акта за раждане на дъщеря ми фигурира моето и на баща и име.А при кучето -на кой да се доверим?

Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 August 2012 - 11:28 PM

Публикувано: 29 August 2012 - 11:31 PM
desi79, в 29 August 2012 - 11:27 PM, написа:
mlad6ito, в 29 August 2012 - 10:19 PM, написа:
А как ще стане ясно кои са родителите ? В акта за раждане на дъщеря ми фигурира моето и на баща и име.А при кучето -на кой да се доверим?
Предполагам имаш основно образование, нали? Аз ти давам пример и го давам защото не съм съгласен, че винаги едно куче без родословие задължително трябва да е мелез, в такъв случай то не е мелез, а просто куче без родословие. В цялата работа аз не пиша нищо освен позитиви за раздъдниците, а успорвам твърдението, че не може едно куче да е породисто ако няма родословие. Това е пример който давам и можеш да ми зададеш и въпроса "А как знаеш че майката е куче а не мечка". Приеми го като въпрос просто, ако две родословни кучета направят поколение и не се изкара родословие на малките щото стопаните не държат това прави ли ги мелези, въпроса мисля че е повече от елементарен. Та показва ти човека родословията на майката и бащата, но на малкото не му се изкарва - то мелез ли е??? Тук разбира се напълно изключвам зрителните ти органи, които разбира се виждат какво представлява кучето пред теб виждат породните му белези, виждат доколко отговаря на стандарта, виждат и родословията на родителите му, следователно мозъка ти би трябвало да асимилира всичката тая информация и да ти подскаже, че това че кученцето няма родословие в случая не го прави "мелез". И за това не мисля, че е нужно да си специалист-кинолог-професор-доцент с много "познания" за да го прецениш.

Публикувано: 29 August 2012 - 11:36 PM
desi79, в 29 August 2012 - 09:27 PM, написа:
Поне така ми изглежда от страни.
Лек срещу болест? То май точно обратното става, защото в стремежа си да постигнат някаква визия, по-скоро създават проблеми на кучето (изпъкналите очи на пекинезите за к'ъв цяр са им на тях, или набръчканата кожа на шар-пея с к'во им помага в живота...)
Почти всичко, което носи приходи, се превръща в бизнес. Малко остават съвестните. Като е хоби и не е за пари, що не ги подаряват кучилата. Имало разходи - ами кой ги кара да подобряват породите. Както виждаме, средностатистическия стопанин на куче няма нищо против да си закупи кучето от "междусъседски" скачки ...
Кинологията е хоби, която за съжаление, подобно на лова, си играе с животи - дори да оставим настрана бездомните, които се пръкват по един или друг начин от породистите, да вземем например т.нар. culling - отстраняване/убиване на онези, които не притежават нужните качества. Що за любов към кучетата, що за хоби (със сигурност не всички го правят, но самият факт такава практика да се приема за нормална и допустима, на мен ми говори много за кинологията, която е всъщност едно хоби, да не забравяме).
Цитат
От тук http://en.wikipedia....ee_Dogs_Exposed
Много неща може да се прочетат и кажат за развъдчиците. Навярно пак ще заговорим за "безсъвестни" и "съвестни". Но един безсъвестен нанася толкова много мъка и страдание на животните, които те не заслужават по никакъв начин. Струва ли си? Да се развиват и подобряват породи, когато заради това се стига до извращения от страна на недобросъвестни развъдчици? При това да се развиват и подобряват породи ... за какво? С каква цел? Че нали почти всички тези висококачествени екземпляри са предназначени да лежат на дивана на бъдещите си собственици. Това може да го прави и най-обикновен уличен бездомник.
http://forum.dog.bg/...showtopic=27465
Не приемам лова. Хиляди хора обаче го смятат за нещо съвсем нормално, хиляди уважавани личности ходят на лов. Ловът не е нищо друго освен доказване на нещо пред себе си и другите.
Не приемам кинологията за нещо добро и позитивно в нашия свят. Хиляди хора обаче смятат, че кинологията едва ли не одухотворява човечеството. Кинологията просто доказва нещо на кинолога пред него си и пред другите. Нищо повече.
Единственият смисъл от кинологията е селектиране на работни качества в полза на определени професии (подчертавам професии, а не хобита като лова). Това по бих го приела като смислено. Не селектиране на екстериор да радва очите на стопаните, които ще го гледат като домашен любимец.
Знам, че мнението ми ще се сметне за крайно. Така, както не съществува идеална личност само с положителни качества, така не може да съществува идеално общество само с положителни страни. Приемам съществуването на кинологията, не се боря против нея, защото няма смисъл - трудно е да се бориш с егоистичните желания и предпочитания на цялото човечество.
Но много ви моля, не говорете така, сякаш кинологията е нещо свещено. Защото не е. Нито ловът е такъв. И кинологията, и ловът, са просто избор на определени хора. Нито едните допринасят за благото на човечеството, нито другите. И в двата случая тези хобита носят ненужна смърт и страдания - пряко или косвено, все тая.
И в двата случая тези хобита са отворили пътя към търгашеството и бизнеса. Ловните стопанства печелят от хора, които искат да ловуват (предимно чужденци с много пари). Кинологията е отворила пътя за търговците на кучета.
Публикувано: 29 August 2012 - 11:37 PM

mlad6ito
Проблемът е, че не схващаш за какво говорим и каква е идеята за правилата в кинологията. Дали някакво кучило е от еди си кои родители в днешно време е напълно доказуемо и може да се урегулира по различни начини. Правилата в клубовете и федерациите са направени за да РЕГУЛИРАТ определени отношения и да не се допуска някой да си разиграва коня както му дойде. Смисълът на тези правила не е просто да се издаде родословие, а да се избегнат или да се доведат до минимум не само здравословните проблеми на потомството, а и чисто обществените такива. Защото ако се спазват няма да има породоподобна популация и това го показват федерациите в нормалните страни. Там породоподобните като бройка са сведени до минимум и нерегламентираните връзки се броят на пръсти. Това е смисълът на правилата, а не дали бай Иван веднъж е произвел кучета с родословия, а следващия път без такива.
А "чиба" ще казваш на онази, която те търпи у вас !
Ако имаше достатъчно опит и знания щеше да знаеш, че има кучета, които по външни белези много приличат на дадена порода, но реално произхождат от две различни. Разбира се, това няма как да го разбереш от форум.

Публикувано: 29 August 2012 - 11:44 PM
Едно куче като те ухапе после не се прави на лудо, но човека хапе и се прави на луд после...
[quote]Ако имаше достатъчно опит и знания щеше да знаеш, че има кучета, които по външни белези много приличат на дадена порода, но реално произхождат от две различни. Разбира се, това няма как да го разбереш от форум. [quote]Що реши че не го знам? И престани с тия "знания" вече ставаш смешна разбрахме че си голям специалист. Интересно ако ти дам и обратния пример какво трябва да кажеш - напълно легитимен развъдчик, но бебетата имат някои екстериорни дефекти това според теб ще ги превърне в мелези така ли? Хайде престани вече с тия "знания и начетеност", че ако си мислиш че като ми се държиш тука тържествено утре сутринта няма да отидеш на гадната ти работа и цял ден да се комплексираш се лъжеш много. Айде чиба вече.Сега очаквам пак някакъв рецитал "много съм начетена имам много познания" и очаквам как ще ми обясниш, че кучето ми купено от легитимен развъдник понеже се прояви дефект изплезва си езика всъщност е мелез. О боже как ще живея сега то не става за изложба какво ще правя сега...ако го заведа ще видят че си плези езика и ще го дисквалифицират по дяволите не се чувствам аристократ...

Публикувано: 29 August 2012 - 11:51 PM
Ти къде прочете, че такива кучета ги нарекоха "мелези" и изобщо кой ги е нарекъл такива и като как така реши, че сме всички?! Кой знае какво си чел, че и после недоразбрал. Наричат се породоподобни, защото произхода им не е гарантиран или нерегламентиран. Това са термините, които се използват. И никъде не коментирам дали си против или за развъдчиците или развъждането. Хич не ми пука за какво си ! Има ясни правила и за да има ред, те трябва да се спазват и не виждам причина да лъжа някой, че си е купил куче от определена порода само защото прилича на тази порода. Произход се доказва с документи, останалото е породоподобно. Не е задължително да е мелез, но е възможно. Това е тънката разлика, която ти предстои да научиш. За това споря, а не за някакво си кучило.
И слънце, работата ми изобщо не е гадна. Много си я обичам. Не отъждествявай собсвеното си отношение към работата с това на другите. Някои работим това, което сме си избрали и за което сме учили.

А глупостите, които продължаваш да ръсиш за брака в кучилото или за екстериорните недостатъци са доказателство колко малко разбираш от тази материя.

Публикувано: 29 August 2012 - 11:55 PM
Ако кучетата са мои за мен няма да се мелези,породоподобни,приличащи.Но за теб и останалите ще са ,няма как да си сигурен това което казвам дали е истина или не.
И хайде малко по-спокойно ,ДесиД не те е обидила никъде.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 August 2012 - 11:59 PM
Цитат
Супер тогава не ме занимавай. Тя не твърдяла, че всяко куче което поради някаква причина няма родословие е мелез, а досега ми рецитираш някакви работи ти малоумна ли си?