Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#341 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2012 - 10:54 PM

В целите на развъждане на една европейска порода, първото изречение гласи следното " Развъждането на кучета от породата ІІІ------ІІІІІ , е хоби,в което едни развъдчици влагат повече средства от други." До сега не съм видял развъдчик да натрупа състояние от развъждане. Но все пак темата си беше за варненския измамник. :tb_195: Измамниците печелят защото не развъждат.

#342 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Цитат

Съвестния развъдчик дава цифрата пари за грижите за кучетата и за всички консумативи

Няма лошо. Но това не променя факта, че кучетата са се превърнали в бизнес. И едните и другите ги продават, нали така?

#343 Guest_navar_*

• Група: Гости

всички продават веееее..ама се правят на света вода ненапита..имали разходи-аз нямам ли?? и защо аз имам няколко клубни кучета,но не произвеждам кучила?? нямам ли разходи за тях?? това че развъдниците продават кученца ,щото видиш ли имат разходи е оправдание-че кой ги кара да правят кучила?? нали е хоби,нали го правим за породата,от любов??
не ми излизайте с идеали,кинологията е бизнес и то доста печеливш..а примера с лекарството за някоя болест -извинете ме но фармацията е по печеливш бизнес от наркотрафика..ако там се мислеше как да се помага на хората( което е заложено в хипократовата клетва) г-н Марешки нямаше да кара кола за 1 500 000 кинта,нито да има частен самолет..или и той мисли за хората,продава имлекарства щот го е грижа за здравето им....
в българското законодателство няма забрана за развъждане,продажаба,отглеждане и квото се сетите на кучета със или без родословие..наредбите на ФЦИ си касаят само и единствено нейните членове..
в Бг са забранени някои неща-боевете с кучета,убйството на кучета,измъчването им..такива нещица

#344 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2012 - 10:59 PM

mlad6ito що не вземеш ти и такива пенещи се да понаучите няколко термина и тогава да "интерпретирате" (защото това правите) изказвания или твърдения. Вместо да четете форуми, я вземете и прочетете някой и друг правилник. Опитайте се да го поспазвате за известно време, ей така, заради опита. Пък после ще си говорим пак. На мен пък ми е омръзнало не само на дедовия да ми се правят на умници хора, които вчера са си взели куче и четат само по форуми мненията на никому неизвестни потребители и после обясняват или се "бунтуват" от нещо си.

Има такъв термин "нерегламентирани връзки", демек този, който ги е осъществил не е направил нещо по реда. Кучетата не са мелези, но не се и вписват като породни. Този проблем има различно разрешение при различните организации, според конкретния случай. Точно защото има сурбюлюк кретени по света, тези правила са въведени за да показват границата между това, което хора като navar считат за правилно и онова, което други определят като безпринципност. Ще говорите когато имате необходимите познания. В момента изказвате само и единствено емоционални аргументи.

valnata, ами то и като си осиновяваш дете плащаш една камара такси и "дарения", при това официално. Това също ли е търговия?! Тогава защо тя е разрешена, а черния пазар на бебета не е?! Айде поне веднъж се опитай да не жонглираш с фактите, а да бъдеш поне мъъъничко обективен. Не към останалите, а към себе си.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#345 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 29 August 2012 - 11:04 PM

Виж ся на мен пък ми е писнало асоциални незадоволени лелки да ми държат някакъв подобен тон щото най-интересното им занимание е да се заяждат по форуми. Кога съм си взел куче, какво и как правя ти няма как да знаеш за това избягвай да коментираш еле пък с тоя тон. И много ми е забавно как тука всички сте специалисти, кинолози и хора с 1 тон "познания" и ми се правите на изтънчени и на интересни. Едно куче или е породисто или не е третия вариянт НЯМА следователно ако вчера човека е членувал в клуб и са му признали кучетата, а утре не членува и му ги обявят за "мелези" това си е чиста простотия. И хубаво прочети постинга ми за търгашите и клубовете и тогава ми размахвай пръст, ОБАЧЕ дебилщината и минаването метър го има и там както във абсолютно всичко в България какво остава за клубовете, родословията и тн. Тебе ако ти туря едно лайно пред очите и ти размахам гордо едно родословие сигурно ще ми обясняваш колко чудесен екземпляр е това лайно от породата която пише на хартията.
User's Signature

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:09 PM

Така ли, бе, слънчице?! Че ти откога знаеш какво значи да си задоволен? Позволи на леля ти да ти напомни, че не е като ходенето по нужда. :md_064:
Като започнем да комуникираме не чрез писмената реч, тогава ще ми обясняваш кой какъв "тон" държи!

А последната ти редакция на поста показва колко изобщо не си наясно с определени условия и постановки в кинологията. Само ще ти поясня, че това не се учи от форуми.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#347 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 29 August 2012 - 10:04 PM, написа:

Едно куче или е породисто или не е третия вариянт НЯМА следователно ако вчера човека е членувал в клуб и са му признали кучетата, а утре не членува и му ги обявят за "мелези" това си е чиста простотия.

Със вчерашното си кучило ,което има родословие работи за запазване и развитие на породата.Със днешното работи за себе си.Не оставя нищо в породата,защото нито може да се проследи нито да се използва.Ако не му харесва в дадена организация да членува да отиде в друга,като състезателите ни в Катар.Но и там има правила.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#348 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:15 PM

"що не вземеш", "вчера си взел куче" - на такъв тон какво очакваш? Тука една шепа нервни лелички постоянно държите подобен тон и после цвъркате като ви се отвърне еми дръжте се нормално, ако някой мишок тука ви търпи то не съм аз щото в тоя живот не давам аванта на абсолютно никой камо ли на некакви такива като тебе. Не може всички да сме като тебе специалисти, кинолози и хора с "мноого познания" и като ще ме занимаваш да ми отговаряш на постовете в които си изказвам мнението после недей да ми се правиш на ощипана. Аман от специалисти бе всичките "кинолози с много познания". И като ми пишеш толкова тържествено в някакъв форум не знам какво целиш да докажеш на останалите потребители какъв виден кинолог си. Хора осъзнайте се форума не е заместител на живот и ако имате комплекси за избиване не се правете на интересни във виртуалното пространство ама то освен тука къде ще ви обърнат внимание. Тоя това казал, оня онова казал...
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2012 - 11:17 PM

[quote name='navar' date='29 August 2012 - 09:54 PM' timestamp='1346273679' post='1064724']

не ми излизайте с идеали,кинологията е бизнес и то доста печеливш..а примера с лекарството за някоя болест -извинете ме но фармацията е по печеливш бизнес от наркотрафика..ако там се мислеше как да се помага на хората( което е заложено в хипократовата клетва) г-н Марешки нямаше да кара кола за 1 500 000 кинта,нито да има частен самолет..или и той мисли за хората,продава имлекарства щот го е грижа за здравето им....

навар,не говоря за този който произвежда и продава лекарствата ...
User's Signature

Елинор Рузвелт

#350 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:19 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 August 2012 - 11:13 PM, написа:

Едно куче или е породисто или не е третия вариянт НЯМА следователно ако вчера човека е членувал в клуб и са му признали кучетата, а утре не членува и му ги обявят за "мелези" това си е чиста простотия.

Със вчерашното си кучило ,което има родословие работи за запазване и развитие на породата.Със днешното работи за себе си.Не оставя нищо в породата,защото нито може да се проследи нито да се използва.Ако не му харесва в дадена организация да членува да отиде в друга,като състезателите ни в Катар.Но и там има правила.

Не може кучета от едни и същи родители един път да са породисти другия път вече да са "мелези".
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:20 PM

Че защо трябва да ти прощавам простотията и глупостта, бе пиле?! Ми тя посредствеността е навсякъде около нас и не виждам причина да я толерирам, особено когато се проявява с такава войнстваща ограниченост . Изобщо не се срамувам и няма защо да не показвам какво или колко знам, защото за да го знам съм положила усилие да чета и да се обучавам и то не по форумите. Не е нужно да се доказвам на никого, особено във форум, но пък нямам основание да щадя който и да било само защото нещо си не му отърва и го мързи да погледне тема или проблем в основите им.
User's Signature

#352 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2012 - 11:27 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 29 August 2012 - 10:19 PM, написа:

Не може кучета от едни и същи родители един път да са породисти другия път вече да са "мелези".

А как ще стане ясно кои са родителите ? В акта за раждане на дъщеря ми фигурира моето и на баща и име.А при кучето -на кой да се доверим?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#353 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:28 PM

Ти за каква се имаш бе и престани с тия обръщения пиле ще викаш на мухльото с който живееш не на мене. Да не си някакво мерило тука и последна спирка и бог да те е ангажирал да сееш знанието който си натрупала чрез много четене и си се превърнала в специалист-кинолог. я се осъзнай малко всичките ненормалнички тука го повтаряте това как сте длъжни да занимавате всички и да четете лекции що не си напрайте една катедра всичките специалистки, ама там няма с какво да си запълвате времето и с кой да се заяждате. В случая разбрала-неразбрала (по-скоро разбрала, но държаща да покаже какъв виден специалист е и как аз простосмъртния греша) тръгнала да спори. Виж сега хубаво какво съм написал за развъдчиците (само добри неща) и като цяло поста ми е против търгашите, НО пак ще застана зад следните си думи - родословието не значи всичко. Тук сега не мога да разбера за кое ми спориш тъй като мнениета ти са изпълнени с някакви изрази които ако ме видиш на живо едва ли ще ми ги използваш, а останалта част е "аз съм много начетена и разбираща киноложка" - добре. Та това за което се хващаш е примера ми как едно куче от родители с родословия докато човека е в клуба е породисто, а следващия път кученце от същите родилите поради БЮРОКРАТИЧНА причина в случая са "мелези" и да не съм съгласен че "няма родословие-не е породисто" това е. Против търгашите съм и "за" развъдната дейност, НО ако двама души са си купили родословни кучета и им създадат поколения снобчета като тебе " с много знания в киноложката сфера" да ми обясняват как понеже нямат родословия са мелези е просто смешно. Айде чиба.
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:31 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 August 2012 - 11:27 PM, написа:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 29 August 2012 - 10:19 PM, написа:

А как ще стане ясно кои са родителите ? В акта за раждане на дъщеря ми фигурира моето и на баща и име.А при кучето -на кой да се доверим?

Предполагам имаш основно образование, нали? Аз ти давам пример и го давам защото не съм съгласен, че винаги едно куче без родословие задължително трябва да е мелез, в такъв случай то не е мелез, а просто куче без родословие. В цялата работа аз не пиша нищо освен позитиви за раздъдниците, а успорвам твърдението, че не може едно куче да е породисто ако няма родословие. Това е пример който давам и можеш да ми зададеш и въпроса "А как знаеш че майката е куче а не мечка". Приеми го като въпрос просто, ако две родословни кучета направят поколение и не се изкара родословие на малките щото стопаните не държат това прави ли ги мелези, въпроса мисля че е повече от елементарен. Та показва ти човека родословията на майката и бащата, но на малкото не му се изкарва - то мелез ли е??? Тук разбира се напълно изключвам зрителните ти органи, които разбира се виждат какво представлява кучето пред теб виждат породните му белези, виждат доколко отговаря на стандарта, виждат и родословията на родителите му, следователно мозъка ти би трябвало да асимилира всичката тая информация и да ти подскаже, че това че кученцето няма родословие в случая не го прави "мелез". И за това не мисля, че е нужно да си специалист-кинолог-професор-доцент с много "познания" за да го прецениш.
User's Signature

Качена снимка

#355 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:36 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 August 2012 - 09:27 PM, написа:

Да работиш за доброто и развитието на дадена порода е като да откриеш лек срещу болест.Придружено е и с финансови облаги,но го правиш с друга идея. Границата е много тънка и лесно може да се премине от другата страна.Дали е бизнес развъждането- донякъде да,но това не пречи според мен да си останеш съвестен .Въпрос на принципи.
Поне така ми изглежда от страни.

Лек срещу болест? То май точно обратното става, защото в стремежа си да постигнат някаква визия, по-скоро създават проблеми на кучето (изпъкналите очи на пекинезите за к'ъв цяр са им на тях, или набръчканата кожа на шар-пея с к'во им помага в живота...)

Почти всичко, което носи приходи, се превръща в бизнес. Малко остават съвестните. Като е хоби и не е за пари, що не ги подаряват кучилата. Имало разходи - ами кой ги кара да подобряват породите. Както виждаме, средностатистическия стопанин на куче няма нищо против да си закупи кучето от "междусъседски" скачки ...

Кинологията е хоби, която за съжаление, подобно на лова, си играе с животи - дори да оставим настрана бездомните, които се пръкват по един или друг начин от породистите, да вземем например т.нар. culling - отстраняване/убиване на онези, които не притежават нужните качества. Що за любов към кучетата, що за хоби (със сигурност не всички го правят, но самият факт такава практика да се приема за нормална и допустима, на мен ми говори много за кинологията, която е всъщност едно хоби, да не забравяме).

Цитат

Three separate health reports were commissioned as a result of the programme. Reports by the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, Associate Parliamentary Group for Animal Welfare and Sir Patrick Bateson (funded by the KC and Dogs Trust) concluded that current breeding practices are detrimental to the welfare of pedigree dogs and made various recommendations that can be taken by the Kennel Club and breeders to improve pedigree dog health.

От тук http://en.wikipedia....ee_Dogs_Exposed

Много неща може да се прочетат и кажат за развъдчиците. Навярно пак ще заговорим за "безсъвестни" и "съвестни". Но един безсъвестен нанася толкова много мъка и страдание на животните, които те не заслужават по никакъв начин. Струва ли си? Да се развиват и подобряват породи, когато заради това се стига до извращения от страна на недобросъвестни развъдчици? При това да се развиват и подобряват породи ... за какво? С каква цел? Че нали почти всички тези висококачествени екземпляри са предназначени да лежат на дивана на бъдещите си собственици. Това може да го прави и най-обикновен уличен бездомник.

http://forum.dog.bg/...showtopic=27465

Не приемам лова. Хиляди хора обаче го смятат за нещо съвсем нормално, хиляди уважавани личности ходят на лов. Ловът не е нищо друго освен доказване на нещо пред себе си и другите.
Не приемам кинологията за нещо добро и позитивно в нашия свят. Хиляди хора обаче смятат, че кинологията едва ли не одухотворява човечеството. Кинологията просто доказва нещо на кинолога пред него си и пред другите. Нищо повече.

Единственият смисъл от кинологията е селектиране на работни качества в полза на определени професии (подчертавам професии, а не хобита като лова). Това по бих го приела като смислено. Не селектиране на екстериор да радва очите на стопаните, които ще го гледат като домашен любимец.

Знам, че мнението ми ще се сметне за крайно. Така, както не съществува идеална личност само с положителни качества, така не може да съществува идеално общество само с положителни страни. Приемам съществуването на кинологията, не се боря против нея, защото няма смисъл - трудно е да се бориш с егоистичните желания и предпочитания на цялото човечество.

Но много ви моля, не говорете така, сякаш кинологията е нещо свещено. Защото не е. Нито ловът е такъв. И кинологията, и ловът, са просто избор на определени хора. Нито едните допринасят за благото на човечеството, нито другите. И в двата случая тези хобита носят ненужна смърт и страдания - пряко или косвено, все тая.

И в двата случая тези хобита са отворили пътя към търгашеството и бизнеса. Ловните стопанства печелят от хора, които искат да ловуват (предимно чужденци с много пари). Кинологията е отворила пътя за търговците на кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#356 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:37 PM

Я! Ха-ха-ха-ха :ab_041: пък после аз съм била незадоволената лелка ! Я се виж и се прочети още веднъж!
mlad6ito
Проблемът е, че не схващаш за какво говорим и каква е идеята за правилата в кинологията. Дали някакво кучило е от еди си кои родители в днешно време е напълно доказуемо и може да се урегулира по различни начини. Правилата в клубовете и федерациите са направени за да РЕГУЛИРАТ определени отношения и да не се допуска някой да си разиграва коня както му дойде. Смисълът на тези правила не е просто да се издаде родословие, а да се избегнат или да се доведат до минимум не само здравословните проблеми на потомството, а и чисто обществените такива. Защото ако се спазват няма да има породоподобна популация и това го показват федерациите в нормалните страни. Там породоподобните като бройка са сведени до минимум и нерегламентираните връзки се броят на пръсти. Това е смисълът на правилата, а не дали бай Иван веднъж е произвел кучета с родословия, а следващия път без такива.
А "чиба" ще казваш на онази, която те търпи у вас !

Ако имаше достатъчно опит и знания щеше да знаеш, че има кучета, които по външни белези много приличат на дадена порода, но реално произхождат от две различни. Разбира се, това няма как да го разбереш от форум.
User's Signature

#357 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:44 PM

Чиба казвам на навлеци които ме занимават. Тия неща които ги казваш са така, но аз засягам просто един частен случай, в който породисто куче без родословие според теб би трябвало да е "мелез" никъде не коментирам, че федерациите и установените правила са нещо лошо не знам защо продължаваш да ми рецитираш някакви работи, а да не водиш адекватен разговор. Това за породоподобните в другите страни донякъде е така, но ако си излизала извън България недей да твърдиш, че само тука имаме проблем с търгашите. Мисля, че за четвърти път трябва да поясня нито съм против развъдниците, а напротив моето куче е от чужд развъдник, нито против правилата. Вместо да рецитираш и да демонстрираш колко си начетена опитай се да водиш разговор с хората това е форум, ако искаш да рецитираш правила, федерации и тн. не е това мястото тук се води дискусия в която ти отказваш да вникнеш в моето мнение. Колко пъти трябва да ти кажа, че аз съм за развъдниците и правилата и колко пъти ще ми обясниш защо те съществували това е неадекватно просто. Попитах елементарен въпрос и се надявам ти като специалист-кинолог да ми отговориш ако ти покажа родословията на майката и бащата на едно куче от породата Х, което няма родословие изкарано ще твърдиш ли че липсата на тази хартийка го прави "мелез".

Едно куче като те ухапе после не се прави на лудо, но човека хапе и се прави на луд после...

[quote]Ако имаше достатъчно опит и знания щеше да знаеш, че има кучета, които по външни белези много приличат на дадена порода, но реално произхождат от две различни. Разбира се, това няма как да го разбереш от форум. [quote]Що реши че не го знам? И престани с тия "знания" вече ставаш смешна разбрахме че си голям специалист. Интересно ако ти дам и обратния пример какво трябва да кажеш - напълно легитимен развъдчик, но бебетата имат някои екстериорни дефекти това според теб ще ги превърне в мелези така ли? Хайде престани вече с тия "знания и начетеност", че ако си мислиш че като ми се държиш тука тържествено утре сутринта няма да отидеш на гадната ти работа и цял ден да се комплексираш се лъжеш много. Айде чиба вече.Сега очаквам пак някакъв рецитал "много съм начетена имам много познания" и очаквам как ще ми обясниш, че кучето ми купено от легитимен развъдник понеже се прояви дефект изплезва си езика всъщност е мелез. О боже как ще живея сега то не става за изложба какво ще правя сега...ако го заведа ще видят че си плези езика и ще го дисквалифицират по дяволите не се чувствам аристократ...
User's Signature

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:51 PM

Ма какво ме вълнува ти какви мили думи и обръщения към близките си използваш!
Ти къде прочете, че такива кучета ги нарекоха "мелези" и изобщо кой ги е нарекъл такива и като как така реши, че сме всички?! Кой знае какво си чел, че и после недоразбрал. Наричат се породоподобни, защото произхода им не е гарантиран или нерегламентиран. Това са термините, които се използват. И никъде не коментирам дали си против или за развъдчиците или развъждането. Хич не ми пука за какво си ! Има ясни правила и за да има ред, те трябва да се спазват и не виждам причина да лъжа някой, че си е купил куче от определена порода само защото прилича на тази порода. Произход се доказва с документи, останалото е породоподобно. Не е задължително да е мелез, но е възможно. Това е тънката разлика, която ти предстои да научиш. За това споря, а не за някакво си кучило.

И слънце, работата ми изобщо не е гадна. Много си я обичам. Не отъждествявай собсвеното си отношение към работата с това на другите. Някои работим това, което сме си избрали и за което сме учили. :smile:
А глупостите, които продължаваш да ръсиш за брака в кучилото или за екстериорните недостатъци са доказателство колко малко разбираш от тази материя.
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2012 - 11:55 PM

mlad6ito,не можах да го изкарам основното :)
Ако кучетата са мои за мен няма да се мелези,породоподобни,приличащи.Но за теб и останалите ще са ,няма как да си сигурен това което казвам дали е истина или не.
И хайде малко по-спокойно ,ДесиД не те е обидила никъде.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#360 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:59 PM

След като не си ти от тия хора за които щом няма родословие независимо от всичко трябва да е мелез за какво ми спориш и ме занимаваш след като останалата част от поста ми се припокрива с твоето мнение за легитимноста и спазването на правилата??? Или просто се чудиш на кой да се покажеш като начетена и голям специалист.

Цитат

Хич не ми пука за какво си !

Супер тогава не ме занимавай. Тя не твърдяла, че всяко куче което поради някаква причина няма родословие е мелез, а досега ми рецитираш някакви работи ти малоумна ли си?
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема