Dog.bg Форуми : това мини Чихита ли са

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

това мини Чихита ли са

#1 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2012 - 10:46 PM

искам да попитам, който е на ясно с характеристиките на бебе мини Чихита дали тези мъничета са истински

Няма да напиша дали имат родословие

Който разбира, ще може от снимка да прецени дали е 99% са истински /по стандарт 218/ кученцата
Да се опише, кое е характерно и кое не е характерно

Много честа чета не е истинско, без да обяснят на питащия защо. Уж помагате на хората, без нагледно да им обясните,че кученцето не е защото......
- че: нослето....., опашката....., стопа.......трябва да е по.....

Човек като не е имал база за сравнение как да открие 7те разлики. Доста от хората четат и се информират преди да си звемат куче и въпреки всичко оставят само теоритици....

Да има снимка и да има "откриите 7те разлики""

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

jesiko

#2 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 11:05 PM

още снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

jesiko

#3 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 07:05 AM

Ами влез в сайта на развъдниците и открий разликите. http://forum.dog.bg/...b0%d0%bd%d0%b8/ Те са очевадни.. Какво значи "мини чихи"? Те си имат стандарт и аз лично не съм виждал чихуахуа, което да не е "мини". Ако ще купуваш се свържи с някой от посочените развъдници. Цените на това дето ще ти набутат от някоя обява и тези на развъдника нямат разлика. Тия от обявите ще ти набутат някое нихилитесто бебе(пинчер) за 8-900лева, и ще се чудиш какво да го правиш.. :ab_041:

Цитат

Много честа чета не е истинско, без да обяснят на питащия защо. Уж помагате на хората, без нагледно да им обясните,че кученцето не е защото......

Това е обяснявано хиляди пъти. Истинските не се продават на пазара, а в развъдници(посочил съм ги в линка по-горе), с родословия са и отговарят на стандарта-(нослето, опашката, стопа, ушичките) Всичко е описано точно и ясно.

#4 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2012 - 09:45 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 August 2012 - 07:05 AM, написа:

Ами влез в сайта на развъдниците и открий разликите. http://forum.dog.bg/...b0%d0%bd%d0%b8/ Те са очевадни.. Какво значи "мини чихи"? Те си имат стандарт и аз лично не съм виждал чихуахуа, което да не е "мини". Ако ще купуваш се свържи с някой от посочените развъдници. Цените на това дето ще ти набутат от някоя обява и тези на развъдника нямат разлика. Тия от обявите ще ти набутат някое нихилитесто бебе(пинчер) за 8-900лева, и ще се чудиш какво да го правиш.. :ab_041:

Цитат

Това е обяснявано хиляди пъти. Истинските не се продават на пазара, а в развъдници(посочил съм ги в линка по-горе), с родословия са и отговарят на стандарта-(нослето, опашката, стопа, ушичките) Всичко е описано точно и ясно.

И съм съгласна и не съм.
1-во, ако не си врял и кипял в отглеждането на определената порода, не можеш с един поглед да отсъдиш - какво е бебето, което ти показват. Понякога и за зряло кучен не можеш.
Имаше една тема за помераните - едно момиче беше качвало снимки на нейните бебета и беше обяснявала - така изглеждат на 5 дни( примерно), така на 30, така на 2 месеца, еди какво се случва с козина на 4 месец... И всичко това със снимки.Беше ми много интересно, макар дребните породи да не са ми най-голямата слабост. И го няма в стандарта.
С четене на стандарти само няма как да стане. В стандарта пише - зрялото животно достига до такава височина и такива килограми. Гърди примерно - широки и добре замускулени, ама ако не си виждал 10 такива кучета - иди разбери колко е това "широки". Влачиш кучето на изложба - дават ти оценка и празен лист. И оттам няма инфо. Ако няма до теб някой доброжелател да ти обясни, да ти покаже, кое не е съвсем наред, кое е поправимо, кое не, на кое да наблегнеш....
2-ро - лично съм виждала 2 немски овчарки - "братчета" по документи от сравнително известен развъдник. Родителите и на 2-те родословия( за документа говоря) - едни и същи - тип старонемска. Едното куче едро и дългокосмето - като картинка, братчето му дребно - с къс косъм - по скоро сивичко. За мен - сладко и чудесно кученце, но като ги сложиш едно да друго - някак си куриозно звучи да са братя. Когато собственика на едрото го купувал - в развъдника му казали че имат само още едно останало женско. Дребното го купили по-късно на същата цена. Значи или останалото последно в развъдника внезапно му се е сменил пола и от стреса козината му изсивяла или нещо друго е станало...
Та смятам, че е по-добре развъдчиците, които искат да им се пази и развива породата, не само да пищят че техните са родословни и затова са истински, ами да седнат и да напишат - ей това кученце -това и това не му е като на породистото - ето как трябва да изглеждат ушите или главичката.
3-то - относно "нихилитесто бебе(пинчер)" - доколкото знам в Бг има 1 развъдник на пинчери. Държат доста добри цени и няма да си продават кучетата като чихуахуа. Щото и те са порода, нали?

#5 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 10:26 AM

Цитат

Може ли да напишете, конкретно какво не отговаря
Главата е като ябълка - муцуната в профил е 1/2 от главата, носело е малко вирнато, опашка сърп без да се допира и криви/това не си личи по снимката/, височината на крачетата задни, са колкото тялото, ушите са правилната форма......
Напишете какво не е така, ако има да не е
Това с стандарта всеки чете, преди да си купи куче.....
User's Signature

jesiko

#6 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоDjeri Ko, в 25 August 2012 - 10:26 AM, написа:

Главата е като ябълка - муцуната в профил е 1/2 от главата, носело е малко вирнато, опашка сърп без да се допира и криви/това не си личи по снимката/, височината на крачетата задни, са колкото тялото, ушите са правилната форма......

:ba_025:

Хайде - на много хора ще е полезно и интересно!

#7 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 August 2012 - 10:59 AM

ами не може..много по лесно е да се дават линкове към сайтове на развъдници и към стандарта на породата..защото всъщност,по голямата част от форумните "специалисти" хабер си нямат за това което ги питат,но за да изглеждат компетентни дават линк ,към сайт намерен с търсачката..а особено ми е любима репликата-порода е ако има родословие,за което дадох пример с две поредни кучила от едни и същи родители-първото ,по правилата на федерацията,имат родословия и са "породисти" на следващото собственика им вече е напуснал федерацията и кучлото няма родословия,поради което форумните разбирачи ,след като получат отрицателен отговор на фундаменталния си въпрос "има ли родословие" заявяват-това не са породисти кученца,а мелези,породоподобни и бла бла..
да,родословието доказва произход( поради което редовно се фалшифицират родословия) но породата се определя от ПОРОДНИ БЕЛЕЗИ..а сега ,някой който разбира от тези белези при чихуахуа да обясни кое е наред и кое не ,на снимките че и на мен ми е интересно,като лаик в тази порода..

#8 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 11:04 AM

aldald, говоря за пинчер мелез, не родословните в развъдника. :ab_041: Често зоомагазините и др. търгаши като поотрасне малко "мини чихуахуато" и го обявяват за пинчер, като цената пада от 800 на 150.

navar към кой да дам линк? Към продавачите в "продавалника", дето определят дали дадено куче е чихуахуа като натискат по главата.. И не е ли мека значи не е.. Нормално е да се дададе линк към професионалисти, които развъждат чистокръвни кучета.

Аз не мисля, че ще влязат тук и ще тръгнат да обясняват защо кучетата от обявите се различават :ab_041: :ab_041:

#9 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2012 - 11:57 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 August 2012 - 11:04 AM, написа:

Аз не мисля, че ще влязат тук и ще тръгнат да обясняват защо кучетата от обявите се различават :ab_041: :ab_041:

Ееее, еми ако са толкова велики, че да не искат да обясняват на простосмъртните... Тея от зооборсите пък обясняват ( какво и как -ясно), ама са сладкодумни и това им помага в бизнеса.

И да ме извинявате, че днес явно съм кисела, ама много се дразня като някой изкара едно- две кучила и стане толкова велик разбирач.
Не визирам никоя порода. Просто в БГ(а и не само) като регистрираш развъдник - веднага яко ти се качват "акциите" и ставаш велик.
Я ми кажете кой ще ме спре мене да взема да си закупя едно посредствено женско куче с родословие и да си направя развъдник?
И какво - като дам 35 кинта, автоматично ли ще съм по-компетентна и авторитетна - видна развъдчица?

#10 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 12:54 PM

Аз не знам кой велик и кой не. Когато съм питал винаги съм получавал цена, обясняват хората и никога никой не ме е върнал. Затова му казах да се свърже с тях, ако не иска от Бг да попита някой чужд развъдчик. Но не, той/тя иска тук да му се обясни защо, сякаш някой е длъжен. И аз да съм също няма да тръгна да разяснявам и да споря, защото няма смисъл.Те хората обясняваха ли обясняваха, ама няма кой да чуе. Просто който иска да открие разликите ще го направи, само че трябва наживо да сравни кучетата. Това може да стане като посети развъдници или пък изложби. Защото каквото и да си говорим по изложбите излизат много класни кучета, за чихуахуа говоря. Не са мо от БГ, а и от Русия и др места. Не става по снимки и е досадно да се обясняват през ден очевидни неща.. то в един момент омръзва. :ab_041: става и като си купиш мелезче от някоя обява и посетиш изложба, на която има класни представители. Еле пък тогава разликите лъсват в целия си блясък :ab_041:

Навар хубаво даде пример за породите и кучилата по-горе, но не каза колко такива случая има с чихуахуа. И колко "клубни" бебета е срещал по обявите в продавалник и др.. :ab_041:

Който е решил да взима нещо трябва сам да се потруди и да намери добър развъдник и куче. Не е толкова трудно да се забележат регистрираните развъдници с по едно кученце..

малко 'чихуахуа" http://forum.dog.bg/...3/page__st__540

Надявам се да откриете разликите. :r_181:

#11 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 August 2012 - 02:38 PM

да,аз откривам разлики...в различни клубни кучета,което не ги прави мелези,нали...какъв е проблема да се обясни-нали това е форум?? няколко пъти съм писал постове,че развъдчиците се чустват едва ли не богопомазани,хай лайф,един вид да го еба..посредствено женско куче в гарсониера=развъдник..което значи че "развъдчика " видиш ли е много компетентен,и почва да плюе всички ,които въдят нерегламентирано...много често допуснато до разплод с измислени титли,то не че реалните в Бг струват нещо....пародия ,не ами ПАРОДИЯ..
стандарта варира,и няма да се учудя ,ако човекът пуснал темата умишлено се ебава,и е представил клубно кучило отнякъде си ,само и само "разбирачите" да го оплюят..аз съм си прави този тест ,преди повече от 10 години..само не знам защо ,всички дружно решиха ,че това на снимката са кучета от борса,зоомагазин,или квартална скачка..човекът задад въпрос-отговарят ли на стандарта,няма да се учудя ако това са клубни кучета и темата е за кодош..ама все тая...еееех,"кинология" българска ,също като цивилизацията на Войников..

#12 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоDjeri Ko, в 25 August 2012 - 10:26 AM, написа:

Цитат

Това, че не е от офиц.развъдници нищо не означава
Това е Чихуахуа..престанете да карате хората, да са "натясно"или от 5те развъдника или нищо друго
Джери /нашия мини пинчер/ не е от развъдник, а е от частно лице. 100% мини е както и 100% пинчер - 2800км/27см висок/29см дълъг и по доста по-малак от Вашите Чихуита..Има снимка на него в профила ми. Здрав, дори не е имал настина а е 3годишен
User's Signature

jesiko

#13 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 04:32 PM

Тук всеки пропагандира - или от развъдник или няма да е здраво и ще умре до 1 година :db_046: , но 99 процента от пишещите са си взели кучета от магазин или борса , ако това не е парадокс , като всичко във държавата ни . :md_064: navar - харесва ми как просто и ясно сте обяснили и не сте от постоянно четящите лекции .. :ba_025: Никой от така наречените богоизбрани развъдчици не обяснява , каква е разликата , защо това не е чихи , а другото от развъдник / състоящ се от 2 , 3 кучета , гледани в някаква панелка :wacko: /дали го превъзхожда с нещо или пък не ... :dry:

#14 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 04:37 PM

Показване на мнениетоnavar, в 25 August 2012 - 10:59 AM, написа:

ами не може..много по лесно е да се дават линкове към сайтове на развъдници и към стандарта на породата..защото всъщност,по голямата част от форумните "специалисти" хабер си нямат за това което ги питат,но за да изглеждат компетентни дават линк ,към сайт намерен с търсачката..а особено ми е любима репликата-порода е ако има родословие,за което дадох пример с две поредни кучила от едни и същи родители-първото ,по правилата на федерацията,имат родословия и са "породисти" на следващото собственика им вече е напуснал федерацията и кучлото няма родословия,поради което форумните разбирачи ,след като получат отрицателен отговор на фундаменталния си въпрос "има ли родословие" заявяват-това не са породисти кученца,а мелези,породоподобни и бла бла..
да,родословието доказва произход( поради което редовно се фалшифицират родословия) но породата се определя от ПОРОДНИ БЕЛЕЗИ..а сега ,някой който разбира от тези белези при чихуахуа да обясни кое е наред и кое не ,на снимките че и на мен ми е интересно,като лаик в тази порода..

ТОВА и мен много ме дразни, ако си извън кръга на офиц.4-5 клуба няма истински Чихита-нищо из Б-я и света. Това което сте написали съм съгласна "порода е ако има родословие, за което дадох пример с две поредни кучила от едни и същи родители-първото , по правилата на федерацията, имат родословия и са "породисти" на следващото собственика им вече е напуснал федерацията и кучлото няма родословия...", всичко е налична основа и вид бизнес, а не е от истинска любов към чиста порода и правилна информация и коректност на към клиента
User's Signature

jesiko

#15 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 05:01 PM

Навар, сега разбрали защо не пишат хората :ab_041: Задава се въпрос и човек като им каже, че кучето им не е дадена порода се започва. Как да кажеш на черното бяло? Не говорим за родословие.. Някои хора не желаят да приемат истината. И кой пък е казал, че трябва да си в кръга на тези клубове. Може да имаш куче и да не членуваш в клуба.

Djeri Ko, това е мини пинчер - http://forum.dog.bg/...5/page__st__160

Същите са като твоето. :ab_041:

Срещат се разни смесици на чихуахуа и е възможно незапознат човек да се обърка, ама къде отидохте при мини пинчерите бе хора. :ab_041: Аз затова казах да се обадите и да питате, да посетите развъдника. Целта на темата обаче е да е публично и да се покаже колко лоши са тези хора и как кучетата не се различават. Успех :ae_085:

#16 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 05:32 PM

Същия проблем имат и в клуба на Йоркшир.териери
Там немогат да се разберат... Кучетата и техните поколения на Дамата, която е напуснала клуба, вече не истински - неотговарят на стандарта.....
В Б-я всичко е....измислено.....
Как в една Германия и Ирландия не се плюват така, а казват инстинските нещата - Кучето има всички характерни черти от стандарт 218, но не е от участниците ни.....
Тук щом не е от ... бг клуба значи не е..Твърдо се отрича, макар и да не са 100% сигурни дали е така....
Само да поясня, че за сега никой от "разбирачите", пак не каза нищо конкретно....само пак отричат, без да се обосноват...
Всички чакаме, ....Истинскили са или не и съответно конкретика !!!!!!
User's Signature

jesiko

#17 Потребителят е офлайн   Djeri Ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 05:46 PM

Много ми хареса и отговора на

" barge

Posted 04 April 2012 - 03:00 PM

Здравейте.
Искам да попитам хората ,който задават въпроса : истинско ли ми е чихито,знаят ли кой им отговаря насреща,какви интереси има.
Има ли изобщо някой легитимен развъдник в България от 30 години да речем? Чувал съм за фалшиви родословия ,и така на татък.
Тези развъдници нали са на по няколко години, внесли са някое друго куче от Русия, Словакия и вече само техните кучета са истински.
Бог знай само колко са истински. Дори е правилно да спасите някоя клета душа от борсите, според мен. Купувате кучето, което ви харесва и си го гледате.
Ако искате да ходите по изложби тогава си купете родословно.
Аз имам куче купено от развъдник в бг. и куче купено от човек който гледа такива кучета. Ако някой иска мога да му пратя снимки на двете да познае кое от къде е и да познае разликата в цената."

Това с че 5те регистр.развъдника, мачкат всеки, които покаже друго породисто, но не от тяхните кучила, не било истинско, много ме ядосва
User's Signature

jesiko

#18 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 07:08 PM

Аз не разбрах кой има проблем? Кучила има, ходят по изложби, обикалят цял свят и печелят титли.. та къде е проблема? :be_107:

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 August 2012 - 07:12 PM

[/quote]Това с че 5те регистр.развъдника, мачкат всеки, които покаже друго породисто, но не от тяхните кучила, не било истинско, много ме ядосва
[/quote]

Ако имате чистопородно куче внесено от друга държава никой няма да Ви каже,че не е истинско.
Цялата тази война ''колко са лоши'' развъдниците водете си я ама не сте интересен просто.
Начели сме се на подобни(в повечето случаи търгаши)които не намират разлика между тяхните кучета и тези с ясен произход.
Ако се върнете в стари теми назад ще видите колко пъти е обяснено.Не разбирам и защо някой трябва да се чувства длъжен да Ви обяснява нещо?
Отидете на експертна оценка и там ще Ви обяснят и оценят.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 07:19 PM

ShiBumi_GirL, ти не разбра ли, че всички чакат :ab_041: и искат да е в темата. И ти май си от лошите и мисля, че имаш минимум един развъдник :eg_033:

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни