- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
това мини Чихита ли са
Публикувано: 24 August 2012 - 10:46 PM
Няма да напиша дали имат родословие
Който разбира, ще може от снимка да прецени дали е 99% са истински /по стандарт 218/ кученцата
Да се опише, кое е характерно и кое не е характерно
Много честа чета не е истинско, без да обяснят на питащия защо. Уж помагате на хората, без нагледно да им обясните,че кученцето не е защото......
- че: нослето....., опашката....., стопа.......трябва да е по.....
Човек като не е имал база за сравнение как да открие 7те разлики. Доста от хората четат и се информират преди да си звемат куче и въпреки всичко оставят само теоритици....
Да има снимка и да има "откриите 7те разлики""

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 07:05 AM

Цитат
Това е обяснявано хиляди пъти. Истинските не се продават на пазара, а в развъдници(посочил съм ги в линка по-горе), с родословия са и отговарят на стандарта-(нослето, опашката, стопа, ушичките) Всичко е описано точно и ясно.
Публикувано: 25 August 2012 - 09:45 AM
valnata, в 25 August 2012 - 07:05 AM, написа:

Цитат
Това е обяснявано хиляди пъти. Истинските не се продават на пазара, а в развъдници(посочил съм ги в линка по-горе), с родословия са и отговарят на стандарта-(нослето, опашката, стопа, ушичките) Всичко е описано точно и ясно.
И съм съгласна и не съм.
1-во, ако не си врял и кипял в отглеждането на определената порода, не можеш с един поглед да отсъдиш - какво е бебето, което ти показват. Понякога и за зряло кучен не можеш.
Имаше една тема за помераните - едно момиче беше качвало снимки на нейните бебета и беше обяснявала - така изглеждат на 5 дни( примерно), така на 30, така на 2 месеца, еди какво се случва с козина на 4 месец... И всичко това със снимки.Беше ми много интересно, макар дребните породи да не са ми най-голямата слабост. И го няма в стандарта.
С четене на стандарти само няма как да стане. В стандарта пише - зрялото животно достига до такава височина и такива килограми. Гърди примерно - широки и добре замускулени, ама ако не си виждал 10 такива кучета - иди разбери колко е това "широки". Влачиш кучето на изложба - дават ти оценка и празен лист. И оттам няма инфо. Ако няма до теб някой доброжелател да ти обясни, да ти покаже, кое не е съвсем наред, кое е поправимо, кое не, на кое да наблегнеш....
2-ро - лично съм виждала 2 немски овчарки - "братчета" по документи от сравнително известен развъдник. Родителите и на 2-те родословия( за документа говоря) - едни и същи - тип старонемска. Едното куче едро и дългокосмето - като картинка, братчето му дребно - с къс косъм - по скоро сивичко. За мен - сладко и чудесно кученце, но като ги сложиш едно да друго - някак си куриозно звучи да са братя. Когато собственика на едрото го купувал - в развъдника му казали че имат само още едно останало женско. Дребното го купили по-късно на същата цена. Значи или останалото последно в развъдника внезапно му се е сменил пола и от стреса козината му изсивяла или нещо друго е станало...
Та смятам, че е по-добре развъдчиците, които искат да им се пази и развива породата, не само да пищят че техните са родословни и затова са истински, ами да седнат и да напишат - ей това кученце -това и това не му е като на породистото - ето как трябва да изглеждат ушите или главичката.
3-то - относно "нихилитесто бебе(пинчер)" - доколкото знам в Бг има 1 развъдник на пинчери. Държат доста добри цени и няма да си продават кучетата като чихуахуа. Щото и те са порода, нали?
Публикувано: 25 August 2012 - 10:26 AM

Цитат
Може ли да напишете, конкретно какво не отговаря
Главата е като ябълка - муцуната в профил е 1/2 от главата, носело е малко вирнато, опашка сърп без да се допира и криви/това не си личи по снимката/, височината на крачетата задни, са колкото тялото, ушите са правилната форма......
Напишете какво не е така, ако има да не е
Това с стандарта всеки чете, преди да си купи куче.....

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 10:31 AM
Djeri Ko, в 25 August 2012 - 10:26 AM, написа:
Главата е като ябълка - муцуната в профил е 1/2 от главата, носело е малко вирнато, опашка сърп без да се допира и криви/това не си личи по снимката/, височината на крачетата задни, са колкото тялото, ушите са правилната форма......

Хайде - на много хора ще е полезно и интересно!
#7 Guest_navar_*
Публикувано: 25 August 2012 - 10:59 AM
да,родословието доказва произход( поради което редовно се фалшифицират родословия) но породата се определя от ПОРОДНИ БЕЛЕЗИ..а сега ,някой който разбира от тези белези при чихуахуа да обясни кое е наред и кое не ,на снимките че и на мен ми е интересно,като лаик в тази порода..
Публикувано: 25 August 2012 - 11:04 AM

navar към кой да дам линк? Към продавачите в "продавалника", дето определят дали дадено куче е чихуахуа като натискат по главата.. И не е ли мека значи не е.. Нормално е да се дададе линк към професионалисти, които развъждат чистокръвни кучета.
Аз не мисля, че ще влязат тук и ще тръгнат да обясняват защо кучетата от обявите се различават

Публикувано: 25 August 2012 - 11:57 AM
valnata, в 25 August 2012 - 11:04 AM, написа:
Аз не мисля, че ще влязат тук и ще тръгнат да обясняват защо кучетата от обявите се различават

Ееее, еми ако са толкова велики, че да не искат да обясняват на простосмъртните... Тея от зооборсите пък обясняват ( какво и как -ясно), ама са сладкодумни и това им помага в бизнеса.
И да ме извинявате, че днес явно съм кисела, ама много се дразня като някой изкара едно- две кучила и стане толкова велик разбирач.
Не визирам никоя порода. Просто в БГ(а и не само) като регистрираш развъдник - веднага яко ти се качват "акциите" и ставаш велик.
Я ми кажете кой ще ме спре мене да взема да си закупя едно посредствено женско куче с родословие и да си направя развъдник?
И какво - като дам 35 кинта, автоматично ли ще съм по-компетентна и авторитетна - видна развъдчица?
Публикувано: 25 August 2012 - 12:54 PM

Навар хубаво даде пример за породите и кучилата по-горе, но не каза колко такива случая има с чихуахуа. И колко "клубни" бебета е срещал по обявите в продавалник и др..

Който е решил да взима нещо трябва сам да се потруди и да намери добър развъдник и куче. Не е толкова трудно да се забележат регистрираните развъдници с по едно кученце..
малко 'чихуахуа" http://forum.dog.bg/...3/page__st__540
Надявам се да откриете разликите.

#11 Guest_navar_*
Публикувано: 25 August 2012 - 02:38 PM
стандарта варира,и няма да се учудя ,ако човекът пуснал темата умишлено се ебава,и е представил клубно кучило отнякъде си ,само и само "разбирачите" да го оплюят..аз съм си прави този тест ,преди повече от 10 години..само не знам защо ,всички дружно решиха ,че това на снимката са кучета от борса,зоомагазин,или квартална скачка..човекът задад въпрос-отговарят ли на стандарта,няма да се учудя ако това са клубни кучета и темата е за кодош..ама все тая...еееех,"кинология" българска ,също като цивилизацията на Войников..
Публикувано: 25 August 2012 - 04:17 PM
Djeri Ko, в 25 August 2012 - 10:26 AM, написа:

Цитат
Може ли да напишете, конкретно какво не отговаря
Това, че не е от офиц.развъдници нищо не означава
Това е Чихуахуа..престанете да карате хората, да са "натясно"или от 5те развъдника или нищо друго
Джери /нашия мини пинчер/ не е от развъдник, а е от частно лице. 100% мини е както и 100% пинчер - 2800км/27см висок/29см дълъг и по доста по-малак от Вашите Чихуита..Има снимка на него в профила ми. Здрав, дори не е имал настина а е 3годишен

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 04:32 PM

Публикувано: 25 August 2012 - 04:37 PM
navar, в 25 August 2012 - 10:59 AM, написа:
да,родословието доказва произход( поради което редовно се фалшифицират родословия) но породата се определя от ПОРОДНИ БЕЛЕЗИ..а сега ,някой който разбира от тези белези при чихуахуа да обясни кое е наред и кое не ,на снимките че и на мен ми е интересно,като лаик в тази порода..
ТОВА и мен много ме дразни, ако си извън кръга на офиц.4-5 клуба няма истински Чихита-нищо из Б-я и света. Това което сте написали съм съгласна "порода е ако има родословие, за което дадох пример с две поредни кучила от едни и същи родители-първото , по правилата на федерацията, имат родословия и са "породисти" на следващото собственика им вече е напуснал федерацията и кучлото няма родословия...", всичко е налична основа и вид бизнес, а не е от истинска любов към чиста порода и правилна информация и коректност на към клиента

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 05:01 PM

Djeri Ko, това е мини пинчер - http://forum.dog.bg/...5/page__st__160
Същите са като твоето.

Срещат се разни смесици на чихуахуа и е възможно незапознат човек да се обърка, ама къде отидохте при мини пинчерите бе хора.

Публикувано: 25 August 2012 - 05:32 PM
Там немогат да се разберат... Кучетата и техните поколения на Дамата, която е напуснала клуба, вече не истински - неотговарят на стандарта.....
В Б-я всичко е....измислено.....
Как в една Германия и Ирландия не се плюват така, а казват инстинските нещата - Кучето има всички характерни черти от стандарт 218, но не е от участниците ни.....
Тук щом не е от ... бг клуба значи не е..Твърдо се отрича, макар и да не са 100% сигурни дали е така....
Само да поясня, че за сега никой от "разбирачите", пак не каза нищо конкретно....само пак отричат, без да се обосноват...
Всички чакаме, ....Истинскили са или не и съответно конкретика !!!!!!

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 05:46 PM
" barge
Posted 04 April 2012 - 03:00 PM
Здравейте.
Искам да попитам хората ,който задават въпроса : истинско ли ми е чихито,знаят ли кой им отговаря насреща,какви интереси има.
Има ли изобщо някой легитимен развъдник в България от 30 години да речем? Чувал съм за фалшиви родословия ,и така на татък.
Тези развъдници нали са на по няколко години, внесли са някое друго куче от Русия, Словакия и вече само техните кучета са истински.
Бог знай само колко са истински. Дори е правилно да спасите някоя клета душа от борсите, според мен. Купувате кучето, което ви харесва и си го гледате.
Ако искате да ходите по изложби тогава си купете родословно.
Аз имам куче купено от развъдник в бг. и куче купено от човек който гледа такива кучета. Ако някой иска мога да му пратя снимки на двете да познае кое от къде е и да познае разликата в цената."
Това с че 5те регистр.развъдника, мачкат всеки, които покаже друго породисто, но не от тяхните кучила, не било истинско, много ме ядосва

jesiko
Публикувано: 25 August 2012 - 07:12 PM
[/quote]
Ако имате чистопородно куче внесено от друга държава никой няма да Ви каже,че не е истинско.
Цялата тази война ''колко са лоши'' развъдниците водете си я ама не сте интересен просто.
Начели сме се на подобни(в повечето случаи търгаши)които не намират разлика между тяхните кучета и тези с ясен произход.
Ако се върнете в стари теми назад ще видите колко пъти е обяснено.Не разбирам и защо някой трябва да се чувства длъжен да Ви обяснява нещо?
Отидете на експертна оценка и там ще Ви обяснят и оценят.
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »