Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2012 - 12:31 PM

Не го намирам за правилно .. намирам го за алтернативно. Както вече казах, ако изкарвам по 4 000лв на месец, защо да не дам 1500 за куче?!? С удоволствие бих го направил. Дори 5 ще си взема и ще почна да продавам Готини малки кучета за хиляди левове и ще хуля мизерниците, че не си купуват от моите кучета, а дават по 300 лева за някви нечистопородни, щото моите събират прах и не мога да ги продам на никой ....

#102 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 12:49 PM

Уверявам те, че първо не събират прах, защото винаги се се намират хора който да ги вземат и то развъдниците избират най-добрите от тях, които ще се грижат по-най добрия начин за кученцата. Освен това ако не се намери идеалния кандидат кученцето остава в развъдника, колкото и кандидати да има.

#103 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2012 - 12:51 PM

Добре, Лютеница. Дай да опитаме с добро, нищо, че е писано 5 хиляди пъти, може точно ти да не си го прочел.
Като купиш куче от някой такъв, ти го стимулираш. Даваш му твоите 300 кинта, за да заплоди пак. Какво се случва с некупените, защо и как става ниска цената замислял ли си се? Става за сметка на животните, няма да обяснявам нашироко, но това си е кръговрат, който продуцира жестокост към животни. Така ти подхранваш този бизнес. Това е лошото като си купиш такова куче, а не дали си мизерник или не. Затова не искаме да гледаме на тях като продукти, защото не са вещи.

Щом имаш 300 кинта, вариантите са няколко. Пестиш 5 пъти по 300 и си купуваш от легитимен развъдчик. Или търсиш развъдчик, който да ти предложи куче в съсобственост за половината цена или даже безплатно. Или търсиш куче клас любимец или брак (да кажем брак може да е с куца опашка, иначе съвсем чудесно кутре). Или обикаляш няколко приюта и си харесваш твоето куче безплатно, а 300-тата кинта ги даваш за хубава храна. Може и не от приют, има доста хора, които са приютили някое куче и му търсят осиновители, така ще го вземеш от дом. Е, трудно ще намериш ротвайлерче на 3 месеца точно, но ротвайлери в беда, търсещи дом, има, не е като да няма. Лоши ли са тези варианти? Чудно ми е твоят посредник спомена ли ти ги?

Но добре, хайде да направим един паралел с продукти. Сега се носят дрехи тип индийски, харесвам ги и си купувам такива, евтини, удобни, леки. Ама гледам да са произведени в България, е, малко по-скъпи са от оригиналните индийски. Знаеш ли защо са евтини, защото в индийските шивашки фабрики работят невръстни деца при ужасни условия, пришиват мъниста с малки пръстчета дълги часове само срещу мизерна храна, пък аз не искам да дам моите 10 лв. на собствениците на тези фабрики, нито на вносителите, които това не ги засяга. И пак си имам подобни дрешки без да страдам много.

#104 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 31 August 2012 - 12:31 PM, написа:

Не го намирам за правилно .. намирам го за алтернативно. Както вече казах, ако изкарвам по 4 000лв на месец, защо да не дам 1500 за куче?!? С удоволствие бих го направил. Дори 5 ще си взема и ще почна да продавам Готини малки кучета за хиляди левове и ще хуля мизерниците, че не си купуват от моите кучета, а дават по 300 лева за някви нечистопородни, щото моите събират прах и не мога да ги продам на никой ....

Така като гледам не знам някой от развъдчиците да е произвел кутрета и те да си стоят и събират прах, така че не ги мисли тях - те се оправят по някакъв начин.
Проблема не е в парите, проблема е в мисленето. Ето ти една загадка - аз имам 3 чистопородни кучета и съм дал за тях общо 252 лв. :) (и трите са първи избор в кучилата, ако ти говори нещо това)
Хиляди пъти ви го казваха и в тази и в други теми - с развъдчиците трябва да се комуникира. С едно обаждане по телефона със запитване за цената не става работата. Много от развъдчиците (не търговците) се дразнят когато първия въпрос е за цената.

Когато искаш определена порода куче, ти трябва да знаеш и да си убеден защо искаш именно нея. Да понаучиш това онава, да се поинтересуваш от различните линии в тази порода, от развъдниците които я развъждат, от тенденциите за нейното развитие. И когато покажеш на развъдчика че си в час и че наистина искаш куче от посочената порода с цел да работиш за нейното развитие, тогава начини има - развъдчика дори може и да ти подари куче :) Но когато вдигнеш телефона и започнеш с думите аз искам куче, ама за мен не е важно да е родословно, аз няма да го водя по изложби и т.н. колко ще струва - нормално е всеки свестен развъдчик да ви отсвири или да ви каже цена, която да ви откаже. Като не искате квалитетно породно куче, а брак от съответната порода никой няма да иска да се занимава с вас, защото за една порода са ценни така наречените кучета развъден клас и шоу клас (няма по-глупави понятия за куче) и развъдчиците се интересуват от тези кучета.
А когато кученцето е на 2-3 месеца много трудно може да се определи какво ще стане, така че е много трудно да се каже дали ще е добро или брак. За тази цел има договорки - ако е брак еди си какво, ако се допусне до разплод еди си що, ако стане шоу шампион ... и така.

Ако някой ви продава кученце на 40 дни и твърди че е еди си какъв клас просто му се изсмейте в лицето и му кажете да си гледа работата - развъдници по света има колкото щете.

А като нямате пари може да си съберете - минималните разходи по отглеждане на едно куче на месец са около 100-150 лв (говорим за сравнително качествено гледане). Събираш 10 мсеца (тамън ще видиш дали ще можеш да смогваш) и ето ти 1500 лв - хоп и си имаш породно куче. Защо трябва като решите че днес искате куче и утре то да лае в двора (апартамента) ви???

А ако мислите да го храните с хляб и помия, ами по-добре се откажете - има достатъчно изтормозени и гледани в невероятно мизерна обстановка кучета в България, че да осигурите такава съдба на още едно.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#105 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 02:57 PM

В рамките на добрия тон и ще завършим "разговора". Парите, които съм дал за нечистопордното ми куче се струват дори космически за хората около мен. Било то приятели, семейство, роднини. Представям си ако събера 1000+лв и ги дам за куче какво ще се приказва "Кара очуканата си кола за 500лв, а ми дава 1000 за куче", "Няма да си направят едно бебе с жена му да си гледат, а ми дава 1000 лева за куче" и още и още нормални приказки за едно средностатистическо БЪЛГАРСКО семейство и обкражението му. Ако събера 1000 лева определено няма да идат за куче, а за къде по-важни неща. Така че сумата, която АЗ съм преценил, че мога да отделя е 300 лева(дори жена ми до последно си мислеше, че съм дал 200). Отделно, преди да се реша за куче изобщо не бях наясно как седят нещата с тъй нареченето чистопородие и тн . Исках да имам Хубаво куче, с което да мога да спортувам и в последствие открих и прочетох целия форум. Със сигурност следващото ми куче ще е ЧИСТОПОРОДНО, но за сега ще се радвам на моя красавец, макар и да не е от висшата класа.
Колкото до това как го гледам и дали го храня с хляб ... ще го оставя без коментар. Ще споделя само, че откакто е навършило 3 месеца (вече е на 6), всяка вечер минавам по 15км с очуканата си бричка за да може да играе със себеподобни. При разход на колата 7 на 100 и цена на дизела 2.70лв, по колко пари давам на месец за гориво само заради кучето си ??? Защото за отглеждането на едно куче влиза и социализацията.

Цитат

минималните разходи по отглеждане на едно куче на месец са около 100-150 лв (говорим за сравнително качествено гледане)

#106 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:01 PM

Не не са нормални приказки, български приказки са ! :mg_062:

#107 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:05 PM

ДЕМИ, ти кредити ли отпускаш? Човека обясни 100 пъти, че хиляда лева са му много и ако ги има ще свърши нещо друго, по-важно стях, вие пак за развъдник му говорите. Да нацели подарък кой знае колко ще трябва да чака, и я го одобрят, я не. А ако и в приюта няма неговата външност(порода), защото всеки си харесва дадена външност/порода, то не му остава голям избор.

Цитат

и то развъдниците избират най-добрите от тях, които ще се грижат по-най добрия начин за кученцата. Освен това ако не се намери идеалния кандидат кученцето остава в развъдника, колкото и кандидати да има.

Да, да и в развъдниците няма болести и всички кучета са с два чифта.. очила :ab_041:

#108 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:27 PM

LIUTENICZA - съгласявам се с вас относно изключително ниския стандарт на живот и тук всеки може да съди и раздава съвети , но всеки знае как да разполага с парите си и хората пишещи тук / 99 процента кледащи кучета БЕЗ родословие / в стремежът си да покажат правилният път малко попрекаляват .Не е само покупката на самото куче / това със загадката за 3 кучета - 252 лева е страшен виц и със сигурност не стоят така / , но има и други разходи като храна медицински грижи и др. От кучетата в парковете ако се направи статистика кои са със и без родословие ще се види , че родословните са в пъти по малко и не защото не искат хората такива , а защото не могат да заделят примерно 1500 евро за куче .И това ви го казвам единствено от собствен опит - за 1000 лева ще вземете може би родословно , но с много дефекти от стандарта . Който не знае цените с удоволствие бих споделила опитът си и то не с една порода .В момента замислям пак покупка на куче и за съжаление пак за такива суми става въпрос .Единствено и само маняци на кучетата биха разбрали тези / за мен не малки / суми , другите биха се втрещили .И до ден днешен като ме питат - било познати и роднини винаги казвам в пъти по малка сума , защото ме гледат :ud_009: като току що избягал от лудница . Аршинът с който всеки мери , за съжаление е различен .Аз ви пожелавам много приятни мигове с вашия красавец ! :dog: п.п Добре , че има хора като вълната , махнали розовите очила и казвайки директно нещата :ba_025: п.п А вие ДЕМИ , като обичате да съдите - имате ли въобще куче и от къде .Развъждайте си гризачите и със здраве !

#109 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:39 PM

Ако развъдника реши след разговора с човека ако види, че е сериозен може и за левче да даде кучето. Това дори и развъдници са го написали във темата - цените на кутретата. И не няма болести, дори и да има това са единични случай, защото родителите са изследвани и малките имат необходимите ваксини. Както ти си взел ричко и си казвал , че е хранен със - чипс, солетки и банички, докато в развъдника ще хранят с добра и качествена храна, така че парите си заслужават.

#110 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 31 August 2012 - 02:57 PM, написа:

В рамките на добрия тон и ще завършим "разговора". Парите, които съм дал за нечистопордното ми куче се струват дори космически за хората около мен. Било то приятели, семейство, роднини. Представям си ако събера 1000+лв и ги дам за куче какво ще се приказва "Кара очуканата си кола за 500лв, а ми дава 1000 за куче", "Няма да си направят едно бебе с жена му да си гледат, а ми дава 1000 лева за куче" и още и още нормални приказки за едно средностатистическо БЪЛГАРСКО семейство и обкражението му. Ако събера 1000 лева определено няма да идат за куче, а за къде по-важни неща. Така че сумата, която АЗ съм преценил, че мога да отделя е 300 лева(дори жена ми до последно си мислеше, че съм дал 200). Отделно, преди да се реша за куче изобщо не бях наясно как седят нещата с тъй нареченето чистопородие и тн . Исках да имам Хубаво куче, с което да мога да спортувам и в последствие открих и прочетох целия форум. Със сигурност следващото ми куче ще е ЧИСТОПОРОДНО, но за сега ще се радвам на моя красавец, макар и да не е от висшата класа.
Колкото до това как го гледам и дали го храня с хляб ... ще го оставя без коментар. Ще споделя само, че откакто е навършило 3 месеца (вече е на 6), всяка вечер минавам по 15км с очуканата си бричка за да може да играе със себеподобни. При разход на колата 7 на 100 и цена на дизела 2.70лв, по колко пари давам на месец за гориво само заради кучето си ??? Защото за отглеждането на едно куче влиза и социализацията.

Цитат

минималните разходи по отглеждане на едно куче на месец са около 100-150 лв (говорим за сравнително качествено гледане)

Не знам защо приемате критиката като самоцел, а не като градивен елемент?! Казвате, че не сте знаели как стоят нещата с чистопородните или родословните. Вярвам Ви! Повечето хора не знаят, но вие се изказахте с такъв възторг за "посредника" Ви, а не споменахте той какво Ви е разказал за "родословните". Дали Ви е разказал това, което Ви обясни vano? Честно да си кажа дълбоко се съмнявам, защото само като видях какви сметки прави от колко кучила по колко хиляди евра и ми стана ясно какво Ви е обяснявал. Точно затова написах, че не съм против посредничеството, но не подкрепям всякакъв вид посредничество. Едно е да те ориентират и да ти дадат съвет и съвсем друго е да действат като в разносната търговия. Не знам защо си мислите, че всички развъдчици са някакви милионери? Щото посредникът Ви така е обяснил предполагам. :smile: Когато човек иска нещо - намира начин да го получи. Така е и с повечето развъдници тук в БГ. Уверявам Ви, че повечето са средностатистически представители на обществото ни, в това число поставям и себе си. Разликата е, че когато другите събират пари за нова кола, аз събирам за заплождане на кучето си и на финала се оказва, че съм щастлива ако постигна равенство между вложения и разходи, ама това на хора като посредника Ви няма как да е ясно. Това е тип мислене, което (слава Богу) нямам. Не съм против търговията или търговските умения, но човек или е търговец или не е. Това е начин на мислене и няма как да обясниш на такива хора, че някои неща не следва да се превръщат в търговия ,защото имат друг смисъл. Затова е трудно да спреш да си купуваш някоя стока, защото не искаш да страда някакво си индийче. За това се иска убеждение, а не калкулация на капиталови ресурси.
Да не говорим, че изобщо не ми пука какво мисли сульо и пульо за това дали аз имам кучета за 1000 лева или деца. Това си е мой проблем и щом не преча на никого, значи мога да си правя фунийки от събраните пари и да си играя на дартс. Щом не създаваш проблеми на околните не им влиза в работата къде и как ще влагаш парите си, ама нали сме още в Ориента, та този тип притеснения са ми ясни.

valnata, изобщо не е трудно да "нацели" подарък, обаче, ти пак не четеш. vano го обясни много добре в тази част:

Цитат

Но когато вдигнеш телефона и започнеш с думите аз искам куче, ама за мен не е важно да е родословно, аз няма да го водя по изложби и т.н. колко ще струва - нормално е всеки свестен развъдчик да ви отсвири или да ви каже цена, която да ви откаже. Като не искате квалитетно породно куче, а брак от съответната порода никой няма да иска да се занимава с вас,

Аз също отговарям по този начин. Когато започнат да ме питат за цената казвам някаква безумна цифра за да си спестя време и емоции. Мен никой не ме пита на Запад дали имам хиляда евро за куче. Не ги интересува, обаче, не рядко ми се обаждат хора, които имат прекрасно куче, в което са вложили много опит, знания и имат надежди за него, но нямат възможност да го задържат, за да им предложа вариант за читав собственик. Е, проблема е, че не толкова често срещам такива хора. Защото за разлика от посредника ти аз поемам лична отговорност и ако стане нещо ще си прибера кучето у дома. Познай колко време и как ще търся такъв човек! Не ми е достатъчно само по форуми да си драскаме как всички сме хуманни и добри. Личния контакт и наблюдение са незаменими.
И ти, и valnata, и още доста хора от "вашата" група ще останете учудени колко от класните кучета в БГ са всъщност подарък. Ама vano е прав и за другото:

Цитат

Защо трябва като решите че днес искате куче и утре то да лае в двора (апартамента) ви???

Това е всъщност проблема. Хората искат по възможност сега или вчера. Те сега били решили.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#111 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:47 PM

И как според вас развъдникът ще ви подари куче , като го хранят с качествена храна , осигуряват му добри медицински грижи , водят родителите по изложби , правят им изследвания , не на последно място вкарват самите те кучета от други развъдници - и ВИЖДАЙКИ ВИ , толкова се впечатляват от вас и начинът по който ще се грижите за кученцето , че ви казват - ето ви подарък .А кой ще покрие тези големи разходи , които те правя ? Явно е , че сте много далеч от нещата ДЕМИ и разсъждавате като дете , но не съдете хора които не познавате :ba_025:

#112 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 03:58 PM

Самите развъдници са го написали не си размишлявам аз.

#113 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 04:13 PM

Разбира се , че има такива които подаряват , но пак ви повтарям - това са кученца извън зададения стандарт на породата и те не подаряват всички все пак ? Не намирам кои развъдници тук са писали , че си подаряват кученцата , може би не съм прочела правилно ? п.п Не ми отговорихте имате ли изобщо куче , защото виждам , че обичате да давате съвети свързани с кучета ? :ae_085:

#114 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 04:22 PM

Ако бяхте прочели всичко щяхте да видите, че нямам в момента куче, защото проучвам развъдниците и всичко със тях и смятам да имам развъдник за комондори. И да и аз бих подарила куче, не цялото кучило, но на определен човек ако го познавам и имам доверие, защо не. Говоря за куче пет клас.

#115 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 04:23 PM

А ако няма да говорим по темата, не е тук мястото, пишете ми на лс, щом имате някакви въпроси към мен.

#116 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 04:35 PM

Цитат

не споменахте той какво Ви е разказал за "родословните". Дали Ви е разказал това, което Ви обясни vano? Честно да си кажа дълбоко се съмнявам, защото само като видях какви сметки прави от колко кучила по колко хиляди евра и ми стана ясно какво Ви е обяснявал. Точно затова написах, че не съм против посредничеството, но не подкрепям всякакъв вид посредничество. Едно е да те ориентират и да ти дадат съвет и съвсем друго е да действат като в разносната търговия.

Не съм сметнал за необходимо, че трябва да спомена всичката ни кореспонденция, но щом проявявате интерес ще я споделя, защото мога да е събера в 3 изречения, надявам се и Навар да няма нищо против. Дори може да се каже, че първите ни разговори бяха през общия ни познат. И всичко започна с идеята, че искам куче, за което съм отделил 200 лева. На което получих отговор (през общия ни познат), че надали за тези пари ще може да си намеря, но за малко повече(300) и малко чакане може и да се намери нещо. След около 1 седмица получих отговор, че до 1 месец ще има кучило в Северна България и има път натам и ако са хубави палетата, ще се сдобия с такова. След което една вечер се запознахме, за да се знаем и на живо все пак и се започна дългия месец чакане. Никога не е ставало дума за пари, които той ще вземе .. най-малкото за да мине 600км, за да се сдобия аз, човек, който не познава, с куче, което той ми е намерил, за пари, които аз съм определил. Не е имало нужда да ми обяснява за развъдниците и пет клас кучетата, защото му беше ясно, че ДНЕСКА ГО ИСКАМ, МЪЖКО ГО ИСКАМ. И след месец дълго чакане, макар и да бях съветван, че това е прекалено малко време и не бива да бързам с взимането на куче, се чухме допълнително и стана ясно, че не желае да ми взима куче от онова кучило, защото се оказало, че е било близкородствено заплождане (това го спестих миналия път). Вадете си пак изводи сега колко "зъл" и безпринципен човек е Навар, след като се е опитал да помогне на човек, с който се е виждал веднъж.

#117 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 04:46 PM

Показване на мнениетоsosy, в 31 August 2012 - 04:13 PM, написа:

Разбира се , че има такива които подаряват , но пак ви повтарям - това са кученца извън зададения стандарт на породата и те не подаряват всички все пак ? Не намирам кои развъдници тук са писали , че си подаряват кученцата , може би не съм прочела правилно ? п.п Не ми отговорихте имате ли изобщо куче , защото виждам , че обичате да давате съвети свързани с кучета ? :ae_085:

Определено не сте прочела правилно. Точно затова написах "класни кучета". Подаряват се не само кучета "pet"-клас. Подаряват се и развъден, шоу. Много зависи точно как ще подходите към развъдчика. Аз, лично, съм подарявала шоу-клас куче. Проблем е на кого да го подариш, а не дали изобщо се подаряват. И да, права сте, че не се появявате на вратата и те веднага да ви подарят куче. Не е толкова просто и никой не го е написал,че е просто и лесно. Изисква се повече от това да четеш, да знаеш или да говориш. Изисква се да покажеш какъв си точно и да спечелиш доверие, а това никога не е лесно и просто.

Liutenicza, аз не знам някой да е определял navar за "зъл". Да си безпринципен и зъл са две много различни неща. Коментираше се само "представата и дейността" му като посредник, а не личните му качества. Защо си мислите, че другите потребители не са отреагирали спрямо някой непознат по подобен или още по-добронамерен начин?! Само, че те нямат орди от "доволни клиенти", които да се регистрират специално за да им благодарят публично. :smile:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#118 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 04:52 PM

DessyD, къде водите да разхождате вашите кучовци? Защото в Пловдив още не съм виждал представители на тази порода, а на морето видях и останах много очарован :re_037:

#119 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 04:54 PM

Покрай Марица, на Гребната база и където ми е удобно и възможно.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:08 PM

Цитат

Liutenicza, аз не знам някой да е определял navar за "зъл". Да си безпринципен и зъл са две много различни неща. Коментираше се само "представата и дейността" му като посредник, а не личните му качества. Защо си мислите, че другите потребители не са отреагирали спрямо някой непознат по подобен или още по-добронамерен начин?! Само, че те нямат орди от "доволни клиенти", които да се регистрират специално за да им благодарят публично.

Технически погледнато, аз не съм му клиент. Човека се опита да ми помогне и не ми набута близкородствено заплодено кученце, само и само да става алъж-вериж, за което както казах съм му всъщност благодарен. Можеше спокойно и да ми откаже и аз с мойте завидни познания по породите да се сдобия с един доберман, а всъщност да си мисля, че е ротвайлер. Както и да е .. в момента имам Дого, но може да се окаже накрая, че е Питбул .. знае ли се :)

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни