Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 September 2012 - 02:52 PM

Цитат

Друга спекулация. Кой кого кара насила?

Добре де звучи повече като вменяване на вина-защо Ви е куче с определена визия за домашен любимец,като можете да си вземете безпородно за домашен любимец.
Това не го разбирам аз.
Не ме разбирай погрешно,знаем се знаеш и моята позиция за бездомните.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 September 2012 - 02:58 PM

wind
Не, драга, няма да ги реши, ама никак. Не се заблуждавай, не мечтай дори. Чистопородното развъждане не допринася за наплива на бездомни породоподобни и безпородни улични кучета, не бъркай топлото със зеленото. В цяла България изхвърлени кучета от клуб или развъдник се броят на пръсти, наплива идва точно от махленските скачки, зоо-тата, леснодостъпност на кучета от породоподобните за Сульо и Пульо, и от хранителната база, осигурена на потомствени уличници от градове и лелки с леген огризки.

Не разбираш от понятието "развъждане" - не го нападай. Не то е виновно в даден социален проблем. Ако бе останало само и единствено чистопородното развъждане - идея си нямаш как щеше драстично да се съкрати бройката на породоподобни по улиците. Така че не говори наизуст за нещата от които не разбираш, но просто ти се ще да поприказваш. Обиждаш развъдчици с глупостите си, как те допринасят за бездомните кучета, а хал хабер си нямаш колко от тях помагат за кастрация, обезпаразитяване и задомяване на безпородните уличници. Говориш как трябва да се спре чистопородното развъждане, а дори не си наясно какво представлява то. Бъркаш развъждане с размножаване и не правиш разлика между двете, но най-нахално им слагаш знак на равенство между двете.
Разбирам те - със сектанти подобен вид съм се сблъсквала: вегани, пропагандиращи всеобщата любофффф и хранене със слънчева светлина, но вредата за кучета като цяло от такива адепти е в пъти повече, отколкото полза.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#263 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 02:58 PM

Цитат

Добре де звучи повече като вменяване на вина-защо Ви е куче с определена визия за домашен любимец,като можете да си вземете безпородно за домашен любимец.
Това не го разбирам аз.

Ами затова върви и бизнеса на магазини и борси. Защото всеки търси външност. И да, чистопородното развъждане допринася малко или много за бездомниците. Хората не разбират защо трябва да заделят 2-3000 лева за куче, след като могат да си вземат пинчер или друга порода за 100. Тях им е все тая дали е с кетап или не.. Те искат дадена порода, която са видели на сайт, на снимка или изложба.. Безпородните не приличат на тия с кетапите, затова ще седят още дълго време на пътя. а тия заучени клишета, че неродословините умирали, че масово били болни ги оставете за някое наивно дете, дето не е виждало куче. :ab_041:

#264 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 September 2012 - 03:02 PM

valnata
Глупости, не навсякъде са тези цени по 2000 лева или евра, от развъдник при условие че има читав стопанин с кураторство от страна на развъдчика 600 лева. Порода няма да посочвам, че ще настане холивар. 600 лева все можеш да събереш, ако наистина искаш. Или да внесеш на вноски. Но там се обвързваш с договор, което не всеки ще го харесва. Така че, не противопоставяй развъдчиците срещу купувача от зоо-магазин.
User's Signature

#265 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2012 - 03:04 PM

Цитат

Ами затова върви и бизнеса на магазини и борси. Защото всеки търси външност. И да, чистопородното развъждане допринася малко или много за бездомниците. Хората не разбират защо трябва да заделят 2-3000 лева за куче, след като могат да си вземат пинчер или друга порода за 100. Тях им е все тая дали е с кетап или не.. Те искат дадена порода, която са видели на сайт, на снимка или изложба.. Безпородните не приличат на тия с кетапите, затова ще седят още дълго време на пътя. а тия заучени клишета, че неродословините умирали, че масово били болни ги оставете за някое наивно дете, дето не е виждало куче

Именно.

Фурия, не ме разбираш. Знам онова, което мислиш, че не знам.

Нека да се върнем на дърветата и гората. Ти говориш за дърветата, знам за тези дървета, но имам предвид гората :md_064: И че няколко широколистни дървета в иглолистна гора не са достатъчни, за да се нарече тази гора широколистна.

Цитат

Глупости, не навсякъде са тези цени по 2000 лева или евра, от развъдник при условие че има читав стопанин с кураторство от страна на развъдчика 600 лева. Порода няма да посочвам, че ще настане холивар. 600 лева все можеш да събереш, ако наистина искаш. Или да внесеш на вноски. Но там се обвързваш с договор, което не всеки ще го харесва. Така че, не противопоставяй развъдчиците срещу купувача от зоо-магазин.

Както аз се опитвам да обясня, че безпородното не се различава от породистото, защото и двете са кучета и това трудно се разбира

така и един човек, на който и 600 лв ще са му много и когото не го е грижа за родословие, наследствени болести, или пък който не вярва в тези "приказки" няма да разбере защо да не си купува от съсед/магазин .

Колкото аз успявам да повлияя, толкова и на другите хора може да се повлияе, защото и в двата случая говорим за осъзнаване на някакъв проблем (макар че и в двата случая за мен единственият проблем са бездомните :).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#266 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 03:19 PM

Не, драга, аз виждам цялата гора, преобърнала съм цялата Източна Европа в кореспонденцията си относно общоизвестно провалилата се програма. И съм я свършила тази работа само за скромни две години. Ти вярваш че уличник в апартамент е компаньон(ми като е истерик? нервак? страхлив? посерко? някой трябва да чисти апартамента си цял живот и да наглася целия си живот според нуждите му? Ми дай и на работа да не ходим та да бдим над кучето отвън, което не е пригодено за този живот, защото мечтателката Уин така е рекла?).
И всички трябва дружно да забраним всякакъв вид възпроизводство на кучила - от чистопородно развъждане до махленско размножаване , както и търговия с кучетата и така ще спасим света. В главата ти е пълна каша, относно която не ми се спори. Лошото е, че в тази каша си набъркала чистопородното развъждане и си превърженик да се спре развъждането за няколко години изобщо.

Питам те - като мине този период който може да продължи и 20 години да се стабилизират нещата, то как ще ги възтановяваме породите? И какво през този период да правят хората, които имат нужда от нови породисти животни, които им изпълняват функциите на терапевт, водач, асистент, ит.н.? Да се лишат от това? И ще лишиш инвалиди от такава помощ? Не можеш да ми отговориш. Защото не те интересува.
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 17 September 2012 - 03:32 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 17 September 2012 - 03:19 PM, написа:

Ти вярваш че уличник в апартамент е компаньон(ми като е истерик? нервак? страхлив? посерко? някой трябва да чисти апартамента си цял живот и да наглася целия си живот според нуждите му?
.....

Питам те - като мине този период който може да продължи и 20 години да се стабилизират нещата, то как ще ги възтановяваме породите? Не можеш да ми отговориш. Защото не те интересува.

Фурия,
За гората нека да продължа да смятам, че не я виждаш добре :) Например. Факт е, че хората търсят външност в кучето за домашен любимец (порода). Както писах вече, това е вкоренено в съзнанието ни - домашен любимец = порода. Самата аз, когато вече имах възможност за куче, предпочитах хъски и щях да си купя такова. Но се поразмислих (и то благодарение на съпруга ми, който никога не е бил "кучкар" и се отказах. Не беше заради пари, просто една негова реплика за бездомните ме накара да се замисля. Как става това "вкореняване"? Благодарение на изтъкването на външността и качествата на дадена порода. От кого? От кинолозите? С каква цел? Хората да си отглеждат съответната порода.

Тук обаче се получава развинавката, че хората искат външността и качествата (донякъде), но не и родословия, титли и даване на много пари за куче. И ... ето я нишата за зоомагазини, ферми, съседи ...
Връзка КИНОЛОГИЯ (с рекламирането на порода за ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ и налагане на "моди", не работещо куче) и нишата за зоомагазините...

Родословието ли гарантира, че кучето няма да е истерик? нервак? страхлив? посерко?
Ако смяташ, че е така, добре, не мога да давам факти, защото не съм търсила. За посеркото обаче съм 100% сигурна, че ако не приучиш родословно куче къде да си върши нуждите (ако си го взел от малко, а и ако е живяло само навън и го прибереш изведнъж вътре, без да му осигуряваш разходки на разумни интервали), то също ще си е посерко в пълния смисъл на думата :)

Нека обаче да погледнем западняците, които си КУПУВАТ наши бездомници. Те какво, как ги гледат? Наемат си специална прислуга? Държат ги далеч от леглата и децата си?По-скоро ако не се справят, отиват на училище с кучетата си. Ако и тогава не се справят (хората са различни, имали са желание, не са им достигнали усилията и възможностите), предават го на организация, която им намира по-подходящи хора, а те си вземат друго куче, примерно.

Колкото до възстановяването на породите. В чужбина няма да изчезнат породите, нали? Преди много, много години, когато в България нямаше масово породи, да не би породите в света да са се затрили? Не са.

Нека организациите, които имат нужда от работни кучета, да си поддържат работните кучета, но без да ги продават/подаряват за компаньони - т.е. да си имат разумен баланс на новите кучила, така че да няма "свръх" . Ако трбява да отговарям на въпроси и за работните кучета. Ако ще са асистенти и т.н.- нека са кастрирани.

ПП. Въпреки, че мнението ми е, че докато има свръхпопулация от бездомни по улиците, НИКОЙ не бива да развъжда (чистопородно или не), то ми е пределно ясно, че такова нещо не може да се случи, никак.
Само и единствено с осъзнаване (когато повече хора отворят домовете си за безпородни, само да не е мода, че модите не водят до нищо хубаво) и СТРИКТЕН КОНТРОЛ от страна на държавата (за неосъзнатите това е метода), само тогава може да си решим проблема. Но ... няма да е скоро, уви.
А и като погледна на запад, развититие държави, към които се стремим ... картинката съвсем не е цветуща. С изключение на няколко германоезични държави и при останалите картинката не е цвете за мирисане. Великобритания например ... може да нямат кучета по улиците, но в приютите ... породисти, не знам дали с родословия или не... И там текат кампании да се осиновява, да не се купува ...
User's Signature

#268 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 04:19 PM

Кои западняци? Та в Германия е пълно с техни собствени по приюти, никому ненужни, за потока от източна европа към германския "рай" е писано неведнъж, там също всичко много зависи от канали, има хора които лъжат че внасят за осиновяване, а продават на клиники за експерименти. Също като Аспидов искупуваше кутрета дребни породи с обещание за нов дом и хранеше змиите си с тях. Осиновяване на кучета е също вид индустрия - взимаш наколко животни, желателно куче-касичка с увреждане, отваряш сметка за дарения и пей сърце. Не си ли виждала на улиците как просят с кучета? А за евтанизирана шуменска Бета-Масима забрави ли? пратили са я уж за протезиране и са я евтанизирали там в Германия. Хич не ги идеализирай сладките западняци.
Човек трябва да има много твърда ръка, за да неидеализира западняците и внимателно да подбира осиновителите в друга държава.
User's Signature

#269 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 17 September 2012 - 04:31 PM

Да, така е.
Затова говоря, че не трябва да има мода.
Модата не води до нищо добро.
Но е факт, че ако в някои държави на запад (организации, с които се поддържа връзка за всяко осиновено животно) - Холандия, Германия, Белгия, Швейцария - не осиновяваха наши бездомни кучета и котки, щяхме да сме АБСОЛЮТНО безпомощни да помагаме, задомявайки. Ако не вярваш, че има осиновени наши бездомници в чужбина, мога да приложа снимки.

Задомяването в чужбина не е решение - не може да си изпратим там всички кучета. В България пък безпородните не могат да се гледат като домашни любимци (в повечето случаи това е нагласата). Кастрацията не е решение (защото хората не искат да си кастрират кучетата). Забраната за развъждане не е решение (защото няма кой да я забрани, или и да я забрани, няма кой да я следи). Приютите не са решение - защото докато се раждат повече кучета, отколкото има желаещи за тях, улици и приюти ще са пълни.
Тогава какво е решението?
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 04:57 PM

Кой говори че трябва да има мода? Кой? Аз, ти, някой друг в този форум? Кой е ЗА модата тук? Тонове теми сме изписали тук че размножаването като данък на мода трябва да се спре, а да остане единствено и само чистопородното развъждане, което да не е достъпно за всеки. От години говорим за това, лично аз съм предупреждавала за феномена "породни команди" когато хората се разбиват на команди, спасяващи отказни и/или изгубени кучета от определена порода. Разбием ли се окончателно на такива породни команди - това ще е началото на края, защото НЕкучкар ще съди по кофти стопани ВСИЧКИТЕ кучкари, барабар с развъдчиците. И макар че сред породните команди ще има нищожен процент изгубени породисти, веднага ще се намери викач, който ще се дере колко е вредно развъждането на фона на неконтролируема свръхпопулация.. И ти точно по пътя на неразбиращите и осъждащите си тръгнала.
User's Signature

#271 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 17 September 2012 - 05:05 PM

Не, пътят ми вече свършва, за съжаление.
Просто няма решение.
Докато съзнанието на хората не се промени тотално.
Не става въпрос само за кинолог, развъдчик, множащ стопанин ...

Човечеството като цяло. Надявам се, да успеем да се променим, но ... Дали ще имаме време.
User's Signature

#272 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 06:36 PM

Човечеството като цяло и съзнанието му е тема за възвисени медитиращи женски сайтове, онези, дето се обединяват в секти на веганите и твърдят че всички домашни животни трябва да се пуснат на свобода, за да живее човека най - близо в хармония до тях. Препоръчвам ви да се изнесете от град в пещерата без ток, канализация, медицинска помощ и топла вода, за да помислите на свобода за осъзнаването на човечеството. А до тогава не расъждавайте за чистопородното развъждане.
С вас наистина приключих - толкова се любувате на идеите си, че ви е безразлично за какво да говорите, само и само да говорите.
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 07:55 PM

Показване на мнениетоwind, в 17 September 2012 - 04:05 PM, написа:

Не, пътят ми вече свършва, за съжаление.
Просто няма решение.
Докато съзнанието на хората не се промени тотално.
Не става въпрос само за кинолог, развъдчик, множащ стопанин ...

Човечеството като цяло. Надявам се, да успеем да се променим, но ... Дали ще имаме време.

Решение има и съзнанието на хората ще се промени ...все някога :ae_085: Дали ще сме живи да си кажем...Аз казах ли ти :af_089: , не знам точно , но идеята е тази...

п.п.Разбрах те какво казваш много точно и ясно, не знам защо масово напоследък хората се правят , че не те разбират, какво казваш, какво всъщност крещи чувствителната ти и чиста душа. :rc_036: Споко, да не ти пука, тука (и в живота всъщност), всеки го обръща на дет го тегли и вярва, а и си защитава мнението без да вниква в теми като...Ма к'во ми казва тази личност, какво всъщност стои зад всичко казано и изписано от нея?! :rc_036:

п.п.2.Допълнение.. Признавам, че прочетох набързо последните страници, ама и да не бях все тая...Който , както иска да си го разбира..В крайна сметка , в интернет-пространството сме и всеки може да си каже мнението нали?! :af_089:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#274 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 17 September 2012 - 08:39 PM

:ab_041: ot dnes ...

#275 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 09:07 PM

[Фурийке марийке , може ли малко по- спокойно. :md_064: Ти да не си учителка и да ни мислиш за твои ученици. Във всичко писано по- горе има истина , затова уважавай усилията на хората да споделят неща с теб , защото ти ако не си разбрала зае цялата тема и хората пишат само на теб, а на теб като ти омръзна да пишеш реши да ги разкараш.С уважение към теб оставам.все пак защото ки стойностен човек според мен. :rc_036:

#276 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 09:48 PM

Показване на мнениетоmarinov, в 17 September 2012 - 08:07 PM, написа:

[Фурийке марийке , може ли малко по- спокойно. :md_064: Ти да не си учителка и да ни мислиш за твои ученици. Във всичко писано по- горе има истина , затова уважавай усилията на хората да споделят неща с теб , защото ти ако не си разбрала зае цялата тема и хората пишат само на теб, а на теб като ти омръзна да пишеш реши да ги разкараш.С уважение към теб оставам.все пак защото ки стойностен човек според мен. :rc_036:

А пък ти що реши , че Фурия ти е проблема?Ти нещо по същество да кажеш?С уважение само глупости прочетох от теб...
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2012 - 09:52 PM

Показване на мнениетоwind, в 17 September 2012 - 01:33 PM, написа:

(В този ред на мисли, бездомниците са може би едни от най-здравите, защото сред тях действа в по-голяма степен естествения отбор - болно куче не оцелява дълго, за да дава болни поколения ... Така че, ако здравето ще е критерий - насочвайте се към бездомници с доказано бездомно родословие няколко поколения назад :md_064: )

wind, извинявай, ама толкова голяма глупост .... някак съм изненадана да я видя написана от теб, точно защото в един раздел по-надолу обсъждаме точно кое безпородно какво му е. Беше хубаво да споделиш, че общия процент на дисплазия при безпородните и породните се движи в едни и същи граници. Кое те кара да мислиш, че това е единственото унаследено заболяване, при което имат сходни процентни съотношения?! Ама и ти се превръщаш като няколко потребители тук, които са прочели две-три теми с проблемни родословни и вече правят грандиозни обобщения за БГ-кинологията, за световната кинология, за развитието на породите, за бъдещето, за свръхбъдещето .... не е истина просто ..... :tb_195: Правите заключения от изключенията, но забравяте, че съществуват много повече добри примери и практики. Ама странно, че тях винаги ги забравяте! :md_064: Да, не пасват на концепцията някак.... Вярно! Къде, къде по-лесно и просто е да цитираш постоянно примери от някакъв форум където някакви истерясали шматки си разменят лайна. Е, то това е по-интересно и винаги може да се даде за "обобщаващ пример"! Значи според някои от тук пишещите, ако съм произвела 10 здрави и стандартни кучета, но едно има проблем въпреки, че съм изпълнила всички изисквания за да произведа тези 10 здрави и стандартни кучета, аз непременно съм търгаш, лъжец, разбойник и съответно всички развъдници покрай мен! Ашкулсун! Много логично ! Супер сте !!! Дерзайте !
Значи някой си предпочитал да се довери на човек, който познавал, но не на "нЕква си хартийка". Хубаво ! Нека се довери на този човек! Да го попитам аз тоз герой откъде е сигурен, че човека, на който се е доверил не е бил подведен?! Това звездите ли му го говорят?! ЗАщото тъпата хартийка поне показва откъде идва проблема, а на неговия човек откъде му е дошъл проблема, дали знае?! И ако неговия човек е бил подведен, след което той е прецакания като доверил му се, какво ще прави? Ще махне с ръка, нали?! Ама разбира се! Защо да се кара с човека, като е по-лесно да плюе нЕкви си там развъдници, дето му дават нЕкви си хартийки... Ейййй, ама то това наистина е страшно логично, бе ! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#278 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 10:19 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 September 2012 - 08:52 PM, написа:

Показване на мнениетоwind, в 17 September 2012 - 01:33 PM, написа:

(В този ред на мисли, бездомниците са може би едни от най-здравите, защото сред тях действа в по-голяма степен естествения отбор - болно куче не оцелява дълго, за да дава болни поколения ... Така че, ако здравето ще е критерий - насочвайте се към бездомници с доказано бездомно родословие няколко поколения назад :md_064: )

wind, извинявай, ама толкова голяма глупост .... някак съм изненадана да я видя написана от теб, точно защото в един раздел по-надолу обсъждаме точно кое безпородно какво му е. Беше хубаво да споделиш, че общия процент на дисплазия при безпородните и породните се движи в едни и същи граници. Кое те кара да мислиш, че това е единственото унаследено заболяване, при което имат сходни процентни съотношения?! Ама и ти се превръщаш като няколко потребители тук, които са прочели две-три теми с проблемни родословни и вече правят грандиозни обобщения за БГ-кинологията, за световната кинология, за развитието на породите, за бъдещето, за свръхбъдещето .... не е истина просто ..... :tb_195: Правите заключения от изключенията, но забравяте, че съществуват много повече добри примери и практики. Ама странно, че тях винаги ги забравяте! :md_064: Да, не пасват на концепцията някак.... Вярно! Къде, къде по-лесно и просто е да цитираш постоянно примери от някакъв форум където някакви истерясали шматки си разменят лайна. Е, то това е по-интересно и винаги може да се даде за "обобщаващ пример"! Значи според някои от тук пишещите, ако съм произвела 10 здрави и стандартни кучета, но едно има проблем въпреки, че съм изпълнила всички изисквания за да произведа тези 10 здрави и стандартни кучета, аз непременно съм търгаш, лъжец, разбойник и съответно всички развъдници покрай мен! Ашкулсун! Много логично ! Супер сте !!! Дерзайте !
Значи някой си предпочитал да се довери на човек, който познавал, но не на "нЕква си хартийка". Хубаво ! Нека се довери на този човек! Да го попитам аз тоз герой откъде е сигурен, че човека, на който се е доверил не е бил подведен?! Това звездите ли му го говорят?! ЗАщото тъпата хартийка поне показва откъде идва проблема, а на неговия човек откъде му е дошъл проблема, дали знае?! И ако неговия човек е бил подведен, след което той е прецакания като доверил му се, какво ще прави? Ще махне с ръка, нали?! Ама разбира се! Защо да се кара с човека, като е по-лесно да плюе нЕкви си там развъдници, дето му дават нЕкви си хартийки... Ейййй, ама то това наистина е страшно логично, бе ! :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Е как глупост и как ше си изненадана наистина :ud_009: ...Ми не го вярвам просто.... :ud_009:
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 11:19 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 September 2012 - 09:52 PM, написа:

Веднага ти отговарям:
Казах че предпочитам работни породи . И ако родителите и прародителите работят добре и нямат проблем , това е много по-добра гаранция от хартйикаата която се фалшифицира или се дава по втория начин.

Искам да поясня зада се разбере най сетне че аз съм ТВЪРДО ЗА чистите породи! Просто съм отвратен от това в което ги превръщат изложбите и тези "развъдчици"
.
Фурия , погледни собствените си мнения в темата за "породите преди и сега", и точно там ще намериш разковничето .

пояснявам ти:

Значи , харесвам си аз някакква порода според това което пише в стандарта и това което съм виждал като нейни родословни представители преди години. Решавам че за нуждите които имам това е идеалната порода. Обаждам се в съответния клуб , където ми предлагат развъдник с малки чиито родители са шампйони с много награди от всакакви изложби. Каква е обаче изненадата ми когато виждам че тези шампйони имат такъв външен вид че нямат физическата въможност да изпълняват работата за коята са създадени , какво остава за характер! На въпроса ми:
" -Тези кучета работят ли?
отговра е:
-Не! та са шоу клас!
- А родителите им ?
- Не ! Те са междунардни ЦАЦ .МАЦ ,БОБ ФАСУЛ и тн....! "

В един такъв случай аз оставам в положение на цайтнот.Искам куче за работа от съответната порода дето пише че е за това, ама кучетата които се допускат до разплод и са "легитимни" не стават за работа. Аз обаче съм чел много ДОГ.БГ. а там лелкита казват че да се взима куче без хартйиика е много лошо и аз не искам да взема от на комшията кучетата дето преди десет години са били породисти ама вече не са щото комшията не си е плащал членския внос в клуба и са вече звездите не му го говорят.

Кажи са драг ми Фурия какво трябва да направя?

#280 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 11:34 PM

Григорке 009 Фурия си е проблем дама на себе си защото не уважава чуждото мнение и съответно не иска да приеме някои истини..Пък ти какво си я заоплаквала нея , да не си и станала адвокат.Вие май и двете не знаете какно е това толерантност. Научете се на нея първо, особено ти .

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни