Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2012 - 11:24 AM

Аз от теб куче и няма да си взема, защото не ме кефиш. Просто си си простак и то голям. Което си личи от писанията ти. Развъждай си ги твоите мизерни кучета и се радвай , че въобще някой ти ги купува.Защото баща ти е трябвало няколко лашки да направи още, за да те доправи. Пък парите си ги дръж за някой друг. :re_037:

#302 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 19 September 2012 - 01:07 PM

Лесно се излиза от рамките на добрия тон.
Напълно го разбирам Коко...
Точно такива са...
Побутват ме и съучастнически ми обясняват, че и тяхното било родословно, синът и го купил за 200 лв - с паспорти, ваксини, всичко...

Уморих се да обяснявам и да ме гледат накриво.
Ама най-криво ми става като дойде някой лумпен, дето осъзнава, че се е прецакал, ама вместо да си направи правилните изводи, започва да обижда тези, които са постъпили правилно.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#303 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 01:43 PM

marinov, айде, ако обичаш, по-полека с изказванията!
Имай предвид, че форумът се чете от много хора.

#304 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 September 2012 - 02:05 PM

Показване на мнениетоmarinov, в 19 September 2012 - 09:24 AM, написа:

Аз от теб куче и няма да си взема, защото не ме кефиш. Просто си си простак и то голям. Което си личи от писанията ти. Развъждай си ги твоите мизерни кучета и се радвай , че въобще някой ти ги купува.Защото баща ти е трябвало няколко лашки да направи още, за да те доправи. Пък парите си ги дръж за някой друг. :re_037:

Човек, ти няма да се жениш за развъдчика - не е нужно да те "кефи", той не развъжда за твой кеф.
Спри се на една порода, избери пола на кучето, потърси развъдник, не взимай от борса-мол-зоомагазин и бъди щастлив заедно с породисто родословно куче. Това ти обясняват хората. Инак ей ги в Богров в приюта - там е пълно, вземи от там, нали поддържаш възгледите на Уинд: ми я слез долу пред блока и си осинови уличник, вместо да искаш хем тако хем вако.
Хем на порода да прилича, хем да е без пари.
Безплатно сирене има само в капан за мишки.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#305 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 03:08 PM

Фурия , разбира се , че ще постъпя както ти писа по- горе , от развъдник ще си купя кучето. Обаче когато му дойде времето. Обаче някакви коковци и др. подобни твари да ми казват с ирония , абе на ти 100 лв. и се махай - и това на мен , мисля, че даже малко съм ги обиждил с горния си пост. Досега никой не ме е купил , пък той какви 100 лв. бълнува?

#306 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 September 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоmarinov, в 19 September 2012 - 01:08 PM, написа:

Фурия , разбира се , че ще постъпя както ти писа по- горе , от развъдник ще си купя кучето. Обаче когато му дойде времето. Обаче някакви коковци и др. подобни твари да ми казват с ирония , абе на ти 100 лв. и се махай - и това на мен , мисля, че даже малко съм ги обиждил с горния си пост. Досега никой не ме е купил , пък той какви 100 лв. бълнува?

Човек, но съгласи се че и тук прекалихте тези, които плюят чистопородното развъждане. Погледни от страни как изглежда - допринасяли на бездомните били, прищявка било, каприз било, нямало било разлика от махленските скачки и повече доверие имало на някакъв познат с тетрадките, а не на развъдчик... Помисли само колко е незаслужено и обидно всичко това за хората, които се занимават с развъждането. Не може все да газиш с мръсните ботуши в човешкото достоинство и да очакваш от среща само да ти мълчат, нали?
User's Signature

#307 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 19 September 2012 - 03:31 PM

я се успокойте :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 03:47 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 19 September 2012 - 01:31 PM, написа:

Мче кой се нерви? Не става дума за изнервеност, става дума за две диаметрално противоположни гледни точки, като едната гледна точка принизява чистопородното развъждане до някакво битово ниво от рода на "КФо толкова, мъжко+женско=кучило". Развъждането не е това. И би било добре хората, които разсъждават по форумите относно развъдна дейност поне една година да са обикаляли по лецинзирани развъдници, а не по ферми или махленски скачки.

Все пак ако съдим/осъждаме някакъв вид дейност, то трябва да сме запознати с нея, а не да плюем наизуст. Личните симпатии и антипатии нямат място, когато говорим за принципни убеждения.
User's Signature

#309 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 19 September 2012 - 03:31 PM, написа:

Ти па :tb_195: ... чакай да зема като най-просташка твар да си го преместя, че Мистър ОБИДЕН се обидил ... той досега ср@ по труда на хората, ама като се подхлъзна на собственото си лайно взе, че запя "НИ МА КьЕФИШ" :ab_041:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#310 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 10:52 PM

marinov, от доста време гледам патрулираш из темите наляво-надясно...от толкова гледане не успя ли да разбереш,че качеството струва скъпо? Коко_Ko ти го каза точно и ясно с две думи,това,че на теб ти отърва да се правиш на тъп,ок,прави се,но когато започнеш да потъпкваш труда на хората с лека ръка...сори,ама каквото повикало,такова се обадило,нали?

Цитат

Обаче някакви коковци и др. подобни твари да ми казват с ирония , абе на ти 100 лв. и се махай - и това на мен ,

Кофти,а? С твоите камъни по твоята глава се получи нещо. :smile: И още един въпрос - ти кой си? Трябва да те познаваме ли? Направил си нещо ли? Кажи да знаем как да се отнасяме към твоята особа, явно си по-специален.

:re_037:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#311 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 12:57 PM

Теодорке, стана ми интересно защото неща дето наистина не съм ги мислил, дори и писал ми се приписаха от някои феномални люде , вкл. и ти. Браво да живеят такива гении и феномени като теб в България. :flagbg: Качеството си е наистина скъпо, обаче доброто качество , другото въобще не ми влиза в мерките. И защо развъдниците трябва да плащат на която и да е федерация за някакви родословия , като това натоварва и тях , а покрай тях и нас.Мисля, че кучетата трябва да се изчистят от такива лоши натоварвания в цените им , което е добре за всички. И за развъдчика и за мен. За паразити - смърт , а не плащане за да съществуват.Затова и аз обичам развъдчиците защото трябва да се обича техния труд , пък който иска да го заплаща , като си купи кучи или не от тях. На останалите ти въпроси отговарям така- познаваш ме бегло лично самата ти, особата ми не е нищо специално , но аз говорех за други степени от домашния бит. Получавам няколко десетки пъти повече от тези мизерни 100 лв. затова и такива смешни суми не могат да ме накарат да направя нещо което не искам лично аз. Бе ти уважаема , да не се обиди дето те изтрих от скайпа , че си толкова зла. Добре ще ти се обадя пак скоро време. :ha_081: :zz_232:

#312 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 03:45 PM

Цитат

И защо развъдниците трябва да плащат на която и да е федерация за някакви родословия , като това натоварва и тях , а покрай тях и нас.

Маринов,
това пък какво беше? Наистина ли мислиш че в развъдник кучетата са по-скъпи заради родословията? Още повече че в съседната тема за молове сравнихме цена на малък шпиц от развъдник и Мол или борса, и за кученце пет-класа (домашен любимец) излезе че цената дори е по-ниска в развъдника като с кученцето получаваш родословие и подаръчен комплект. Плюс във всеки един момент можеш да се обърнеш за съвет към развъдчика, ако имаш въпроси, и ще получиш квалифицирана помощ и инфо от първа ръка от човека с опит.
Родословието не оскъпява кучето, в никакъв случай. В нашата порода кученца кремава окраска по магазините вървят около 1 500 лева - това прави около 750 евра. За същата цена можеш да си внесеш от интересни родители мултишампиони от чужбина с родословие и направени необходими здравни иследвания (а за нашата порода, потънала в кожни и ставни проблеми, това никак не е малко, уверявам те).
Развъдчиците по цял свят плащат членски внос към някоя организация, защото се стремят да спазват определени правила. И това което ти наричаш "хартийки" удостоверява че това куче е от развъдник ХХХ от еди коя си двойка.
Точно както личната ти карта удостоверява че си господин ХХХ с ЕГН ...........
Без този документ няма как да се докаже твоята самоличност, това е.

Добре де, хора, защо въртим в кръг отново, когато в раздела "Важно!" е писано пренаписано от години всичко това?
http://forum.dog.bg/...B5%D1%82%D0%B8/

Не четете ли?
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 03:52 PM

Абе знаех си аз , че Фурийка си е голяма работа. Наистина уважаема не знаех горното. Сего от теб го разбрах и затова :rc_036: пак за теб.

#314 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 03:58 PM

Показване на мнениетоmarinov, в 20 September 2012 - 03:52 PM, написа:

Абе знаех си аз , че Фурийка си е голяма работа. Наистина уважаема не знаех горното. Сего от теб го разбрах и затова :rc_036: пак за теб.

Започнах да чета това
http://forum.dog.bg/...p?showtopic=861

и се отказах. Буламач "на търкалета". Това не е коментар за развъдник, а за кучкарник.

Ако и другите теми са на такова ниво - окайвам ползващите ги като информация, от която трябва да се учат на кинология

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 10:23 PM

Pronto, Сливен (или Карнобат беше) погледни си пак постовете...вижда се иронията ти. Сега да не кажеш,че е без да искаш? Credici! :ab_041: Казах ти как да НЕ се обръщаш към мен...и не, не те познавам. :smile:
Темата е за "Чистокръвно без родословие" така че на останалите ти слловоизлеяния ще предложа доста обстоен отговор на лично.

:smile:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#316 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 11:47 PM

Признавам си исках да те дразня което е лошо. Съжалявам но не се стърпях.. Никога не си ми казала да не те наричам по име. За последното да не те е страх чедо божие.или срам.

#317 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 21 September 2012 - 01:06 PM

Изобщо ... Маринов , издъни се отвсякъде :af_089: .
Ти не има никаква милост към себе си :ab_041: .

#318 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 02:00 PM

Прав си.Но мисля, че се отклонихме много от основната тема.Някой да има да каже нещо по нея. :flagbg:

#319 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 02:31 PM

Yerom

Цитат

сигурен съм че незнаеш какво значат червените чифри но това още един път доказва че ако няма написано нещо черно на бяло няма как да получиш достоверна имформация.Думата на хора които размножават безпородни е мижи да те лажем

Въпрос за други четящи тук, които не са запознати с темата относно червените цифри: може ли инфо за останалите съфорумци какво означават наистина? Или някакъв линк на български, където подробно и достъпно да се описва значението на цифри и букви? Извинявам се ако има нещо подобно вече във форума, но не го видях.
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 08:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 21 September 2012 - 02:31 PM, написа:

Yerom

Цитат

сигурен съм че незнаеш какво значат червените чифри но това още един път доказва че ако няма написано нещо черно на бяло няма как да получиш достоверна имформация.Думата на хора които размножават безпородни е мижи да те лажем

Въпрос за други четящи тук, които не са запознати с темата относно червените цифри: може ли инфо за останалите съфорумци какво означават наистина? Или някакъв линк на български, където подробно и достъпно да се описва значението на цифри и букви? Извинявам се ако има нещо подобно вече във форума, но не го видях.

Furia червените цифри нямат никакво отношение към темата .Наи образно казано това е система на оценяване въведена преди няколко години от Германския съюз за НОК за тяхното наи голямо развъдно мероприятие.Кучетата се оценяват на теста за характер като тези цифри не влиаят на краиното класиране.На изложбата се награждават 10 наи ефектно хапещи кучета ,като наградата е по скоро за престиж.Колко по висока са цифрите толко по ефектно е захапало кучето.Кучета които не захапват или не пускат ръкава на фигуранта не продължават изложбата.Ето едно куче с максимална оценка на теста 5/5

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема