Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1001 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2006 - 09:33 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Темите бяха обединени, защото едни  и същи хора пишат в тях. Моля, ако искате да бъдат разделени отново, пишете ми на лично поща, не в форума, ще се съобразя с мнението на потребителите.

Българско овчарско куче от днес - Пирин от Браниполе, BEST IN SHOW

Dog.bg , помолих най-учтиво да бъдат разделени двете теми. Не знам по каква причина Вие отговорихте , че трябва да направя това на лична поща. Нали по принцип няма нищо лично във форума? Аргумента , че в двата форума пишат едни и същи хора за мен не е достатъчно убедителен. Защото тези хора защитават различни тези за произхода , наименованието и развитието на породата. Тъй като забелязвам известна промяна в изявите на автора на темата за Овчарските кучета на България ,предлагам да обедините нея с КК.
поздрави

Уважаеми г-н Иванов,

Когато говорим за название на порода мисля, че тема със заглавие Овчарското куче на България се явява като най-точна.

Неоспорим факт е, че в нашата страна има привърженици на нашето българско овчарско куче, които го именуват каракачанско. Предполагам те също биха се съгласили на едно обобщаващо име за форум. Основание да мисля така ми дава факта, че когато те огласяват породата в интернет често използват като първично име Българско Овчарско Куче, след което започват обясненията, че всъщност това е Каракачанско Куче.

Това предполага, че самите те не могат да отрекат единен произход и развитие на нашата национална порода, която поради неизравненост все още има изключително голяма фенотипна вариабилност.

Оставям на страна факта, че обобщавата тема е демократичен подход в решаване на детайлите. Обединената тема ще позволи равнопоставена изява на всеки един независимо какви са неговите претенции, знания или желания.

До истини не се достига с конфронтиране и когато всеки сее на собствената си нива. Дайте възможност за изява на всички, които, ако знаят как да го направят, ще успеят.

С молба за създаване на една тема (форум) с название Овчарското куче на България, обединяваща всички аналогични на нея,

Оставам с уважение,

Николай Атанасов

Добрите аргументи вършат чудеса. Не съм "дървена глава". Подкрепям
г-н Атанасов.

#1002 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 09:34 PM

Г-н Иванов,

Казвате "Българи сме все пак..."

Именно !

Помествам повторно своя тема. Молбата ми към тенденциозните е една единствена. Преди да скочите да отговаряте прочетете много внимателно, вникнете в същността, а после се изявявайте, но мотивирано.

Темата:

Здравейте,

Нямам какво да коментирам. Ще напомня само нещо от това, което винаги съм казвал. Целта ми не е да пораждам нови полемики и няма да се отзова на нито едно предизвикателство, ако се появи след написаното от мене.

Една от първите статии (научнопопулярна), които съм написал някъде през далечната 1983 или 1984 г. бе За Каракачанското куче. По-късно имах още поредица публикации, в които пишех за каракачанско куче. Участвах в съавторство в написването на учебник, където също писах за каракачанско куче. Но както съм казвал многократно науката не спи. И най-малкото е под достойнството ни, ако имаме претенции да бъдем нещо, да си затваряме умишлено очите, подтиквани от различни цели къде користни, къде поради неразбиране, къде поради комплекса да си признаем, че сме грешили.

Когато палеонтологията, историята, кинологията, животновъдството и редица още науки постоянно и постоянно изнасят нови, често радикални на старите схващания данни, а ти си затваряш очите за тях това не е нищо друго освен съществуване, но не и личностно присъствие.

И ако съм писал за каракачанско, започнах да пиша за Българско. Тези, които си знаят защо отстояват и какво ги кара да отстояват тезата каракачанско веднага се нахвърлиха къде с обиди, къде с ирония, къде със злобни долни компромати, но с нито един научно издържан довод в защита на тезите им.

Обременени от комплекса за непризнатост, нереализираност и патологичен нарцисизъм, започнаха да ме призовават на диспути само и единствено в името на евтината показност, където може да блесне патологичната им егоцентричност.

Имам няколко научни публикации по темата каракачанско и българско и винаги, абсолютно винаги и в двата случая съм казвал за кучетата: Ако ги приемем за каракачански (Български).... Казвал съм това и пак го казвам. И причитата е една и много проста. Няма какво да се заблуждаваме от признаването на каракачанското, изпитателния срок, който МФК е дала на Българското, наличието на стандарти както на едната, така и на другата порода.

Порода, апробирана, консолидирана и доказала се във времето с качествата си на такава НЯМА. Нито каракачанска, нито българска. Повтарям отново, не искам някой да подскочи и да започне отново да ме призовава за това или онова просто нека извади научни факти. Аз не се срамувам, да се откажа от всяко едно свое твърдение, ако противното на него е достатъчно издържано и поне според сегашното състояние на науката неопровержимо. Веднага ще се извиня, ще взема думите си назад и ще стана един от най-големите радетели и защитници на тази доказана порода.

За разлика от всички останали, които не разбират или тенденциозно не искат да разберат, проблемът е само и единствено един при това положение, когато не можеш да докажеш наличието на порода, а да държиш на чуждо име не е нищо друго освен най-меко казано ЛИПСА НА НАЦИОНАЛНО ЧУВСТВО. Да си поданик (а претендираш, че и по кръв си такъв) на една хилядолетна държава една от първите цивилизации в Европа и да искаш НАЦИОНАЛНАТА ти порода, да бъде с небългарско име е... Е, нека всеки сам да си отговори какво е.

Скоро мой познат ми казва: Мисля, че името не е най-въжното. Важно е да запазим кучето. Добре, съгласен съм. Нека бъде така. Да запазим кучето. Но щом като името не е най-важно, да погледнем един от синонимите, посочен в стандарта на каракачанското куче, а именно тракийски молос (мисля, че така беше). Ами добре, хайде да приемем, че нашата порода се нарича с ОСНОВНО, ВОДЕЩО име Тракийски молос. Да, но същите тези, които са го сложили в стандарта държат като удавници само и единствено на каракачанско. И какво се получава нищо, освен да повторя отново горния абзац.

Едно малко отклонение. САЩ е най-многонационалната държава. Данните на статистиката показват, че бялото население отдавна е вече под нивото на афроамериканското, всевъзможни емигранти от Латинска Америка и от къде ли още не. Но когато в Америка попиташ някой черен, мулат, метис, жълт или какъвто щеш, какъв е той, отговорът е един, единствен Аз съм американец. И всеки един такъв с чувство за национална принадлежност защитава каузата на държавата, в която живее. А тук аз съм Българин, думи, казани от много и останали нищо повече от голи думи.

Е, друго нямам какво да кажа. Достатъчно много изписах в темата за Българско Овчарско Куче. Задавах въпроси, правих обяснения. Нито отговор на въпросите, нито коментар на обясненията. Явно, голяма част от пишещите са заслепени повече от това, което могат тенденциозно или от глупост да надраскат, отколкото внимателно да прочетат, да помислят, а после да се изявяват.

За мене породата е национална кауза, а националните каузи се отстояват от национално осъзнати личности.

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1003 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 09:59 PM

Стефане, съвсем правилно попита Шаро, което и аз щях да направя от къде стигна Шаро до убеждението, че неговите кучета са 100% чисти.Стига с тази еквилибристика.ДОГ.това което предлагаш е хубаво, но то вече е направено преди няколко години и то повечето от тук пишещите участваха в това мероприятие и на общо събрание на федерацията се реши , кучето ще се нарича БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ. След това някой решиха , че са велики и те ще съзават порода или име на породата.Едни и същи кучета(от една линия) в зависимост в чии ръце попаднат стават Горан, Каракачанско или Пастирско и са доказано 100% чисти(интересно по кой стандарт и по коя племенна книга). В ФЦИ официялно са подадени документи и стандарт на името БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.От тук нататъка всеки може да разтяга лафове и да измисля каквито си иска породи и имена, просто няма никакво значение, всичко са балони с въздух под налягане.

#1004 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:14 PM

Dog.bg преди доста време предложих да се съберем всички любители на тази порода и да извадим кой каквото има.Никой не каза да или не всеки мълчи и си тае майнато и му на това когато някой искара някое по голямо куче то задължително става мелез без да се интересува да ли е чисто или не.Цялата истина е в това че всеки завижда на другия и вместо да каже браво искаралси страшно куче той гледа да го уплюе по един или друг начин.Смехоранче недей да правиш интриги от нещо което не разбираш petko ме разбра и това ми стига а относно договете мой личен приятел ми е д-р Емил Георгиев едвали разбираш повече от него. Той ми искара по искуствен път най доброто куче което имам и съм му много благодарен такаче пробвай с нещо друго.На всички любители на БЪЛГАСКОТО ОВЧАРСКО КУЧЕ запомнете едно ако сме заедно ще постигнем много с тия расправии идразги нищо няма да стане трябва да сме единни.

#1005 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:16 PM

DOG BG, искам да припомня ,че допреди по малко от 10-на години всички бяха обединени в един клуб -Каракачанско куче.Работеха заедно ,обмяняха си кучета и т.н. и всички пишеха за славното каракачанско куче и неговите подвизи.След това се появиха желанията за власт ,за водачество.Нароиха се Български Горан и Българско овчарско куче.Пусна се в ход фалшивия" патриотизъм,"голямата българщина",които трябваше да прикрият ниските цели и различните стремежи за едно вече друго куче- ЕДРО И БЕЗОБИДНО ПО ЗАПАДЕН ОБРАЗЕЦ!

Започнаха да се правят безплони напъни в посока "-породообразуване", защото някои хора си помислиха ,че това е по силите и по възможностите им.

Едновременно с това започна едно безконтролно съсипване на малко останалия ЦЕНЕН ГЕНЕТИЧИН материал.Всеки срещнат взе да се взема на сериозно и да се мисли за "селекционер" и развъдчик от "класа".

Това накарара МАКК да се дистанцира от този позорен процес и си остане вярна на принципите си за запазване на аборигенното каракачанско куче и до днес, както и за името.

Тези дълбоки промени са причината за това разделение, а през това време и кучетата се промениха достатъчно ,което прави едно обединение невъзможно. oo

Две организации с коренно различни цели и задачи!

Името бе само предлог и скрит мотив на "новаторите" в развъдния процес.
Лошото е ,че грешките не се признават и от това страда животното ,които ние всички обичаме,а бе небходимо само едно единствено нещо-ДА ГО ЗАПАЗИМ В АВТЕНТИЧНИЯ МУ ВИД И ДА ГО ОПАЗИМ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ!

Европейците си затриха много аборигенни породи и сега дават и мило и драго да си възстановят популациите но УВИ!

Бих препоръчал да не следваме техния път, а да уважаваме това наше НАСЛЕДСТВО,защото то е причина за национална гордост!

Поздрави!

#1006 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:20 PM

Малка грешка не смехоранче а mitaksi се мъчи да прави интриги за което моля да бъда извинен.

#1007 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:22 PM

МОля дог.бг поне последното ми писмо в форума на БОК да не се изтрива или поправя.

здравейте,
Мисля това съобщение да ми е последно в форума на БОК.

Стефане/а и до другите в БОК/,ще се опитам да ти отговоря въпреки че не си струва но карай....

Стефан-"Колкото и нескромно да звучи за куче може и да сгреша, но за човек рядко"

Росен..."Това е форум за кучетата така че хората ги остави,бъркал си много за кучета и продължаваш да бъркаш ,пожелавам ти по-скоро да дойде денят да не бъркаш вече/че вече и годините ти напредват/".

Стефах... "Говориш за разочарованието си от БОК през последните 6 години, за мелези и интриги.
Първо ти не се занимаваше активно с породата до преди 2 години"

Росен.... Стефане занимавам се малко повече от 2 г. -около 6г. с тази порода.През това време през мен минаха повече от 60 кучета и съм произвел докато бях в БОК около 100 мелеза.МОжеш ли да отговориш на другите- ти колко кучета си имал досега -дали са повече от 5 за многогодишният ти опит и колко си произвел? b) Предполагам за 6 г .можеш да видиш резултата от моята работа ,защото за разлика от вас-Бокаджиите -ако вие ги правехте кучетата само по масите на ракия и на другия ден не знаете какво сте говорили-то аз ходех по овчари и търсех истината -ее намерих я"

Стефан..."Второ не познаваш почти никого от БОК а да не говорим за кучетата."

Росен..."познавам много/но да ти кажа и съжалявам много затова/...мога да кажа повече от теб-а да те питам ти освен с ПОПОВ друга дружка имаш ли си?""""

СТЕФАН"""И накрая като как реши ,че твоите кучета са чисти а на другите не?

РОСЕН...Ако и ти малко -по -професионално се занимаваше с породата щеше отдавна да познаваш развъдника ТИТО а за чистотата/и произхода/ на тези кучета можеш да питаш всеки един от големите развъдчици включително и ПОПОВ-товая са кучета мечта за много хора но защо да ти обеснявам неща които ти не можеш да разбереш никога.....

Стефан...."Не ме занимава мисълта дали си по-вече или по-малко Българин , но ако се върнеш назад във форума ще видиш кой най много тръбеше за българското. "

Росен...Казах го и пак ще го кажа.Българин съм и то патриот-обиколих целият свят и се върнах в БЪлгария заради нея и заради кучетата ми.Съжалявам че толкова време съм се заблуждавал при наличието на много БОКОВЕ около мен"ЧОвек може да допусне грешки но приципите му остават завинаги.

Стефан..."Твоят приятел ти е задал много точен въпрос. Само дето ти не си му дал никакъв отговор. Ако имаш кураж отговори тук , във форума.
Кратко и простичко. Какво име трябва да носи нашето куче.

Росен....На моят приятел още тогава му казах"Аз съм за чистото и истинско куче"-като до мен беше и Митко от Браниполе,той довърши мисълта като добави-стига с тия имена,това не е най-важното а кучето.Нека ние дадем от нас което е нужно а като си заминем от тази земя да правят каквото искат.
НА твоят въпрос ще ти отговоря ,няма проблем:
................................................................................
..........................................................................ДО преди няколко месеца бях за БОк но ти знаеш моите впечатления от вас-мелези,интриги и лъжи.БОК според вас е правилното име но вие забравихте кучетата и няма дори и за цяр едно да се покаже.НАиситна нямате и ген. материял откъде да вземете освем да купите някое кутре от КК или да откраднете куче КК.
НА КК не им харесвате името но пък имат КУЧЕТА/чисти и автентични/ при тях...
Е,аз допуснах грешка но принципите си за разлика от вас няма да променя -оставам за истинското и чисто наше КАРАКАЧАНСКО/овчарско/куче на БЪЛГАРИЯ

до Н.АТАНАСОВ
СЪжалявам че така стана но колкото и да се преструвам не мога да бягам от истината-ако и ти обичаш нашите кучета и искаш да ги запазиш колкото мен -ще ме разбереш...

ех хайде от мен,/нали знаеш последните се смеят най-сладко/.....
чао БОКАДЖИИ 1super
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#1008 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:32 PM

Искам да задам само един въпрос и той не е персонален до конкретно лице, а до всеки, който знае точно как стоят нещата:

Какви кучета развъждаха ТИТО преди да се скарат с Организацията за БОК ?
User's Signature

Качена снимка

#1009 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:35 PM

Valkat ,само да вметна, явно не знаете, че преди доста години Швеция поиска от нас три двойки от така наречените каракачански кучета и българската страна не можа да изпълни молбата, защото комунягите в тези далечни години бяха наредили да се изтребят тези кучета.Та въпроса ми е към хората от така наречения каракачански клуб, които също са били на това събрание във федерацията, от къде взехте този чист ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ за да го запазите за поколенията????????

#1010 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:45 PM

Преди десет години беше едно сега е друго.Преди 15 години съм виждал такива кучета които ти и след 150 години пак няма видиш. не съм се интересувал от тях понеже ги имаше много и на никой не му правеше впечетление сега гогато са рядкост всеки си спомня за тях.Ти ми покажи някое куче като Шаро пепелян като Шабан на Славейко като Мурджо като Еландереца всички произлизащи от нашия край да не забравим и Караман кьор ти кажи някой от тя каракачанин ли е или изпозвате тези кучета само за реклама.От всички кучета показани от форум каракачанско куче само кучето Янко заслужава внимание уникално куче исключвам нашите кучета БОК -.помашки..Росене значи всички в БОК гледаме само мелези това не говори хубаво за теб.

#1011 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:46 PM

Г-н Атанасов ще бъде добре ,ако престанете да спекулирате с името и българщината.

Тази тема доста се поизтърка вече ,но вие продължавате да заблуждавате хората и да демонстрирате фалшив "патриотизъм".

1.Никой не е казал ,че кучето е от друга националност.

Регистрирано е с произход-България.

2.Използвано е най популярното име-Каракачанско.Наименованието е дадено от българския народ, а не от МАКК.

3.Трябва да се уважава труда на учените преди нас.
Ако вие сте най големия българин то д-р Тодор Гайтанджиев ,какъв е ....?

4."Държавната комия по породи животни "също разгледа този въпрос и нейното решение е същото.

Академик Цено Хинковски сигурно също не е българин.Познавате го!

5."Съюза на зооинженерите в България" има същото мнение.

Вие май също сте зооинженер!

Така ,че СТИГА!

Трябва да има приемственност,а не да се отрича всичко или да се преименува!

За кръсници си има място -в църквата.

#1012 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:50 PM

valkat защо не кажеш кой открадна Шаро пепелян.

#1013 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:51 PM

Цитат

до Н.АТАНАСОВ
СЪжалявам че така стана но колкото и да се преструвам не мога да бягам от истината-ако и ти обичаш нашите кучета и искаш да ги запазиш колкото мен -ще ме разбереш...

Кой какво точно обича и дали наистина него обича, е друг въпрос.

Печалното е, че продължава тенденцията повече да се стремим да пишем, вместо да четем и най-вече да вникнем в прочетеното. Приливането от пусто в празно не е от полза на никого.

Да кажеш на нещо чисто, само заради угодата на някого или без да се мотивираш е дилетантско. Това могат да го правят децата из форума или тези, дето говорят за мелези, чистокръвност или както един господин, който преди няколко дни развиваше вкарани в устата му теории (перифразирам) ще си заведа кучетата, ще им направят ДНК анализ и ще докажа, че са чисти, без горкия да знае, че ДНК анализ на кучета в България все още не се прави. И по-печалното, господина говори за чисти каракачански кучета, а представяше Българско Овчарско Куче.

Тотална пародичност във всяко действие и дума.

Факти, къде са фактите ?

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#1014 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:02 PM

Преди време имаше karakagan и той говореше само за мелези зададохмо вапрос кажи коиса и кой работи стях отговор няма и до сега стига с тая тема.

#1015 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:04 PM

Цитат

Искам да задам само един въпрос и той не е персонален до конкретно лице, а до всеки, който знае точно как стоят нещата:

Преди години развъдник "Тито" са били в организацията на
Българско Овчарско Куче... след скарване преминават към КК.

И какво излиза, че някои както казва нашия народ:

"Пременил се Илия... пак във тия "

така че отстъпника от Българското се "завърна" отново в бивш развъдник на БОК. Или няма значение - важно е далаверата да върви...

И още:

Много сте прав Г-н Йорданов .

За какъв ДНК анализ става въпрос когато няма базова карта за сравнение на генетичния материал.
КОЯ е базата за процентно съвпадение на геномите на изследваното куче.
Овчаските кучетата от различните раьони на България имат различиен фенотип.
И такава порода по принцип няма призната.Тепърва се работи в тази насока.
Но с кавги от типа на ..." моя ( нашите ) е най-по-чист, а вашите не са ." не помагаме на кучетата.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1016 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:06 PM

По принцип не отговарям на анонимници, но общо-взето първия път им обръщам внимание, а те ако имат доблестта да играят открито прави им чест !

Ще маркирам набързо отговорите си.

Не спекулирам с българщината. Явно Вие сте също от хората, които предпочитат да пишат, вместо да четат. Пише го малко по-горе в синьо.

Да, кучето не е друга националност. И това съм го обяснил кой защо отстоява това име. Пак в синьо.

Специално д-р Гайтанджиев не намесвайте. За него един друг човек бе писал във форума за КК, но явно и там не четете, а предпочитате да пишете. Мога да Ви кажа и за него, но го уважавам, ако не за друго, поне за това, че наистина се опитваше да направи нещо но... с друга порода, уважаеми анонимнико.

Вмъквам нещо, което пропуснах - за "Държавната комисия..." Вие знаете ли как беше внесено предложението, кой го внесе, как бе постигнато това и защо му угодиха.

Колкото до акад. Хинковски, смея да твърдя, че го зная по-добре от всички вас. Отпреди да стане академик, от времето, когато беше в САЩ да специализира. Какво точно специализира и какво постигна, по времето на коя система какъв точно беше, с какви животни се занимаваше, с какво се занимава в момента и още много, много. Не само акад. Хинковски, но нито един от тези, които ходихте да молите (явно и вие сте от агитката) не се е занимавал с кучета.

За съюза на зооинженерите в България пък, въобще не си струва да говорим в момента. Най-малкото поради факта, че кинологията не е предмет на зооинженерството.

И накрая, не играйте на тази струнка научност, академичност и прилежащите им сдружения. Поне не пред мене. Познавам всички достатъчно добре, а отнесено към вас, четейки Ви много по-добре.

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#1017 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:07 PM

Един мелез от Велинград а можеби от Якоруда каракачаните знаят от къде.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ramis.JPG (9.74K)
    Брой сваляния: 88

#1018 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:17 PM

Цитат

Цитат

Преди години развъдник "Тито" са били в организацията на
Българско Овчарско Куче... след скарване преминават към КК.

И какво излиза, че някои както казва нашия народ:

"Пременил се Илия... пак във тия "

така че отстъпника от Българското се "завърна" отново в бивш развъдник на БОК. Или няма значение - важно е далаверата да върви...

И още:

Много сте прав Г-н Йорданов .

За какъв ДНК анализ става въпрос когато няма базова карта за сравнение на генетичния материал.
КОЯ е базата за процентно съвпадение на геномите на изследваното куче.
Овчаските кучетата от различните раьони на България имат различиен фенотип.
И такава порода по принцип няма призната.Тепърва се работи в тази насока.
Но с кавги от типа на ..." моя ( нашите ) е най-по-чист, а вашите не са ." не помагаме на кучетата.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

На първото приложение пише (груб превод): "След много време и проучване най-после открихме породата, която завладя нашето сърце".

Не коментирам и не питам. Да го правят другите.
User's Signature

Качена снимка

#1019 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:19 PM

За Петков една снимка.

Прикачени файлове

#1020 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:21 PM

Да им пусна и на неговия син.Или да седи в тайна.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни