Българско овчарско куче
Публикувано: 06 April 2006 - 10:38 AM
Ако не смятате да говорите за БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ - да заключвам???
Публикувано: 06 April 2006 - 11:11 PM
Публикувано: 06 April 2006 - 11:55 PM
Цитат
Привет Николай и добра ти вечер !
Не се впрягам от емоционално естество.
Даже се кефя на шоуто , на напъните да се нарече бялото черно.
Просто на никого не е приятно да го лъжат.
Или да си мислят че са успели.
А за финикийските знаци си абсолютно прав. И аз съм писал за това назад във форума.
Всичко е пари приятелю. Всичко е за пари.
Нали един развъдник - независимо КОЙ - от това печели.
Как ще допусне да се разбере че кучетата му са или мешани, или не издава никакви документи, няма маркировки, няма племенна книга, кръстосва както му доиде кучетата, и те живеят в условия като в Освиенцим.
Нали бизнесът му ще секне.
Затова е борбата - със зъби и нокти ще драпат да не се разчуе.
Но балона Николай - сапунения балон се пукна и няма залепване.
Тук не упоменаваме НИКОЙ от развъдниците.
Още повече не е допустимо тук да споменаваме други колеги.Това можем да го правим в други форуми.
Споделям това мое мнение ПО ПРИНЦИП.
Със здраве и приятна вечер ! BEER
И Левски ни повдигна настроението. BEER
Публикувано: 07 April 2006 - 02:31 PM
Публикувано: 07 April 2006 - 03:49 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 07 April 2006 - 04:00 PM
И едно допълнение има тема за БОК в нея се говори за БОК, има си тема за КК в нея се говори за КК.
Публикувано: 07 April 2006 - 04:09 PM
благодариа за разиасненията

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 07 April 2006 - 10:02 PM
Ако не към себе си - поне проявете уважение към човека, създал този сайт, към хората, които се опитват да поддържат добрия тон, и най-вече - към хората, които биха искали да четат нещо интересно, а не само кой е по-велик!
Само излезте от собственото си его и разгледайте темите - погледнете в какво се превръща този форум!
След мен и потоп!
Ако наистина не ви пука за форума, а сте тук само за да се доказвате колко сте велики, ще има форум и без вас!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 April 2006 - 04:33 PM
Цитат

Здравейте,
Моля Ви да не се обиждате, но при така представените снимки трудно може да се каже, че показаното куче е от породата Българско Овчарско Куче.
1. По принцип е трудно да се направи породна преценка на куче, по снимка. Още повече, когато се касае за една "порода" която още не съществува в смисъла на определението според каноните на кинологията.
2. На снимките, които сте изпратила се виждат само отделни части от кучето.
3. Доколкото виждам, кучето е с къса косместа покривка, което е нетипично за Българското Овчарско Куче.
Поздрави и с най-добри чувства,
Николай Атанасов
Публикувано: 16 April 2006 - 09:02 PM
разхождайки се из Гугле-то попаднах на този филм в световната мрежа
за БОК :
http://video.google....122949756877437
Публикувано: 16 April 2006 - 11:33 PM
Публикувано: 17 April 2006 - 12:35 AM
Цитат
Здравей Николай,
Филма не съм го свалил. Тои си е там на някакъв сървър..
Може да се гледа без проблеми . На мен ми се наложи да си сваля "Гугле Видео плеара" . Но и без него трябва да става.
Има интересни неща да се видят и чуят.
Другото филмче е тук : ( и се заслушаи в коментара на Росица Кирилова )
http://www.youtube.c...ufGz26Bkg&eurl=
А за "колегите" без коментар.
В Добрич - 02.04.2006
се видя още веднъж - плашливи кучета от КавХан & ... като стопаните си.
Поздрави !
Публикувано: 17 April 2006 - 06:07 AM
За съжаление от няколко дни отново имам някакви проблеми с интернет връзката си. Не можах да видя посочените филмчета, поради което не мога да правя коментар. Искам да отбележа нещо друго.
Преди няколко дни (мисля вече преди около седмица) във форума се появи една анкета.
Няма да коментирам нейната нескопосаност и некомпетентна направа. Та само в Пиренеите има четири породи кучета, носещи в част от името си пиренеец, да не говорим, че сенбернара въобще няма място там.
Прави впечатление тенденциозността относно поставянето на една набедена за българска порода и умишленото не поставяне на порода, създадена, селекционирана и използвана в България.
Може би това бе и една от причините най-много гласове да небере турската порода Кангал.
Именно това е нещото, което ми се щеше да коментирам. Споделих с мои приятели от чужбина за тази анкета и за вота, който е даден за тяхната порода (всички те развъждат Кангали техни снимки поместих снощи в Кучета пазачи на стадата). Те проявиха интерес как биха могли да се регистрират и да гласуват. Казах им, че първо това е вот, който трябва да се даде от българи и второ трудно ми е да им обясня как точно да го направят.
Могат ли капацитетите организаторите на тази анкета да си представят какво би се получило и къде щеше да бъде тяхното набедено за порода куче. Аз гарантирам, че най-малко още 96 гласа щяха да са за кангала. А не мога да си представя какво би се получило, ако бях споделил анкетата с колегите от Турция.
Дерзайте !!!
А колкото до багството на капацитетите. Когато нямат какво аргументирано да кажат, те или свикват висшия съвет да консолидират следващите си действия и думи, или започват да си служат с компромати и непристойно поведение, което е доказателство не само за липсата им на компетентност, но и за нивото на възпитание, морал и ценностна система.
Публикувано: 17 April 2006 - 09:08 AM
Ето това е !
Кратко и ясно !
Подкрепям ! bravoS
Добро утро на всички !
Поздрави!
P.S. Относно филмите:
Те се зареждат на вашия комп във вид на пакети-чрез буфери.
Обикновенно този процес изглежда "накъсан", но го оставете да се зареди целия и тогава го изгледайте.
Публикувано: 17 April 2006 - 11:32 AM
Разбира се, че щом имат кангали, ще искат да гласуват за кангали. Ако направите подобна анкета в Италия, ще гласуват за маремма. Ако я направите в Хърватия, ще ви убият, защото няма торняк. В Сърбия - сръбски пастирски пас ... нормално е всеки един да защитава своята порода.
Докога ще спорите по темата кое куче е най най овчарско, само не разбирам. И трябва ли да се правят такива съпоставки между породи ? Има различни породи. В България, доколкото разбирам, няма работещи кангали. Няма и маремма. Как тогава се сравняват, след като няма наблюдения ?
На мен лично ми е интересно кои са работещите породи в България ? Кои са най често използваните кучета като кучета, пазачи на стада ? Някои има ли наблюдения върху това ?
Публикувано: 17 April 2006 - 12:08 PM
Цитат
Разбира се, че щом имат кангали, ще искат да гласуват за кангали. Ако направите подобна анкета в Италия, ще гласуват за маремма. Ако я направите в Хърватия, ще ви убият, защото няма торняк. В Сърбия - сръбски пастирски пас ... нормално е всеки един да защитава своята порода.
Докога ще спорите по темата кое куче е най най овчарско, само не разбирам. И трябва ли да се правят такива съпоставки между породи ? Има различни породи. В България, доколкото разбирам, няма работещи кангали. Няма и маремма. Как тогава се сравняват, след като няма наблюдения ?
На мен лично ми е интересно кои са работещите породи в България ? Кои са най често използваните кучета като кучета, пазачи на стада ? Някои има ли наблюдения върху това ?
БОК и Кавказка овчарка, доколкото знам.