Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1121 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2006 - 09:54 PM

Колеги нещо се изгубихте нямали някой на линия.Или само dog е тук.Ще му подаря едно овчарско куче той поне ще му пуска снимки като мен няма да го е срам като много други dog имам едно женско ако искаш ще ти го подаря.

#1122 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 02:30 PM

Ей този Иван, започна и да подарява.Така е когато човек не се срамува от кучетата си.Поздрави за Ванката. bravoS cheers

#1123 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 03:00 PM

Цитат

Ей този Иван, започна и да подарява.Така е когато човек не се срамува от кучетата си.Поздрави за Ванката. bravoS  cheers

Позволявам си да се намеся по отношение на подаряването.

Не зная до колко сериозно звучи това, че някой иска да подарява кученце тук, но искам да споделя нещо, което имам като информация отпреди няколко дни в резултат на мое пътешествие из Турция.

Разговаряхме с един от най-известните (ако не и най-известния) развъдчици на кучета Кангал.

Попитах го преди няколко дни колко кучета има в момента. Отговорът му бе - "Не зная". Това ме изненада и аз репликирах "Как така не знаеш".

И той много спокойно ми каза: "Виж какво, повече от 2/3 от кученцата, които аз произвеждам, подарявам на овчари, с единствената цел те да са в своята среда. Условието е, че само аз ще ги заплождам за вбъдеще и само аз ще определям коя кучка с кой мъжкар ще бъде заплодена. При себе си в момента държа много малко кучета (под малко той разбираше 20, защото те бяха толкова), доказани пазачи. Кученцата, които получавам от тях, ако не продам на някого, който желае да си купи, заминават отново по стадата".

Мисля си дали това е селекцията, която тук някои наричат автентична, твърдят че запазват гени и кръв, а животинките им (разплодните) никога не са виждали овце и нито миг не са били в своята си среда.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1124 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 03:10 PM

Цитат

Цитат

Ей този Иван, започна и да подарява.Така е когато човек не се срамува от кучетата си.Поздрави за Ванката. bravoS  cheers

Позволявам си да се намеся по отношение на подаряването.

Не зная до колко сериозно звучи това, че някой иска да подарява кученце тук, но искам да споделя нещо, което имам като информация отпреди няколко дни в резултат на мое пътешествие из Турция.

Разговаряхме с един от най-известните (ако не и най-известния) развъдчици на кучета Кангал.

Попитах го преди няколко дни колко кучета има в момента. Отговорът му бе - "Не зная". Това ме изненада и аз репликирах "Как така не знаеш".

И той много спокойно ми каза: "Виж какво, повече от 2/3 от кученцата, които аз произвеждам, подарявам на овчари, с единствената цел те да са в своята среда. Условието е, че само аз ще ги заплождам за вбъдеще и само аз ще определям коя кучка с кой мъжкар ще бъде заплодена. При себе си в момента държа много малко кучета (под малко той разбираше 20, защото те бяха толкова), доказани пазачи. Кученцата, които получавам от тях, ако не продам на някого, който желае да си купи, заминават отново по стадата".

Мисля си дали това е селекцията, която тук някои наричат автентична, твърдят че запазват гени и кръв, а животинките им (разплодните) никога не са виждали овце и нито миг не са били в своята си среда.

Аз одобрявам тези методи.Не знам колегите на какво мнение ще са .Даже според мен не е задължително да се подаряват само на овчари, като естествено условията по запложането си остават .
Останалите как мислят по въпроса?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1125 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 03:28 PM

Цитат

Аз одобрявам тези методи.Не знам колегите на какво мнение ще са .Даже според мен не е задължително да се подаряват само на овчари, като естествено условията по запложането си остават .
Останалите как мислят по въпроса?

Да, идеята е добра, но пусти ламтеж за... разни неща!

Идеята да се подаряват кученца на сответна възраст на овчари има резон, ако наистина искаме да запазим нещо, за което другите говорят без да могат да го осмислят.

темата е дълга, интересна и ако започна да я разнищвам отново ще наскачат злобните барачета с "мъдрите" си мисли

поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#1126 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 03:36 PM

Да съгласен съм при условие ,че ще се спазва договорката с развъдчика. Според мен няма значение дали са при овчари или други хора ,но всички те по отделно дават много добра информация за поведението на животните при определени ситуации и обстановка и така ще бъде много по лесно на специялиста да взима определени решения в развъждането.

#1127 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 September 2006 - 03:38 PM

vanko2, благодаря за оказаната чест, но ще ви откажа по ред причини. Уважавам тези кучета, но предпочитам да ги виждам сред стадата, природата, а не в големия град. Имам свои разбирания, дано да ме разберете правилно - според мен мястото на това куче не е в апартамент или на двор, вързано на синджир. Трябва му пространство, да вижда зелени поля и балкан, да ходи, да пази, да бъде куче, да бъде свободно. Да срещне себеподобни, да се наежи, да се докаже ... не мога да затворя това куче в апартамент, да го дърпам всеки път в парка, като видим друго куче или да го вържа някъде да "пази". При вас ще е по щастливо, дайте му да вижда зелено, да му мирише на овце и гора, движение, истинска работа ... винаги съм си мислел, че свободата прави тези кучета, тяхната истинска същност се проявява тогава, когато те се доказват сами в глутницата, около стадото. Нека ги обичаме такива, каквито са, нали ?

Поздрави за вас ! cheers

#1128 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 04:06 PM

Цитат

Да съгласен съм при условие ,че ще се спазва договорката с развъдчика. Според мен няма значение дали са при овчари или други хора ,но всички те по отделно дават много добра информация за поведението на животните при определени ситуации и обстановка и така ще бъде много по лесно на специялиста да взима определени решения в развъждането.

При въвеждане на стриктна документация (в Турция вече има национален клуб, който наистина работи), която вече започва да се прилага, нещата ще влязат в пралиното си русло. Самите овчари ще бъдат заинтересувани да спазват правилата, за да могат след време и те да станат производители и евентуално да продават (да печелят). Процеса е труден и мъчителен, защото невежеството е голямо, но тук пък ние като сме многознайковци, каква сме я свършили.
User's Signature

Качена снимка

#1129 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 04:16 PM

Тъй тъй,те винаги се давят баш плувците, а в БЪЛГАРИЯ от 7800000човека, плувците са 7800001, та затова сме на това дередже.

#1130 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 04:36 PM

Цитат

Тъй тъй,те винаги се давят баш плувците, а в БЪЛГАРИЯ от 7800000човека, плувците са 7800001, та затова сме на това дередже.

Е, кой разбира, кой не разбира - всеки иска да е водач на бащина дружина. А какво да кажем за тези, дето не са наясно със себе си, а искат да са наясно с кинологията.

Това, да наречеш едно куче "автентично" или "аборигенно" само за това, че в своето фенотипно развитие наподобява животно никога не подлагано на селекция, да претендираш, че развъждаш чистопородни (те им казват "чистокръвни") кучета, при условие, че порода няма .... ? Не зная. И най-страшното не е, че невежия си вярва - страшното е, че има хора незнаещи, но любознателни и попадат в капана на елементаризма и аборигенизма.

А една от големите трагедии на нашия народ е аборигенното мислене на почти всяко едно ниво.
User's Signature

Качена снимка

#1131 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 04:59 PM

Кажете нещо за моите кучета де
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#1132 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 05:17 PM

Цитат

Кажете нещо за моите кучета де

Здравейте troian,

Моля да бъда извинен, но връщайки две страници назад аз не видях кучета, за които да е отбелязано, че са Ваши. Да неби вече да са отстранени от форума ?

Другото, което е основно като принцип, че да се коментира куче по снимка е нелепо, особено, ако не е и в екстериорна позиция.

При една фенотипно не изравнена и неконсолидирана порода всеки би си позволил да прави интерпретации, който или му оттърват, или иска тенденциозно да създаде конфликтна ситуация.
User's Signature

Качена снимка

#1133 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 05:47 PM

Снимките са на 75 страница , кучетата ги отглеждаме с много грижи и любов , нестава дума да влизам в комфликти просто едно хубависа стига
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#1134 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 05:47 PM

troian е дал линк към снимките си http://snimka.bg/alb...
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1135 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 05:49 PM

Снимките са на 75 страница , кучетата ги отглеждаме с много грижи и любов , нестава дума да влизам в конфликти просто едно хубави са, стига.
User's Signature

#1136 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 06:02 PM

Ами немога да кажа много , Родо е шампион на България има невероятно излъчване и е гордост не само за неговия собственик но и на всички от нашия клуб , моя Страхил е негв полу- брат.
User's Signature

#1137 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 06:17 PM

Цитат

Ами немога да кажа много , Родо е шампион на България има невероятно излъчване и е гордост не само за неговия собственик но и на всички от нашия клуб , моя Страхил е негв полу- брат.

Всички кучета изглеждат много добре. Горан и Тера създават впечатление на добре развиващи се млади кучета, Родо е направо импозантен. На този размер, ако притежава и добра подвижност бързо ставане от положение лежешком, гъвкав и лек тръс, няма да има грешка. В случая не коментирам способности като кучета-пазачи. За Страхил не мога да кажа нищо прекалено много черен цвят, който не ми позволява дори да различа отделни екстериорни части по главата.
User's Signature

Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 06:18 PM

Цитат

Това с полу-братята Страхил и Родо нещо ме обърка, но все пак са хубави (според мен).Този Горан има интересна глава.Имах кучка с подобна форма на главата(от позицията на снимката поне ,което виждам).Тя беше с рода от "Каракитан".
User's Signature

#1139 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 06:31 PM

Да така е , сега Страхил е на 10 месеца и се опитвам да му направя няколко добри снимки ,а ма поради многото черно все нестават хубави , а пък Гера както и да я щркна излиза супер .
User's Signature

#1140 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2006 - 06:48 PM

Просто е несериозно да се коментира екстериор на куче по снимка,зависи от гледната точка и ъгъла от който е направена снимката.Така ,че на снимка може да се докара до стандарта едно куче,всичко зависи от фотографа.Така ,че един уважа ващ себе си кинолог/ако се мисли за такъв/може да стигне най много до определението_добре изглежда на снимката. s)

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни