Dog.bg Форуми : Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

#221 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2013 - 06:58 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 01 December 2013 - 06:53 PM, написа:

Кво ми показаха ...готин...архиви от преди 80 години...четеш както на теб ти изнася!

E няма нови архиви мой. :db_046: виж клипчето с кучето тоя бялата дълга крачка. :be_107: някои от тия стафове съм виждал на живо, пращят от здраве, енергия, имат си характер. не съм видял някое с болести. :dog:

#222 Потребителят е офлайн   valson99 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:14 PM

Pa4anga, интересно ми е откъде имаш информация за дадена порода, дали деградира,дали това или онова? Отгледал ли си родословно добиче? :flagbg:

#223 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:15 PM

Очаквам бриидърите тук с компетентното си мнение :ab_041:
ПП Валсон виж темата в общия форум...за деградацията на породите!!! Тук чети

#224 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:36 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 01 December 2013 - 07:15 PM, написа:

Тази тема я остави. Коя агенция си наел за тези статистически данни? Колко родословни животни си видял, гледал?

#225 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:43 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 01 December 2013 - 07:36 PM, написа:

Тази тема я остави. Коя агенция си наел за тези статистически данни? Колко родословни животни си видял, гледал?

Кое да оставя.....я виж кои потребители на форума пишат там ....драги...и я прочети темата...ще ти е изключително полезна!!!Въпросът е по сериозен от колкото ти дори можеш да си представиш!!!
ПП От същината на темата....писанията тук на някои бриидъри на стаф....са СМЕШНИ!!

#226 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:54 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 01 December 2013 - 07:43 PM, написа:

Кое да оставя.....я виж кои потребители на форума пишат там ....драги...и я прочети темата...ще ти е изключително полезна!!!Въпросът е по сериозен от колкото ти дори можеш да си представиш!!!
ПП От същината на темата....писанията тук на някои бриидъри на стаф....са СМЕШНИ!!

Колко кучета породисти си гледал, или наблюдавал от близо, не на снимка в интернет. :md_064:

#227 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:55 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 01 December 2013 - 07:54 PM, написа:

Показване на мнениетоpa4anga, в 01 December 2013 - 07:43 PM, написа:

Колко кучета породисти си гледал, или наблюдавал от близо, не на снимка в интернет. :md_064:

Достатъчно! :ab_041:

#228 Потребителят е офлайн   valson99 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:56 PM

Pa4anga, До тук разбрахме, че всичко което се пише някаде е истина! Това е несериозно. :ba_025:

#229 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:59 PM

Това е несериозен отговор. Каква порода си гледал, каза че гледаш пинчери и питбули, те "оригинални ли са" или "оригиналдъ"? Питам, защото едно е да говорим тези, които имат в случая породист стаф и тези дето само четат в нет-а пишат по форуми, и са си купили стаф от някой циганин. :xf_124:

#230 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:59 PM

Показване на мнениетоvalson99, в 01 December 2013 - 07:56 PM, написа:

Pa4anga, До тук разбрахме, че всичко което се пише някаде е истина! Това е несериозно. :ba_025:

Има научни статии по въпроса...гугъл ползваш нали?.....тук спорът е от друго естество!!
ПП Несериозно е с лека ръка без да си се запознал детайлно с темата да пишеш нещо ей така от кумува срама!!

#231 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 08:01 PM

peternm Флудиме темата с глупости..не мислиш ли?На лични разговаряй с мен ако желаеш.....тук нека все пак дадем дума на нашите бриидъри!!!
ПП Аз бриидър не съм!!!Ти също!!

#232 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 10:33 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 01 December 2013 - 06:51 PM, написа:

Готин ти си на надник тук. Заклевам се. :ob_173:

Показаха ти и ти казаха, че няма разлика. Показа ти се, че това са здрави кучета, с енергия и т.н.

Ти си :me_065: твоята песньовка.

peternm' timestamp='1385928878, в 01 December 2013 - 10:14 PM, написа:

За мен са две различни кучета. ти с какъв спорт си се занимавал

pa4anga' timestamp='1385928941, в 01 December 2013 - 10:15 PM, написа:

Именно,е за това иде реч.....що спориш във темата?!!

Пише едно но мисли друго!!!Цирк глобус...пък и родословен стаф има!!!

#233 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 December 2013 - 10:47 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 01 December 2013 - 08:01 PM, написа:

peternm Флудиме темата с глупости..не мислиш ли?

:ba_025:
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#234 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 11:11 PM

dimo Хайде димо,не се срамувай .... :ab_041:
ТУК пак нещо интересно относно за и против фенотипното развъждане.....айде веселке ,димчо стига свенливост...

#235 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 12:17 AM

Искам да попитам Vesela 5 какво си мисли че доказва с клипчето на десет годишния стаф?
И докато я чакам да отговори ще си позволя да цитирам част от статия на Ърл Тюдор: :tb_195:

" Виждал съм много кучета които висят и не спират да тресат бичата кожа с часове, но само след десетминутна ролка в ринга спират като крава." :mg_062:

и продължава
:" Такива (Кърдогс) в никакъв случай не трябва да се толелират та дори и да имат перфектна физика и организъм," :mg_062:
:rc_036:

#236 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 02 December 2013 - 04:35 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 01 December 2013 - 10:17 PM, написа:

" Виждал съм много кучета които висят и не спират да тресат бичата кожа с часове, но само след десетминутна ролка в ринга спират като крава." :mg_062:

Съжалявам, но аз съм твърдо против борбите с кучета, и смятам, че и вие (пачанга, пингпонг) нямате законово право да тествате дали едно куче е истински пит с прословутата си геймнес. Ако считате, че имате право да тествате по такъв начин кучетата, то и двамата сте за затвора. Съвсем честно да си призная, избягвам да контактувам с такъв тип хора, следователно не желая да контактувам с вас по какъвто и да е начин.
Цитатите са от книгата "Питбул - книга за бойния булдог", имам книгата и раздела за хранене на кучето е изключително полезен. А също така и историята по създаването на породата. И дотам.

Качена снимка

Всичко друго за ролките, скречовете, търновете и т.н. ми беше интересно за четене, но ако си мислите, че може да го прилагате през 2013, значи сте за затвора, уважаеми съфорумци.
Клипчето с 10 годишния White Head, който е в перфектна форма, беше да опровергае твърдението, че АСТ били немощни, болни, недъгави, неспообни и НЕ-питбули.
По отношение фенотипното развъждане, ами как да се развъжда в 21ви век? Хората си взимат домашен любимец, заради начина по който изглежда и заради характера му. Необходимостта от работни кучета намалява, съответно намалява и тяхното развъждане. На кой му трябва вече куче пазач, като има СОТ, има огнестрелни оръжия, има видеонаблюдение и т.н. Работно куче, освен БОК да ти събира овцете, каква друга работа искаш да ти върши. Съответно питбула и амстафа могат да вършат работа като полицейски кучета, да откриват наркотици, като кучета-терапевти, като кучета спасители и т.н. И нито едно от приложенията им не изисква тестване чрез кучешки битки. Я пробвай да влезеш в моя дом, докато ме няма, голямата ми амстафка ще разбие вратата, само като чуе че смяташ да влизаш, и ще те сдъвче за 2 сек без да се замисли. Но ако аз съм там и те пусна, ще те подуши, ще размаха опашка и дори след 5 мин ще те игнорира, все едно те няма. Продължавам да твърдя, че амстафа (съвременния питбул) трябва да бъде уравновесено, смело и интелигентно куче, което да преценя добре само всяка ситуация, да не изпитва страх от нищо и да е приспособимо за живот в семейна среда.

#237 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 07:17 PM

Клипчето с въпросното куче весела ,което прилича на тюлен и не може да скача нищо не показва .Ам .стафа не е съвремения пит....двете кучета са различни по физика и психика!!!!....ще вденеш или не??!!!
ПП Кучетата с работно предназначение деградират чрез фенотипното развъждане....много добре го знаеш това!!!....и със годините разликата между работни линии и фенотипни|изложбени| стана достатъчно очеизвадна!...за обременения генотип няма и да коментирам!!!
ПП Нито тествам нито се занимавам с битки....госпожице....нито съм го правил някога....тук темата на този под форум е разликата между пита и стафа...а кой е за затвора ,времето ще покаже!!
Ти твърдиш ,че няма такава ...а аз ти казвам ,че си смешен бриидър и се излагаш като гаражен кифладжия.....ясен ли съм??!
ПП как да се запази гейма,физиката и психиката на пита без битки е сериозен въпрос и аз съм твърдо за това......Как обаче е въпроса........с топчици...аджилити и прочие няма да стане....лошото е ,че не го ли измисли някой бриидър отдаден на породата то...пита и ъндърграунда ще продължават да съществуват ...чрез битките...колкото на мен и на всички да не ни харесва!!!
Вица на деня от весела-ам стафа бил съвремения пит...да де ма то все още си съществува някогашният пит ....и в днешно време

#238 Потребителят е офлайн   zlostar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 10:12 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 29 November 2013 - 06:57 PM, написа:

Показване на мнениетоdimo, в 29 November 2013 - 01:24 PM, написа:

Temperament Comes First
"Gameness is defined as the willingness to see a task through to its end, even under penalty of serious injury or death."

..............

П.П. Весела, ако имаш време, моля те да го преведеш ...

"Гейм се дефинира като желанието на кучето да изпълни дадена задача (команда) до край, дори и под заплаха от сериозно нараняване или смърт."

За останалото - google translate, не искам да си губя времето да превеждам нещо за някои хора, които отказват да възприемат.

След всичко изчетено дотук, не виждам смисъл да си правя труда да се опитвам да убеждавам който и да било в каквото и да било.

Истината е, че аз, като човек, който има зад гърба си 2 кучила, никога не съм развъждала приоритетно по фенотип, или по геймнес, развъждала съм по характер. Силно вярвам, че съвременният амстаф трябва да е уравновесено, смело куче, но в същото време спокойно, интелигентно и приспособимо за живот в градска и семейна среда. Може би някои от вас ще харесат начина ми на мислене, а други изобщо няма да го харесат. Но виждам с очите си как в много държави тази порода е забранена за отглеждане или развъждане, точно поради прекалената "геймнес" на кучетата, в това число непоносимостта им към други кучета, преследването с цел убиване на по-дребни животни - котки, малки кучета, прекалената експлозивност на характера на кучето, която изисква много опитен собственик. За мен амстафа е перфектното семейно куче, съчетаващо в себе си изключително уравновесен характер, високо ниво на интелект и невероятно любвеобвилно към хора и деца. Това е бъдещето, ако искаме породата да се популяризира и да има добро име сред обществото. Или както казвам аз "Home without an Amstaff, is just a House.."

Това е, приключвам със споровете.

Много хубаво е че спорите тук в форума,а дави питам трите кучета от първата снимка каквиса според вас и като несе ползват като диванни окрашения и за кучешки боеве каде ми е грешката според вас,не ме нападаите а се замислете дали и вий няма още какво да научите.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#239 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 December 2013 - 12:16 AM

Чудесно е, че не използвате кучетата си за незаконни кучешки боеве. Както виждам се справят отлично като ловни кучета, но мога да оспорвам нещо, което виждам с очите си.

#240 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 03:39 PM

Vesela 5 , циататите не са от книгата която си показала .
Самата книга не е лоша . Хубаво е да я прочете човек а , още по- хубаво е да я разбере.
Иначе мисля че успяхме да стигнем до консенсос. :beer: Или:
:mg_062:
След забраната на боевете породата се развива в друга ( екстериорна ) посока . Боините качества се загубват ,тъй като те вече не са нужни .Породата се признава в повечето федерацйи като Американски Стафърдширски териер и всичко е ок :ba_025:
Е ! Има там някакви си които според Vesela 5 са за затвора , които тестват кучетата си по стария начин и кучетата им не се различават по нищо с кучетат отглеждани от Колби , но са доста по-различни от изложбените им събратя. Тези хора и кучета обаче както казахме са извън закона и извън всяка федерация . Така че щом ги няма на книга следователно НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ! :xg_102:

Трудно е да с е води някакъв градивен спор със опоненти които като няма какво да кажат излизат с номера " това 2013 не е ззаконно" . Не е законно ама е истина :zb_050:
И какво мамка му значи законно!? Превърнали сте сте в безмозъчни тамагочита ! Законно Незаконно :xg_102: :xg_131:
През 60те и 70те години е било незаконно да отглеждаш куче за домашен любимец и милиционера го е стрелял направо в двора!
Това добре ли е?
Преди беше незаконно да се слуша рок и да се гледа Рамбо 3 ! :zz_219:
Сега е незаконно да си вариш ракия , ама скоро ще бъде законно да пушиш трева! :zz_222:
И не ми казвайте че в БГ е така! Светът е такъв!

zlostar:
Ловът на дива свиня с така така наречените "Кечдог" (на който аз лично съм фен )трудно би се осъществил с истински гейм питбул по ред причини, особенно в нашите геогравси ширини.
И нека уточним нещо специялно за Vesela 5 kоято редовно пръщи от некомпететност че при този вид лов нараняванията и смъртните случаи на кучетата са в пъти по- чести от колкото при боевете ! :ae_085:
:rc_036:

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема