yani4ka, в 07 July 2013 - 12:18 AM, написа:
Извинявам се, че се намисам във вашата тема, но знаете ли какви медикаменти приема кучето. И моето куче беше със съмнения за ерлихиоза и в момента пие антибиотик и хепатопротектор и е бомба.. Изключително важно при откриване на ерлихиоза е да се почне веднага с Доксициклин 5-10mg на 1кг живо тегло, в продължение на 28 дни.. Успоредно с това се дава някакъв хепатопротектор,защото антибиотика удря черния дроб. Моя пие Легафитон. А при дисбактериоза проявяваща се с разстройство трябва да се дава пробиотик ,но да не е на млечна основа. Кръвни изследвания и тест за ерлихиоза правени ли са?
Извинявам се за бойкотния израз, но докторите това им е работата - да те прокламират по отношение на лекарства...щот работят с тях или с фармации, които ги продават...Всеки знае, че когато се приемат антибиотици, трябва да се взима доза витамини, за да неутрализира кофтито въздействие върху дадени органи. Досега не съм чула, че антибиотикът удря черния дроб. Може да го товари, но не го прецаква. Отново се извинявам за изразите си. А ПРОБИОТИКЪТ според мен е абсолютно излишен! Това са кучета, за бога! Не хора! Въпреки че имам възражения за пробиотиците и относно человеците.
BAYO: Задължителна е София отново!: Много съжалявам за това което виждам и чета! Съчувствам ти! Считам, че трябва да го види лекар,
опитен с акита-ину. Това е моят съвет. Иначе всички ветеринари са еднакви - като човешките лекари - гледат и предписват само с 5-6 годишно обучение...не като на запад. Но човек, който открай време наблюдава акита ще му е по-полезен от всякакви там слабоумни "специалисти". Давам елементарен пример: Моята приятелка има хъски. Тъй като моя дофтор е развъдчик на немска овчарка и е един от малкото дофтори в Софето, които познават породата Акита, и Северните породи, я заведох при него, след "установен порок на сърцето" от техния доктор. Кучето беше на 2 години и половина. Тя много се уплаши. Отидохме, той го преслуша, и каза, че не чува нищо нередно (като се има предвид че ходихме лятото и беше жега, кучето дишаше на пълни обороти), но ако тя се притеснява, щял да я насочи към човешки доктор - за ехограф на сърцето. Ами, да ми е жив и здрав Касъл - все още е батко на нашия Хачи, въпреки че му минава под корема, и нашия много му се дразни, ама търпи, щот тва е неговия бате и шеф... Здрав, прав, корав, страхотно куче-котка, това е Касъл... Невероятно хъски, изписано, класическо, страхотно!! И само аз му давам суха гранула от ръка!!!

Жива да не бях! Чакат ме в тях да го нахраня...
Росита, много се радвам, че твоята красавица най-сетне е разбрала вкуса на гранулата! За тази храна се писа преди 30-40 страници някъде, сигурна съм! Писа се за "Вкусът на света"! Но не всеки може да си я позволи!
Деска, как си там, на майната си от нашата "държава"? Надявам се, че си добре, че се радваш на всичко и всички около себе си...защото тук не остана на какво да се радваме...(изключвам нашите любимци, естествено, те са повод за радост във всяко едно отношение!!!)
Петенце, сега като публикува снимките, само едно искам да кажа. Ако нашият беше на изложбата щеше да легне пред г-н съдията японец. От гледането в очите. Така както го виждам, това щеше да стане. И щеше да спечели, естествено...

А че твоите акитки девойки са безспорни победителки отвсякъде - то се знаеше!!! Човек, отгледал животинките си с
такава огромна любов и внимание, не може да очаква друго!!!