Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3631 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 July 2013 - 09:17 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 04 July 2013 - 11:59 AM, написа:

Не ми се пише, не че нямам новини, Лили. Просто... след много ветеринарни грешки и изцепки, сбъркани диагнози и => лекарства Кили вече е с глаукома и не вижда. Добре че беше брата да го откара в София да го съживят от мъртвите, че сигурно вече нямаше да е жив. Няма го и окосмяването, което се иска. Поне вече е жив като настроение, тича, лае, прави всички ония неща, които и в миналото. Разхождат го. Не знам дали съществува операция, която да му помогне, но...

С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.

Ето го:

Прикачен файл 1060778_563778326993612_1436315385_n.jpg
Прикачен файл 1057886_563778266993618_2020517090_n.jpg

Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.

Поздрави от мен и Неринка :ae_085:

Качена снимка
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3632 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2013 - 10:07 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 04 July 2013 - 09:17 PM, написа:

Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.

Присъединявам се и аз към тази препоръка. Другият очен специалист е д-р Борисов (потърсете в интернет "кабинет д-р Борисов"). Успех!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3633 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 11:57 AM

Благодаря на всички за топлите чувства. Наистина ми е гадно, че съм далече от него и все си мисля, че ако си бях там щях да реагирам доста по-бързо.... според майка ми:

Цитат

Iliqne toi vse edno nqma o4i be maikabqloto e 4erveno,a zenicite sa sivi bez ni6to,prazni

razbira6 li

na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata

i taka

se orientira

nqma da se opravi poneje hich ne vijda

na nego ot raz taka mu stana

Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.

Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!

https://www.facebook...71930676&type=3
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3634 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2013 - 01:29 PM

Прекрасни снимки.
Предполагам си чел всичко възможно за болестта.Не съм много запозната ,но от грубо прочитане на инфо при третиране...Нали знаеш,надеждата умира последна.
Макар и виртуално-не си сам.С теб сме !
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3635 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 07:19 PM

Да ви кажа колко съм приятно изненадана ,че моето капризно куче изяде първата си порция от суха храна(около 200 гр.) без никакви примеси и номера от рода да се държи гладно и т.н.До сега не е харесала никаква гранула(висок,среден клас-всичко е пробвано без резултат). Ето от тази опитах първо.http://www.zoofast.bg/tasteofthewildhighprairiecanineformula227-p-12824.html .Взех и от другите с рибата и с патешкото,но за тях по нататък ще разбера.

#3636 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 07:22 PM

http://www.zoofast.b...68-p-12825.html

#3637 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 July 2013 - 10:22 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 05 July 2013 - 09:57 AM, написа:

Благодаря на всички за топлите чувства. Наистина ми е гадно, че съм далече от него и все си мисля, че ако си бях там щях да реагирам доста по-бързо.... според майка ми:

Цитат

Iliqne toi vse edno nqma o4i be maika bqloto e 4erveno,a zenicite sa sivi bez ni6to,prazni

razbira6 li

na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata

i taka

se orientira

nqma da se opravi poneje hich ne vijda

na nego ot raz taka mu stana

Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.

Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!

https://www.facebook...71930676&type=3

Тази болест е свързана с кърлежите,имам приятел в Австрия,който лекува кучето си от бабиоза и в момента е да кажем здраво но болестта го удари в хормоните и сега е на поддържаща терапия елтироксин иначе си е екстра. Друга моя познатата се наложи за заболяване от същия вид кръвопреливане на кучето и имуностимулатори 6 месеца но в момента кучето е добре и се подобрява. Не се отказвайте,но май ще трябва пак до София да се води.

Тук има и тема за болеста - My link
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3638 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2013 - 09:22 PM

Много лошо....никой не е застрахован, че и на него няма да се случи. Каквито и препарати да използвам за предпазване все се е случвало да намеря кърлеж. Обаче като четох за ЕРЛИХИЯ никъде не намерих, за това заболяване, че уврежда зранието. Много странно....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3639 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2013 - 11:20 PM

От това ,което аз четох при достигане на хронична фаза има случаи на ослепяване.От това ,което чета има поддържащи медикаменти тъй като проблемите не са само в зрението. Дано да са попаднали на свестен ветеринар и да му се прилага такова.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3640 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 12:18 AM

Извинявам се, че се намисам във вашата тема, но знаете ли какви медикаменти приема кучето. И моето куче беше със съмнения за ерлихиоза и в момента пие антибиотик и хепатопротектор и е бомба.. Изключително важно при откриване на ерлихиоза е да се почне веднага с Доксициклин 5-10mg на 1кг живо тегло, в продължение на 28 дни.. Успоредно с това се дава някакъв хепатопротектор,защото антибиотика удря черния дроб. Моя пие Легафитон. А при дисбактериоза проявяваща се с разстройство трябва да се дава пробиотик ,но да не е на млечна основа. Кръвни изследвания и тест за ерлихиоза правени ли са?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3641 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 11:49 AM

desi79, пусни линк информативно да прочета.

yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3642 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2013 - 12:56 PM

http://www.monografi...ichiosis2.shtml
на испански е .медицински сайт.с преводача се чете що годе.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3643 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 03:25 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:

yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.

Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!
User's Signature

#3644 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 03:44 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 07 July 2013 - 01:25 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:

Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!

Благодаря ви още веднъж и на двете - колкото повече информация има толкова по-добре. То диагноза и за парвовироза може да се постави само като се помирише дъха на кучето, но затвърждаването е само с изследвания. BAYO, се измъчи от поставени грешни диагнози, а и невъзможността да е до кучето и да вземе нещата в негови ръце е направо мъчение. Дано всичко да премине и Кили да се справи!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3645 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 03:59 PM

Ще се оправи момчето!
Хората са казали, че любовта лекува , а това момче е много обичано. Стискам палци бързо всичко да остане в миналото!
User's Signature

#3646 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 05:31 PM

И тук пише ,че се увреждат очите http://bg.wikipedia....%BE%D0%B7%D0%B0

#3647 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2013 - 10:46 AM

Акита, когато не харесва съдията :ab_041: :ab_041: :ab_041: в случая Хачи братчето на Ками :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3648 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 12:54 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 07 July 2013 - 12:18 AM, написа:

Извинявам се, че се намисам във вашата тема, но знаете ли какви медикаменти приема кучето. И моето куче беше със съмнения за ерлихиоза и в момента пие антибиотик и хепатопротектор и е бомба.. Изключително важно при откриване на ерлихиоза е да се почне веднага с Доксициклин 5-10mg на 1кг живо тегло, в продължение на 28 дни.. Успоредно с това се дава някакъв хепатопротектор,защото антибиотика удря черния дроб. Моя пие Легафитон. А при дисбактериоза проявяваща се с разстройство трябва да се дава пробиотик ,но да не е на млечна основа. Кръвни изследвания и тест за ерлихиоза правени ли са?

Извинявам се за бойкотния израз, но докторите това им е работата - да те прокламират по отношение на лекарства...щот работят с тях или с фармации, които ги продават...Всеки знае, че когато се приемат антибиотици, трябва да се взима доза витамини, за да неутрализира кофтито въздействие върху дадени органи. Досега не съм чула, че антибиотикът удря черния дроб. Може да го товари, но не го прецаква. Отново се извинявам за изразите си. А ПРОБИОТИКЪТ според мен е абсолютно излишен! Това са кучета, за бога! Не хора! Въпреки че имам възражения за пробиотиците и относно человеците. :wub:

BAYO: Задължителна е София отново!: Много съжалявам за това което виждам и чета! Съчувствам ти! Считам, че трябва да го види лекар, опитен с акита-ину. Това е моят съвет. Иначе всички ветеринари са еднакви - като човешките лекари - гледат и предписват само с 5-6 годишно обучение...не като на запад. Но човек, който открай време наблюдава акита ще му е по-полезен от всякакви там слабоумни "специалисти". Давам елементарен пример: Моята приятелка има хъски. Тъй като моя дофтор е развъдчик на немска овчарка и е един от малкото дофтори в Софето, които познават породата Акита, и Северните породи, я заведох при него, след "установен порок на сърцето" от техния доктор. Кучето беше на 2 години и половина. Тя много се уплаши. Отидохме, той го преслуша, и каза, че не чува нищо нередно (като се има предвид че ходихме лятото и беше жега, кучето дишаше на пълни обороти), но ако тя се притеснява, щял да я насочи към човешки доктор - за ехограф на сърцето. Ами, да ми е жив и здрав Касъл - все още е батко на нашия Хачи, въпреки че му минава под корема, и нашия много му се дразни, ама търпи, щот тва е неговия бате и шеф... Здрав, прав, корав, страхотно куче-котка, това е Касъл... Невероятно хъски, изписано, класическо, страхотно!! И само аз му давам суха гранула от ръка!!! :ab_041: Жива да не бях! Чакат ме в тях да го нахраня...:ab_041:

Росита
, много се радвам, че твоята красавица най-сетне е разбрала вкуса на гранулата! За тази храна се писа преди 30-40 страници някъде, сигурна съм! Писа се за "Вкусът на света"! Но не всеки може да си я позволи!:rc_036:

Деска, как си там, на майната си от нашата "държава"? Надявам се, че си добре, че се радваш на всичко и всички около себе си...защото тук не остана на какво да се радваме...(изключвам нашите любимци, естествено, те са повод за радост във всяко едно отношение!!!):wub:

Петенце
, сега като публикува снимките, само едно искам да кажа. Ако нашият беше на изложбата щеше да легне пред г-н съдията японец. От гледането в очите. Така както го виждам, това щеше да стане. И щеше да спечели, естествено...:ab_041::md_064: А че твоите акитки девойки са безспорни победителки отвсякъде - то се знаеше!!! Човек, отгледал животинките си с такава огромна любов и внимание, не може да очаква друго!!!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3649 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 01:03 PM

Между другото, и извинете, ако примерът с Хъскито е нездравословен за темата: Моят доктор е този, който преди 3 години сложи ваксинация на бебето ми против сърдечни глисти...болестта взривила пресата 2 години след това! Ние я слагаме откак се повня... Тоест, този доктор чете, обучава се допълнително и е кадърен по отношение на акитите и едрите породи кучета (при него кучето ми няма хематоми след инжекциии) и разчитам на него във всяко отношение!:rc_036:

И отново ме извинете, че се включвам 1 път на 100 години, приблизително, :ab_041:, работата е там, че Хачи няма да го направя българин посмъртно, и че вече много рядко влизам да общувам и чета. Наистина страшно ме интересуват кучетата на моите приятели, и много ги обичам (еле Камико---няма равна красавицата страхлива, толкова е красива и грациозна) обичам ви всички, и всички ваши любимци, липсват ми всички, които не пишат вече във форума...Бих искала да е с по-голяма активност, за да обменяме повече информация, както в момента. Съжалявам, че на всички не достига време... А животът е кратък! Надявам се, всички, които ЧЕТАТ, но НЕ ПИШАТ във форума, да си вземат бележка, и да обменят своя опит досега за всичко случващо се!
Благодаря ви, приятели, че ви ИМА! Ако не бяхте вие, досега не знам на коя планета щеше да е Хачи, пък и аз със него!:ba_025:
Когато последно го водихме да му видят раната при тестисите, докторът ми вика: Ма не може ВАС да ви хапе. Щот 5 човека се борим с УПОЕНО куче...:ab_041: И аз му казах: Когато дойдох да го усмъртят във вашата клиника, вашия колега ми каза: Не мога г-жо, търсете си друго място... Туйто, по отношение характера на СТРАХЛИВИТЕ акити. И сега в момента като му кажа "Дай да видя" започва да ми се зъби и да ръжи...Той вече безкрайно добре знае предназначението на израза...:ab_041:
И по отношение на страхливите кучета като цяло - НЯМА ЛЕК!!! Това е!!! Страхливи ще бъдат и ще останат. И никой (дори квалифицирани треньори) не е в състояние да промени нещата. Но не забравяйте: Хората, които водят кучетата, са в основата на възпитанието! Трябва да им се наложи ред! Да слушат и служат. Да са безпрекословни. Акитата е трудна, но е възприемчива, определено! Има начин да я подчини човек, въпреки характера й! Поздрави от мен, не знам кога ще мога да пиша впоследствие... Благодаря за вниманието ви, и се извинявам за всички недосмислици!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3650 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 01:32 PM

Няма смисъл да го карат в София пак, поне по думите на майка ми, в очите му не е останало нищо освен сиво-червеникав материал.
Отказали са се... повече няма да пиша, само ще ви чета. Успех!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема