Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2161 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 December 2011 - 08:05 PM

Крокодилската много ми хареса :ab_041: :ab_041:
Акита да плува така не е често срещано :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2162 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 01:58 AM

Много интересни снимки ! Браво! Ето малко и от нас :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2163 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 07:52 AM

Браво на вас!!! :wub: Много красавци много нещо..... :wub: BAYO, Кили е станал много красив :smile: Снимката как плува е уникална! И ние имеме река на метри от къщата - лятото ще ги водя на риболов :ab_041: Той на колко стана?
Rosita, лъвицата Риоко като гледам съжителства много добре с мацата - ние също имаме коте при Киро и Казуми и го измъчихме горкия! Идва да хапва при нас само вечер късно когато диванетата спят защото го гонят за игра за разлика от Норта... :zz_031:
Искам ви по-често тук! :zz_223: Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2164 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 03:28 PM

Здравейте отново!

Пуснах ваши снимки на Риоко, Кили и Хачи във Facebook - Akita inu BG - без ваше позволение! Надявам се да не ми се сърдите :smile:
Ако възможност отвреме на време пускайте по някоя снимка...... :smile:

Пиша ви и по друг повод - това е призив от dog.bg!

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 December 2011 - 10:10 PM, написа:

Клуб Северни кучета го разбиват ... оказва се, че някой е решил че му трябват още гласове и за това се разбира най големия киноложки клуб " Северни кучета" ...

А никой не ни е попитал дори ... искаме ли, не искаме ли, кого искаме и защо ... никой.

Все едно не сме клубни членове, а ... говеда. Някой е посочил и е казал - ти си председател, ти си председател ... наши колеги, които дори и не са благоволили да ни кажат какво става, да ни информират ... работещ клуб !

Защо, хора ? Нали до вчера бяхме в един клуб, на изложби, на специалки ? Нали ние сме ви "клубните членове", сегашните и бъдещите ?

Или какво мислим ние ... няма значение.

Защо трябва да се подигравате така с нас ?

Срам ! Как не ви е срам !

Всичко това е направено на принципа - "разделяй и владей"! Юридически нещата са ги изпипали много добре, но са и изпуснали някои неща :smile: Едно от тях е, че ние новите собственици на родословни кучетета съществуваме :ab_041: Моят личен призив към вас е! Регистрирайте си родословинете кучета в клуба - какъвто и да е той!!! Знам, че повечето от вас не се интересуват от кинология и кучетата са ви домашни любимци, но го направете заради самото куче и заради самата порода, която обожавате!!! Ако имате някакви въпроси пишете на лични! Поздрави от нас!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2165 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 10:42 PM

Самият факт, че федерацията прибира такива пари, а не прави нищо по въпроса с изложбите, е ясен белег, че на никой от тази федерация не му пука кой какъв е, какви са кучетата ни, имат ли необходимите качества и нужди. Това ми стана ясно още на предишната "международна" изложба в зала "Христо Ботев". Изброих поредно и неадекватните обстоятелства и фактори.

Както казах, ако на някой от тази федерация му пука за БГ кучетата и изложбите - то възможности и перспективи МНОГО! Обаче на никой не му пука! И сигурно не само по отношение на Северните породи!!! И пак, както винаги се явявам критикарка, но имам и друго съмнение... досега не съм виждала подобно мнение на "dog.bg" :ba_025:
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КИНОЛОЖКИ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ! Международните изложби на територията на нашата страна са подигравка с всички собственици на родословни кучета! С всички, които с някакви надежди са завели любимците си за получаване на грамоти, медали и т.н.

Членове на тази федерация са МНОГО ХОРА! Повечето от тях се надяват кучетата им да добият известност, да бъдат търсени, освен да бъдат домашни любимци. Те плащат членски внос. Освен това плащат и такса за всяко показване на такава изложба. Съгласна съм, че доста пари отиват за хонорарите на съдиите. Но не ме убеждавайте, че всички пари са там!!!!! БОЖЕЕ, НЕ ЗНАМ КОГО ХРАНЯТ, НО ИМЕННО ЗАТОВА НЯМА ДА СТАНА ЧАСТ ОТ ТОВА!!! НЯМА ДА ХРАНЯ НЯКОГО, КОЙТО САМО СТРЕСИРА ЖИВОТНОТО МИ, И НЕ МУ ДРЕМЕ В КАКВИ УСЛОВИЯ ГО ИЗЛАГАМ НА ПОКАЗ!!!
Ей затова сутрин със събуждането си ги нахранвам мислено и гласово, преди да изведа кучето си на разходка!
Качествена изложба в БГ никога няма да има, и ние трябва да се примирим с това. Остават другите страни. Там поне със сигурност ще знаеш за какво си си дал парите!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2166 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2011 - 03:43 PM

Тук не говарим за изложби, собственика решава дали ще си води кучето, а за членство в този новосъзданен клуб! Като в него членове могът да бъдат и хора с неродословни кучета! Годишната такса до момента май беше 30-35 лева, плюс еднократна встъпителна такса! А за регистрирането на кучето, ако е внесено от вън е необходимо е експортоно родословие - повечето акити тук са внесени от Сърбия, а те избягват да дават експортно родословие, но вие можете да си извадите.....Каква е разликата ? С този експорт се отписва от държавата където е родено кучето и се регистрира там където ще живее.....
В един момент ще решите да заплаждате кучето си - надявам се няма да го направите извън правилата и да се съсипе тази прекрасна порода! А правилата са:
1.Членство в клуба
2. Задържително да се направят изследвания за дисплазия, наследствени очни заболявания, а в някой страни се правят и изследвания на щитовидната жлеза....и преди самото заплождане тест за бруцеулоза!
3.Правят се оценки за допускане до разплод от двама независими съдий от клуба - съдия експерт по породата /ако не сте ходили на изложби/
Тези изследвания до сега бяха желателни - не задължителни! Аз съм "за" да станат задължителни, защото това гарантира здраво поколение, защото е недопустимо да се продават кучета с наследствени заболявания - все едно да се продава мъка на хората!

В общи линий е това - може и да съм изпуснала нещо, но и аз все още се уча :smile:

В началото на януари ще се внесе още една тигрова мъжка акита :wub: очаквам с нетърпение собственика и да я представи! :dog: Така, че се множим..... :ab_041:

Благодаря на всички които ми писаха! Поздрави! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2167 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 12:53 PM

Хубаво де, клуб, не изложба, то е ясно.
Ама този клуб не е ли част от БРФК? Този клуб не плаща ли нещо за да бъде част от федерацията?
Не съм наясно с йерархията в случая, затова няма да коментирам повече. Извинете ме за намесата. :smile: Ако някой запознат ме светне няма да му се сърдя... :ab_041:

Относно изследванията за разплод: Поддържам те, Петя, защото ако развъждаш кучета, трябва да го правиш както трябва! (Тоест, каквото и да решиш да правиш, то трябва да бъде КАКТО ТРЯБВА). А за оценките от съдии не съм особено съгласна. В края на краищата, ако кучето ти е с нормални здравни показатели след изследванията, и е с издаден документ за родословие (независимо какво е то - дали БГ или друго), то заплождането не е необходимо да се освидетелства от съдии...така мисля, де....това правило ми се струва само "кинтосъбирачка" :dry: Пък особено, ако кучето е член на клуба...тогава хич не ми е ясно за какво са му съдии за да стане татко или мама... :md_064:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 04:14 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 20 December 2011 - 10:53 AM, написа:

Хубаво де, клуб, не изложба, то е ясно.
Ама този клуб не е ли част от БРФК? Този клуб не плаща ли нещо за да бъде част от федерацията?
Не съм наясно с йерархията в случая, затова няма да коментирам повече. Извинете ме за намесата. :smile: Ако някой запознат ме светне няма да му се сърдя... :ab_041:

Относно изследванията за разплод: Поддържам те, Петя, защото ако развъждаш кучета, трябва да го правиш както трябва! (Тоест, каквото и да решиш да правиш, то трябва да бъде КАКТО ТРЯБВА). А за оценките от съдии не съм особено съгласна. В края на краищата, ако кучето ти е с нормални здравни показатели след изследванията, и е с издаден документ за родословие (независимо какво е то - дали БГ или друго), то заплождането не е необходимо да се освидетелства от съдии...така мисля, де....това правило ми се струва само "кинтосъбирачка" :dry: Пък особено, ако кучето е член на клуба...тогава хич не ми е ясно за какво са му съдии за да стане татко или мама... :md_064:

Не винаги родословието е гаранция за допускане до разплод - затова са и оценките....Кучета с обратна захапка или страдащи от крипторхизъм /с един тестис/ не трябва да се допускат до разплод, въпреки, че е срещано явление сред развъдчиците......Но това са подробности .....

От днес започват Коледните празници! :smile: По възможност намалете работата или въобще забравете за нея....отдайте се на семейството си /а това включва и домашните любимци/.......Бъдете изпълнени с любов, защото както казва Майка Тереза "в света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна...!"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2169 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 04:48 PM

Ами, явно кучовците дето са добри за разплод включват и еднотестисови.... :dry: а пък за акита специално не съм чувала за обратна захапка....
и няма начин да разбереш как еднотестисовите са по-добри от двутестисовите без съдия... :dry: И не виждам и причина в случая, честно да ти кажа....Дали има 1 или 2 тестиса не е от значение - ако е родословен и е преминал здравния тест...
User's Signature

Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 08:53 PM

Крипторхизма е наследствена аномалия при кучетата,случаи на крипторхризъм при чистопородни инбридни кучета се наблюдват много по-често,отколкото при безпородните. Той се води генетично заболяване което се изразява при мъжките кучета с липсата на един или два тестиса . При женските няма никакво проявление, освен че те си носят гена и проблема се проявява в поколенията които дават. Тестисите които остават в коремната кухина са проблемни, защото могат да се развият като туморни образования, заради по високата температура на която са изложени. Ако тестисите не са паднали до 6ти месец дори да паднат след това те ще са с изменени функции тоест болестта си съществува и не би трябвало да се размножава кучето. Мненията на ветеринари е, че не е необходима операция за вадене на тестиса , който не е паднал, а просто да се наблюдава и ако се види че се образува раково образование (туморът винаги бил доброкачествен), тогава да се решава дали да се вади или не.
Ето защо кучета с такъв проблем не трябва да се развъждат!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2171 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 09:43 AM

Две снимки на Хечи от днес. Вече е на 1година и 3 месеца, тежи 45кг. и е висок в холката 70см.Прикачена снимкаПрикачена снимка

#2172 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 04:32 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 21 December 2011 - 07:43 AM, написа:

Две снимки на Хечи от днес. Вече е на 1година и 3 месеца, тежи 45кг. и е висок в холката 70см.Прикачен файл 77.JPGПрикачен файл 76.JPG

Той е най-едрата акита май?! На снимката не му личи да е толкова тежък, но е висок и много здрав....Да е жив и здрав и да ви радва дълги години! :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2173 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2011 - 08:10 PM

По повод правилата за разплод-да бъдат задължителни:ba_025:,искам да Ви разкажа моята история:
Месеци наред -ровене и четене в мрежата се спряхме на тази уникална порода! Един прекрасен ден се свързах със човек който ми каза че в момента има оранжево - бяла акита ину и че до няколко часа малкото същество ще бъде у дома . Немога да Ви опиша каква радост беше:af_089:!!!Кученцето пристигна ,нарекохме го Бруно.Бях най- щастливия човек!!!......Всичко беше нормално и няколко часа по-късно Бруно започна да повръща ,появи се и разтройство...............................беше ужасна нощ,вместо да се радваме ние бяхме на системи и инжекций,това продължи 3 дни.................и така Бруно почина в ръцете ми!!!:zy_116:Това беше кошмара в живота ми....направиха му аутопсия и се оказа че миличкото е било с вродено заболяване с паровироза и ред заболявания.........
След няколко месеца дойде Арис ,той преобърна живота ни!!!!нЕМОГА ДА вИ ОПИША КАКВА РАДОСТ БЕШЕ .КАК ГО ЧАКАХМЕ ДА СЕ РОДИ И ДА ПОРАСНЕ !!!!ОБИЧАМ ГО С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!!!!
И така...Арис порасна и дойде момента да стане БАЩА.Направихме всички необходими изледвания макар че и те ми съкратиха живота!!!-Трябваше да го приспим.Докато траеше пълната опойка не спрях да плача...............................Но когато се събуди и ме погледна с тези красиви очички разбрах че всико е наред и че ТОЙ е добре!!!
Родиха ни се 7 здрави и красиви бебета!!! И СЕГА СЕ РАДВАМЕ НА ЗДРАВО МАЛКО СЛАДУРЧЕ- Кори и на ТАТЕ Арис!!!!!:af_089:

:ea_103:Неми се иска това да се случи с някой друг!

Подкрепям Петя Кръстева.

Поздрави от мен и моите прекрасни момчета :flagbg:- Арис и Кори

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2011 - 02:31 PM

Сняг!!!!!!! Леле каква радост беше сутринтта.....тичане въргаляне....забравих за стреса, който ми причини Химера преди три дни! Не смеех да ви пиша докато съм сигурна, че всичко е наред.....Отивайки до ветеринарния кабинет за преглед на Норта, Химера при нежеланието и да влезе в кабитета се отскуба от каишката и излезе на булеварда - виждайки, че я блъска кола вече всичко ми се губи......Свестих се от нейното облизване по лицето! Започнах да я оглеждам дали няма нещо счупено, а тя горката цялата трепереше.....събраха се хора! С тяхна помощ буквално я влачех към кабинета, защото не искаше да се помръдне от стрес - тя е около 35 -37 килограма, а аз съм 55.........Няма счупвания, направихме и екография, нямаше вътрешни кръвоизливи от разкъсани органи....В момента в който влезе в къщи се успокои, след това си хапна прилично и си легна да спи.....Цяла нощ не мигнах да я наблюдавам....Сутринтта все едно нищо не и се беше случило - вечерта пак бяхме на преглед - нищо и няма! Камък ми падна от сърцето.....а сутринтта падна такава игра и въргаляне в снега.......Обичам да гледам щастливи кучета...........Та така с нашите премеждия, Господ ни закриля за да сме заедно дълго време.....
Коледа наближава! Чакам с нетърпение момента в който ще се съберем пред камината, а кучетата спокойно ще тичат на двора, а когато им писне от игра, достатъчно е само леко да подраскат на външната врата.........
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ОТ МЕН И МОЯТА ЧОВЕШКА И КУЧЕШКА ГЛУТНИЦА!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2175 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2011 - 07:59 PM

Ох, важното е, че всичко е Наред! Желая на всички вас Весело Изкарване на празниците с вашите любимци! :)
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#2176 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2011 - 02:21 PM

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2177 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2011 - 08:30 PM

Весели празници и от нас :) http://vbox7.com/play:969c566666
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2178 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 12:52 PM

Ето как се радват Кирей и Казуми на първият сняг, който виждат :ab_041: :ab_041: :ab_041: ......Какви ли подаръци ще получат за Коледа?!?! :ab_041:

http://www.vbox7.com/play:692017d7fb
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2179 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 11:59 AM

Честита Коледа и Весела Нова година ви желая, приятели!!!
Клипчетата са страхотни, да са ви живи и здрави, все така красиви и сладки любимците!!!
Хачи беше на 50 дни когато за първи път видя сняг - големият 40-50 см в София. От тогава все няма търпение да завали. В момента в който види, че навън е побеляло, просто полудява. Излизаме навън, а той освен тичането, навежда се, хапе и хвърля снега на гърба си.
:wub: Просто пада страхотна игра!!! Аз се крия и го замерям, а той просто превърта... :ab_041:
Всъщност не познавам куче, което да не обича снега... :smile:
Весело изкарване на останалите празници!!! Ние навръх Коледа навършихме 2 години и целият ден ни беше специален - никакви гранули!!! :ab_041: Мама цял ден гощава детето с телешки стек, ориз със месо, кокали - да разбере, че му е празник.... :wub:

Относно изследванията: доколкото знам това за паровирозата е абсолютно задължително. Тя се предава по полов път и затова не е добре кучетата да се изпускат на помияри. (Специално мъжкарите, де, за женорята знам, че ги пазите :ab_041: ). Нашият още никъде и нищо не е помирисал, камо ли задействал. Но съм решила твърдо за костната дисплазия да го проверя. Сега ни биха годишната ваксина и вътрешното обезпаразитяване.

Хайде, поздрави от нас и се веселете и целувайте много сладурчетата. Аз от моя не мога да се откъсна просто... :beer: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2180 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 12:11 PM

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ХАЧИ!!!! :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВ.....НЕКА ПРОДЪЛЖАВА ВСЕ ТАКА ДА ВИ ВДЪХНОВЯВА! ЦЕЛУВКИ ОТ НАС!!!!! :vb_024: :wub: :if_147:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109