Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2501 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2012 - 12:44 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 June 2012 - 02:56 PM, написа:

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 25 June 2012 - 06:14 AM, написа:

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

С удоволствие - от къде сте? :af_089: Чарли изглежда доста едър. Колко килограма е в момента?

В София сме под Драгалевци. Иначе ветринаря го определи на око на около 35-40 кг, но не сме го мерили. А той в развъдника принципно е бил оставен за разплод, но аз хванах, че се обадих и казах, че го искам :af_089:

#2502 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 26 June 2012 - 10:44 AM, написа:

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

С удоволствие - от къде сте? :af_089: Чарли изглежда доста едър. Колко килограма е в момента?

В София сме под Драгалевци. Иначе ветринаря го определи на око на около 35-40 кг, но не сме го мерили. А той в развъдника принципно е бил оставен за разплод, но аз хванах, че се обадих и казах, че го искам :af_089:

Привет отново :dog:
Супер! Имаш късмет :smile: щом е бил оставен за разплод сигурно е бил най-добрия в кучилото :af_089: Ако родословието ти е EXPORT PEDIGREE трябва да го регистрираш в БРФК. Добре е да отидеш и на изложби, родословните американци в БГ са много малко.
Във фейбука ми писа, че му даваш хляб - моят съвет е да го храниш само с качествена гланула и варено месо два пъти седмично, хляба не се отразява добре на кучетата, особено на подрастващите.
Поздрави и доскоро!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2503 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 06:22 AM

Честито х`американче!! И аз се надявам да го виждаме и по ринговете. Нашите американци не са толкова малко, но за жалост са в алтернативната федерация :dh_188:
Иначе Чоко бой и неговите синове и дъщери са доста хубави. Чоко особено....беше първата американска акита, която видях и направо се разтопих по тая мечешка физиономия. :wub:

Ето малко снимки на другото любимо мече-крава Нерина.
Чарли сигурно ще бъде значително по-едър и висок от нея. Тя в момента е някъде около 45-50кг според мен и е около десетина см по-висока от пораснало мъжко хъски.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2504 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2012 - 08:50 AM

Малко..малко..колко да са малко в дружба си имаме 2 броя ....2 дъщери на чоко бой
User's Signature

Качена снимка

#2505 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 27 June 2012 - 06:50 AM, написа:

Малко..малко..колко да са малко в дружба си имаме 2 броя ....2 дъщери на чоко бой

Познаваме се :smile: Скоро не сме ходили на разходка към езерото в "Дружба", но скоро ще подновим летните си разходки там :smile:

Още нещо се сетих - при разговор с Пламен Митрев разбрах, че е блокиран във форума! Моля да бъде отблокиран! Вече толкова години се занимава с акити и е грехота да не споделя опита си тук....А в коя федерация ще членува си е негов личен избор!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2506 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 June 2012 - 11:06 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 June 2012 - 02:03 PM, написа:

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 26 June 2012 - 10:44 AM, написа:

Привет отново :dog:
Супер! Имаш късмет :smile: щом е бил оставен за разплод сигурно е бил най-добрия в кучилото :af_089: Ако родословието ти е EXPORT PEDIGREE трябва да го регистрираш в БРФК. Добре е да отидеш и на изложби, родословните американци в БГ са много малко.
Във фейбука ми писа, че му даваш хляб - моят съвет е да го храниш само с качествена гланула и варено месо два пъти седмично, хляба не се отразява добре на кучетата, особено на подрастващите.
Поздрави и доскоро!

проблемът е, че е адски каприцен за кучешка храна... и се ядосвам, че му харесва тази с по-ниското качество, а не искам много да му давам от нея, а тази с по-високо качество не я отразява много много. а иначе предполагам, че заради цвета може също да са го оставили, защото ми казаха че трудно се получава... и наистина трябва да го регистрирам на доста места, включително и в общината, но искам да си мине пържо контролния преглед след 10 дена калций при ветринаря иии имаше нещо като рана на козинката над опашката, но го мазах с лекарство и вече е наред и от събота докторът ми каза да започвам да му давам витамини за косъма.

#2507 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 28 June 2012 - 09:06 PM, написа:

проблемът е, че е адски каприцен за кучешка храна... и се ядосвам, че му харесва тази с по-ниското качество, а не искам много да му давам от нея, а тази с по-високо качество не я отразява много много.

с моето прасенце имах същия проблем.. минахме на josera и сега похапва с апетит.. може да пробвате... цена/качество е много добра, а и прасчо я харесва...
User's Signature

Качена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 June 2012 - 10:10 AM

защо му позволявате да се глези? оставете го 3 дни на 1 храна и то сваляте купата в определения час за хранене седи 30мин дигате я...ако ще да яде бе...се ще огладнее някога и ще яде каквото му дадете
User's Signature

Качена снимка

#2509 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 10:13 AM

BlueCoconut, това че предпочта по-нисък клас храна ме изненадва - моите в това отношение са много капризни :ab_041: но най-обичат месо.......Чакаме с нетъпрение нови снимки на красавеца :wub:

Поздрави и приятни почивни дни с вашите любимци :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2510 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:21 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 June 2012 - 10:13 AM, написа:

BlueCoconut, това че предпочта по-нисък клас храна ме изненадва - моите в това отношение са много капризни :ab_041: но най-обичат месо.......Чакаме с нетъпрение нови снимки на красавеца :wub:

Поздрави и приятни почивни дни с вашите любимци :dog:

И аз съм учудена... След немска овчарка, коли, кавказка овчарка, каракачанка и улична превъзходна това е пурвото куче, което обожава хляб... Вярно, че колито ядеше и домати и краставици, но хляб не пипваше... А аз не знам какво месо да му давам и само месо ли да е, защото малко ме обърква... И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И ТУК :db_046:

#2511 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:25 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 29 June 2012 - 10:10 AM, написа:

защо му позволявате да се глези? оставете го 3 дни на 1 храна и то сваляте купата в определения час за хранене седи 30мин дигате я...ако ще да яде бе...се ще огладнее някога и ще яде каквото му дадете

Малко ми е трудно, защото никога не съм позволявала мое животно да стои гладно, а и толкова го обожавам, че ми е и доста трудно да му се скарам, освен ако не е сутрин, защото тогава като ме събуди за разходка в 6 сутринта съм доста кисела и всичко ми е криво...

#2512 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:26 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 29 June 2012 - 09:08 AM, написа:

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 28 June 2012 - 09:06 PM, написа:

проблемът е, че е адски каприцен за кучешка храна... и се ядосвам, че му харесва тази с по-ниското качество, а не искам много да му давам от нея, а тази с по-високо качество не я отразява много много.

с моето прасенце имах същия проблем.. минахме на josera и сега похапва с апетит.. може да пробвате... цена/качество е много добра, а и прасчо я харесва...

Ще сменям храната - по принцип не взимам едни и съши храни, за да има някакво разнообразие...

#2513 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:58 AM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 29 June 2012 - 09:26 AM, написа:

Ще сменям храната - по принцип не взимам едни и съши храни, за да има някакво разнообразие...

На нашата маймуна ако не и харесва гранулата и я смесвам с готвен ориз и тогава изяжда всичко. Паницата ни е винаги щателно облизана, като измита :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2514 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 01:47 PM

На нашата маймуна ако не и харесва гранулата и я смесвам с готвен ориз и тогава изяжда всичко. Паницата ни е винаги щателно облизана, като измита :af_089:
[/quote]

И аз му прилагам същия номер на Чарли - смесвам гранулите с хляба и манджичката, която съм му сложила и след максимум 1 час няма нищо в паницата :wb_052:

#2515 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 08:44 PM

аз избягвам да смесвам гранулата с готвено или с каквото и да е, защото на прасенце не му влияе добре... влошава му се дъха и понякога му се растройва стомахчето.. така че сме само на гранула..
User's Signature

Качена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   Райко Икона

Публикувано: 30 June 2012 - 03:56 PM

Български развъдник "Sunimoto" приема резервации за кученца Акита Ину, които ще се родят в началото на август 2012. За допълнителна информация: 0879165959.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2517 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 08:35 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 29 June 2012 - 06:44 PM, написа:

аз избягвам да смесвам гранулата с готвено или с каквото и да е, защото на прасенце не му влияе добре... влошава му се дъха и понякога му се растройва стомахчето.. така че сме само на гранула..

По-скоро напълняват от смесването на различни видиве храна, :ab_041: а тези любимци, които имат чувствителни стомаси може да се разтроят.....Днес на моите сладури менюто им беше - варено месо с бульон, като се охлади накисвам вътре гранули Роял Канин, счупвам две сурови яйца заедно с черупките и една лъжица мед....Действа като енергийна бомба :smile: заради жегите не им се яде, но това вечер си го хапват с удоволствие :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2518 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 01:12 PM

Здравейте на всички!
Казвам се Васил Василев и съм от гр.Исперих (обл.Разград).
На скоро се сдобих с Акита Ину - мъжки с име Джаро (като в "Под Прикритие" :ae_085: )
Малко информация относно Джаро :
роден на 02.04.2012 (Сърбия) получих го на 28.06.2012 със Сръбски паспорт (с всички ваксини)и документ за родословие (който ще ми бъде изпратен след няколко дни).Отидохме след това при ветеринарен лекар,при който ни изпратиха собствениците на развъдника за преглед и всичко беше ок.За мое спокойство днес(02.07.21012) го заведох в най-добрата клиника (специализирана само за кучета ) в гр.Разград да му направят пълна кръвна картина и установиха 2 пъти повече фосфор в кръвта и нивото на калции беше малко под нормата иначе всичко друго е в нормите).Дадоха ми таблетки да му давам 10 дена и после пак сме на преглед! :md_064:
Храня го само с гранули на Royal Canin Maxi Junior.(по план 4 пъти на ден по 110 гр. като последното ядене е в 19 часа) (За сега яде към 300 грама общо...)

Гледам го в къща с двор от 4 дка и специално съм му заградил място от 20м2 с голяма колиба където да нощува.Още на първата вечер изкопало под оградата и сутринта лежеше на верандата.
Как ще ме посъветвате ..Къде да го науча да спи?Трябва ли да го уча да спи в отреденото му за това място или просто да го оставя вечерите да си спи където иска..3 вечери го държах затворено и то горкото виеше и скимтеше цяла нощ.
Оставих го вчера навън да спи и нямаше никакъв проблем.
Трябва ли да го храня само в къщата му или мога да го храня където си поискам
Другото което е днес малко го подстригхме в клиниката за да не му е толкова топло и се чудя дали да не му направя голям заслон в мястото му с климатик където да стои през жегите и ето че идва другия проблем Джаро иска да стои и лежи около хора ..а къщата му е на около 30 метра от верандата....Направо не знам какво да правя изглежда доста тъжен играе малко предимно със семейството ми (играчките не ги докосва) , като му омръзне въздиша тежко и ляга...Чудя се дали да не му взема другарче (женска Акита) понеже ми е мъчно да го гледам така ...ама аз Джаро не мога гледам още камо ли още едно.
Трябва ли да му слагам нагръдник и да го водя на разходка рано сутринта, понеже аз през сутрин ходя да бягам....

Моля за съвети ,а другите ми въпроси ще се родят с дискусията :) защото в момента не се сещам за други

Благодаря предварително !

#2519 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2012 - 02:13 PM

Поздравления за новия член на семейството ти. :ba_025:
Вижда се че си се подготвял старателно, НО тепърва ще излизат много въпроси. Предлагам ти да започнеш от темите тук! Въобще целия раздел "Възпитание, обучение, спорт" е перфектен, за да си изградиш собствено мнение как да постъпваш.
Аз съм с бебе боксерка и доста от идеите тук ми свършиха работа, а някой пък въобще не мисля да тествам!
Хубаво е кучето да си има свое място за спане. Ако си го затворил да спи (където и да е) и скимти и лае...НЕ му обръщай внимание, не го успокоявай...защото по този начин окуражаваш този тип поведение.
Постоянство, последователност и ужасно много търпение трябва.
Успех:ae_085:

#2520 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 02:32 PM

И до ден днешен смесвам гранулата, защото суха не я яде изобщо, освен ако не съм го оставила 2 дни на пости и молитва... :ab_041:
Аз варя ориз (ама както си го правя за нас си - с всичките подправки и добавки) в бульона от пилешките дробчета, или пилешките шийки, които съм му купила. И смесвам гранулите с лъжица-две оризче, плюс малко бульонче (ама много малко, само да се умиришат) и няколко дробчета или шийки, накъсани вътре.... Ние имаме табиет...ядем кокали - свинско или телешко рагу. Те се варят отделно. И за разядка ползваме кокал. Слага се кокала отделно, купата е пълна...и се почва - първо кокала...после цялата паница до блясък... :ab_041: Ползвала съм и другия вариант - като награда - изяжда си яденето и получава 1 кокал като награда. Действат безотказно. Ние сме на 2-клас храна - Nutra Nuggets - черна, която комбинираме с Flatazor , сега обаче вноса на Нутрата закучи и в момента сме само на Флатазора, който е по-скъп, но хич не му харесва на наш Хачико...Хапваме вече 5 ден витамините Топ10. С триста зора. Тъпчем ги в гърлото, щот ми прави номера и не ще да помирише ядене, откакто се опитах на 2 пъти да му ги сложа в храната - оглозга всичко и изплю хапчетата, гадта... :ab_041: Но аз му надвивам на ината и му ги давам директно, въпреки че ме ръмжи, и честно да ви кажа, откак ухапа съседката мен направо си ме е страх от него... :dh_188: Но определено апетитът му нарасна - без значение от жегата - яде!!! Миналата година по това време едва хапваше един път на два дни...
Сега едно ново нещо, което установих сутринта... Всички местни общини имат нова програма за платените данъци. Тоест - всеки от вас, като един примерен данъкоплатец, собственик на куче, трябва отново да подаде декларация в кметството. Носете копие на паспорта, или самият документ. В декларацията се вписва номера на чипа. Освен това - в общината трябва да се отиде и на друго място, освен за данъка - някакъв отдел Екология, доколкото разбрах, но аз ще ходя в сряда сутрин, ще регистрирам кучето и ще ви информирам допълнително. Това са новите наредби - ходиш като гламав и малоумстваш с тъпи чиновнички... :rc_036: Поздрави от нас. Ние сме добре, топло ни е, тежко ни е, но ни се играе все таки...тази сутрин ни заскрибуца с една топка в 4 часа...ГОЛЯМА ДУША МИ Е...ИДЕ МИ ДА ГО СМАЧКАМ ПРОСТО... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема