Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2821 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2012 - 10:23 PM

Лили,с желание всичко се постига :ba_025:
P.S. Сега прочетох поста ти тук :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2822 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2012 - 10:27 PM

Абе, не го разбирам.
Да си способен да евтаназираш здраво куче, пък иначе да си културен за да не го връзваш и разплождаш.
Как от едното да заключа за другото само по писанията тук, а, честно казано, доста сериозно звучеше, чак и яд към ветеринарите, които не давали избор за евтаназия.
На всичко отгоре "евтаназия" е повтарящ се през месеци рефрен, ега си и културата. Не се учудвам вече защо кучето ви е с уклон към проблемно поведение:). То и човек може да психяса в такава атмосфера :)
Следях само да прочета, ако благоволите все пак да споделите, какво ще направите с кучето. Това е живот, не е играчка, да я метнеш в кофата.

Хайде, стига, моля, не ме интересувате вече - явно само си бръщолевите глупости, при това супер лигаво :)
Още по-малко пък ме интересува как се казвате - като се засягате, напишете си ника с четирибуквието си :)
Глупости на търкалета :)
Леле, к'ви хора, к'во чудо :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2823 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 10:51 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 October 2012 - 10:27 PM, написа:

Абе, не го разбирам.
Да си способен да евтаназираш здраво куче, пък иначе да си културен за да не го връзваш и разплождаш.
Как от едното да заключа за другото само по писанията тук, а, честно казано, доста сериозно звучеше, чак и яд към ветеринарите, които не давали избор за евтаназия.
На всичко отгоре "евтаназия" е повтарящ се през месеци рефрен, ега си и културата.
Следях само да прочета, ако благоволите все пак да споделите, какво ще направите с кучето. Това е живот, не е играчка, да я метнеш в кофата.

Хайде, стига, моля, не ме интересувате вече - явно само си бръщолевите глупости, при това супер лигаво :)
Още по-малко пък ме интересува как се казвате - като се засягате, напишете си ника с четирибуквието си :)
Глупости на търкалета :)
Леле, к'ви хора, к'во чудо :)

Мъх, що ли пишеш тогаз?! Само за да се цениш ЛЮБИТЕЛ НА ЖИВОТНИТЕ ЛИ? Кое точно не разбра? Да, способна съм не да ЕВТАНАЗИРАМ, а да УМЪРТВЯ здраво куче, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МИ Е ПО-ВАЖНО ОТ КУЧЕТО. Не го връзвам за негово добро, а не го разплождам заради доброто на другите. И за каква "евтаназия" иде реч??? Няма евтаназия тука. Това мойто, както и да се погледне си е чисто убийство. Но за детето си и на това съм способна. САМО И ЕДИНСТВЕНО, АКО ИМАТЕ НЕЩО ПО-СКЪПО ОТ КУЧЕТО СИ, МОЖЕТЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ. ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС В ТОЗИ ФОРУМ СА ТАКИВА. ТА, КАКТО КАЗАХ И ПРЕДИ - ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ! Не е играчка - да, НО Е ПРОСТО КУЧЕ. Не може да хапе наляво-надясно, все едно е цар, господ или тям-подобни изветрелици. НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!!

И като се засягам за това как се казвам - ВАС ПЪК ТОВА КАК ВИ ЗАСЯГА???? Леле, какви хора, какво чудо.... :md_064: Мдааа, явно сме супер-лигави, мязаме на турски сериал, пък ти не ги гледаш, така че...Бла-бла-бла.
Да отсеем плявата. :ba_025:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2824 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:17 PM

Леле, какъв език, какъв изказ, за чудо и приказ!

Аз не знам защо се връзвате на въдицата на тази госпожа, с шестбуквие или четирибуквие, все тая. Явно търси внимание, което по друг начин трудно ще получи. Хвърля бомба, че ще убива кучето си и изчезва. На всичкото отгоре се възмущава, че нямало ветеринар, който да евтаназира здраво куче..То оставаше и да се намери желаещ. Цялата тази драма се разисква във форум, който се чете от доста хора и изведнъж госпожата не одобрява мненията изказани от хората(които даже са се изказали прекалено меко). Както се вижда останалите успяват някак си да се справят с тази "толкова доминираща и агресивна порода". Е в кой да се търси грешката тогава?

Предпочитала да убие кучето вместо да го даде на някой уравновесен и трезвомислещ човек, който ще съумее да се грижи адекватно за кучето.. Що за нелепости са това?
Само за информация - това е форум, вие сте направили достояние проблемите си на много хора, следователно всеки има право да изкаже мнение. Ако нещо не ви харесва, проблемът си е само и единствено ваш.

#2825 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 03 October 2012 - 11:22 PM

То няма смисъл, но за последно да обобщя: (Нека да служи като пример за други, които гледат филми и се втурват да купуват кучета от породи, за които не знаят нищо.)
1. Куче не се купува/взема поради прищявка или "мода". Трябва да се съобрази финансовия ангажимент; времето, което може да се отделя за кучето; обучението на кучето и още много други странични неща, но това като по-основно.
2. Когато се забележат първи признаци, че стопанинът не може да се справи с проблемно поведение, да се търси помощ от специалисти. Ако проблемът не се разрешава с един специалист, възможно е да не сте улучили специалиста. Но ако се сменят няколко, най-вероятно е и във вас да е проблема.
3. Ако въпреки усилията ви проблемното поведение (особено ако е хапане) продължава, очевидно е, че не можете да се справите с това куче. Преди да стане сериозен инцидент, помислете разумно, превъзмогнете емоциите си и се опитайте да намерите по-опитен стопанин за кучето ви. Ако е родословно, задължително се свържете с хората в клуба, за да намерите заедно по-опитен стопанин (да ме прощават и другите пишещи тук, но подкрепяйки подобни лигавщини като поведението на потребителката, не помагате на никого. Вместо да я успокоявате, колко тежко й е било, трябвало е отдавна да я посъветвате да потърси нови стопани).
4. Изпълните ли горните 3 стъпки, няма да се стигне изобщо до нахапване на дете и приказки от рода на "детето ми е по-важно".

И последно. Хора, моля ви, помогнете на потребителката да намери опитен стопанин за кучето. Не я защитавайте, не правите добро на никого. След някой и друг месец, ако кучето остане при нея, ще се случи нещо по-лошо, а това НИКОЙ не го иска. Ако потребителката ме разбира, мисля и за нейното дете, и за нейните гости, и за непознати хора, не САМО за кучето.
User's Signature

#2826 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:24 AM

Благодаря ти wind, че мислиш за мен, въпреки, че не мислиш за мен, а за кучето и семейството ми (не знам ТИ КАКВО КУЧЕ ПРИТЕЖАВАШ и въобще имаш ли такова, но това СЛАБО МЕ ИНТЕРЕСУВА). По твоите точки:
1. Взела съм кучето по чувство, не по мода, щот такава мода тогава нямаше, НО: съм се съобразила с финансите си - те не са проблем, времето го отделяме ВСИЧКИ - 3-ма човека на брой + 1, а обучението му го организирах и платих още от 4-месечна възраст!!!
2. Търсила съм помощта от специалисти, доказуемо, при това 3-ма, не един!!!
3. Който говори за НОВ СТОПАНИН НА АКИТА, явно не е запознат с породата.
4. Изпълнявайки горните 3 стъпки, аз, като хленчещата стопанка, стремяща се към внимание, ви казвам просто, както го казах и в предния си постинг: Ако искате да имате АКИТА, съобразете се с това: агресивни, недоверчиви, пазачи на стопаните, изключително умни и чувствителни. Не са кучета за всеки дом и всяка ръка! :ba_025:

И както казах: ДА ОТСЕЕМ ПЛЯВАТА!!! Вървете си починете някъде, или похортувайте в други форуми, тугедър с Марин4ето, че не й стигнала транскрипцията да си напише името с Ч.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2827 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 08:33 AM

Лилианас (липсва ми латиницата), не си спазила точка 3 и от там ти е проблема!

(Наблягам на РАЗУМНОТО обмисляне на ситуацията и превъзмогване на емоциите).
User's Signature

#2828 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:50 AM

Не си права Уинд, абе хора пишете си точните имена, какви са тези псевдоними и прякори , НЕ Е СПАЗИЛА ПРАВИЛО № 4.

#2829 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 09:53 AM

Хмм, признавам, може и да греша :md_064:
User's Signature

#2830 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:57 AM

Лили, Хачи си е твое куче и ти решаваш какво да правиш с него. Това че споделяш е нормално. А коментарите на парашутистите във форума ни са безпредметни. Нали знаеш защо не можеш да направиш дете на улицата?

#2831 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 10:00 AM

Да, ако реши, може да го изхвърли, умъртви, пребие до смърт - никой не може да й се бърка.
Поздравления и .. честито!

Много култура, много нещо :md_064: После - България била такава, онакава... Че то ние си я определяме каква да е.

Нека при следващото нахапване (дано не е фатално) да изкарат медицинско, да идат после с доказателството в Сеславци, да направят един тест за агресивност и да евтаназират поне хуманно, че да приключва сагата. То това май е целта в крайна сметка. Явно други варианти са неприемливи.
User's Signature

#2832 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 10:19 AM

Wind(Вятър на български)- Благодаря, за поздравленията и честитките. Относно културата, мисля че, тя не се измерва само и единствено с отношението ни към кучетата.

Сигурен съм че, евтаназия няма да има, Лили си обича Хачи и ще намери решение. А в това че, споделя малко по емоционално няма нищо лошо - форума е да споделяме.

#2833 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 10:21 AM

Цитат

“Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните” – Махатма Ганди.

ПП. Искрено се надявам да се намери АДЕКВАТНО решение.
Но за хора, които не са запознати с емоционалните изблици на потребителката, тя просто поставя нещата в категоричен вариант - не може друг стопанин, защото това било АКИТА, не може и при нея, защото АКИТАТА хапе наляво надясно и се мисли за Бог, а това е ПРОСТО КУЧЕ (веднъж е не просто куче, а АКИТА, втори път не е акита, а е ПРОСТО КУЧЕ). ПРОВЕРИЛА Е ПРИ ВЕТЕРИНАРИ ЗА ЕВТАНАЗИЯ!!! Това само емоционалност ли е? Ако не сте забелязали, се включих едва след това й споделяне - дотогава приемах, че е просто емоция, но тя е била готова да изпълни намерението си, проверявайки и нападайки ветеринарите, че не й давали ИЗБОР.
Много странна проява на обич. И ... дълбоко се съмнявам да успее да се справи с кучето, след като вече са били при трима специалисти.
Не я оставяйте само да споделя, помогнете й наистина да намери опитни стопани. Просто като превенция за бъдещи инциденти, които може да са много по-фатални.
Направете добро на семейството й! Има ли смисъл след време да четем още по-ужасни неща?

Явно тази тема тук се приема само като средство за разтуха и празни приказки. Дори не сте в състояние да прецените сериозността на дадено положение, а само възкликвате ах, ох, ух ..., пък всеки да се справя както намери за добре, никой не може да му се бърка :md_064:
User's Signature

#2834 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 10:49 AM

Със сигурноста и спокойствието на семейството шега не бива и ако кучето поставя в опасност детето , то просто не рискувайте и го дайте на някой , но глупости от сорта - то е акита и не може - не са верни .То е просто куче , както казахте вие.Леко притеснително е да чете човек , че на една от дамите кучето не можело да свикне с детето й , но дано това се ПРОМЕНИ , на друга пък нападало детето й , и се мисли за шеф . Мисля / без да ви обиждам / , че това не е вашата порода куче и не може да се справите . Искренно се надявам да намерите решение и ви желая късмет , но не робувайте на митове и легенди - не можело да свикне с друг , щото е акита , те са агресивни - щото е акита .......Дайте го на някой и си намерете куче с което ще се чувствате добре , ще ви радва и носи положителни емоции и спокойствие , от което мисля , че се нуждаете . :ba_025:

#2835 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 10:55 AM

Показване на мнениетоwind, в 04 October 2012 - 06:33 AM, написа:

Лилианас (липсва ми латиницата), не си спазила точка 3 и от там ти е проблема!

(Наблягам на РАЗУМНОТО обмисляне на ситуацията и превъзмогване на емоциите).

Аз също "Наблягам на РАЗУМНОТО обмисляне на ситуацията и превъзмогване на емоциите", но с това което прочитам ефекта ще е обратен!
Дори и да бърка Лили "в т.3" мислейки, че Хачи много ще страда от раздялата със семейството им и че "новят стопанин" е два ли не е мисия невъзможна, тя отново го прави от любов към Хачи.....Ето в тази насока я посъветвайте - не с нападки и ирония, а със загриженост......Момента е много деликатен и споделяно тук ще е от полза както на бъдещите собственици на акити, така и за всички нас! И най-вече на благополучното развитие на историята българският Хачи.

До Лили

Лили, отговарям публично на съобщението ти от снощи.
Толкова те обичам и те ценя като човек - ти го знаеш, именно за това ще бъда 100% откровенна.
Не си мисли, че никой няма да може да се справи с Хачи, сигурна съм, че има такива хора - не знам къде са, никой не мога да ти препоръчам, но ги има......Знам и друго - мислиш си, че той много ще страда....Да, ще страда ! Но той е "просто куче"....пък и не е казано, че завинаги ще се разделяш с него, може да има и други варианти......помислете всички тук! Помислете добронамерено и загрижено! Помислете за кучето и за ноговият собственик с любов....сигурна съм, че може да се излисли нещо различно...
Лили, знам и друго - само на мен имаш доверие. Това е огромна чест, която не знам дали изобщо съм я заслужила.....Знаеш, че ако имам възможност бих се наела заедно с теб да се опитаме да променим Хачи, но физически нямам тази възможност. Споделя съм и друг път, че се разкъсвам на много места за да имам тази възможност сега , тук в България да правя това, което искам.....
Вярвам в теб и правилното ти решение - аз съм с теб!
Петя
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2836 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 10:57 AM

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

#2837 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 11:06 AM

Моля Ви, оставете Лили сама да реши проблема. Като даде Хачи на друг тя да се отърве, а друг да има проблем. Не забравяйте че, тя го е отгледала.

#2838 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 11:11 AM

Имаше много практични и разумни съвети, нека да припомним.
1. Ако има желание кучето да остане в семейството, трябва да се прочете опита, който е споделила FuriaS за нейното чау-чау. Имаше препоръчани специалисти, които да помогнат (въпреки това моето мнение е да се потърси нов, опитен собственик).
2. Ако се реши да се търси нов стопанин. Нека все пак да се потърси мнението на препоръчаните специалисти по обучение на кучетата и да се чуе тяхното мнение за характера. Да се потърси помощта на хора, които се занимават със задомяване на кучета и имат повече опит в преценката на евентуални бъдещи стопани (визирам хората в Богров, както вече беше препоръчано). Да се говори с тях дали ще се съгласят да помогнат. Да се пускат обяви, да се разпитва за предишен опит с кучета, какви породи или безпородни, да се обяснява МНОГОКРАТНО за нрава на кучето и т.н.

The Dogs Friend, разбрахме, че за вас чуждите проблеми трябва да си останат чужди. Това обаче няма да помогне на никого. Бяхме категорично информирани, че потребителката вижда умъртвяването като единствено решение, но не е успяла да го реализира. Т.е. проблемът й продължава, нейното решение не е можело да се реализира, в момента и тя не знае какво точно да направи, нормално е да й се посочат варианти, а тя, когато се успокои, да започне да мисли по-адекватно. В някои случаи загрижения тон не действа (получава се като при кучетата - подкрепяйки неадекватно поведение, то това неадекватно поведение се затвърждава и задълбочава). Трябва плесница, която да отрезви шокирания и да го смъкне в реалността. Па било то и със закъснение.
Когато ОПИТЕН човек поеме такова куче, то той няма да има проблеми. Гарантирам. Въпросът е внимателно да се подбира и да се прецени кой има такъв опит. Това е трудното.
User's Signature

#2839 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 11:41 AM

Вятър - хайде да не раздаваме плесници. Имам същото куче със същия нрав, имам съсед с нахапана от моето куче ръка защото неговия алабай се опита да го ухапе и доста други случки, затова съм сигурен че, Лили ще се справи. Пак ще повторя - тя го е отгледала и го обича. А от тази Ваша силна загриженост ставам малко подозрителен. Оставете Лили за известно време да си почине от Вас и тя ще Ви изненада приятно с решението си.

#2840 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 11:49 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 08:57 AM, написа:

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

Иди се гръмни - без извинение!

Като не си в час с проблема, не се намесвай.....Ти разумно решение на проблема даде ли?
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144