Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3321 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2013 - 09:50 AM

..............и Minori :wub:, която от последната фототосесия няма хубави стивки, защото и беше много лошо от пътя :smile: Тя също се развива много добре и в момента с Kami са разгонени :ab_041:

Младото поколение добри акити в България расте с пълна пара :ab_041:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3322 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2013 - 09:34 PM

Петя, страхотни снимки, страхотни кучета!
Да са ти живи и здрави, а ти още по-здрава за да ги отглеждаш, разплождаш и да се радват българите на ЯПОНСКА акита-ину!
Страшно се радвам, че Кили е с лечимо заболяване! Всъщност, започвам да си мисля, че както сме се "вкучили" болестите на децата ни ще минат и заминат, а ние няма и да разберем, лекувайки кучетата си...
Казвам го, защото Хачи отново е с възпаление на очите, днес ходихме на клиника, взехме мехлем, не е нищо страшно, но пак си е ангажимент, харчлък, и прочие... Честно казано, за сина си не съм полагала толкова педантични грижи, колкото за това куче...:dry: Може би това е само мой проблем, но...иначе казано: Радвайте се на живота, защото: Умираме 2 пъти: първия път, когато душата напусне тялото, а вторият: когато последният познавал ни човек спомене името ни!
Не че съм се приготвила да умирам...слава богу все още има поне 100 човека, които знаят името ми,неее, нямам намерение да ви изоставям точно сега! Напротив! Добре дошли на всички нови Акити и Собствениците им! Дай боже, в един прекрасен слънчев ден България да осъмне с милиони такива кучета!!! Защото НЯМАТ РАВНИ!
И гледайте стойностни филми!!! И по-точно, ходете и на театър, освен филмите! Нямате на идея как това обогатява съзнанието ви, и как омаломощава стреса! :rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3323 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2013 - 02:05 PM

Палетааа :wub: Да са ти живи и здрави наистина, Петя :db_046:
Лили, каква е това възпаление при Хачи на очето? И преди му се е случвало, така ли?
Нашето кюфте вече почти се възстанови - тези дни махаме конците :) Яде като за световно! Леееекичко ми захапа един пръст докато си играехме, о му го простих. Започва да се опитва да хапе повечко, но ще поработим и с това :) Мен ме слуша като войниче, но е разбрал че при майка ми и баща ми му минават всичките номерца и на тях им се качва на главата. Знае, че ще получи лакомство (в неговия случай риба :ab_041: )
Иначе все повече и повече хора ме срещат по улиците и му се възхищават. Питат ме какво е това куче, от къде идва. Акитите наистина правят впечатление :af_089: Като ходихме на вилата преди известно време едно момиченце като видя Хачи, започна да вика: "Мамо, мамо, виж лисиче" :ab_041:

#3324 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2013 - 04:39 PM

MartinaV, много се радвам за вас :af_089:

lilianas, възпалението на очите и на ушите при акитите въобще не е за пренебрегване, особено ако това му се случва често. Има една българска поговорка "На децата да не им се случва това, което мислят майките, когато са разтревожени" - а майките в паниката си мислят най-лошото. Та и аз така, най-малкото го подлагам на съмнение и си мисля най-лошото т.е. искам да избагам от най-лошото. Последното което BAYO пишеше за Кили, че са му казали, че не е SA, без да му направят биопсия. Без изследвания не може да се постави точна диагноза. Да се надяваме, че Кили ще се се оправи!

А сега малко снимки на тема :oc_171: КАКВИ БЯХМЕ, А КАКВИ СТАНАХМЕ......(ЧАСТ I :hb_027: KIREI :hb_027: )
Времето летиииии........Ето и на това ни учат кучетата - животът е прекалено кратък :wd_043: Ама, много кратък :va_010:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3325 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 March 2013 - 03:26 PM

Красив Киро :wub:

#3326 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2013 - 07:03 PM

Вчера са излязли повторните изследвания на Кили. Имал е отровена кръв, в следствие на ухапване на паразит (кърлеж най-вероятно, ама посред зима???), та кръвта му се чисти и процентно нивата на телцата в кръвта му се нормализират, но трябва още да чистят, затова от Април пак почват с антибиотици и крем за втриване в кожата, за по-бърз растеж. Това е засега.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3327 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2013 - 08:43 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 16 March 2013 - 05:03 PM, написа:

Вчера са излязли повторните изследвания на Кили. Имал е отровена кръв, в следствие на ухапване на паразит (кърлеж най-вероятно, ама посред зима???), та кръвта му се чисти и процентно нивата на телцата в кръвта му се нормализират, но трябва още да чистят, затова от Април пак почват с антибиотици и крем за втриване в кожата, за по-бърз растеж. Това е засега.

Това е по-малкото зло! Стискаме му палци за по-бързо възтановяване :ba_025:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3328 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2013 - 06:38 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 March 2013 - 09:31 AM, написа:

Добро утро :smile:

За любителите на американските акити искам да ви информирам, че има нов внос в България - женска от Русия и скоро ще пристигне и мъжката от Унгария. Американците са собственост на моя приятелка от Хасково - Ива Бояджиева :smile:

Прикачен файл 1914_617267728298919_1346494259_n.jpg

И по една снимка на черната перла Imari (Мара :ab_041: ) и лъва, кой е все още в сянката на времето Haru :ab_041: трябва му още малко време за да го видите в цялата му преласт :wub:

Прикачен файл HARU.jpgПрикачен файл 32624_503348453040396_694747822_n.jpg

Честито на Ива. Много се радвам, че се появяват хубави "Американци" по българските земи. Петя, ще се радвам ако ни запознаеш с Ива. Момчето от кой унгарски развъдник ще дойде?

#3329 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2013 - 08:42 PM

Качена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3330 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 10:38 AM

katerinciq ще ви запозная с Ива при първа възможност :smile:

Ето малко снимки:

Прикачена снимка това е от изминалата изложба в Хасково, млада подрастваща девойка с млад подрастващ хендлер :ab_041: големи сладури :wub:

Прикачена снимка Баща и MULTI BIS.INT CH.Champion in 10 countries RUTHDALES VENI VEDI VICI "MATTI"

Ето го и унгареца, който след десетина дни ще е в България. Развъдника е Soldier Park Akitas на Monika Katona

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3331 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 02:23 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 13 March 2013 - 02:05 PM, написа:

Палетааа :wub: Да са ти живи и здрави наистина, Петя :db_046:
Лили, каква е това възпаление при Хачи на очето? И преди му се е случвало, така ли?
Нашето кюфте вече почти се възстанови - тези дни махаме конците :) Яде като за световно! Леееекичко ми захапа един пръст докато си играехме, о му го простих. Започва да се опитва да хапе повечко, но ще поработим и с това :) Мен ме слуша като войниче, но е разбрал че при майка ми и баща ми му минават всичките номерца и на тях им се качва на главата. Знае, че ще получи лакомство (в неговия случай риба :ab_041: )
Иначе все повече и повече хора ме срещат по улиците и му се възхищават. Питат ме какво е това куче, от къде идва. Акитите наистина правят впечатление :af_089: Като ходихме на вилата преди известно време едно момиченце като видя Хачи, започна да вика: "Мамо, мамо, виж лисиче" :ab_041:

Мартина, страшно се радвам че вашия Хачи вече е в добро здравословно състояние. Щом яде - нямате грижа!!! А пък за играта - хич не се притистискай, ша хапе, ша яде,ша цалива...туйто..:ab_041:
Мда, на наш Хачи не за пръв път му се случва възпалението на очите. И друг път е било. Но нашия лекар каза така: вариш чай от лайка и го втриваш и капеш (по възможност). Така му мина първия път.
По отношение на ушото обаче не съм спокойна и не съм адекватна. Защото ходихме на няколко доктора, кучето НЯМА секрет в ушите, присъщ на голямата му порода. В момента не се чеше, не тръска глава постоянно (както беше преди 2 седмици), НО ми казаха че това може да е АЛЕРГИЯ, питаха ме сменял ли е храната. Казах - НЕ. Защото ние сме на една и съща храна от 6-7 месеца...ОБАЧЕ!!! ОБАЧЕ!!! Я смесвам с пилешки дробчета, купени от Кауфланд. А там не знам какво има...Аве, кво да ви кажа, животното си ми е страхотно, обаче има минимални проблеми във много отношения и генерален проблем в агресията. И кой каквото и да разправя - НЕ Е ДО ВЪЗПИТАНИЕ!!!! Тоест, пак ме ухапа и вината си беше негова, не моя...Тези кучета са си генерален проблем при отглеждане в апартамент, град и ограничена среда. Това е.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3332 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 10:54 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 18 March 2013 - 10:38 AM, написа:

katerinciq ще ви запозная с Ива при първа възможност :smile:

Ето малко снимки:

Прикачен файл 562712_620666254625733_1496155317_n.jpg това е от изминалата изложба в Хасково, млада подрастваща девойка с млад подрастващ хендлер :ab_041: големи сладури :wub:

Прикачен файл 544253_618997971459228_1522487757_n.jpg Баща и MULTI BIS.INT CH.Champion in 10 countries RUTHDALES VENI VEDI VICI "MATTI"

Ето го и унгареца, който след десетина дни ще е в България. Развъдника е Soldier Park Akitas на Monika Katona

Прикачен файл 530513_515948715113006_186748672_n.jpg

Ехаа.. таткото е един от любимите мъжкари на мъжа ми! А малкото момче от Унгария е братче на Джой :be_107: :be_107: .... Много се радвам за случващото се :-))

#3333 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2013 - 10:44 AM

Показване на мнениетоkaterinciq, в 18 March 2013 - 08:54 PM, написа:

Ехаа.. таткото е един от любимите мъжкари на мъжа ми! А малкото момче от Унгария е братче на Джой :be_107: :be_107: .... Много се радвам за случващото се :-))

Eто тук малко снимки на кучилото, ако сте приятели на Моника във фейсбука https://www.facebook...36470133&type=3 Вашето бебе как се развива? Пуснете малко снимки да го видим :smile:

BAYO, на Кили правиха ли му микроскопско изследване за наличие на протозойно заболяване (причинители кърлежи, комари)? Защото причината за намалявянето на червените кръвни телца в организма са много. Като започнем с отравяне с лекарства, отрова за мишки, наличие на протозойно заболяване, както и различните форми на анемия. Пиша всичко това, защото и аз в момента имам проблем с хъскито ми Норта. Тя е с анемия, като за сега причинител не се открива - няма наличие в кръвта и на протозойно заболяване. При нея не се наблюдава опадване на козината, а само обща отпадналост. Какво ще излезе за сега не знам, защото се лекува анемията, а причинителя е неизвестен.

lilianas, откровенна както винаги :smile: и много права в преценките си! Доказано е, че много черти от характера на кучето се унаследяват, при акитите това, което съм срещала най-често е агресията и страхивостта. И още нещо, което всеки бъдещ собственик трябва да знае, с риск да повторя отново Лили - акита се гледа много трудно в градска среда. Те не могът да контактуват нормално с себеподобни. Родени са да олицетворяват не само любов и вярност, но и господство, доминантност и свобода....Спомняте ли си японеца в филма какво казваше "Щом акита иска да чака - нека чака!"
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3334 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2013 - 11:57 AM

Ние чрез FB се свързахме с Моника и се влюбихме в нашият красавец. Joy е от същото кучило, от което е и това кученце Прикачена снимка

ето и малко снимки на JoyПрикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2013 - 11:48 PM

Здравейте!
Както казва Петето: Щом трябва да чака, ще чака...до последно!:wub:

И моят Хачи така: Винаги чака ДО ПОСЛЕДНО!!! За манджа, за игра...и за да не те притесни!!!
Честно казано (освен немската овчарка) не познавам друга порода, която да не притеснява стопанина си, освен когато е в належаща нужда!!! Няма равен просто! :ea_103:
Ухапването вече ми минава. Честно казано, на момента ПОБЕСНЯХ от болка и го ударих!!! Но той сам се смачка - показа си вината, въпреки първоначалното ръмжене. До края на деня търсеше как да ми се извини, защото знаеше че сам е виновен!
Този път абсЕлютно НЯМАХ ВИНА ЗА НИЩО!!!
Снощи имахме случайна среща с "брат" му. Кучетата ни като визия са КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Направо да не повярва човек, че са от едни родители...а пък и кой знае, може и да не са... :ab_041: Но като поведение...пусто да опустее: идентични - не понасят животни...недоверчиви...страховити...аве....едно към едно...ама почти. Стопанката на Хачи2 го води на нагръдник...и се справя перфектно! Тоест - с укротяването и командите. Той има повече свобода, защото през цялото лято е в провинцията, пуснат на свобода в двор, без ограничения от каишки, намордници и водачи...Но характерът му си остава същия...Та така...щом ще ловувам...ще ловувам...щом ще защитавам...ще защитавам....щом ще хапя....ХАПЯ като за последно само непознати! Познатите остават в запас за да дават манджата...и да ме обичат...:zz_232:
Не са ни минали очите все още, тъй като сигурно не съумяваме да слагаме мехлема както трябва, хем го слагаме с намордник... Щот иначе ХАПЕМ...Ушите също не са ни минали на 100%, защото с марля обирам сега един секрет, дето ме плаши. Иначе не се тръскаме и нямаме притеснения като преди месец... Абе, куче да съм в нашта къща, да ви кажа честно... И аз така искам - да ме разходят сутрин, да си поиграят с мен, да ме нахранят, да се наспя, после пак да ме разходят, да ме нахранят, да ме изкъпят....Абе, куче да си у наште къщи....:db_046:
А пропо...МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА АМЕРИКАНЧЕТАТА...Не виждам обаче korbac да реагира... което е притеснително...сигурно е спрял акаунта си тука...
User's Signature

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 07:39 PM

Специално за Петя :-)

Прикачена снимкаПрикачена снимка

#3337 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:01 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 23 March 2013 - 05:39 PM, написа:

Олеееееееее..........прекрасни са :wub: Красота! Много ти благодаря :smile: Да са ти живи и здрави :hc_184:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3338 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 05:29 PM

Прекрасни са!!!!Завиждам Ви :ba_025:

#3339 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 07:36 PM

Показване на мнениетоstronger69, в 24 March 2013 - 04:29 PM, написа:

Прекрасни са!!!!Завиждам Ви :ba_025:

Благодаря ви Петя и stronger69
:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#3340 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 March 2013 - 11:16 PM

В приют Богров има мъжка 6-7 год кафява акита с тату в ухото.
Дали някой би могъл да помогне на момчето?
http://arsofia.com/b...dogs-bg/page/3/

ПС:Сега виждам,че са публикували информацията края на декември.
Може би кучето вече не е там.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема