Акита
Публикувано: 08 April 2013 - 10:32 PM
Емо,приеми от мен един съвет.Той е най- лесно изпълним :) Облеклото на хендлера винаги трябва да е на ниво дори и на най-малката изложба.Панталон ,риза,сако и обувки.И смело напред -опит се трупа с практика.
Успех

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 09 April 2013 - 08:31 AM
desi79, в 08 April 2013 - 08:32 PM, написа:
Емо,приеми от мен един съвет.Той е най- лесно изпълним :) Облеклото на хендлера винаги трябва да е на ниво дори и на най-малката изложба.Панталон ,риза,сако и обувки.И смело напред -опит се трупа с практика.
Успех
Всичко ще му купим на Емо, чакаме само официалното разрешение на родителите му за обучението и всичко останало

glalov87, в 08 April 2013 - 07:36 PM, написа:
За да си спестите поставянето на не правилна диагноза при кожни заболявания задължително се взима секрет са изследване в лаборатория. Диагноза с поглед на кожно заболяване се прави от ветеринари с голям опит и въпреки всичко е добре пак да се пусне микробиология. Причината за сърбежа в ужите и клатенето на главата са не една - като започнем от ушна краста и стигнем до други сериозни наследствени заболявания при акитите.
Пиши какво се случава!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 April 2013 - 09:09 AM
Петя Кръстева, в 09 April 2013 - 08:31 AM, написа:
desi79, в 08 April 2013 - 08:32 PM, написа:
Успех
Всичко ще му купим на Емо, чакаме само официалното разрешение на родителите му за обучението и всичко останало

glalov87, в 08 April 2013 - 07:36 PM, написа:
За да си спестите поставянето на не правилна диагноза при кожни заболявания задължително се взима секрет са изследване в лаборатория. Диагноза с поглед на кожно заболяване се прави от ветеринари с голям опит и въпреки всичко е добре пак да се пусне микробиология. Причината за сърбежа в ужите и клатенето на главата са не една - като започнем от ушна краста и стигнем до други сериозни наследствени заболявания при акитите.
Пиши какво се случава!
няма проблем със самите уши.докторът му би противоалергична инжекция , за да види дали ще спре с клатенето и ако е така ще трябва да разбера към какво е алергичен,поне това ми каза лекарят.ако някой е имал същите проблеми ще се радвам да сподели
Публикувано: 09 April 2013 - 09:32 AM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 April 2013 - 10:24 AM
akitaface2, в 09 April 2013 - 08:04 AM, написа:
Благодаря, нямаме нужда от твоята помощ!

Емо, Правило №2 - Ако може да помогнеш на някой независимо какъв е - помогни! Но помощ или каквото и да е от недоброжелателни хора никога не приемай, приятелства също!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 April 2013 - 10:31 AM
Петя Кръстева, в 08 April 2013 - 04:02 PM, написа:

За храненето след разходка е права вашата съседка, но не и за рибата. Аз моите ги храня минимум 30 минути след разходка, когато починат малко и се успокоят. Тогава спокойно може да храносмилат

Мартина, пусни малко снимки да го видим вече пораснал

Петя, благодаря отново

Публикувано: 09 April 2013 - 10:38 AM
MartinaV, в 09 April 2013 - 08:31 AM, написа:
Петя Кръстева, в 08 April 2013 - 04:02 PM, написа:

За храненето след разходка е права вашата съседка, но не и за рибата. Аз моите ги храня минимум 30 минути след разходка, когато починат малко и се успокоят. Тогава спокойно може да храносмилат

Мартина, пусни малко снимки да го видим вече пораснал

Петя, благодаря отново

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 April 2013 - 10:57 AM
akitaface2, в 09 April 2013 - 08:44 AM, написа:
akitaface2, преди за започнеш да се обучаваш за хендлер е трябвало може би да бъдеш по-добре възпитана! С нахалство и прекалена амбициозност нищо не се постига - напротив изгреждаш смешна в очите на другите

Нямам опит, но според мен един хендлер освен, че представя кучето, което води представя и себе си

Ако пак нищо не си разбрала питай преподавателя си

Чао от мен!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 10 April 2013 - 08:45 AM

Katsu, как гледа съдията

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 10 April 2013 - 04:24 PM
MartinaV, в 08 April 2013 - 03:19 PM, написа:
akitaface2, в 08 April 2013 - 11:15 AM, написа:
Не, ти си зле. Намери си друга тема, където да пробутваш плоските си опити за заяждане. Темата е "АКИТА", а не списание "Блясък". Съжалявам, че се меся, но аз съм от хората, които са нови за акитата и искам наистина да чета за тях, не интриги.
Петя, изобщо не се впечатлявай от инфантилното поведение в последните няколко страници (сигурна съм, че не си

Страхотни кучета, наистина! А тези тигрови акити са ми изпили мозъка - толкова красиви! :) Влюбена съм в Имари

Нашето Хаче е станал огромен

Но това куче с ръка на сърцето мога да кажа, че вече ми е семейство. Обичта му и предаността му се чете в очите. Толкова е премерен в поведението си - уважава пространството ми и не се натрапва (макар, че винаги съм готова да го лигавя

И както Лили каза - няма такова виновно поведение като гузна акита

Лили, много се надявам на твоето Хаченце да му излекуват ушенцето - доста неприятно за куче. :(
Един въпрос отново :) Баща ми беше срещнал една съседка в квартала и тя каза, че на нейния Хачико тя му дава да яде след разходка, а аз правя обратното. Вие как храните вашите кучета? Преди или след разходка? Също така беше казала на баща ми, че не трябвало да ядат риба

Иначе откъм здравословна гледна точка точно си виках, че вече е пушка и преди 3-4 дни му излезе някво като... топче? Усеща се между последните му ребра. Не е много голямо (колкото... 2-3 бадема?!), не расте май и не го боли като го пипам, но ще се ходи при чичо доктор. Притеснява ме, че на приятеля ми му казали, че това образувание може да е лимфом?! :?
Лелее, отдавна не бях чела по-сладко, по-приятно и по-здравословно за всички Акити и Акитковци мнение!!! Благодаря ти, Мартина!!! Много се радвам, че си член на форума, и от време на време се включваш!!! Разведряваш и ободряваш обстановката!!! Много се радвам, че твоето Хаче е добре!!!!
Не се притеснявай за подутината, ако там са му бити инжекции, напълно е възможно това да е реакцията на организма и да направи отток!
И МАММА МИЯ!!! Няма 1 година и е 32 кила??? Нашия е на 3 и е 40 и ги поддържа от 2 години и половина. Може би твоето Хачи ще дойде по-едричко... а може би това е стандарта и аз съм забравила....

По отношение на храненето - може и преди и след разходка, но времевото отстояние трябва да е поне половин час! Ако е преди разходка - може и повече. Но след - поне 30 минути, да успокои дишането, да се освести и тогава.
От риба няма да го лишаваш, щом я обича и можеш да си я позволиш! Но ТРЯБВА ДА Е ПРЕРАБОТЕНА! При всички случаи, дали варена, печена - ти преценяваш - пържената не е за предпочитане. От консерва - също става, но без сосовете!
По отношение на храненето в купа - НЕ МОЖЕШ ДА ДОПУСНЕШ ДА НЕ ТИ ДАДЕ ДАДЕНАТА ОТ ТЕБ ХРАНА!!!! НЕДОПУСТИМО!!!! Моят треньор ми обясни точно как да го третирам ако ръмжи и не пуска храната. Пиши ми на лични ако искаш да знаеш нещо повече, защото тук вече неколкократно ме обявиха за ненормална. Ако сега опиша подхода на треньора ми, и който лично съм използвала за храненето на кучето си, рискувам да ме определят като тотално невменяема, нищо че това е ПРОСТО КУЧЕ!!!
Акита-Фейс2- не тъ знам отдека си, що праиш тука, и що искаш да речеш с последните си постинги, освен че се заяждаш с Петя и нейния хендлер Емо... Ще ти кажа ЕДНО: Имам син и племенник... Моето куче (което е японска акита, естествено) не придиря да излиза със сина ми...но УМИРА да излиза с племенника ми... ЖИВОТНИТЕ ГО УСЕЩАТ...знаеш ли как? Ако знаеш, просто ни разясни, и ние да сме наясно...(не че аз не го разбирам...аз съм наясно...но ми се струва че ти просто се вливаш в някакъв поток от думи и заяждания без да знаеш 1- за какво става въпрос и 2-за кого става въпрос) Ако пък не знаеш как, попитай ВЪТРЕШНОТО СИ АЗ - ако имаш такова - и ще разбереш!!! Акитите имат определен КРЪГ ПЕРСОНАЖИ И ЖИВОТНИ, с които другаруват и се ПОМИРЯВАТ!! Акитата усеща кой е спокоен, на кого да се радва, към кого да има претенции, към кого да бъде агресивен.... КАКТО НЕЕДНОКРАТНО СЪМ КАЗВАЛА - НЯМА ДРУГА ТАКАВА ПОРОДА, И ДОКАТО НЕ СИ ЗАВЪДИТЕ ТАКАВА, НЕ СЕ БАРАЙТЕ СПЕЦИАЛИСТИ!!!
Петя, като гледам снимката от развъдника просто ми мязаше на японка, затова го казах. Но за да не може това куче да бъде приютено и приласкано след толкова месеци...явно филмите все пак казват и истината...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 10 April 2013 - 04:31 PM
akitaface2, в 10 April 2013 - 09:24 AM, написа:
След всичките Ви постинги, едно пожелание за "приятен ден" е меко казано подигравка! Аз не съм велика, не съм вездесъща и не съм никой тук, което ще рече, че може да не вземете мнението ми под внимание, но бих желала да Ви информирам, че тук присъстващите се държат възпитано, колегиално и споделят мнения относно кучешката порода Акита, а не лични впечатления от някого, някъде и "времето с Емо Усмивката"... Брях, станах заядлива, моля Модератора да ме извини, но не можах да се въздържа...Все още не виждам изчистена темата от простотиите преди 8-9 месеца, за да съкратим страниците...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!