Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3941 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 06 November 2013 - 05:03 PM

Днес всичко мина успешно с снимката и прегледа коремчето но Бени е наред. :smile:
Всички е успокоихме и сега сме отдадени изцяло на бебетата.
Ето и малко снимки на щастливата мама и бебетата ! :dog: :wub: :wub: :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3942 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2013 - 08:27 PM

Ехооо......заспахте ли? Как сте? При мен всичко е на педали както винаги :dog:
Киро направи голяма беля :dry: уби мъжко куче влезнало в двора :eg_033: сестра ми е в шок ! Лоша работа....

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3943 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2013 - 01:06 AM

Как така ,от къде е влязла животинката? Много неприятно....подсигурете добре ,за да няма друг такъв инцидент.И аз съм с едно такова куче и през ден оградите се проверяват,все съм на щрек ;(
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3944 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 09:24 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 11 November 2013 - 11:06 PM, написа:

Как така ,от къде е влязла животинката? Много неприятно....подсигурете добре ,за да няма друг такъв инцидент.И аз съм с едно такова куче и през ден оградите се проверяват,все съм на щрек ;(

Изровило е дупка и е влязло, двора ни е огромен над 2 декара. Кучетата са разпределени в техни си дворове добре обесопасени, но Киро е бил извън неговият двор в този момент да се разходи. Нападнал е кучето без да издаде лай, като нападението му е било с цел убийство. Майка ми и сестра ми са били там в момента, но той не ги е послушал - бил е като дрогиран :zz_020: Борбата е продължила около 40 минути, събрали са се съседи, но никой не е смял да се намеси. Мен много ме слуша, в ситуации при среща с мъжки кучета навън не е имало проблем, но тук - чуждото куче е влезнало в неговият двор, при неговите стопани......при това мъжко. Не го е оставил докато кучето не е спряло да мърда. След боя е бил с кървясали очи и е бил толкова изтощен, че е паднал на земята, естествено и той с рани. Кучето не е бездомно, на съсед е който го е оставил да се скита свободен където си поиска. Сестра ми е много чувствителна и е в шок от случилото се. Казва, че това което е видяла е било като във филм за кучешки боеве и Киро не иска да го вижда повече.
Има и още нещо, което е много жестоко и гадно и пак може да изпадна в ситуация на нападки, но искам и да се включат хора които се занимават професионално с възпитание на кучета. Киро в боя с мъжкото куче му е откъснал теститсите, което направо ме потресе!!! Никога не съм предполагала, че може да направи подобно нещо....
Киро след случилото се е на ограничен, строг режим!
Пиша всичко това за да има повече информация за всички бъдещи собственици на акита. Това го разказах и на хората, които ми звъняха за продажба на бебета. Акита е много сериозно куче и не се препоръчва на хора без опит в отглеждането на кучета!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3945 Потребителят е офлайн   petic Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2013 - 10:21 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 09:24 AM, написа:

Има и още нещо, което е много жестоко и гадно и пак може да изпадна в ситуация на нападки, но искам и да се включат хора които се занимават професионално с възпитание на кучета. Киро в боя с мъжкото куче му е откъснал теститсите, което направо ме потресе!!! Никога не съм предполагала, че може да направи подобно нещо....

Не съм професионалист в обучението на кучета, но да споделя мое наблюдение по този повод, което ми направи впечатление и което ме навежда на мисълта, че може би това е един вид "ритуал" в кучешкото общуване. По време на кратко сборичкване в парка между мъжки кане корсо и алабай покрай женска след разгонване точно така завърши схватката - алабая за секунди се озова по гръб и корсото маркира точно в тази област, макар и без никакво нараняване, след което всичко утихна и разходката продължи заедно.

#3946 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 11:28 AM

Показване на мнениетоpetic, в 12 November 2013 - 08:21 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 09:24 AM, написа:

Не съм професионалист в обучението на кучета, но да споделя мое наблюдение по този повод, което ми направи впечатление и което ме навежда на мисълта, че може би това е един вид "ритуал" в кучешкото общуване. По време на кратко сборичкване в парка между мъжки кане корсо и алабай покрай женска след разгонване точно така завърши схватката - алабая за секунди се озова по гръб и корсото маркира точно в тази област, макар и без никакво нараняване, след което всичко утихна и разходката продължи заедно.

Предполагам е нещо подобно, затова ми се ще да се включат и хора професионалисти. При друго спречкване /без сериозни последствия/ между две наши мъжки акити, имаше нараняване също около тестисите.
Акита признава само един за лидер от семейството и именно тук според мен е разковничето в този случай. Все си мисля, че в мое присъствие, може би това нямаше да се случи.
Относно агресията на акитите много се изписа покрай случая с Хачи на Лили. Моето наблюдение е, че агресията "дреме" във всяка една акита. Дали ще се "отключи" или не зависи, както от генетичният фактор, така и от работата и подхода към самото куче. Това са кучета, които през определен период от време са селектирани за кучешки боеве и това го носят в себе си. Както написах преди малко в коментар на "лични съобщения" Едното винаги е за сметка на другото, както е и в самият живот :smile: Ако сте собственици на акита вие ще се сблъскате с много противоречия в характера. Тя може да спи кротко в леглото ви, сутрин да ви танцува давайки ви най-любимата си играчка и същевременно да е най-добрият пазач на стопанина и територията си. Акита е нежност, но и агресия, любов, но и прекалена доминантност, която може да причини и смърт... ..Акита е предизвикателство, което много хора не са подготвени да поемат!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3947 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 12:40 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 30 October 2013 - 01:57 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 29 October 2013 - 07:39 PM, написа:

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 22 October 2013 - 09:53 PM, написа:

Извинявайте, но добре бях спрял да пиша в любимия ми форум.
Колкото и да се правите на загрижени и обичащи породата, все пак спорещите с изключение на Лили се оказвате нищо повече от търговци на Акити.
Истинската любов е към домашния любимец,приятеля, най малкото дете в къщи и т.н. При Вас не се усеща това, усеща се само при Лили и Байо. А относно качествата на кучетата Ви , моят Хечи е пренесъл стандарта на акитата върху себе си, не само това а и Акита цвят сусам като него няма в България. Е горкия няма родословие но получава и дава много любов. И Лили, не подценявай Акититите от Дупница, хората там имат опит с тях много преди ние с теб и много други хора от форума да имат такива кучета.

Миличък, не подценявам ничии акити. Просто ми е чудно как се пръкнаха в Дупница, тъй като си се знаем, общо-взето. И ти благодаря за мнението! Отдавна не сe вясваше, и се чудех какво стана с Хечи.
Изключително красив, разкошен, има ли си гадже? Щот аз моя няма да го пусна на женска, имайки предвид колко е лош и нервен. И за Дупница тепърва чувам, наистина! Явно не влизам във Фейса достатъчно често, а пък според мен няма и нужда,като има форум като този!

Здравей Лили, Хечи го взех от Дупница, няма родословие, но това лично на мене не ми пречи. Имаше си гадже пролетта, получи се скачка но малки нямаше. Иначе е спокоен 3 годишен мъж, много дружелюбен и добър, 48 кг. е и 72см. в холката. Храня го само с Йосера вече 2 години, като сменям вида според сезона. Не е боледувал от нищо до сега. Въобще живеем си чудесно с него.

Браво, приятелю!!! За мен не е изключително важно акитата ти да има родословие. Моята като има, та кво??? Скачката трябва да бъде поне 2 пъти за 48 часа, тоест поне 2 пъти през плодотворните дни на кучката. Как постигаш тия 48 кила??? Ние не сме мърдали от 40 откакто беше на година и 2 месеца. И в момента сме си 40 кг. Но считам, че теглото му съответства на местоживеенето му. Ние сме "апартаментно" куче. Няма да казвам, че когато побеснее от кеф, поломя мебелите около себе си...:ab_041: Ама се справяме, де... Ся, на времето кой да го знае, че ще израсне такъв чешит...
Няма да подкачам други мнения, с изключение на тези на Петя, щот тя ми е слабост, както знаете.
Тъй като на обучение съм виждала какво моя Хачи прави с друго куче, така не съм изненадана, какво е сторил Киро в собствената си територия към пришълец. Много е гадно!!! Наистина!!! Но ТОВА Е ХАРАКТЕРЪТ НА МЪЖКАТА АКИТА! Силна, доминантна и ловуваща. Ни дума, ни вопъл, ни стон, атака - внезапна и оттам нататък...следват страхотиите. Мен в къщи са ме кръстили "орловото око" защото като разхождам Хачи забелязвам другите кучета на около 200-300 метра в аванс...защото знам какво може да се случи.
Съжалявам до една степен за постинга си, защото бях обещала да не пиша, но личното обръщение просто ме призова!
Поздрави и добре дошли на всички новобранци! Да сте живи и здрави, да си гледате кученцата и кучищата, и те да са много, много здрави!
Целувам ви!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3948 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 12 November 2013 - 12:50 PM

Леле то си е било много страшно!!! 40 минути бой.. защо някой смел мъж не е влезнал да ги спре?! Но станалото станало поне вече комшиите ще знаят че е хубаво да не си пускат кучетата да обикалят където си поискат. :eg_033:
Нямала съм подобни ситуации дано и да не попадам!
Според мен Кирей е бил в правото си само дано не е толкова опасен и към хора, че тогава наистина ще са нужни по сериозни мерки!
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3949 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 02:30 PM

lilianas Лилиии.....липсваше ми :hb_027: Този форум няма да е същият без теб, колкото и рядко да влизаш. То и аз си мислех повече да не пиша тук, но.....хайде сега, нашето поколение не е свикнало да се отказва толкова лесно :td_144: Освен, ако не загубим тотален интерес :oh_018: Ако ти си "орловото око", то аз съм "бягаща от померани" :db_046: Бре, как се навират сладурите, без да знаят какво може да им се случи....

Hikaro Zuki било е наистина страшно, събрали са се много мъже, но никой не е смеел да предприеме каквото и да е било. Дали от страх или са гледали саир не знам....Да падне на земята Киро от психическо и физическо изтощение...не...не...това 40 и нещо килограмово туловище. Строги мерки с него от тук насетне....как го обичам това куче, а той какви ги върши...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3950 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 02:32 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 12 November 2013 - 12:50 PM, написа:

Леле то си е било много страшно!!! 40 минути бой.. защо някой смел мъж не е влезнал да ги спре?! Но станалото станало поне вече комшиите ще знаят че е хубаво да не си пускат кучетата да обикалят където си поискат. :eg_033:
Нямала съм подобни ситуации дано и да не попадам!
Според мен Кирей е бил в правото си само дано не е толкова опасен и към хора, че тогава наистина ще са нужни по сериозни мерки!

Щото кат е станало, е трябвало човек, дето има на идея кво прави да го направи. Дърпаш козиняка откъм главата, ама ако успееш да го хванеш- това е.И според мен Киро е бил в правото си, ни това не оправдава агресията на акитата, нал тъй? И тъй като понеже бях на такава "сварка" по нощите, да ви кажа: няма равна на акитата повсеместно, няма равни на нейните чада, както и да го оплаквате - ХОРА, ТУК ГОВОРИМ ЗА ЯПОНСКА АКИТА - БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА, БЕЗПРЕКОСЛОВНА, И ДОМИНАТНА ОТВСЯКЪДЕ! ТОВА Е ЖИВОТНОТО! ИСКА СИ СВОЕТО. А дали вие ще го адаптирате, си е ваша работа!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3951 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 November 2013 - 02:38 PM

Не можаха ли толкова една кофа вода да им лиснат да успее да избяга другото куче.
Ужас съчувствам му на човека да стои и да гледа как му убиват кучето пред очите :dh_188:
Ужасна трагедия.
Виновен не виновен ужасно е....
Това ,което казва Петя е доста често срещано.Или се захапват за врата или за слабините.
Дори и моите като се сборичкат на игра и някой вирне краката маркират там.
Една идея за да няма копаене под оградата е първите 30-40см да са от блокчета Ютонг и след това винкел с мрежа над него.
На вилата сме така и досега друго животно не е успяло да влезе.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3952 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 02:49 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 November 2013 - 12:38 PM, написа:

Не можаха ли толкова една кофа вода да им лиснат да успее да избяга другото куче.
Ужас съчувствам му на човека да стои и да гледа как му убиват кучето пред очите :dh_188:
Ужасна трагедия.
Виновен не виновен ужасно е....
Това ,което казва Петя е доста често срещано.Или се захапват за врата или за слабините.
Дори и моите като се сборичкат на игра и някой вирне краката маркират там.
Една идея за да няма копаене под оградата е първите 30-40см да са от блокчета Ютонг и след това винкел с мрежа над него.
На вилата сме така и досега друго животно не е успяло да влезе.

Поливали са ги с вода, даже Киро е отнесъл и бой с кол, който въобще не е усетил, нито е реагирал на водата. Като дрогиран, с пяна на устата и кървясали очи. Бой до смърт! Това с поливането с вода не действа - пробвала съм го при женските. Собственика на мъжкото куче не е бил там, бяха му казали та дойде да говорим. Жалко за животното...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3953 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 November 2013 - 02:53 PM

Наистина много неприятен инцидент :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3954 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 03:08 PM

И още нещо, което ми се случи наскоро. Женска акита /Химера/ живееше в голям ограден двор с две хъскита. Цареше пълна хармония и ред. Естествено лидера беше Химера, двете хъсоци припкаха около нея, почистваха и ушите, игреха си заедно по цял ден. Тя тежка, тромава, властна, само с поглед им показваше какво иска. При храненето всеки си яде в неговата си купичка, но е достатъчно Химера да си вдигне главата и да ги погледне и те изчезваха веднага. Затова при храненето имаше човек при тях. Но бой и инциденти никога не е имало. Просто ред и дисциплина. Обаче се наложи Химера да заживее отделно известен период, като мястото и временно зае Киро за да може Казуми спокойно да се приготви за раждането. Химера прекарваше повече време в двора на свобода, а вечер си спеше в една от новите клетки. Дааа, ама какво и стана....еййй....това да се почувстваш свободен лидер не е било за всеки :smile: При срещата и с една от хъскитата я нападна все едно никога не са живяли заедно :ud_009: Поражения нямаше никакви, но мирното им съжителство приключи :dog: :dog: :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3955 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 04:39 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 03:08 PM, написа:

И още нещо, което ми се случи наскоро. Женска акита /Химера/ живееше в голям ограден двор с две хъскита. Цареше пълна хармония и ред. Естествено лидера беше Химера, двете хъсоци припкаха около нея, почистваха и ушите, игреха си заедно по цял ден. Тя тежка, тромава, властна, само с поглед им показваше какво иска. При храненето всеки си яде в неговата си купичка, но е достатъчно Химера да си вдигне главата и да ги погледне и те изчезваха веднага. Затова при храненето имаше човек при тях. Но бой и инциденти никога не е имало. Просто ред и дисциплина. Обаче се наложи Химера да заживее отделно известен период, като мястото и временно зае Киро за да може Казуми спокойно да се приготви за раждането. Химера прекарваше повече време в двора на свобода, а вечер си спеше в една от новите клетки. Дааа, ама какво и стана....еййй....това да се почувстваш свободен лидер не е било за всеки :smile: При срещата и с една от хъскитата я нападна все едно никога не са живяли заедно :ud_009: Поражения нямаше никакви, но мирното им съжителство приключи :dog: :dog: :dog:

ми няма нещо такова като "свободен лидер" или е "лидер", или не е- това е. Няма значение вързано ли е, или на свобода, просто си е лидер! ТОВА СА АКИТИТЕ! Видиотени на тема водачество, няма спънка!Ако не го удържиш - няма равно по изяждането...ако успееш да го удържиш - хвала на теб и обучителите!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3956 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 05:10 PM

Както и преди съм казвала: по време на обучението на Хачи, стана един доста неприятен инцидент: захапа здраво и разтърси здраво един Джак-ръсел-териер, при това момиченце. НА никого не пожелавам такава гледка! Както и преди съм казвала: Акитата не е за кой да е. Трябва да признава водача си, трябва да му се подчинява отвсякъде, не че някога ще стане немска овчарка, не ме разбирайте погрешно! Но тези кучета ИМАТ ХАРАКТЕР, който НЕМСКАТА ОВЧАРКА НЯМА!!!
User's Signature

Качена снимка

#3957 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 05:18 PM

Леле, Петя, така както го описваш наистина е било страшно, но наистина ме учудва как никой не се е намесил....моята кучка, Чери се е сбивала с питбул и немска овчарка по този начин и буквално започваше да разкъсва и то за секунди (разбира се след лошо, агресивно, доминантно поведение на другите кучета, тъй като тя никога не напада първа)...колове, вода не помага единствено ритник или удър с нещо директно по ануса на животното, тогава спира моментално. Също така помага бързо сграбчване на опашката и започваш да влачеш кучето моментално преди да е успяло да се обърне и евентуално да те ухапе!

#3958 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 07:52 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 12 November 2013 - 02:39 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 03:08 PM, написа:

ми няма нещо такова като "свободен лидер" или е "лидер", или не е- това е. Няма значение вързано ли е, или на свобода, просто си е лидер! ТОВА СА АКИТИТЕ! Видиотени на тема водачество, няма спънка!Ако не го удържиш - няма равно по изяждането...ако успееш да го удържиш - хвала на теб и обучителите!:rc_036:

Опитвам се да анализирам поведението и. То е ясно че тя е лидер :smile: Лидер, който живее в хармония със себеподобни до определен момент. Защо излизането извън глутницата за определино време предизвика промяна в характера и? Защо влизането в "нейната" глутница стана вече невъзможно? Ако някой може да ми отговори ще съм много благодарна :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3959 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 08:05 PM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 12 November 2013 - 03:18 PM, написа:

Леле, Петя, така както го описваш наистина е било страшно, но наистина ме учудва как никой не се е намесил....моята кучка, Чери се е сбивала с питбул и немска овчарка по този начин и буквално започваше да разкъсва и то за секунди (разбира се след лошо, агресивно, доминантно поведение на другите кучета, тъй като тя никога не напада първа)...колове, вода не помага единствено ритник или удър с нещо директно по ануса на животното, тогава спира моментално. Също така помага бързо сграбчване на опашката и започваш да влачеш кучето моментално преди да е успяло да се обърне и евентуално да те ухапе!

XauMaHaTa, радвам се за включването ти :smile: При американците съм чела, че дори са по-агресивни от японците. Гледах много страшни снимки във фейсбук с обезобразени деца от американски акити. Особено мъжките - изпуснеш ли ги от самото начало става страшно, да не говорим за съжителството им с други кучета....Експериманти никакви не трябва да се правят

Как са твоите красавци? Ще се радвам да ги видя :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3960 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 12:47 AM

Ето снимки от преди един месец.... с мои приятели :-)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема