Furia_S, в 11 May 2014 - 04:07 PM, написа:
Клас пет винаги ще има, но не бива да се плодят целенасочено, това го правят ферми и пъпи-милове. Развъдчик целенасочено в никакъв случай не бива да ги въди - това е работа СРЕЩУ породата, а не ЗА нея. Става дума за всяка една порода. И количество никога не е означавало качество.
Първо, не мисля, че Петя развъжда целенасочено количество!!! Количество развъждат Съни-тралала и други "претендиращи за развъдници" домашни кучила. И има от тях ДОСТА!!! И го правят целенасочено, естествено. С единствената цел - пари! Защо мислите, че някой от тези хора ще развъжда АКИТА и то ЯПОНСКА, освен с цел - печалба??!!! Все пак - живеем в България. Явно и естествено за НАШАТА ПОРОДА е това да се случва по този начин! И както съм споменала на страницата си във Фейса - Българите са единствения проблем на България! Тъй че, да живеем с нашта си порода, и да се примирим, както сме го правили винаги, че това се случва! Само че, Петя е ЕВРОПЕЙКА, тя си има нейния възглед и начин за отглеждане на животните, има си нейния начин за пласирането им, което на 90% НЕ Е В БЪЛГАРИЯ, и затова 1. Не считам, че тя отглежда за ПЕТ (или както там им викате, аз не съм запозната, няма и да стана) и 2. По всяка вероятност (както отпреди 200 страници) не си разбрала какво има тя впредвид, или просто го тълкуваш, както на теб ти скимне. (за термина "скимне" се обърнете към речника, ако не сте наясно)
Без да претендирам за редовен посетител на форума и за редовен негов читател ВЕЧЕ, тъй като просто нова информация РЯДКО съществува, да не кажа никога, СТРАШНО МНОГО СЕ ТРЕВОЖА ЗА КИЛИ. НЕ ЗНАМ КАКВО СТАВА С НЕГО. НЕ ЗНАМ КАКВО СТАВА СЪС СТОПАНИНА МУ, КОЙТО БЕШЕ НА РАБОТА В АНГЛИЯ, ПОСЛЕДНО. МНОГО НИ ЛИПСВАТЕ!!! КАЖЕТЕ КЪДЕ СТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА С КУЧО! ТОЙ Е ЕДНО КЪМ ЕДНО С МОЯ ХАЧКО И МНОГО СЕ ТРЕВОЖА ЗА НЕГО!!!