Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#71 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 January 2007 - 08:33 AM

Така е прави сте, ама не съвсем

Когато се кастрират бездомни кучета и котки в Бг-то, понеже операциите са безплатни /за тези които са ги отвели/ те се удостоверяват от ветовете с рязане на върха на ухото. По простичко казано ОТРЯЗАНА част от УХО СЕ РАВНЯВА НА КИНТИ. "Е те това е кофти работа", както казваше едно другарче.
bgflag ИМА МНОГО ПО ХУМАННИ МЕТОДИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИЧНИЯ ПОТОК bgflag И

#72 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2007 - 08:43 AM

Изоставаш от модните течения, вече им слагат гумено маркерче в ухото... b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#73 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2007 - 09:58 AM

Добре го каза за връхчето на ухото при бездомните кастрирани.Когато започна това дело през 2000 година, всички се събраха и се чудеха как аджеба да става - каква трайна маркировка да се направи ,та да личи отдалече ,че кучето е кастрирано.Пък като започнаха едни предложение- то на бяха татута, каишки, даже един искаше да се боядисволи с некви бои...Понеже целта беше да се вижда отдалече, без да се пипа кучето от ловците на общинското предприятие - защото иначе прибиране и трепане и оправдания ,че не се вижда маркировката .Мнозинството реши ,че е по-добре да се резне ъгълчето на ухото ,но кучетата за живеят после- така беше в онези времена ,когато трепеха по 300 кучета на ден в София минимум.
Нищо общо с усвояване на паричен поток.Тогава работеше главно немския кастрационен център - кастрацията там се прави пред студенти - те подготвят животното като забръсват корема и стоят с него докато подейства упойката ,после пък гледат операцията и се учат.Е как да режат ухото без да кастрират - без упойка ли - че да лъжат хората и усвояват средства?А и при лекарите, които работят по проглами и операциита се заплащат от организациите- те са 3ма университетски преподаватели- нито един от тях няма да упоява ,за да отреже ухото без да кастрира, нито ще реже ухо без упойка. А и отрязано уше не удостоверява дето казваш операцията - удостоверява я издаден вет паспорт връчен на човек ,който поема кучето като го обезпаразитява и ваксинира запред.Верно - забранено е от закона и трябва да се промени- но при бездомните трябваше да се избира- живи и неразмножаващи се с отрязано връхче на ухото или неживи или раждащи докато ги вземат за трепане.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#74 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:09 AM

Темата сама по себе си е БЕЗМИСЛЕНА,НО всеки си има право на мнение и решение по даден въпрос/проблем.
Според мен дали ще си купираш част от кучето си е лично твоя работа!Щ'то като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...тъй като аз на никого не казвам направи си това направи си онова с кучето!
И за хората който казват като искате е'ди к'ви си уши работета в-у селекцията... ми просто да кажем че селекцията е в друга насока не в ушите на кучето а примерно в др. качества....все едно некой ще вземе куче с изправени уши който няма да купира без качества за съответната порода или куче с качества чиито ушета ще купира?! АБЕ АРЕ БЕГАЙ НА ДОЛУ БЕ!

#75 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2007 - 08:45 AM

Цитат

Щ'то като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...

Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:20 PM

Цитат

Цитат

Щ'то  като съм си давал аз парите за това куче не вервам,че някой друг ще ми каже РЕЖИ или НЕ РЕЖИ,ще направя каквото си пойскам и честно да си кажа слабо ме вълнуват и законите,и спецовете които филосовстват...

Ми ,приятелю ,като си толко знаещ и самодостатъчен ,що тогава четеш и пишеш в дискусии?
Значи купирането е забранено.И дано доживеем времето, когато ветовете, дето нарушават закона си го получат.И да ви отказват да режат части от животните ви, щото ще им отнемат лицензчето за практикуване.Но с това може да стане само и единствено като изринат цялата НВМС и като се появи ,вероятно свише ,воля да се започне контрол върху всичко свързано с животните .Или ние стопаните да го поискаме.

като да се намирам на работа,изказвам мнение нали т'фа е идеята по тези форуми.Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви.

#77 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 06:27 PM

Абсолютно против сьм !
Разглеждате нещата за кучешките уши и опашки ,а какво ще кажете за някой
"малоумни" собственици на котки , които им премахват ноктите на предните лапи ,нали се сещате защо??? NNN
Наскоро даже чух обяснение , че ги махали защото ги боляли иначе лапичките , а пьк котката щяла да пьтува за Испания и там не ги приемали с нокти
Пьлна лудница!
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 06:36 PM

Не мога да си кривя душата, някои породи, които съм свикнал да виждам с купирани уши, ми е трудно да ги възприема отначало с уши и с опашки. :) Но като цяло съм против рязането на уши и опашки и на каквито и да било части от телата на животните. :) 1super

#79 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2007 - 08:57 PM

[quote] [quote name='agalina' date='Jun 27 2007, 08:45 AM'] Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви. [/quote]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;)
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:26 PM

Цитат

Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви.
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест  да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци  по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ  искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той  сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата.  ;)

Да.... имаме познат дого с обеци... или поне една... другата отиде с част от ухото.. хм, няма да коментирам... утре и на пъпна херния някои може да реши да сложи украшение... n)

#81 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 12:04 AM

[quote] [quote name='Broker' date='Jun 27 2007, 02:20 PM'] [quote name='agalina' date='Jun 27 2007, 08:45 AM'] Да го поискат собствениците ха та нали точно собствениците си карат кучето при вета.Който каквото иска си прави пък според мен и така трябва да бъде пък и като гледам в близките години така и ще си бъде.
Кучетата лаят кервана си върви. [/QUOTE]
Имах предвид собствениците да поискат контрол и спазване на закона - тоест да натискат чиновниците да спазват задълженията си.Иначе няма да стане.И кервана ще си върви...
Та понеже стана дума за нокти и прочее - ето какво ми разправя една позната.Тя поставя пиърсинг.Идва при нея мъж с пит бул и казва - искам да му сложите обеци по ушите и то няколко.Мацката се обърнала към кучето и го попитала - искаш ли обеци ,а Стопанинът му ядосан и казал -Ми АЗ искам ,то е куче.Тя отговорила, че ще му постави на песа обеци, когото той сам я помоли.Онзи си отишъл бесен.Разбира се - до другия кабинет, където им дреме - ще взимат кинти.Та ей такава аналогия ми много хареса и мисля е по темата. ;) [/quote]
Гледах филм за кучетата в Япония, то същия ужас...прически,обеци...ужас., а там е мода. bl)

#82 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2007 - 12:23 AM

Понеже името на форума е "Да пазим и развиваме породите", може би трябва да си зададем въпроса - а трябва ли да се прави това ? Трябва ли да очовечаваме кучето ? Трябва ли и нужно ли е то да бъде моден аксесоар ? Не мисля.

Моля, пишете по темата. Тя е "За или против купирането".

#83 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 07:03 AM

Аз съм против купирането, защото това се явява по някакъв начин коригиране на естественото природно състояние на кучетата - ако е наистина необходимо и оправдано то нали с методите на селекцията и естественото развитие на породите досега е щяло да се раждат такива - вида на породите ще е естествено такъв. Друг е въпросът, че от достатъчно дълго време се прави и дори куче от една порода купирано и некупирано трудно би се възприело изглежда донякъде смешновато...
Глупаво е според мен да се твърди й че това не причинява неудоства и болки на животните... bash
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 07:05 AM

Забравих само до споделя, че според мен наистина това трябва да бъде законово регламентирано и наистина да се прави само по медицински съображения, естетическите и модни такива следва да се забранят...
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 12:11 PM

Мисля че всеки човек трябва да има право сам да решава какво да прави с кучето си а не някой да решава вместо него със забрани.Щом на някой не му харесва това да не го прави и готово.Аз имам боксер мислих да му режа опашката но се отказах това си е мое решение и точка(ако бях решил обратното не мисля че трябва да ми се забранява).Не се купира от вчера значи щом човека го е измислил не пречи толкова много на кучето.

п.п Кажете ми маля какви последствия може да има за кучето ако му се купира опашката или ушите(не е ироничен въпрос наистина искам да знам)?

#86 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 12:26 PM

Цитат

п.п Кажете ми маля какви последствия може да има за кучето ако му се купира опашката или ушите(не е ироничен въпрос наистина искам да знам)?

Какви последствия ще има за теб ако ти се купират ушите???

#87 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 12:30 PM

Цитат

Цитат

Какви последствия ще има за теб ако ти се купират ушите???

На мене ако ми ги резнат ще изглеждам мнооого зле и няма да мога да нася очила.Но има много породи кучета които изглеждат много добре без тях.Попитах сериозно защо е това отношение нали тук всеки може да си изкаже мнението.

#88 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 12:35 PM

no name Хубаво никой не може да ти забрани да купираш ушите или опашката на кучо /нямам намерение да дискутирам повече въпроса.за мен самият факт че е забранено по закон е достатъчен/.Замисли се над факта че може доктора да не се справи блестящо със задачата и така да ги купира че да обезобрази кучо.Никой не е застахован от подобно нещо и после какво.Ти ще си го гледаш в този вид.На кучо не му дреме ,а на теб?А някой от вас замисля ли се че след купирането може да има усложенения-кучо да скъса конците,да получи възпаление и куп други неща.Тази тема е нещо от типа на полемиката за пластичните операции-за или против.Само че тук идва огромната разлика ,че тогава вземаш решението сам за себе си и си носиш отговорност за последствията.А в случая с купирането вземаш решение за друг без да знаеш неговото мнение по въпроса.И в крайна сметка защо след като природата е създала едно същество ние трябва да преценяваме дали така с уши и опашка му е добре или не.Така се е родило,значи така трябва да си бъде.Всички обичате кучетата си като членове на семейството ,защо тогава искате да причинявате подобно нещо на любимите си същества.Mil го каза много точно аз аз малко ще го перефразирам-Преди на направиш нещо на някого помисли как ще се почувстваш ако ти го направят на теб.

#89 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 12:44 PM

Това, че всеки може да си изкаже мнението, не значи, че всяко мнение е смислено. Ето например - на Брокер и твоето са ... да ги наречем нежно "ограничени". Те не се споделят с цел дискусия, а с цел да се заяви "шси прайм квот си искам!". Ясно, разбрахме ви - правете си каквото си искате.
Щом не е достатъчно ясно, че има:
А/ Закон, който да забранява естетическото купиране;
Б/ Стандарти, които да забраняват естетическото купиране;
В/ Морал, който да забранява естетическото купиране;
то аз не знам какво още може да ви се каже освен - "дерзайте, юнаци". Малко ли сте ни умниците по форуми и полянки, че на всеки трябва да му се обръща специално внимание... Хайде чао, отивам да отрежа носа на сина си, нали си е мой, мога да правя с него каквото си поискам.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 01:07 PM

цтцтцт браво бе хора.Мисля че не ме разбрахте за някой неща като например че аз няма да режа нищо.
insult щом моето мнение не е еднакво с твоето значи е ограничено ок твое право е да мислиш за мене квото си искаш и извинявай че те накарах да ми обърнеш внимание.Другото което искам да кажа е че аз несъм казал "ше си праим квото си искам".

На последак ми прави впечатление че тука в този форум който не е на мнението на модераторите и на тези който разбират повече веднага е нападан и леко му се намеква че не е на тяхното ниво и да спре да спори.

Щом темата е за или против значи е нормално да има хора който са ЗА

п.пИзвинявам се че се отплеснах от темата

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема