За или против купирането
Публикувано: 28 June 2007 - 01:22 PM
-всяка операция крие риск, затова е просто необходимо да се правят още две ненужни;
-кучетата с неотрязани уши не изглеждат достатъчно страшни;
-кучетата не страдат от суетност, че да търсят определен вид;
-с отрязани уши кучето чува по-лошо;
-отрязаната опашка пречи на кучето да "съобщава" на другите кучета настроението си;
-в зле отрязаните високо поставени уши вали дъжд и т.н...
И струва ми се, че казваш тъкмо "шси праим квот си искам", когато казваш - закон или не, аз си харесвам кучето с рязани уши, то си е мое, аз решавам. Този закон е измислен именно защото човечеството е достигнало до идеята, че е нехуманно чрез хирургическа интервенция да се постигат естетически ефекти при същества, които не могат сами да кажат какво искат. Казваш - ми то се прави отдавна. Да, също така в Китай допреди 150 години жените са пристягали краката си в мънички обувчици и са си трошали костите редовно, за де се харесват на мъжете с малките си стъпала. Изобщо много неща са се случвали в миналото. Негрите са били роби, а жените не са имали право да гласуват...
Не си плямпам току-тъй, само за да се опитам да те засегна или да се направя на важна. Но е отчайващо, че пир толкова много писаници отново се появяват хора, които да не разбират откъде идва забраната за купиране и защо има смисъл. Дори ще ти го кажа така - и на мен не ми харесва доберман с уши. Така, както не можех да възприема ротвайлер с опашка. Но знам, че е правилно и скоро ще свикна да ги виждам така.
Публикувано: 28 June 2007 - 01:51 PM
Мисля че с моя първи пост в тази тема доста ви провокирах.Постоянно се пишеше че е забранено че щом природата така е решила не трябва да се прави и т.н.Което няма да спре никой който е решил да купира някаква час от кучето си.
п.п Дано този път ме разберете правилно
Публикувано: 29 June 2007 - 02:06 PM
no_name влезе във форума и писа съвсем нормално, без желанието да проворкира никого, а всички го нападате като хиени-мърша. Еми не е правилно и това.
no_name, нека ти отговоря на въпроса. Ако купираш опашката...може да се получат възпаления, болката е неизбежна за кучето,иначе самата липса на опашка, не мисля, че би пречила на кучето.
Ако отрежеш ушите пак важи същото за болката и възпалението...и конците и тн. Все пак цялата тази история е едно мъчение за кучето. Първо го бодът, след това заспива на непознато място, при непознат чичко с бяла престилка, след това се събужда и мнооого го болят ушичките, на всичкото отгоре му е лошо, все едно е изпило 2 литра водка. Болката ще продължи докато не зарастнат раните, след 10тина дни има още едно голямо мъчение, на което моето кученце много плака-махането на конците, което също не е безболезнено. После кученце си търси ушичките, но ще свикне. После идва неприятният момент, когато вали дъжд или иска да плува кученце-тогава влиза вода в ушичките. Мисля, че т отговорих достатъчно подробно.
Аз лично обаче не съм против тези неща. Ами Ротвайлера си е Ротвайлер, онова черното куче без опашката....както и догото си е дого-без уши.
===============================================
Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите. И щом нечие мнение е различно от твоето, то не е правилно, не е смислено и тн. И това, че на теб така ти се виждат чуждите,различни от твоето мнения, не значи, че са такива.
Предупреждение! Моля, дръжте се нормално и културно и без обиди на расова или етническа основа.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 29 June 2007 - 02:19 PM
Фактите са си факти има закон че това е забранено и точка по въпроса .Всякакви умувания по темата са безпредметни,особени от хора като вас които се имат за специалисти и занимаващи се с кинология и т.н.
Нали ходиш и на изложби в чужбина.Откакто е приет закона да си видяла куче с купирани уши и опашка.И какво дого с уши и ротвайлер с опашка не са кучета ли ?
А диалог с хора като вас е просто безмислен.
Публикувано: 29 June 2007 - 02:49 PM

www.infidance.com
Публикувано: 29 June 2007 - 02:55 PM
Лова с кучета е спорт и е правилно нещо, боя с кучета е лошо нещо, според други, не. Все противоположности, да се чудиш кое е по-правилно и кой е по-прав. И така хиляди примери.
По темата е казано много, едни са за други за против. Общо взето харесва не харесва, закона е такъв и докато е в сила, ще трябва да се съобразяване с него. r)
Публикувано: 29 June 2007 - 02:56 PM
Цитат
Относно това, че жените са си чупили краката-ами тяхна си работа. На теб ако не ти харесва не го прави.
Ти ня плямпаш, ти се опитваш да си наложиш мнението над другите.
Извинетееее, моляяяя ,да не би да говорим тук на танганайтски ??
Темата е смислово безумна.Insult го каза супер, че има:
1.Закон, който забранява естетическито остраняване на части от тялото на кучетата,
2.Стандарти ,които го забраняват,
3.МОРАЛ ,с който това е несъвместимо.
К`ви роби са ви кучетата и за какво си пишем тук bl) bl)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 June 2007 - 10:04 AM
Като толкова не ви харесва това борете се за премахването на тази тема и готово в противен случай само си късате нервите като четете тук.
Face описа най-точно как стоят нещата bravoS
На In4et0 мога само да благодаря за подкрепата 1super
Публикувано: 30 June 2007 - 10:15 AM
misheto7, разликата между мен и insult е, че аз не си налагам мнението, аз просто го пиша. На мен ми е все тая какво мисли тя, ядосвам се, на това, че си налага мнението. В крайна сметка темата е За или Против, тоест ще има и от двете страни.
А вашите идоли Американците? Знаете ли, че те издигат в култ обрязването? И то не е по желание на децата, но го правят, както и обеците при малките момиченца, те също не са по желание, а забранено ли е?
misheto7, да в чужбина има кучета с купирани уши и опашка и продължават да го правят, въпреки забраните.
А вие питали ли сте вашите любимци как искат да изглеждат? Дали пък няма повече да им харесва без уши и опашка?
И не е същото сравнение за рязане на крака и ръце при хората-те се използват. На кучето за какво са му нужни ушите или опашката, да хване лъжицата да се нахрни?
Face, съгласна съм с теб, трябва да се спазват законите...въпреки, че в България това е поредният бездействащ закон. Някои закони просто са неизпълними тук. За това няма и зоополиция. Такава ни е държавата относно закона. И наистина има много още неща, които също не са по-хуманни от купирането, но не са забранени.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 30 June 2007 - 10:40 AM
Цитат
И не е същото сравнение за рязане на крака и ръце при хората-те се използват. На кучето за какво са му нужни ушите или опашката, да хване лъжицата да се нахрни?
Face, съгласна съм с теб, трябва да се спазват законите...въпреки, че в България това е поредният бездействащ закон.
Не ме интересува заглавието на темата какво е -по всеки въпрос има винаги за и против по простата причина ,че всеки си има различна ценностна система,възприятия и пречупва нещата през собствената си призма.
На въпроса ти дали сме се питали кучетата ни какво искат-аз лично не знам какво иска моето -ти знаеш ли дали Лексис се харесва със или без уши.Аз мисля ,че като си го завела да му ги купират не си го питал а си го завела защото ти така си преценила.Относно това за какво са му на кучето уши и опашка ще ти отговоря ,че щом не знаеш е редно да попрочетеш малко по въпроса ,а ако пак не намериш отговора му с удоволствие ще ти обясня. А бездействащи закони ще има докато има хора които умуват върху тях,не ги зачитат и си правят каквото намерят за добре.И докато има лекари които за някой лев са съгласни да направят чудеса от храброст независимо ,че е забранено.От мен по темата толкова .Както е писала mil малко по-напред в темата -не ми се водят безсмислени спорове ама хич,още повече ,че никъде не прочетох разумни доводи по въпроса освен ,че някои хора са решили че след като кучето е тяхна собственост могат да си правят с него каквото си поискат.Просто спрете да се правите на вездесъщи,защото не сте.Дори да нямаше закон които да го забранява лично аз при мисълта какви страдания ще причиня на съществото което обожавам не бих го направила никога ако ще да е доберман приличащ на прилеп защото е с уши,ротвайлер с опашка и каквото още се сетите.Аз го обичам заради това което е ,а не заради начина по които изглежда w)
Публикувано: 30 June 2007 - 11:26 AM
Не е това пътя към Европа ...
По темата - аз съм против всякакви хирургически интервенции с естетична, модна или друга цел - купиране на уши и опашки, премахване на нокти, да не говорим за изгъзици като обеци и пиърсинги.
( Също съм против кастрирането на кучета и котки от мъжки пол )
Не заради закона, а защото считам тези действия за нехуманни и противоестествени към животните, които нямат право на избор, нито на мнение ...

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 30 June 2007 - 02:40 PM
Цитат
По темата - аз съм против всякакви хирургически интервенции с естетична, модна или друга цел - купиране на уши и опашки, премахване на нокти, да не говорим за изгъзици като обеци и пиърсинги.
Не заради закона, а защото считам тези действия за нехуманни и противоестествени към животните, които нямат право на избор, нито на мнение ...
1super bravoS 1super bravoS 1super !!!

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 30 June 2007 - 05:04 PM
Цитат
Мислех си да спра да чета и да пиша в тази тема ,която заприлича на "Кой е по по най изперкал".Без извинение и не е конкретно към някого.
Но няма да подмина това със Закона.По една единствена причина - вярвам ,че единственият начин нещата с животните да бъдат вкарани в поносими граници е точно Законността и Контролът за спазването му.И яки санкции при обратното.Защото ми е писнало и така съм се нагледала на гадости, че отдавна не разчитам на морала на двуногите!На всичките - от стопаните до лекарите.(И защото така са се разпищолили всички те ,че ми се иска поне на 90 % от имащите кучета да им ги изземат и после на тях самите да им пробват примерно - стояне с дни по балконите на слънце или на синжир 1 метър в задния двор, или да им резнат тъпите уши до черепа, или да ги пуснат в ринга да се бият до смърт, или да раждат през месеци, или да ги хранят с кокоши крака и кости с леб, или да ги карат да пикаят в банята само, или да ги тъпчат докато затлъстеят и едва ходят, или да си бършат ръцете в тях дай лапа , да ги изоставят когато остареят или когото просто отиват на море или забременяват, или на ги водят на поредният едва завършил доктор ,с 5 мазни зацапани шишета по рафта, който главно цеди анални жлези без нужда и другото е да ги блъска с кортизони и когато не се справи да казва - ми не издържа операцията, щото е старо ...и какво още да пиша до утре...)
Законът, който забранява купирането не е безмислен.И ще се наложи да го спазваме всички.А за пътя към Европа - не знам дали е това, но там отдавна е забранено .На който не му харесва има избор - отива да живее другаде - например в Далечния изток или си отнася санкциите.
А за кастрирането на мъжки кучета и котки - ми викам да ги оставим както ги е създала природата - да се размножават пъти годишно.Ако не искаме - няма да ги кастрираме и ще ги оставим да се мъчат - да преодоляват там нагона си и хормоните си мноо важно.Сега и това да мислим - мъчили се ...Щото е противоестествено да кастрираме ,но не е противоестествено да вървим срещу нагона ,като ги възпираме от размножаване.Разликата между човека и животните била викат в овладяването на нагона.....
И понеже ма верно ми писна да чета за зоополиции - ще вметна ,че в Бг му се вика НВМС и тази служба има функциите на това, дето го гледате по ТВ-тата.Но за съжаление тя е хакана догоре с закостенели дърти номенклатурчици и не бачка.И такава е много удобна на политиците, които я подхранват, както и тя тях- главно с граничните си взимания.И всички ние я търпим.
Сори за отклонението.И викам дали да не отвори темичка Хуманно морално отношение към кучетата - ще е мноо яко май... n)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 June 2007 - 09:48 PM
не е нужно да навлизаме в подробности ...
Както казах аз съм против хирургическите интервенции от всякакъв род, освен налагащите се по здравословни причини.
Против боевете съм, малтретирането на животните, както и против ловуване от типа http://www.dog-ejdan.com/
Против съм отглеждането на диви животни за домашни любимци, както и за циркови атракции.
Относно кастрирането позицията ми е пределно ясна - мъжките кучета не се разгонват и не раждат, нагонът си го има, но може да бъде успешно контролиран и без хирургическа намеса при домашните животни.
Относно законите в нашата страна - не съм казала нищо конкретно за
този закон, одобрявам го, но беззаконие и хаос цари навсякъде, други хора дърпат конците, а ние сме само едни пионки в голямата игра...
Много години ще са нужни, за да се променят нещата ...
Дали ще доживея да видя България като една Швейцария.... много се съмнявам...

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 30 June 2007 - 11:34 PM
Инче, искам да ти кажа , че обрязването си има съвсем тънък подтекст. Под прикритието на религията е въведено една много правилна за географската си ширина манипулация. И ако не са били обрязвани смъртността при момченцата е щала да бъди в пъти повече. Под формата на религиозни забрани , а сега под формата на закони се задължават и глупаците да постъпят правилно!!!!!!!
Уши и опашки е абсолютно безмислено да се купират освен при особени обстоятелства.
Ако едно ловно куче редовно си наранява опашката по време на ЛОВ , то естествено , че е добре да му се купира . Но куче от същата порода да му се реже опашката ,а цял живот да си се излежава по диваните - НЕ !!!!!
А колкото до негрите - това са хора , които са изтърпяли ужасни неща и са запазили силата си и стават все по-силни - мога само да им завидя и да им пожелая да са все по-силни.
Оставете ги тези опашки и уши на мира , де .
Публикувано: 02 July 2007 - 12:10 AM
Цитат
Ако едно ловно куче редовно си наранява опашката по време на ЛОВ , то естествено , че е добре да му се купира . Но куче от същата порода да му се реже опашката ,а цял живот да си се излежава по диваните - НЕ !!!!!
Ancheto Поздравления.
Най накрая да прочета мнение на малко по широкоскроен човек , отразяващо едновременно причини за и против копирането ( и то доста обективни)
Точно ясно и по темата!!!
Има най различни породи всяка създадена със своето си предназначение, и е малко нереално да се слагат всички под общ знаменател когато се разисква даден проблем. Породата която ме интересува мен специално е Дого , и ще спомена само за нея защото познанията които имам ( не съм специалист) са именно за нея.
Дого Аржентино е порода създадена предимно за лов. А по време на лов ( особенно в този който тя участва) инцидентите са често срещани и едно от уязвимите места са ушите . Те лесно могат да бъдат разкъсани ухапани и така нататък а мястото е наситено с доста нервни окончания и кръвоносни съдове и е болезнено за кучето !
А след такива инциденти е наложително да бъдат извършени нужните интервенции, което също е допълнителна доза болка ! Защо след като може да бъдат отстранени по голямата част от ушите и риска да бъде сведен до минимум това да не бъде направено? Мисля че по този начин се спестяват и доста болки на кучето. Логично е когато площа е по малка и рискът да бъде засегнато ухото също намалява( не може нещо което го няма да бъде разкъсано или отхапано)
А както каза Ancheto за тези които се излежават по диваните ( ползвани за домашни любимци) и тези които се водят по изложби за тях копирането според мен е излишно и неоправдано .
За други породи не мога да коментирам. Не съм компетентен а и нямам желание!
п.с искам само да помоля хората които ще започнат да коментират части от поста ми , първо да го прочетат 2-3 пъти да го асимилират и да се помъчат да разберат гледната точка от която аз пиша.
Благодаря ви предварително wink

"EL CABALLERO BLANCO"