Бигъл
Публикувано: 13 January 2009 - 08:29 AM
Много се радвам да видя ветераните ;) във форума Мончо и Ра.Когато избирахме каква порода да си вземем и се колебаехме за бигъл изчетох този форум от началото и тези двамата са една от причините сега да се радваме на малкото ни ураганче Лоли :blink: Специални поздрави от нас :blink:
Публикувано: 13 January 2009 - 09:48 AM
Здравейте!
Значи "терор до дупка" - харесва ми. Аз на диването му викам "Терористка", майка ми и вика "Хулиган", а баща ми "Щурчо".
Наистина форума се освежи през последните дни, което е доста радостно.
Моята принцеса вчера стана на цели 6 месеца. Да ми е жива и здрава. Получи за подарък бисквитки и кучешка луканка и едно огромно гумено прасе и така снощи спахме аз, тери и прасето в едно легло;D
Ето тези са ми любимите ми снимки, макар че са от преди повече от месец:
Значи "терор до дупка" - харесва ми. Аз на диването му викам "Терористка", майка ми и вика "Хулиган", а баща ми "Щурчо".
Наистина форума се освежи през последните дни, което е доста радостно.
Моята принцеса вчера стана на цели 6 месеца. Да ми е жива и здрава. Получи за подарък бисквитки и кучешка луканка и едно огромно гумено прасе и така снощи спахме аз, тери и прасето в едно легло;D
Ето тези са ми любимите ми снимки, макар че са от преди повече от месец:
Публикувано: 13 January 2009 - 10:20 AM
пра6там ви сним4ици на Чезар4ето знам 4е са малко много но много ми е трудно да избера наи забавните дано не ви отег4им с многото снимки
тук тя в на 3 месеца и пребира една от овцете си в стадото ;D
тук е 2 дена преди да стане на 3 месеца мили4ката нани

а това и е дома6нив любимец 4есто го разхожда из къ6тата

ето как и се отразява газовата криза пази ел.радятора ;D

така прави като и се спи много и ние е зака4аме

това е скривали6тето и като направи не6то(под леглото

Чезара убива пантоф(до болка ви е познато)

така изглежда6те като я взехме на 2 месеца

тук е пак с овцата носи ми е

о4евидно краде 4аст от вафла барабар с опаковката

това е котарака ни дони и тя в момент на война

тук ве4е са се разбрали

а тук ве4е се заяжда със заека ни топ4о ;D

тази кърпа и е подарък от 4и4о доктор за коледа

тази снимка е от преди 3 дена но о6те е държи коледно настроение

4езара посре6та новата година

4езара нани с любимата овца

о4евидно се плезим

това и е другия на4ин на спане ;D

а това сме ние 2-те в4вра

и за прякорите и знам 4е 6те прозву4и странно но прякора и 4есто е изрод понякога бяс глист ;D абе малко са ....
тук тя в на 3 месеца и пребира една от овцете си в стадото ;D

тук е 2 дена преди да стане на 3 месеца мили4ката нани

а това и е дома6нив любимец 4есто го разхожда из къ6тата

ето как и се отразява газовата криза пази ел.радятора ;D

така прави като и се спи много и ние е зака4аме

това е скривали6тето и като направи не6то(под леглото

Чезара убива пантоф(до болка ви е познато)

така изглежда6те като я взехме на 2 месеца

тук е пак с овцата носи ми е

о4евидно краде 4аст от вафла барабар с опаковката

това е котарака ни дони и тя в момент на война

тук ве4е са се разбрали

а тук ве4е се заяжда със заека ни топ4о ;D

тази кърпа и е подарък от 4и4о доктор за коледа

тази снимка е от преди 3 дена но о6те е държи коледно настроение

4езара посре6та новата година

4езара нани с любимата овца

о4евидно се плезим

това и е другия на4ин на спане ;D

а това сме ние 2-те в4вра

и за прякорите и знам 4е 6те прозву4и странно но прякора и 4есто е изрод понякога бяс глист ;D абе малко са ....
Публикувано: 13 January 2009 - 01:20 PM
"Срамежливко топчест" ;D Ами че така си е - това да хапваме си е едно от любимите ни занимания и имаме едно довоолно голямо коремче, което гордо разнасяме насам-натам. ;) А сме срамежливи само извън къщи май.
Галени обръщения са ни Фредчо/Фрединка или "мишончо малък", а за прякори има време "да се родят".
Всички имате страхотни снимки - Чезарка е голям бонбон с коледната шапчица, а ураганът Лола изглежда доста спокойна, ама това предполагам е само като спинка.
Прилагам няколко снимки, където кучинко е с любимата си гризалка.

Галени обръщения са ни Фредчо/Фрединка или "мишончо малък", а за прякори има време "да се родят".
Всички имате страхотни снимки - Чезарка е голям бонбон с коледната шапчица, а ураганът Лола изглежда доста спокойна, ама това предполагам е само като спинка.
Прилагам няколко снимки, където кучинко е с любимата си гризалка.

Публикувано: 13 January 2009 - 01:46 PM
Публикувано: 13 January 2009 - 02:08 PM
Лола, малкият действително много й се кефи, гризалката е на голяма почит, а тези пръчици от пресована кожа не ги брои за нищо и въобще не им обръща внимание. :rolleyes:
Предполатам, че му е интересна, защото на една пръчица са нанизани много топчета, които първо че стават за гризкане, а и като ги побутне и те се местят. Тези кръгчета между топчетата също се местят, а и тях много обича да ги дърпа...Не знам как да го обясня по-добре, търсих в гугъл, но не я намирам..
valeria_sofie1 качете симката например в този сайт
http://de.tinypic.com/
и след това копирайте вторият линк в жълтото прозорче /този под IMG-Code für Foren und schwarze Bretter/.
Успех, ще чакаме снимки на малката сладурана. :blink:
Предполатам, че му е интересна, защото на една пръчица са нанизани много топчета, които първо че стават за гризкане, а и като ги побутне и те се местят. Тези кръгчета между топчетата също се местят, а и тях много обича да ги дърпа...Не знам как да го обясня по-добре, търсих в гугъл, но не я намирам..
valeria_sofie1 качете симката например в този сайт
http://de.tinypic.com/
и след това копирайте вторият линк в жълтото прозорче /този под IMG-Code für Foren und schwarze Bretter/.
Успех, ще чакаме снимки на малката сладурана. :blink:
Публикувано: 13 January 2009 - 04:32 PM
Не може и ние да не се приесъединим към прекрасния ни албум. Напрово ни сърбят лапичките да се представим ;)
Снимките са от вчера, когато се разхождаше с одеалцето си. Той има навик да си го хване със зъби и да си го разнася из къщата ;D Тук обаче е като наметалото на "Рицаря на щурия образ" ;) ;D
Втората снимка е с играчката морско свинче - само някой да си помисли, че може да му я вземе... :angry:
И накрая, за да се отчетем и ние с пантофи ;D - то направо си е като официален бигълски спорт - "отнасяне и убиване на пантоф" - в 2 полувремена, без почивка между разиграванията, съдии не се допускат ;D
Снимките са от вчера, когато се разхождаше с одеалцето си. Той има навик да си го хване със зъби и да си го разнася из къщата ;D Тук обаче е като наметалото на "Рицаря на щурия образ" ;) ;D
Втората снимка е с играчката морско свинче - само някой да си помисли, че може да му я вземе... :angry:
И накрая, за да се отчетем и ние с пантофи ;D - то направо си е като официален бигълски спорт - "отнасяне и убиване на пантоф" - в 2 полувремена, без почивка между разиграванията, съдии не се допускат ;D
Публикувано: 14 January 2009 - 09:58 AM
Здравейте, приятели :) :wub:
Имам няколко въпроса към групата на 4-5-6 месечните от нашата "детска градина". Бих искала да споделим своя опит и впечатления, като така се надявам да сме полезни не само на нашата възрастова категория, но на по-малките. Знам, че за всеки въпрос, който ще напиша по-долу си има подтеми във форума и съм ги чела, а и ветеринарите си дават своите указания, но на принципа на "нашето гардже" бих искала да обменим инфо конкретно за нашите бебешоци. Ето и въпросите ми:
1. Храненето в този период - колко пъти на ден се храните и какво количество. Рони яде гранули 3 пъти на ден, като понякога му ги смесваме с малко консерва за малки кученца. Ние до преди няколко дни му накисвахме гранулите, но вече си има сериозни зъби и спряхме. Количеството, което даваме гледаме да е според инструкциите на пакета, като всъщност мерим с една чаена чаша, по-голяма от кафена и по-малка от тази за капучино. Та даваме 1,5 такава. Даваме витамини - Са/Р. Отделно си имаме бисквитки за подрастващи, с които се награждаваме като се учим или като си свърши работата, където трябва, както и пръчици за свеж дъх и за предпазване на зъбите от зъбен камък, но от тях даваме още по много малко и по 1-2 пъти седмично.
2. Има ли такива които си ядат акото? Рони все още проявява сериозен интерес към акото си и го дебнем, когато върши големите работи.
3. В този период по колко пъти пишкат и акат вашите сладуранчовци? Тъй като послендата ваксина му беше сложена по-късно, още сме вкъщи и не излиза. Върши си прекрасно работите на терасата, но след 2 дни почваме разходките и тъй като изчетох целия постинг за "хигиенните навици" ми е ясно какво ни чака. Макар че имам една надежда, защото преди да сложат последната ваксина правихме разходки за тоалетна и той се научи навън да пишка и ака. Е, пишкаше и на терасата, но акаше все навън.Та се надявам бързо да свикне пак.
:wub:
Предварително се извинявам за дългия постинг, моля ако допускаме някакви грешки да ни поправите. Предварително благодаря на всички, които споделят своя опит.
Имам няколко въпроса към групата на 4-5-6 месечните от нашата "детска градина". Бих искала да споделим своя опит и впечатления, като така се надявам да сме полезни не само на нашата възрастова категория, но на по-малките. Знам, че за всеки въпрос, който ще напиша по-долу си има подтеми във форума и съм ги чела, а и ветеринарите си дават своите указания, но на принципа на "нашето гардже" бих искала да обменим инфо конкретно за нашите бебешоци. Ето и въпросите ми:
1. Храненето в този период - колко пъти на ден се храните и какво количество. Рони яде гранули 3 пъти на ден, като понякога му ги смесваме с малко консерва за малки кученца. Ние до преди няколко дни му накисвахме гранулите, но вече си има сериозни зъби и спряхме. Количеството, което даваме гледаме да е според инструкциите на пакета, като всъщност мерим с една чаена чаша, по-голяма от кафена и по-малка от тази за капучино. Та даваме 1,5 такава. Даваме витамини - Са/Р. Отделно си имаме бисквитки за подрастващи, с които се награждаваме като се учим или като си свърши работата, където трябва, както и пръчици за свеж дъх и за предпазване на зъбите от зъбен камък, но от тях даваме още по много малко и по 1-2 пъти седмично.
2. Има ли такива които си ядат акото? Рони все още проявява сериозен интерес към акото си и го дебнем, когато върши големите работи.
3. В този период по колко пъти пишкат и акат вашите сладуранчовци? Тъй като послендата ваксина му беше сложена по-късно, още сме вкъщи и не излиза. Върши си прекрасно работите на терасата, но след 2 дни почваме разходките и тъй като изчетох целия постинг за "хигиенните навици" ми е ясно какво ни чака. Макар че имам една надежда, защото преди да сложат последната ваксина правихме разходки за тоалетна и той се научи навън да пишка и ака. Е, пишкаше и на терасата, но акаше все навън.Та се надявам бързо да свикне пак.
:wub:
Предварително се извинявам за дългия постинг, моля ако допускаме някакви грешки да ни поправите. Предварително благодаря на всички, които споделят своя опит.
Публикувано: 14 January 2009 - 11:05 AM
Това е добра идея и понеже сме малко по големи от вас,ще споделя как е при нас.Относно храненето,Лола все още яде по три пъти на ден въпреки че се казва,че след шестия месец може и по два,но е препоръчително когато може да е като при нас три пъти на ден,защото така храната се разпределя и не тежи на стомаха,но по принцип вече може два пъти.Отдавна вече не меря гранулите според указанията на храната.Знам колко си яде и така,а ако реша да сложа повече,не я изяжда.Освен това ако се дават бисквитки и други такива награди,трябва колкото е техния грамаж,толкова да се отнема от основната храна.Но по мои наблюдения,всеки си усеща нуждите на кучето,а и то ако е гладно само ще си каже :blink: Освен това даваме и калций още,въпреки че храната е от първи клас,вета каза да даваме.И към гранулите слагаме по нещичко,защото откакто стана на 4 месеца отказва да яде само тях.Дори варен морков да има,пак ги яде само така.
За пишкането и акането :blink: Пишкането различно,а акането като по команда от пет до десет минути след ядене.
А за яденето на ако,нормално е и много кучета си го хапват.Ами че то даже си мирише на тяхната храна ;D При нас откакто яде не само гранули,вече не го и помирисва,но като мъничка особено нощем сме имали такива почерпки :blink:
Това се сещам засега,надявам се да съм била полезна
За пишкането и акането :blink: Пишкането различно,а акането като по команда от пет до десет минути след ядене.
А за яденето на ако,нормално е и много кучета си го хапват.Ами че то даже си мирише на тяхната храна ;D При нас откакто яде не само гранули,вече не го и помирисва,но като мъничка особено нощем сме имали такива почерпки :blink:
Това се сещам засега,надявам се да съм била полезна