Публикувано: 14 January 2009 - 02:27 PM
Здравей, Димани :blink:
Мисля, че Блу е голям колкото твоя сладурко приблизително, та ще споделя опита си.
Относно хранене- ние сме още на 3, понякога 4- дневно ядене. Също не меря храната. Колкото иска му давам. Той яде и спира в някой момент. Дебел не е. Лакомства не отказва ;D
Също сме проявявали голям интерес, към това, което сме "прозивели" ;D. И всеки път, когато върши голямата работа, още когаот се обръща казвам строго "Не". Вече разбира "не" и се отказва да души по натам.
Относно хигиенните навици- не могада кажа , че има изгдадени такива напълно. Определено се усеща , че се старае. Отдавна май не е акал вкъщи, но ако някога забавиме разходка сутринта или след хранене резултата е налице ;). За пишкането, все още пишкаме и вътре, но само на определено място-бебешки пеленки. И това доста сме го разредили. Изобщо вече ходене по нужда вкъщи е епизодично.
За командите, също както liberty сподели ако го викна "ела тук" с наградка в джоба ще му счупят крачетата да идва :). Даже в парка комплименти сме получавали какви сме послушни :blink:
ПОсле каот му я дам наградката, често нея яде, а започва да да си играе с нея- подвхърля си я, после я изпуска в снега и после се почва едно риене и търсене, когаот я намери ми показва гордо какво е открил ;D и чак тогава го изяжда. Така прави всеки път :blink:
Още сме научили команди седни,легни и стой. Мислих да започвам да го уча и да върви "редом", но за сега малко съм позанемарила, поради липса на време. И вървиме често отвратително особено по улицата. То наляво, то надясно, пречкаме се пред хората , омотаваме се с поводи, дърпаме се така, че вече имам мускули на ръцете :blink:
Наистина Блу е още малък, но не мога в никакъв случай да кажа, съдейки по него, че биглите са нешослушна порода или трудна за обучение.Даже напротив. Много за схватливи. Единственотот ми притеснение е когаот сме на Витоша на разходка- понякога ходиме там е да не го изгубя. Някога като хипнотизиран тръгва със забит нос в земята.Толкова бързо ,за секудни се отдалечава много от мен. След като го извикам е много учуден, какво правя толкова далече :o Тича към мен и ми се радва бурно. Според мен не усеща, че се е отдалечил. Надявам се да е от полза, споделеното от мен! :blink: