Бигъл
Публикувано: 15 February 2009 - 06:21 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 15 February 2009 - 06:45 PM
целувки на вси4ки от нас
Публикувано: 15 February 2009 - 06:51 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 15 February 2009 - 07:25 PM
Относно къпането, исках да споделя, че при нас това е голяма драма. Всяко миене на лапите завършва с цялостно намокряне, истерии, врещене....така че се получава че го къпя без да искам доста често, горе -долу всяка седмица... ;)
и също и Блу както и Ейра спи при мен в леглото ми и иска да бъде завит под юргана, даже се намества такъв и притиска ;D
Публикувано: 15 February 2009 - 07:27 PM
Публикувано: 15 February 2009 - 07:51 PM
Както казах, преди 1-2 седмици както си разхождам Чезарчето и ме присреща един човек, около 50 годишен. Спира ме и ме пита: Това бигъл ли е ? Аз естествено отговарям да и той започва да ми обяснява как бил ловджия, ходел редовно на лов и много ги разбирал ловните кучето и всичко около тях. Започна да цъка и да се възхищава колко много й личало на Чезара, че била породиста ... стойка, цветове ... абееее ... все едно свръх бигъл ;D и почна да ми се оплаква как имал хрътка (запомнете това с хрътката ;D ) че била на 11 години и искали да си вземат друго кученце преди да е умряло това. А пък и за лов му трябвало. Заговорихме се за поставянето на чип и аз му казах, че тя вече има, а той ме потита как точно се поставя този чип (цепят кучето и пъхат чипа ? ) и започна да ми разправя как точно преди коледа ходели да гледат какви били цените и всичко свързано с тази порода. И били ходили в един магазин, където продавали бигълче, но изглеждало много зле. Нито стойка, нито цвят, кльощаво, дребно ... абе не бигъл ами като някое пумярче било. И от дума на дума аз започнах да се съмнявам, кое е било това "пумярче" и го питам в кой магазин е било това бигълче и дали се е продавало или е пишело "продадено" и просто е стояло там ? Той каза, да точно продадено пишеше на него и се чудих кой е купил това кучето като не прилича изобщо на бигъл ... и в един момент аз го сецнах и му казах ... че това е супер-хипер-мега бигъла, който сега стой пред него ;D при което естествено той остана без думи. И така тръгнах си аз по живо по здраво. До днес когато по път за парка виждам този човек как излиза явно от двора на неговата си къща и почна да се възхищава и да ме моли да изчакам да викне жена си да види този божествен бигъл. При което жената дойде, но след нея от двора излезна едино мръсно, дребно ... чиста улична превъзходна (въпросната 11 годишна ХРЪТКА) с която ходи редовно на лов чесно казано ме напуши смях и си помислих боже аман от набедени разбирачи и фукльовци при което той за 2-ри път се поизложи малко пред мен.
Е КАЖЕТЕ МИ ТОВА НЕ Е ЛИ СЪДБА ^_^ ^_^ ^_^
Публикувано: 16 February 2009 - 10:02 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 16 February 2009 - 10:40 AM
Публикувано: 16 February 2009 - 10:54 AM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 10:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 11:00 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 11:35 PM
Публикувано: 17 February 2009 - 01:02 PM
И честит празник и от мен, макар и на патерица. :blink:
От няколко дена се установи, че "съкровищницата" на Фреди е в моята стая - всичко, което е откраднато от другите стаи се носи прилежно в моята стая, а и като започна да чистя все изникват разни предмети, на които мястото положително не им тук. Та така...на някой като му липсва нещо и вече идва да си го търси при мен. ;D
А откакто ходихме на ваксинка съм в чуденка, ровя в интернет, обикалям и разглеждам зоомагазините, нищо, че и аз не знам какво точно търся...Скоро ще ни е първата разходка, та съм се зачудила дали при тези температури да му взимам дрешка на момчето или не. Нашата порода е ловна все пак и би трябвало да е издържлива на студ, а и сега не е толкова студено, ако го облека да не го изнежа...На сегашните температури обличате ли си бигльовците?
Ооо, и исках да ви питам също дали сте доволни от тези поводи на макарите, при които дължината на повода може да се регулира. Такъв повод подходящ ли е? На мен ми харесва, защото е по-дълъг от обикновените и може да се регулира, обаче пък няма да мога да го оставям да се влачи след кучо, когато се учим да идва при мен, когато го викам. Предишното ми другарче беше много послушно и винаги го извеждахме без повод. И ето че сега това се отразява и съм като в небрано лозе и наистина не знам какво да избера. :rolleyes:
Публикувано: 17 February 2009 - 01:31 PM
Цитат
Арлекина и аз имах тези чуденки в началото ;D и аз така си мислех нали сме ловджии да не се изнежваме,но после скато се замислих,в къщи е топло а навън студено,да не стане някоя беля и си ходим с пуловерче,но само когато е под нулата :blink: През останалото време сме без дрехи ;)
Публикувано: 17 February 2009 - 02:23 PM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 20 February 2009 - 08:53 PM
За дрешките, когаот Блу тича или играе го събличам "гол" :) , ако не е супер студено.Когато вървиме обаче/стоиме в планината сме седнали например/ или в къщи като се прибереме от разходка- го обличам!Нашият лекар препоръча да го обличам , особено като разбра, че спи в моето легло

Публикувано: 20 February 2009 - 10:35 PM
Благодаря на всички ви за отговорите, много ми е полезно да почерпя от вашия опит. :) А тъй като няколко дни форумчето не беше на линия /сегашната визия е супер свежа, нали/ и не бях прочела отзивите по темата "със/без дрешка" и реших самостоятелно, че ще му взема дрешка, особено като паднаха така температурите и като наваля този сняг...Та дрешката е синя на цвят, от полар и отгоре е шушлякова, но да ви кажа честно нещо ме ми харесва много като визия, няма ама нищо общо с невероятните дрешки на Блу, но аз се успокоявам с мисълта, че ни е за месец, най-много два и край. Следващата зима ще сме с нещо по-хубаво.
А за повод и нагръдник ще ходя утре да поразгледам...и ще видим какво ще изберем. Иначе за макарите приятелка, която е с далматин обаче, ми е казвала, че се повреждат лесно. xaosinc, дано не се метнем на вас с прегризването на поводите, че инак само ще го вардя дя не си пусне зъбките в действие. Е, скоро ще разберем де. :)
Блу, и мишончо успешно почна да се прокрадва в леглото ми. Уж гледам да не се поддавам на изкушението, ама какво да направя - гушкането заедно е толкова приятно. B)