Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3181 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2009 - 06:21 PM

а мен ми беше някво мъчно да я затворя в клетката и се отказах от тази идея (да я науча и да си седи в нея докато ме няма) ... сега си вилнее и като се пребера чистя ... възпитателно за мен :D ако не си прибирам ценните неща.. лошо... ама като оставя ейра за един ден при брат ми и ми е супер кеф например да не си оправя леглото като излизам ... или да си зарежа лаптопа пуснат, пантофите на средата ан стаята и гардероба отворен :D
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3182 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 06:45 PM

liberty да ти кажа 4есно аз не съм 4овек който би си вкарал ку4ето в клетка заради факта 4еж6те ми унищожи не6то ценно но аз съм споменавала преди в форума имаме проблем с изяждането на не6та които могат да бъдат вредни за здравето и и за това стигнах до мнението по добре в клетка и здрава от колкото отвън и да пла4а за нея най скоро6ния пример е днес нямам никаква идея от каде е намерила една игла и веднага в устата  :rolleyes:..... просто мъ4но не мъ4но за неино добро е в на6ия слу4ай а и аз не живея сама и нямам идея в кой момент кои какво 6те остави на място достъпно до нея и аз няма да видя...... та това е при4ината да си стои в клетката........... много се радвам за тези от вас които  нямат такъв проблем 6тото настина ти къса сърцето като го остави6 затворено вътре
целувки на вси4ки от нас

#3183 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 06:51 PM

Чезара, аз не съм против приучаването на клетката.. ако може така да се каже, четох че ако научите кученцето малко по малко да си седи в клетката и да я обича, като започнете от 5 мин, седейки до него и стигнете до по дълго време .. накрая то ще се чувства добре и щом излезете даже спокойно ще заспива и ще се радва ан спокойствието си в своето 'убежище' .. просто ние така и не придобихме този навик... Ейра мн си обича клетката... като я заведа при майка ми тя винаги и я вади и Ейра си играе в нея и си ниси играчките там  ;D но си спи в леглото при мен и тва е....  ;D
User's Signature

#3184 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 07:25 PM

Чезара и ние купихме клетка, която сега почти не ползваме.Клетката е от най-големите, обаче също ми е жал да го оставям там понякога.Но сега се местя на ново място, където току-що е направен пресен ремонт и....няма как. Блу е ужансо палав и понякога не мога да мръдна за секунда, все няква глупост ще направи :o Хубавото е че е приучен още от началото  да седи там и протестира в първите 1-2 минути,много ме учудва, че в момента, в който излезна, той веднага се заиграва ;D.Според мен толкова бързо да се разсейва може само малко куче( на възраст в смисъл). И така може да си подхвърля играчки, да си ги тръска, хапе и всякви други трикове и да си се забавлява абсолютно самичък ;D
Относно къпането, исках да споделя, че при нас това е голяма драма. Всяко миене на лапите завършва с цялостно намокряне, истерии, врещене....така че се получава че го къпя без да искам доста често, горе -долу всяка седмица... ;)
и също и Блу както и Ейра спи при мен в леглото ми и иска да бъде завит под юргана, даже се намества такъв и притиска ;D

#3185 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 07:27 PM

да мила liberty аз съвсем не исках да прозву4и 4е ти има6 не6то против просто обясних за6то аз стигнах до това да се затваря там а ина4е тя 4езар4ето си спи при нас само докато съм навън тя стои в затвора  :blink: blu и ние имаме известен проблем с къпането големи истерии са  ;D

#3186 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 07:51 PM

Сега се сетих един куриоз, който се случи преди 1-2 седмици и днес имаше продължение. Какво значи да попаднеш на неподходящия човек в неподходящо време  ;D
Както казах, преди 1-2 седмици както си разхождам Чезарчето и ме присреща един човек, около 50 годишен. Спира ме и ме пита: Това бигъл ли е ? Аз естествено отговарям да и той започва да ми обяснява как бил ловджия, ходел редовно на лов и много ги разбирал ловните кучето и всичко около тях. Започна да цъка и да се възхищава колко много й личало на Чезара, че била породиста ... стойка, цветове ... абееее ... все едно свръх бигъл  ;D и почна да ми се оплаква как имал хрътка (запомнете това с хрътката  ;D ) че била на 11 години и искали да си вземат друго кученце преди да е умряло това. А пък и за лов му трябвало. Заговорихме се за поставянето на чип и аз му казах, че тя вече има, а той ме потита как точно се поставя този чип (цепят кучето и пъхат чипа ? ) и започна да ми разправя как точно преди коледа ходели да гледат какви били цените и всичко свързано с тази порода. И били ходили в един магазин, където продавали бигълче, но изглеждало много зле. Нито стойка, нито цвят, кльощаво, дребно ... абе не бигъл ами като някое пумярче било. И от дума на дума аз започнах да се съмнявам, кое е било това "пумярче" и го питам в кой магазин е било това бигълче и дали се е продавало или е пишело "продадено" и просто е стояло там ? Той каза, да точно продадено пишеше на него и се чудих кой е купил това кучето като не прилича изобщо на бигъл ... и в един момент аз го сецнах и му казах ... че това е супер-хипер-мега бигъла, който сега стой пред него  ;D при което естествено той остана без думи. И така тръгнах си аз по живо по здраво. До днес когато по път за парка виждам този човек как излиза явно от двора на неговата си къща и почна да се възхищава и да ме моли да изчакам да викне жена си да види този божествен бигъл. При което жената дойде, но след нея от двора излезна едино мръсно, дребно ... чиста улична превъзходна (въпросната 11 годишна ХРЪТКА) с която ходи редовно на лов чесно казано ме напуши смях и си помислих боже аман от набедени разбирачи и фукльовци при което той за 2-ри път се поизложи малко пред мен.
Е КАЖЕТЕ МИ ТОВА НЕ Е ЛИ СЪДБА  ^_^ ^_^ ^_^

#3187 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 11:53 PM

;D
User's Signature

#3188 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 10:02 AM

Garcha, радвам се че сте се ориентирали към тази страхотна порода. Бих те посъветвала да потърсиш в google обяви. Аз така направих. Има обяви от частни лица и разни нелицензирани "развъдници" , където можеш да намериш бигъл за 200 до 300 лева. Едва ли ще са чистокръвни, но нали и не търсиш това. Аз моя го намерих по такава обява в развъдник в Кърджали, е не става за състезания но пък и не беше скъп, а аз нямаше да го обичам повече, ако беше с родословие.Желая ви скоро да се сдобиете с едно такова сладурче, няма да съжалявате.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3189 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 10:40 AM

Здравейте! Насочила съм се към породата бигъл защото апартамента ми не е от най - големите ии майка ми е пълен абсурд да приеме някое голямо куче...искам кучето наистина да е породисто и от развъдник...от къде мога да намеря и на каква цена приблизително  ;) ;)

#3190 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 10:54 AM

Цитат

Здравейте! Насочила съм се към породата бигъл защото апартамента ми не е от най - големите ии майка ми е пълен абсурд да приеме някое голямо куче...искам кучето наистина да е породисто и от развъдник...от къде мога да намеря и на каква цена приблизително  ;) ;)
http://dog.bg/forum/...ic,22717.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3191 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 10:40 PM

Искренно благодаря за информацията  :blink: :blink: писах на собствениците, ноо понеже съм позабравила и френския и руския им писах на англииски език...надявам се да ме разберат поне малко  :'(

#3192 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 10:47 PM

Тук има едно момиче, което има тяхно кученце. Дано се включи с помощ  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3193 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 11:00 PM

Амии аз до колкото успях да разбера нещо  ;D ;D двете от кученцата са запазени и е останало едничко...то е сладинко едно беличко със едно бежово кръгченце на грубчето ...т.е. то е като елипса  ;D ;D амаа е многу яко дано да ми отговорят скоро и колко ще е танспорта и т.н. ноо са невероятни сладки и с много сладки невиннички физиономиики  ;D ;D :blink: :blink: :wub: :wub: :->) :->) :yahoo: :yahoo:

#3194 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 11:35 PM

l0ove_d0ogs , здравей, Ленка ми каза току-що за вас, без да давам излишна инфо за вас, само мога да спомена ако сте от Варна, значи сте вие.Моят Блу е от там( Wilbur Weinlinie). В Bългария( а и тук във форума има и други бигълчета от този развъдник: Romantic Rabia Weinlinie-Ра; Quatro Weinlinie, Questa Weinlinie, Umberto Weinlinie.Познаваме се всичките със собствениците им.Мога да те свържа и с тях, както и да помогнеме с транспорта. Пиши ми на лични,може и на скайпа, Ленка каза, че ви ги е дала вече. ;)Ако имате затрудения с комуникацията с Ленка, също мога да съдействам! ;)

#3195 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 11:43 AM

l0ove_d0ogs нямам търпение да се появи новото попълнение ново бебе  :yahoo:
ето едно колаж4е от нас
Качена снимка

#3196 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2009 - 01:02 PM

Чезара е много сладичка на колажчето, а бялото ви приятелче да не прекалява с цигарите /или пък това е пръчица за гризкане? изглежда на цигарка и ефектът е забавен B)/ . ;)
И честит празник и от мен, макар и на патерица.  :blink:
От няколко дена се установи, че "съкровищницата"  на Фреди е в моята стая - всичко, което е откраднато от другите стаи се носи прилежно в моята стая, а и като започна да чистя все изникват разни предмети, на които мястото положително не им тук. Та така...на някой като му липсва нещо и вече идва да си го търси при мен.  ;D
А откакто ходихме на ваксинка съм в чуденка, ровя в интернет, обикалям и разглеждам зоомагазините, нищо, че и аз не знам какво точно търся...Скоро ще ни е първата разходка, та съм се зачудила дали при тези температури да му взимам дрешка на момчето или не. Нашата порода е ловна все пак и би трябвало да е издържлива на студ, а и сега не е толкова студено, ако го облека да не го изнежа...На сегашните температури обличате ли си бигльовците?
Ооо, и исках да ви питам също дали сте доволни от тези поводи на макарите, при които дължината на повода може да се регулира. Такъв повод подходящ ли е? На мен ми харесва, защото е по-дълъг от обикновените и може да се регулира, обаче пък няма да мога да го оставям да се влачи след кучо, когато се учим да идва при мен, когато го викам. Предишното ми другарче беше много послушно и винаги го извеждахме без повод. И ето че сега това се отразява и съм като в небрано лозе и наистина не знам какво да избера. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#3197 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 01:31 PM

Цитат

А откакто ходихме на ваксинка съм в чуденка, ровя в интернет, обикалям и разглеждам зоомагазините, нищо, че и аз не знам какво точно търся...Скоро ще ни е първата разходка, та съм се зачудила дали при тези температури да му взимам дрешка на момчето или не. Нашата порода е ловна все пак и би трябвало да е издържлива на студ, а и сега не е толкова студено, ако го облека да не го изнежа...На сегашните температури обличате ли си бигльовците?

Арлекина и аз имах тези чуденки в началото  ;D и аз така си мислех нали сме ловджии да не се изнежваме,но после скато се замислих,в къщи е топло а навън студено,да не стане някоя беля и си ходим с пуловерче,но само когато е под нулата  :blink:  През останалото време сме без дрехи  ;)

#3198 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2009 - 02:23 PM

Арлекина, ние също ходим без дрешки нищо че понякога трепери, по принцип ако не тича му е студено, но като се разтърчи нищо му няма. По отношение на повода и аз първия който взех беше от тези с макарите. Може би не съм улучила качествен, но за няколко дни повода беше прегризан от острите зъбки и си купих синджир, който не може да бъде прегризан.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3199 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 08:53 PM

Да ни е честит новия софтуер на форума! :P
За дрешките, когаот Блу тича или играе го събличам "гол" :) , ако не е супер студено.Когато вървиме обаче/стоиме в планината сме седнали например/ или в къщи като се прибереме от разходка- го обличам!Нашият лекар препоръча да го обличам , особено като разбра, че спи в моето легло :rolleyes: , след поредица от 2-3 настинки B)

#3200 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2009 - 10:35 PM

Хелоу again! :)
Благодаря на всички ви за отговорите, много ми е полезно да почерпя от вашия опит. :) А тъй като няколко дни форумчето не беше на линия /сегашната визия е супер свежа, нали/ и не бях прочела отзивите по темата "със/без дрешка" и реших самостоятелно, че ще му взема дрешка, особено като паднаха така температурите и като наваля този сняг...Та дрешката е синя на цвят, от полар и отгоре е шушлякова, но да ви кажа честно нещо ме ми харесва много като визия, няма ама нищо общо с невероятните дрешки на Блу, но аз се успокоявам с мисълта, че ни е за месец, най-много два и край. Следващата зима ще сме с нещо по-хубаво.
А за повод и нагръдник ще ходя утре да поразгледам...и ще видим какво ще изберем. Иначе за макарите приятелка, която е с далматин обаче, ми е казвала, че се повреждат лесно. xaosinc, дано не се метнем на вас с прегризването на поводите, че инак само ще го вардя дя не си пусне зъбките в действие. Е, скоро ще разберем де. :)
Блу, и мишончо успешно почна да се прокрадва в леглото ми. Уж гледам да не се поддавам на изкушението, ама какво да направя - гушкането заедно е толкова приятно. B)
User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема