Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3261 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2009 - 07:47 AM

Бинго колко е пораснал :aa_002: Честити ви 10 месеца :aa_002:
А на Фреди,браво на момчето,че вече става така общителен,само наистина внимавайте с големите кучовци,защото не всички стопани са нормални хора и някои ги учат нарочно да се хвърлят на по малките,да ставало по интересно :zz_031: Има стопани които въпреки че знаят,че кучетата им са по агресивни не ги държат на повод когато има малки около тях.Има и културни хора разбира се,като преди време разхождаме се ние и срещу нас огромен булдог,момчето което го водеше ми извика да забавим ход,хвана го,сложи му повода и преминаха на отсрещния тротоар.Направо ми се стопли сърцето,че има надежда да станем цивилизовани хора.

#3262 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 08:25 PM

Цитат

Как са Блу и Чезара? По-добре ли са вече малките мишонки?

Арлекина блу незнам как е одажна не сме ги 4ували и ние ина4е 4езара ве4е не ка6ля и спряхме и антибиотиците сега сме на диета ядеме полусорови дроб4ета и спанак да ни се вдигне желязото в кръвта понеже нали ви бях казала 4е и откриха и анемия и в неделя 6те е водим да и взимат кръв и ако си има достата4но желязо в кръвта ...няма лекарства ако не... по4ваме ле4ение което ни назна4и 4и4о доктор но ни казаха да не се притесняваме не е не6то стра6но дори да се окаже с анемия.... а по повод другите ку4ета и отно6ението на 4езара към тях... аз и преди съм казвала страх е най ве4е от непознати ку4ета днес дойде едно джак ръсел4е няма6е и 3 месеца дребно дребно.. по дребно и от 4езара... тая така се кри от него...... 6те каже6 4е дог е видяла :ab_041: а то милото незнае о6те на кой свят е голяма е бъзла....

#3263 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2009 - 08:47 AM

Привет на всички и от нас с Бари, нещо се позагубихте тия дни от форума. Искам да споделя притеснението ми с вас. От два дни забелязвам рязка промяна в поведението на Бари. Като отидем на поляната при другите кучета не изпитва досегашното желание да търчи и да си играе с тях, отива подушва ги пообикаля малко и идва до краката ми и сяда, досега не можех да го спра и за минута. Освен това за първи път го виждам да не иска да си яде гранулите, а беше лакомник абсолютен, гълташе ги цели без да ги дъвче. От скоро взех да редувам гранули с приготвена от мен храна от пилешки фенери с ориз и моркови, дали просто предпочита другото ядене вместо гранули. Не знам какво да си мисля, дали е болен /а няма някакви зруги признаци за болест/ или просто е порастнал, вече сме на 9 месеца и половина почти. Някой от вас забелязал ли е такива промени при кучето си на тази възраст?
P.P.
Чезара, какво става със срещата за неделя, уточнихте ли къде и в колко часа?
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3264 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 March 2009 - 07:50 PM

xaosinc сре6тата с бигъл4етата се разваля 6тото нали знае6 дезорганизация :cd_045: та ние 6те сме там де....както обикновено но дали 6те дойдат други бигъл4ета..... незнам а ина4е за тва поведение на бари... и това не знам каква може да е при4ината но много ми напомня на 4ове6кия пуберитет.. :cc_012:

#3265 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 08:25 AM

xaosinc когато сте ходили преди на това място Бари да си е играл с някое куче повече от другите? И това куче сега не идва? Не се смейте но е напълно възможно Бари просто да е влюбен :vb_024:

#3266 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2009 - 08:42 AM

Май наистина причината за това поведение на Бари е пубертета. Като се замисля преди да започне да се държи така на едно място където го разхождахме имаше една разгонена женска и едвам го откъснахме от нея, явно започва да открива жените, тежко ни от тук нататък.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3267 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 01:37 PM

дам мила наистина доката поотрасне и стане зрял мъж ... :wub: :zz_232: 6те ти4а подир момите.... :fh_083: :hd_198: :hc_184: да се реее из облаците и да тъжи по несподелените си любови :hd_185: :va_010:

#3268 Потребителят е офлайн   stereophonix Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2009 - 09:48 PM

Здравейте! :) Моето куче се казва Линда и е вече на 7 месеца и половина :) живеем във Варна и Русе, но повечето време във Варна, а ваканциите в Русе :) до скоро живеехме с едно хъски и постоянно си играеха :) а в Русе аз имам друго куче - пекинез, Сара :) но тя е по-голяма и не и се играе много :) но пак са приятелки. Много е послушна, почти никакви бели не прави :) постоянно иска да играе :) навън малко издвява, но се справям с нея :) познава се с Оскар :) и вече и с Бинго :) за малко се видяха :) :)

#3269 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 08:19 AM

Добре дошли на stereophonix и Линда във форума :aa_002: Всички се радваме когато има нови попълнения в редиците ни.Разкажи ни повече за Линда и най вече качвай снимки да я видим :aa_002:

#3270 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 09:50 AM

stereophonix здравей и от нас!!! Да ти е жива и здрава Линда
и много поздрави на другите бигъл4ета там :gb_023:
А аз имам едно питане към вси4ки тук... наскоро се появи нов проблем
с Чезара.......там където се разхождаме в парка както на пове4е места в България
си има места където посрани хора торят дърветата и вероятно за това растителноста по такива места е толкова избуяла.... :zz_187: но проблема е 4е Чезара откри едно от тези места
и едно 4е запо4на да яде торта която "въспитаните" хора така прилежно сипят тук и там
ами и на вси4кото отгоре в някой от тях ляга и запо4ва да се търкаля :bo_014:
и така се търка 4е после едно на ръка е миризмата но..... няма миене по4ти не остава 4исто място по нея... и понеже това веднъж го бе6е направила и с един умрял плъх е не го яде но доста усърдно се търка в него..... :bo_014: и за капак не иска да дойде като я викам БЯГА!!! Да не говорим как ме гледаха по улиците видът и миризмата и бяха убйствени НАПРАВО МИ ИДВА ДА Е... :ce_077: и едно моми4е ми каза да не и се
сърда 4е било нормално това за ловните породи..... за да прикрият собствената си миризма..
на някой от вас слу4вало ли му се е такова не6то или на6та просто е извратеня4ка която оби4а да се търка в лайна... :ud_009: :wf_039: :wg_053:

#3271 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 01:57 PM

Нормално е за ловните породи да се мъчат да прикрият миризмата си - нашият същото го прави понякога. Но не е нормално да и позволяваш да го прави. Това, че е ловно куче не значи, че просто трябва да се примириш с положението! Не съм сигурен с какви методи учите кучето си на послушание, но определено трябва да вземете мерки, без значение дали ще е с награждаване при подчинение, или наказание при неподчинение. Ако продължавате да я гоните, а тя да бяга и когато е достатъчно далеко - да се въргаля в екскременти, то представете си какво ще стане след 2 години - няма да бягате, защото няма да има смисъл.. а по-скоро разхождайки се ще си носите препарати за почистване :) Или пък ще се разхождате на повод, което, по мои наблюдения, направо убива тази порода.. Успех!

#3272 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 05:01 PM

Андрей определено не съм се отказала от това да е у4а на това кое е правилно и кое не проблема е 4е е доста своенравна и много 4есто прави не6то просто на пук или за6тото и харесва
на4ина ми на у4ене..... ами и с наградки и с наказание и пляскане по дупето....... когато иска е прекрасна като и кажа не зна4е не като кажа ела идва.... но науми ли си не6то нито наградки нито наказание ни6то не и влияе.... ТОВА ОБА4Е КАКТО КАЗАХ НЕ ЗНА4Е 4Е 6ТЕ СЕ ОТКАЖА И 6ТЕ СЕ ПРИМИРЯ С СИТУАЦИЯТА!!! Благодаря ти за пожеланията за успех за6тото маи определено 6те ми е нужно ^_^

#3273 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 08:14 AM

Chezara защо не попиташ в някое училище за кучета да ти дадат съвет как да постъпиш.
Успех и от нас :aa_002:

#3274 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 10:23 AM

Лола дам това е добра идея... :zz_205: благодаря ти и на тебе :ga_082:

#3275 Потребителят е офлайн   stereophonix Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 09:05 PM

Линда вече на два пъти ми ги прави тия неща и ще се наказваме вече май..

#3276 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 10:30 AM

дано Линда да разбира от наказания при нас с отменяне на наказанието се забравя... 4е е правила беля...

#3277 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 05:20 PM

Нещо съвсем замря форума...Къде се изгубихте всички? :dh_188:

#3278 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 07:55 PM

дам и на мен ми прави впе4атление 4е от едно извесно време................ е голямо мъртвило тук :cc_012:

#3279 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 01:41 PM

Chezara налага се да съживим нещата :ie_146:
Предполагам не им се пише на повечето,защото вече пораснаха бебоците и не се случва нищо по особено,което е странно защото не вярвам да няма по някоя нова беличка всеки ден :aa_002:
Затова предлагам една нова тема за раздвижване.Всеки да напише защо е решил да си вземе точно бигъл от десетките други породи.
Понеже давам идеята започвам аз. Това ми е първо куче,при мене се получи по добре късно отколкото никога,но както и да е...Преди да реша каква порода да бъде,исках не много голямо и не много малко куче.Нищо лично към дребосъците,но друго си е да се забелязвате по отдалече, а не да внимавате да не ви настъпи някой.А за по голямо,просто няма място в къщи и не е правилно и честно към кучето.После реших че трябва да е късокосместо,за да не се скубе много и започнах да разглеждам за породи.По това време имаше един фантастичен сериал "Ентърпрайз" и там кучето на капитана беше малък бигъл.Естественто като го видях не устоях на тази сладка муцунка и реших,че моето куче ще е бигъл.Малко се притесних че са доста палави,но пък пишеше в книгите че са много здрави кучета и обичат движението.И понеже аз обичам да скитам насам-натам,решението беше взето и месец след това си имах бигла-лигла Лола :aa_002:
Хайде,вие сте на ред,разказвайте :zz_231:

#3280 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 04:00 PM

Здравейте на всички! Отдавна не сме влизали и бързаме да се похвалиме, че малката попорасна, вече ходиме на разходки, имаме си много приятели, много играчки и много дрешки :bb_032:
Лола, предполагам зависимостта е точно обратната.Докато малчовците са прекалено малки и нежни :aa_002: , ние сме седяли повечко в къщи заради тях и това ни е ограничавало до известна степен.А сега, когато ваксините минаха, издържливостта им се увеличава със всеки изминал ден, вместо да седиме и пишеме по форума, вече доста по-интересни неща могат да се правят- така да се каже- животът ни зове, разходки, игри, нови приятели, нови емоции :zz_232:
Ние скоро сигурно пак няма да влизаме тук, за това всеки, който иска да се срещне с нас и поиграе- обикновенно ходиме привечер в Южния парк или в паркчето зад Хилтън и вече познаваме двама от вас :ae_085: , но ще се радваме и на нови запознанства!

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни