Бигъл
Публикувано: 25 March 2009 - 10:38 PM
Все чета как от другите градове си правят, толкова ли няма в Бургас?
Ако има тук Бургазлии да пишат.
Освен това ще има няколко изложби в Бургас това лято, аз мисля да заведа мойто зверче, макар че, не знам как ще се справя с него

Пишете !!

Dushko dobrodushko
Публикувано: 26 March 2009 - 05:04 PM

Вчера Рони стана на 7 месеца, като по случая получи цял огромен чувал от 18 кг харана Акана за малки кученца. Установихме, че е изял 15 кг Хил'с за около 2 месеца и няколко дни. Не знам при вас как са сметките - това е нашата статистика :)))
В парка е истински ловец - само да види катерица или пиле и затава в така известната поза "Никой да не мърда, никой да не диша" - замръзнал с едното краче във въздуха. После следва спринт достоен за Майкъл Джонсън че и повече

Точно във връзка с ловните инстинкти мога да кажа че и Рони понякога си намира аки, в което да си "скрие" собствената миризма. Не знам как ги избира, но се е случвало един два пъти. Най-фрапиращия ни случай беше точно в парка, когато си тичаше пуснат и го виждам да се търкаля на земята - тичам към него и какво да видя - на земята умряла сврака и той се търка в нея! Естествено беше много строго мъмрен.
Любимо занимание е да носи пръчки и клони - колкото по-големи, толкова по-добре:))) Някои стават за гега на овчар

По въпроза защо сме избрали бигъл, мога да кажа че мотивтите ни бяха същите като на Лола, като допълвам, че продължаваме да се изненадваме колко бързо схваща. Само дето много иска да си играе с други кучета, а те не всички искат и много страда като го отминат :))))
Ето и малко скорошни снимки от нас. На втората снимка Рони спи седнал, просто защото слънцето е на място където неможе да легне, но и не искаше да изпусне шанса да се попече :)
Публикувано: 26 March 2009 - 09:53 PM

Радвам се, че Чезара вече не е на антибиотици. Честити 7 месеца на Рони, да си хапва с прословутия бигълски апетит и много да ви слушка.

Ех, че сладко спинка този Озко, даже изглежда и малко поусмихнат. :) Ние имаме сходна снимка, та ако я намеря къде е ще ви я покажа. :)
Ние с Фреди завиждаме благородно на всички бигльовци около Хилтън, които сте си другарчета и можете да си играете заедно. Пуснете по някоя и друга снимка да ви се порадваме. :) При нас засега сме срещнали едно мъжко и едно женско бигълче, но за съжаление почти не ги засичаме. Хилтън и Южния парк са ни далече, но ако някой има път към Борисова градина, с удоволствие ще го поканим на съвместна разходка.

Публикувано: 27 March 2009 - 07:42 PM

А иначе, изборът на породата бигъл се дължи на факта, че са весели, дружелюбни и игриви кучета, наистина характерът им е чудесен и като цяло животът с бигъл ми се вижда толкова усмихнат и изпълнен с настроение, че оставя без значение белите, на които са способни изобретателните ни другари. Не знам при вас как е било, но искам да ви кажа, че при мен другата порода, която много ме привличаше е Джак Ръсел териер, също много игриви кучета, шемети пълни...Също много ми допада, че окраската на бигъла е в трите основни цвята - черно, бяло и кафяво, обичам да ми е шареничко. :) И така, бигъл е главно заради характера, не без значение е и средният размер на породата и гордата му и красива осанка.

Публикувано: 28 March 2009 - 06:35 PM

Публикувано: 31 March 2009 - 11:45 AM
Споделете и вие - колко време за разходка смятатате, че е нужно на четири- пет месечно бигълче?
Публикувано: 31 March 2009 - 12:35 PM
Публикувано: 31 March 2009 - 02:18 PM

Публикувано: 31 March 2009 - 04:20 PM

Чезара, и аз съм търсила подобно съотношение възраст-ръст-килограми, но нищо не откривам. Ако някой е намерил нещо по въпроса, ще бъде наистина полезно. За справка - Фреди е на почти пет месеца и тежи 8 кг.

Публикувано: 01 April 2009 - 03:19 PM
Публикувано: 02 April 2009 - 02:28 PM

аааа май на6ата 4еза
рка 6те е дребосъ4е.... на 6 месеца сме 6кг и 400гр и понеже доктора казва 4е е идеална за възраста си аз искам да се доуспокоя като видя в няква такава таблица дали наистина не е прекалено дребна....... но по принцип той каза 4е обикновено при тях била много видима разликата между кг на моми4етата и мом4енцата......
Публикувано: 02 April 2009 - 03:09 PM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 02 April 2009 - 06:08 PM