Бигъл
Публикувано: 19 April 2009 - 09:40 AM
Ама Виктор,зад Пантеона само да ги пускаме или ще ограждат нещо специално?
Публикувано: 19 April 2009 - 03:44 PM
Публикувано: 21 April 2009 - 05:57 PM
За връзка:
e-mail: mila_e@abv.bg
тел. 0889484877
А ето го и таткото:

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer[br][br]Макс..
Публикувано: 21 April 2009 - 09:03 PM
Публикувано: 23 April 2009 - 07:28 PM
Мърфинката малко завижда, кастрираната душица, но се радва от сърце на родителското щастие!
Да са живи и здрави малчовците и да си намерят прекрасни и грижовни стопани

Между другото Макс е един от най-красивите бигъли, които сме виждали! Ако децата са се метнали на таткото - грешка няма да имат

Публикувано: 24 April 2009 - 07:08 AM
Мърфи, в Apr 23 2009, 05:28 PM, написа:

...............

Макс има ли родословие, коя е майката? Той може да е красив за вас, но всичко останало са стандарти и оценки на съдии.Тук толкова време ни дуднеха главите, че едно куче без родословие се нарича непородисто куче, а сега пък най-красивото непородисто куче си продава малките и друга кастрирана непородиста душица завижда, но от сърце.... Защо всичко това се пише във форума на бигъла??
Публикувано: 25 April 2009 - 10:30 AM

За родословието и майката, можеш да питаш Макс на ЛС!
А, че Макс е един от най-хубавите бигли, освен че не е само мое лично мнение, а и на специалисти, се вижда от снимките.
Публикувано: 25 April 2009 - 11:18 AM
Мърфи, в Apr 25 2009, 08:30 AM, написа:

За родословието и майката, можеш да питаш Макс на ЛС!
А, че Макс е един от най-хубавите бигли, освен че не е само мое лично мнение, а и на специалисти, се вижда от снимките.
Мърфи, каква е причината тази информация да не е публична? Във форума има раздел за представяне на кучила.Това означава, че човек трябва гордо да представя родителите и да е написано черно на бяло пред всички. Аз смятам, че тук не е мястото за представяне на кучила и не е по реда, който се изисква от форума. А иначе за Мърфи и Макс съм прочел и разбрал , че и двамата нямат родословие.Мисля, че дори Макс е взет от зоомагазин. За Мърфи и баща му Фреди също съм чел и също моля без да се обиждате, но точно по снимка се вижда , че Мърфи е доста извън стандартите на бигъла- черният цвят на главата е недопустим и по-едър ми се вижда доста. Явяването на експертни оценки и оценяването на кучета от много рядка порода, от която в страната е имало много малко екземпляри е друг момент вече. С цел развиване на породата са правени компромиси.Сега мисля , че вече има повече кучета и съответно по-голям избор. Всеки разбира се има избор сам да решава. Нямам нищо против такива кученца, нито против белите родословия, имам против скриването на информация и заблуждаване на наивните купувачи. Аз лично преди около 5 години си взех бигълка по този начин( без родословие). Обичам си кучето, но смятам, че ако си взимах куче сега,(когато съм по-информиран), щях да направя друг избор. Кучето ми също е кастрирано. Тази зима пътувах до Сърбия и там гостувахме на хора с женска бигълка. Те я бяха изпуснали навън с татко междублокова превъзходна и 3 от децата, които се родиха бяха така да се каже чисти бигъли. Имам снимки на едно от кучетата.Изглежда 100% бигъл. Бях изумен. Но хората бяха коректни и не продаваха, а ПОДАРЯВАХА кученцата и не заблуждаваха, че това са бигълчета. А можеха да си минат за чисти бигълчета, до ден днешен си изглеждат така. Те всъщност са си бигълчета като ги погледнеш. Но родословието е документ , който доказва произхода на кучето до 4-5 поколения назад. Ако човек е решил да развъжда и продава смятам, че трябва да го прави по коректния начин.
П.П. Дали Макс е красиво куче-разбира се , че е! Аз грозен бигъл до сега не съм виждал! Хубаво куче е Макс-много ми е симпатична муцунката му, единствената забележка - виждал съм доста по -атлетични бигъли, а останалото както казах са стандарти.
Публикувано: 25 April 2009 - 02:32 PM
Мърфи е едричък, а главата му не е черна вече... повечето от снимките са в ранна възраст, но пък в Австрия срещнах десетки бигъли, с неговата големина, там всички кучета са от развъдници, а с родословие се продават само тези, които са за развъждане (двойно по-скъпи) и си говорих с много от стопаните. По времето когато Мърфи се яви на изложба за експертна оценка беше със същата височина като сега (сега е наддал на широчина предимно

Все пак смятам, че можем да пишем във форум на бигъла, както и да завиждаме на Макс за някой му дейности, които вече Мърфи не може да извършва

Колкото до Макс, убедена съм, че си е минал на изложбите, притежава сертификат и са избрали прекрасна и "легална"

Публикувано: 26 April 2009 - 10:19 AM
Имаме бигъл почти на 5 месеца - Джаспър и сме от Варна. Ще се радваме да станем част от вашата група и да обменяме идеи и мнения.
Поздрави от Варна, която днес изобщо не е слънчева!
Публикувано: 26 April 2009 - 11:15 AM

Публикувано: 26 April 2009 - 12:13 PM

Добре дошли от нас!!! Ще чакаме още такива готини снимки

Публикувано: 26 April 2009 - 03:19 PM

Хубав ден от нас!
Публикувано: 26 April 2009 - 04:29 PM

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!
Публикувано: 26 April 2009 - 08:56 PM
Dimani, в Apr 26 2009, 05:29 PM, написа:

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!
Страхотна снимка! Оценихме я по достойнство и искрено се забавлявахме!
Поздрави на Рони от Варна и на стопаните му, разбира се!
Публикувано: 27 April 2009 - 10:06 AM

Много е сладуранска снимката!