Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3281 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2009 - 05:36 PM

Така си е,разбира се.Още повече че вече ще се затопля и всяка свободна минута ще сме навън.Но как ние които не можем да ви видим на живо да разберем как сте и какво правите :aa_002: Така че от време на време се сещайте за съфорумците :aa_002:

#3282 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2009 - 09:54 AM

Здравейте! Айде и ние да се появим, че вече ще вземете да ни забравите :))) Ето няколко снимки на Оскар :))) Как е сестричката ни Ейра :) Поздрави на всички !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3283 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 10:23 AM

Linu6a много е сладък :dog: А не се ли опитва да влиза в морето?

#3284 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 10:38 PM

Аз имам предложение да си направим среща всичкото бигъл в района на Бургас.
Все чета как от другите градове си правят, толкова ли няма в Бургас?
Ако има тук Бургазлии да пишат.
Освен това ще има няколко изложби в Бургас това лято, аз мисля да заведа мойто зверче, макар че, не знам как ще се справя с него :cd_203:

Пишете !!
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3285 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 10:44 PM

Искате ли да видите тежък кучешки живот , ето на .................

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3286 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 05:04 PM

Здравейте и от нас, не сме писали много отдавна, но сега ше си наваксаме:))) :zz_231:
Вчера Рони стана на 7 месеца, като по случая получи цял огромен чувал от 18 кг харана Акана за малки кученца. Установихме, че е изял 15 кг Хил'с за около 2 месеца и няколко дни. Не знам при вас как са сметките - това е нашата статистика :)))

В парка е истински ловец - само да види катерица или пиле и затава в така известната поза "Никой да не мърда, никой да не диша" - замръзнал с едното краче във въздуха. После следва спринт достоен за Майкъл Джонсън че и повече :dog: и адско разочарование как така катерицата е имала наглостта да се качи на дървото, а не го е изчакала да я хване. :ac_007:

Точно във връзка с ловните инстинкти мога да кажа че и Рони понякога си намира аки, в което да си "скрие" собствената миризма. Не знам как ги избира, но се е случвало един два пъти. Най-фрапиращия ни случай беше точно в парка, когато си тичаше пуснат и го виждам да се търкаля на земята - тичам към него и какво да видя - на земята умряла сврака и той се търка в нея! Естествено беше много строго мъмрен.

Любимо занимание е да носи пръчки и клони - колкото по-големи, толкова по-добре:))) Някои стават за гега на овчар :ac_007:

По въпроза защо сме избрали бигъл, мога да кажа че мотивтите ни бяха същите като на Лола, като допълвам, че продължаваме да се изненадваме колко бързо схваща. Само дето много иска да си играе с други кучета, а те не всички искат и много страда като го отминат :))))
Ето и малко скорошни снимки от нас. На втората снимка Рони спи седнал, просто защото слънцето е на място където неможе да легне, но и не искаше да изпусне шанса да се попече :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3287 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 09:35 PM

Разгледайте този сайт reklama.com , купихме си страхотен медальон с камъчета :eyes: като на Парис :))
Има и дрешки и много други неща, направи ми впечатление, че са много любезни и бързи с доставките.

:ns22:
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3288 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2009 - 09:53 PM

Hello everyone :rc_036: Бързаме и ние да се отчетем. :) За съжаление наистина не остава време за форума, въпреки че го преглеждам отвреме навреме. Няма как, откакто имаме възможност да излизаме на разходки, пък и времето вече се постопли, парка ни зове и гледаме да сме повече време навън. И не знам защо, ама разходките ни винаги излизат с по половин час повече от пресметнатото време, та признавам си за бой, в бързината просто не остава време да напиша някой ред на спокойствие. :bm_008: Занапред май ще трябва да го караме по-организирано. :zz_218:

Радвам се, че Чезара вече не е на антибиотици. Честити 7 месеца на Рони, да си хапва с прословутия бигълски апетит и много да ви слушка. :ae_085:

Ех, че сладко спинка този Озко, даже изглежда и малко поусмихнат. :) Ние имаме сходна снимка, та ако я намеря къде е ще ви я покажа. :)

Ние с Фреди завиждаме благородно на всички бигльовци около Хилтън, които сте си другарчета и можете да си играете заедно. Пуснете по някоя и друга снимка да ви се порадваме. :) При нас засега сме срещнали едно мъжко и едно женско бигълче, но за съжаление почти не ги засичаме. Хилтън и Южния парк са ни далече, но ако някой има път към Борисова градина, с удоволствие ще го поканим на съвместна разходка. :friends:
User's Signature

Качена снимка

#3289 Потребителят е офлайн   bingooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 08:26 AM

Eто още снимки на Бинго :zz_223:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3290 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2009 - 07:42 PM

Хей, здравейте! Ние преди около половин час се прибрахме от разходка и след толкова тичане малкият се просна да спи като заклан и няма сили да прави бели. :ab_041: Вече от седмица и нещо бигльо лудее в парка без повод /ужасно е щастлив да подскача на воля/ и да се похвалим, че много слушка и идва като го повикат :zz_223: /засега, да чукна на дърво/. Та навън Фредката е послушен /много странно, в къщи е разбойник и половина/, мотае си се около стопанката и ако я види да му обръща гръб, си чупи крачетата да я настигне, току-виж му избягала...Още се опитва да спи в нечий скут, нищо че поизпада вече, нали растем и щуреем...кога станахме цели 8 кила не знам, леле как лети времето...Можем да се оплачем само, че не слуша, когато реши, че нещо е вкусно за ядене и не иска да си го пусне от устата, а на него май всичко му е мноого вкусно, та поради тази причина сме се отрекли от всякакви междублокови пространства и градинки...Това е около нас, вие как сте? :mc_200:

А иначе, изборът на породата бигъл се дължи на факта, че са весели, дружелюбни и игриви кучета, наистина характерът им е чудесен и като цяло животът с бигъл ми се вижда толкова усмихнат и изпълнен с настроение, че оставя без значение белите, на които са способни изобретателните ни другари. Не знам при вас как е било, но искам да ви кажа, че при мен другата порода, която много ме привличаше е Джак Ръсел териер, също много игриви кучета, шемети пълни...Също много ми допада, че окраската на бигъла е в трите основни цвята - черно, бяло и кафяво, обичам да ми е шареничко. :) И така, бигъл е главно заради характера, не без значение е и средният размер на породата и гордата му и красива осанка. :bb_032:
User's Signature

Качена снимка

#3291 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 06:35 PM

здравейте и от нас и ние не сме писали много скоро естествено моята при4ина е като на пове4ето цял ден по работа или у4или6те някъде напред назад и като се прибера бързам да излезем...и така 4есто не остава време да пи6ем много са красиви вси4ки сним4ици които сте ка4или кефих им се откровенно и ние имаме много нови снимки но в момента нямам време да пратя но обе6тавам тези дни ина4е Чезара е добре дивее и редовно е по6ляпваме и наказваме заради посе6тенията и в "горската сладкарница"(така нари4аме няколко гъсти храста в които "възпитаните" хора се облек4ават)...а за6то сме взели бигъл.......мииии аз исках мопс и бях запо4нала да разпитвам.. и един ден едно моми4е което се занимава с ку4ета ми каза абе и аз много ги харесвам ама са болнави а и ти оби4а6 да ходи6 а мопса е муден бигъла е ку4е за теб........ и аз изведнъж се сетих за първата си сре6та с тази порода....... и как тогава казах на приятеля ми 4е един ден искам такова ку4е...... и като си го спомних ......а и той се оказа голям фен ве4е натази порода и така........ ве4е си имаме една прекрасна Биголинка :g_199: :ge_063: :gf_162: ами това е за сега от нас целувки за ва6ите сладури и до скоро

#3292 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 11:45 AM

Здравейте отново от нас. Ние сме го ударили на големи и чести разходки, миналата седмица бях свободна и с момчето много се радвахме на слънчицето навън. Но ето на, че вчера ме смъмриха, че много съм била изморявала Фредката и не трябвало толкова да тича, защото още бил бебе...Вярно, че след голяма разходка винаги ляга да спинка, обаче пък навън не ми изглежда преуморен - тича, играе си, запознава се с другите кучета. Ето какъв ни е режима: сутрин от 15 до 30 минути, на повод; следобед - от 1 до 2 часа, пуснат свободно да тича; вечер - ако не съм на работа по час-час и половина, ако съм на работа 30 - 40 мин.
Споделете и вие - колко време за разходка смятатате, че е нужно на четири- пет месечно бигълче?
User's Signature

Качена снимка

#3293 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 12:35 PM

Арлекина възможно е да трябва да се внимава повече,защото на тази възраст ставите им още не са укрепнали съвсем,но от друга страна според мен ако Фреди усещаше някакво претоварване нямаше да му се тича и играе,а щеше да си почива от време на време.Ако това ти го е казал ветеринар,по добре намалете темпото,ако не е,най добре се консултирай за твое успокоение.

#3294 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 02:18 PM

здравейте и от нас аз съ6то имам един въпрос някои има ли идея къде в нета мога да намеря не6то като таблица или не6то такова в която да пи6е за каква възраст колко кг. и колко висока трябва да бъде.. аз ве4е няколко пъти се пробвах да си намеря но явно не ползвам правилните думи.. :blush: .

#3295 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 04:20 PM

Благодаря на Лола за включването по темата. :) Знам ли, може би ще те послушаме и ще забавим мъничко темпото и като минем шест месеца ще се натоварваме по-интензивно. Не ми го е казал вет това, ами вкъщи ми трият сол, че много държа малкият навън. :fa_067: :blush: Исках за мое успокоение да сравня времетраенето на нашите разходки с тези на други горди собственици на бигъл. :)

Чезара, и аз съм търсила подобно съотношение възраст-ръст-килограми, но нищо не откривам. Ако някой е намерил нещо по въпроса, ще бъде наистина полезно. За справка - Фреди е на почти пет месеца и тежи 8 кг. :zz_231:
User's Signature

Качена снимка

#3296 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 03:19 PM

По въпроса за разходкките, на тази възраст /5 мес./ Рони излизаше по-често, но малко по-малко като време. Имах възможност да излизаме за почти всяко пиш, което значи към 5 понякога 6 пъти на ден. Обикновено имаше 3 разходки за около 30 - 40 мин. - сутрин, обед и вечер, а между тях 2 или 3 /в зависимост от това дали покаже че има нужда от тоалетна/ - по-малки за около 15-20 мин.

#3297 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 02:28 PM

здравейте днес моито бонбон4е стана на 6 месеца :if_147: пра6там ви една снимка която е много актуална от преди 2 4аса този суит4ър и е подарака за половин годинката и...останах много изненадана от това колко и отива розовото
аааа май на6ата 4еза
рка 6те е дребосъ4е.... на 6 месеца сме 6кг и 400гр и понеже доктора казва 4е е идеална за възраста си аз искам да се доуспокоя като видя в няква такава таблица дали наистина не е прекалено дребна....... но по принцип той каза 4е обикновено при тях била много видима разликата между кг на моми4етата и мом4енцата......

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3298 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 03:09 PM

Честита половин годинка на Чезара, много да те радва и да те слушка и да не се налага чести срещи с вета. И стига си се притеснявала, че е дребосъче, но пък сладко дребосъче , аз пък толкова ти завиждам че по-дълго време ще и се редваш че е мъник, виш Бари какъв грамаден стана за няма и 10 месеца. Дано най-накрая този уикенд се видим.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3299 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 06:08 PM

Chezara поздравления и от нас.Наистина изобщо не се притеснявай,защото като гледам килограмите явно сладураната просто е от малките бигъли.Така че изобщо не я сравнявай с големите.Важното е да е здрава и щом изглежда добре за тези си размери,тогава изобщо не се притеснявай.Да ти е жива и здрава :aa_002:

#3300 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 08:38 PM

благодаря ви много ми дребна или не 6те я харесвам и оби4ам каквато си е .. :) о4аквам и вие да пратите някоя друга сним4ица ... а за бари и аз много се надявам да дойдете домъ4ня ни

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни