Хей, здравейте! Ние преди около половин час се прибрахме от разходка и след толкова тичане малкият се просна да спи като заклан и няма сили да прави бели.

Вече от седмица и нещо бигльо лудее в парка без повод /ужасно е щастлив да подскача на воля/ и да се похвалим, че много слушка и идва като го повикат

/засега, да чукна на дърво/. Та навън Фредката е послушен /много странно, в къщи е разбойник и половина/, мотае си се около стопанката и ако я види да му обръща гръб, си чупи крачетата да я настигне, току-виж му избягала...Още се опитва да спи в нечий скут, нищо че поизпада вече, нали растем и щуреем...кога станахме цели 8 кила не знам, леле как лети времето...Можем да се оплачем само, че не слуша, когато реши, че нещо е вкусно за ядене и не иска да си го пусне от устата, а на него май всичко му е мноого вкусно, та поради тази причина сме се отрекли от всякакви междублокови пространства и градинки...Това е около нас, вие как сте?
А иначе, изборът на породата бигъл се дължи на факта, че са весели, дружелюбни и игриви кучета, наистина характерът им е чудесен и като цяло животът с бигъл ми се вижда толкова усмихнат и изпълнен с настроение, че оставя без значение белите, на които са способни изобретателните ни другари. Не знам при вас как е било, но искам да ви кажа, че при мен другата порода, която много ме привличаше е Джак Ръсел териер, също много игриви кучета, шемети пълни...Също много ми допада, че окраската на бигъла е в трите основни цвята - черно, бяло и кафяво, обичам да ми е шареничко. :) И така, бигъл е главно заради характера, не без значение е и средният размер на породата и гордата му и красива осанка.