Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3361 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2009 - 08:56 AM

Показване на мнениетоganetka, в May 4 2009, 12:45 PM, написа:

А ние С Игор тъкмо се върнахме в София от Троянския балкан и ще заминаваме за Пловдив довечера. Там много обичаме да се разхождаме на Младежкия хълм. Има ли навити пловдивчани за бигълска среща?

ganetka, съжалявам, че чак сега прочетох какво си написала, но тия дни нямах много време за компютъра. Аз съм от Пловдив и се оказа, че Игор се е подвизавал точно до вкъщи и тази сутрин са се засякли с Бари точно преди да си тръгнете за София, иначе можеше доста да си поиграят. На Младежкия видях че са сложили и там табела забранено за кучета и повечето пъти като мина от там виждам да играят футбол на поляната. Друг път като идвате в Пловдив ми пиши и ще те водя на нашата поляна където се събираме по 10-15 кучета все на една възраст и пада голяма игра. Радвам се че имаме такова място /поне засега докато и там не са изтипосали табела-забранено за кучета/.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3362 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2009 - 06:32 PM

Много ще се радвам Игор да си има компания и когато се прибираме в Пловдив. А момчетата харесали ли са се сутринта? Защото тук на поляната идват още няколко бигли, но не са си особено интересни едни на други. И другите да кажат, с кой най- много си играе кучето ви? А случвало ли се е да проявява агресия? Един човек ме предупреди, че ставали агресивни. Досега Игор не проявява такива признаци, само си играе си малко грубо, ама мисля че е нормално, все пак са ловци, нали?

#3363 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 07:20 AM

Ganetka, чак сега се зачитам за Игор, ама сигруно няма друг такъв в София и мисля, че сме от една поляна. Точно вчера си говорехме, как не си обръщат внимание особено. Мърфи никога не е играл с други бигъли.

Най-страхотните му приятели са уличните кучета, а с удоволствие ако види някоя глутница се опитва да се присъедини към нея. Ако ми зачезне нанякъде, първо проверявам при кварталните кучета - около 50% вероятност да е там, друг вариант - при котките зад блоковете :)

Иначе си има няколко приятелчета на поляната, с които играе с удоволствие! Рядко го е страх от друго куче, но на Хилтън има една страхотен женски сив дог - Грейси - от нея го е безумно страх - някой път, като го подгони, пищи като малко кученце и се опитва да избяга като по анимационите филмчета, буксувайки на едно място :ab_041:

#3364 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 05:52 PM

Здравейте, не сме писали от доста време, защото пътувахме и Рони беше навсякъде с нас, малкият герой :).
За да добавим и нашия опит с храненето /малко късно, Джаспър да ни извини/, на неговата възраст Рони се хранеше по 3 пъти, но постепенно сам се отказа от едното ядене - това на обяд - давах му след обедната разходка, а той не искаше и просто лягаше да спи. Така мина на дву-разово хранене. Като уточнявам, че на обяд не му давахме допълнителни неща за разяждане - като варено пилешко или ориз. Такива и сега давам само, ако видя, че не иска да яде само гранули по-дълго време. така или иначе бигълите са лакоми и склонни към пълнеене, не искам да го стимулирам в това.

За възпитанието с учител /"дресьор" не ми харесва като дума/, доколото съм говорила със собственици на бигли тук определено има ефект, но командите се изпълняват в зависимост от разсейващите фактори - ако види катерица или има още 5-6 кучета приятелчета, слуха някак си силно намалява :).

За кърлежите - ние ползваме маслото на адвантикс и мисля, че действа, защото като бяхме в Русе му свалих умрял кърлеж от подмишничката на предната лапичка, беше забит, но мъртъв.

По последното описание на Мърфи за бездомниите кучета и котките, все едно за Рони чета. Той е същият. Напоследък забелязвам, че става по-агресивен, ако отсреща кучето е по-настъпателно. Вчера едно куче се опитваше да го хапе по врата - игра, игра, но си се опитваше да го захапе. Рони тичаше, играеше с него, не показваше да го е много страх, а в един момент като се обърна и започна така да го ръмжи и да се опитва той да захапе другото куче, че чак се притесних собственичката да не каже нещо. Рони си играе по-грубо, но само като усети че другото куче е по-слабо или по-малко на възраст, но ето че започна да отвръща, което до сега не правеше.
Хубав ден от нас!

#3365 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 07:42 AM

ganetka, разбрах че са се харесали с Бари и веднага са се заиграли. А като дойдеш дори и да не иска да играе с Бари на поляната има достатъчно кучета и все ще си хареса някое. Бари си играе почти с всички и с други бигли сме го събирали, голяма игра пада. Понякога е проявявал агресивност, но съм забелязала, че се случва ако друго куче първо започне да му ръмжи и тогава отговаря, но първи никога не настъпва агресивно. Опитвам се да кача снимки от почивните дни, но май не се получава. Искам да попитам като сте мазали вашите любимци с разни препарати против кърлежи забелязали ли сте веднага след това някакво омърлушване. Бяхме на вила два дни и там го намазах с препарат, защото каишката само не действа/всеки ден му свалям по някой кърлеж/. Освен това в двора бяха пръскали дърветата с отрова, а комшиите в другия двор бяха пръскали с отрова в двора. Цял ден игра в тревата и на другия ден е като дрогиран, не иска да играе, само спи и яде. Притеснявам се нещо да не се е натровил или просто има някакъв страничен ефект от мазилото.
User's Signature

#3366 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 10:39 AM

xaosinc, според мен е от препарата, който е бил пръскан. Рони няма никакви признаци на отпадналост след мазане, но веднъж бяхме боядисвали някои от вратите. Боята миришеше доста, а и все пак си е химикал. Проветрявахме непрекъснато, но 2 дни Рони беше същия - много сънлив и муден.

#3367 Потребителят е офлайн   mziks Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 01:26 PM

Здравейте,

Налага ни се да потърсим нов стопанин за 6-месечната хубавица от снимката. :(
Има предостатъчно енергия и високата трева е любимото и място, явно тези неща са си заложени. Умна е много, палава и опърничава нормално като за бебе бийгълка, дори може би не чак толкова. Лично аз предпочитам да я подаря на съвестен ловджия за да бъде в естествената си среда (а и някак имам смътното усещане че ще стане добра ловджийка), но в никакъв случай да бъде държана затворена на малко пространство и пускана само за лов, та това си остава само пожелание.

Надявам се че чрез този форум може и се намери нов дом, където да бъде обичана като човек и добре гледана. Свикнала е постоянно някой да е с нея, затова работещите семейства без членове вкъщи не са добър вариант.

Намираме се в София, ще се радвам ако мога да я виждам понякога как расте и се развива. Мъчно ми е и ми е трудно да пиша повече. Ако някой има интерес - на ЛС или поща.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3368 Потребителят е офлайн   SkyLLeNd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 11:49 PM

Здравейте много искам да си закупя Beagle ако може да ме насочите към магазин нещо или тук из форума нови кучила и т.н. нов съм преди съм гледал кучета, но все съдбата ни разделя живея в къща с голям двор и много искам ще съм ви много благодарен ако ми дадете повече инфо от къде да си закупя такъв сладур :)

#3369 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 11:27 AM

Здравейте,

Наскоро и ние се сдобихме с Бигъл, казва се Джими, след няколко дена ще стане на 2 месеца и ни е много приятно да се запознаем :af_089:

Ако някой би могъл да ми даде насоки за правилното му възпитание и отглеждане, ще му бъда много благодарна :rc_036:

#3370 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 06:06 PM

Добре дошъл на Джими :zz_223: Качвай бързичко снимки на бебешока,че откога не сме гледали бебешки снимки.
А за възпитанието,да не те плаша отсега но колкото са и сладки,толкова са и своенравни.Но да ти кажа с търпение и постоянство всичко се постига.И това се отнася и за хигиенните навици и за ученето на команди.И наградки,непрекъснато наградки.Когато учех Лоли да пишка където искам в един момент имах чувството,че пишка само и само за да получи награда :ab_041: Ако нещо конкретно те интересува питай,ще помагаме
Поздрави от нас!!!

#3371 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 07:48 PM

Ееееии, колко хубавоо, добре дошъл бебчо!
Ние с Рони те поздравяваме, пожелаваме здраве и много време за разходки! С радост ще помагаме, знам какво беше когато нашия щурчо беше такова топченце. Съгласна съм с Лола - страшно са умни и бързо се учат, но трябва постоянство. За да помогнем по-добре, кажи конкретно какво ви интересува или разкажи как сте му организирали сега деня, макар че за момента едва ли можем да говорим за организация - всичко ще му е много интересно и ще иска да го опита, а пишкането и акането едва ли дори ще ги регистрира като събития :))
Поздрави и отново ДОБРЕ ДОШЪЛ!!!

#3372 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 04:46 PM

Здравейте,
Ето и малко снимки на Джими, в момента е малко по-големичък, ще го наснимам скоро пак :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Иначе имам доста въпроси, дори не знам от къде да започна :wb_052:

До сега единствените неща, които е научил е къде му е креватчето и съответно къде да спинка и името си. Не съм много сигурна дали това е окей на тази възраст
За пишкането, на памперса ако е в стаята, в която съм го сложила ако е в друга стая си пишка където си поиска, опитах се на няколко пъти като го видя, че върши работа да го нося в банята, но веднага спира и се чуди какво става, не ми пречи да му чистя, притеснявам се само, че после трудно ще се научи да върши работите навън.
Другото нещо, което ме притеснява е, че щом подуши храна откача, буквално :wub: :ab_041: и не знам като започне да излиза какво ще правим с хилядите миризми около нас.
Последен въпрос :) Кога започнахте обучението на вашите кученца, от къде се информирахте и горе-долу по колко пъти на ден и по колко повторения правехте, за да е научен добре урока :dog:

#3373 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 05:07 PM

Още е много малък и затова е така.През тези притеснения всички сме минали,но като пораснат всичко си идва на мястото.И пишкането навън,и неяденето на буклуци по улицата,но затова имаш още малко време. Важното е да се научите да се разбирате,ти да даваш команди,той да ги изпълнява.А започването на обучението започва веднага щом стъпи в новата къща.Във форума има много писано за възпитанието,много е полезно и специално на мен страшно много ми помогна.Особено раздела с хигиенните навици,съветите там ми свършиха чудесна работа.Аз бих те посъветвала да не ходи на много различни места из дома ви именно за да можеш по бързо да реагираш когато му се пишка или ака и така ще научи по бързо къде трябва да го прави.И когато го прави където трябва измисли си някаква дума,нашата е "пиш" и после когато излизате навън като чуе тази дума много по бързо ще се научи да ходи и там.И разбира се поздравяваш и награждаваш.Храната при бигълите върши чудеса особено в първите месеци.
Това се сещам за сега по въпроса
А за снимките,страшни са,да ти е жив и здрав малкия сладурко :smile:

#3374 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 10:32 AM

Невероятен сладурко, какво готино коремче има бонбончо! Да ви е жив и здрав!

#3375 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 12:18 PM

Добре дошъл на Джими, обожавам бигльовците точно в тази им възраст. Ако имаше начин да си останат все такива малки плюшени играчки, но няма как. А що се отнася до уроците не се безпокой, всичко ще научи с времето стига да имаш и ти желание и търпение да го учиш. За яденето при нас този проблем все още си стои и мисля, че няма да мога да се преборя с него никога. Когато му кажа "не" ме слуша, но като е без каишка и си играе не мога да го следя постоянно си е като прахосмукачка. А за пишкането ще трябва да потърпиш още доста време. Бари се научи да ходи навън чак след 6-7 месец, но дори и сега на 11 месеца през нощта не издържа и ходи по веднъж в банята /но само за пишкане/. Препоръчвам ти да прочетеш внимателно форума за обучение и възпитание, а има и доста книги по въпроса, които на мен специално ми бяха от полза.
User's Signature

#3376 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 06:38 PM

Здравейте и от нас с Рони. За този период, че и малко след него пишкането и акането наистина ни се струват проблемни, но просто трябва време. Ние бяхме определи една стая на Рони, като заедно с кородора и кухнята, на които има плочки, бяха негова територия - стаята беше покрита с найлон от тези за боядисване и чистеното беше много лесно. Най-характерния им признак за акане и пишкане е душенето в кръг - просто няма как да се сбърка. за нас пишкането беше на вестници на балкона - аха го видехме че души и го носиме навън, на вестника. Ако видим че тръгва да прави нещо вътре се чуваше едно отривисто "НЕ!!!" и го носим навън. С времето пишкането и акането станаха циклични - щом стане от сън, след като се наяде и след като си е играл. Веднага щом можехме започнахме с извеждането, като гледахме да съвпадне с някой от тези периоди - веднага след сън, след ядене или след игра или играта беше навън. Следва бурна радост, БРАВО и награда и стана. Първите ви излизания не трябва да са големи, ако можете често но по малко е много добър вариант.

#3377 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 01:52 PM

здравейте толкова одавна не съм влизала и сега виждам 4е има нови прекрасни попълнения :wub: на последък имам наистина много ангайименти и все не ми оставя вр. да попи6а обе6тавам да пая и снимки с Чезарчето тя вече е на 7 месеца (голяма) и преди няколко дни и почна първото разгонване и е много не6тасна 4е не се сре6та с приятелите си но няма на4ин......... това е за сега а скоро 6те намеря и време да пратя някоя друга снмка

Джими е прекрасен гледам го и с умиление си мисля колко бързо порасна и мето бебо4е!ПРЕКРАСЕН Е!!!

#3378 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 02:05 PM

ЕТО 3 снимкина 4езар4ето не са кой знае какво но пи6а от компа в който по принцип не дърйа снимки и за това имам само тези но и 6това е не6то :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3379 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 May 2009 - 03:53 PM

chezara, радвам се че се появихте :md_064: , вече се бях притеснила за вас. Преди ти беше най-активната във форума, а доста време ви няма. Домъчняло ми е за вас, но щом сте разгонени май няма да се видим скоро, че и без това на Бари само това му е в главата. Как е момата, порастна ли поне малко? Пиши като свърши разгонването да дойдем да се видим.
User's Signature

#3380 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 10:13 AM

xaosinc не пи6а 4есто в форума просто за6тото 4есно казано нямам наистина вр. не 4е отнема кой знае колко но нали знае6 като ти е ангажиран мозъка с разни не6та...... :smile: ина4е 4езар4ето е добре само малко беснее от невъзможност да се умори колкото и да обикалям с нея не е като да си играе с другите ку4ета :dry: а и 4есно казано и на нас ни е домъ4няло за тебе и бари даже деня преди да се разгони се бяха събрали в парка майло 4езара и ема и си говорихме 4е липсвате от бигълската ни компания :smile: като и мине задълйително 6те се обадим да се видим то има о6те доста де сега и е тепърва 5-6 маи ден....... целувки от нас с 4езара за вас с бари :gb_023:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни