Бигъл
Публикувано: 21 September 2009 - 10:42 AM
Публикувано: 21 September 2009 - 12:50 PM
Публикувано: 22 September 2009 - 07:56 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 23 September 2009 - 10:01 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 September 2009 - 12:30 PM
Ми нов софианец

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 September 2009 - 01:30 PM
Има време,ще се научи на щуротии
Публикувано: 23 September 2009 - 03:57 PM
искам аз да попитам защо никой не идва на изложби ? Ако знаете колко приятно беше в Стара Загора, времето беше уникално и атмосферата много приятелска.
Тъжно ми беше, че нямаше нито един бигъл освен Ози.
Това е чудесна възможност да се срещнем и да се запознаем, все пак обичаме тази порода.
Иначе на нас ни дадоха този път оценка много добра и отлична, отново със забележка за килцата
Между другото много се радвам, че има нови бебета, дано станат още повече.

Dushko dobrodushko
Публикувано: 23 September 2009 - 04:07 PM
Големи са сладурковци всичките и се радвам, че "нашата" порода става все по-разпространена!
Ние ще имаме рожден ден на 2 Октомври - ставаме на 2 годинки!
Радвам се и за Ozzi за добрите оценки на изложбата - това си е постижение за породата
Ние с Бари не ходим по такива места защото от клуба на Бигъл отказаха да ни издадат родословие, въпреки че и майка му и баща му са членове - котилото не било планирано.... Това не ми се кокентира!
Но пожелаваме успех на всички наши събратя по порода на изложенията!
Поздрави на всички бигльовци и стопани!

Vanity of vanities....
Публикувано: 23 September 2009 - 06:58 PM
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))
Публикувано: 23 September 2009 - 07:29 PM
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))
От хапане до хапане има разлика - ако случайно ви ухпе по време на игра, страшно няма, но ако ви хапе или ви ръмжи в други случаи, значи сте го поизпуснали и трябва да вземете мерки и да му покажете, че вие, а не то е водач на "глутницата". А относно нуждите - ще се научи все пак е на 2 месеца. Нашият бигльо също е на два месеца и го храня с Happy Dog Medium Baby 28 и няма проблеми - ама той си е и лакомник. Друг вариант е да му я накисвате малко птреди ядене за да омекне.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 24 September 2009 - 11:55 AM
Според мен бързо трябва да го научите на командата 'не'. Трябва да я изпълнява безусловно. Всеки път когато прави пакост му казвайте 'не' със строг тон. Лично при нас най-голям ефект, за наказание, имаше игнорирането. Пробвахме да му се караме и да го пляскаме по носа докато 'напада' хапейки, но той още повече се заиграваше.. За това му казвахме 'не' и спирахме играта. Така той бързо привикна, че хапането е лошо.. Можете да прочетете и други мнения по въпроса - форума е пълен.
Относно нуждите.. Вестник :) Повечето малки кученца, за които съм чувал, предпочитат вестника пред нормалната подова настилка.. Така можете да определяте мястото, а и е удобно - чисти се много по-лесно. Пък и с времето можете да мърдате вестника към изхода на мястото където живеете, за да свиква от рано.
Успех! И качвайте снимки, ей!
п.с.
Само да попитам другите.. Вашите бигъли правят ли същите номера - навън сме, той иска да изяде нещо, казваме му 'не' и той се прави на разсеян и веднага почва да пишка там където е, в стил 'какво ми се караш, не виждаш ли, че просто пишкам!'.. Това много ни хареса в началото, но понякога настръхвам като го видя да души нечия чанта, оставена на земята.. Ако кажа не - става лошо :)
Публикувано: 24 September 2009 - 12:46 PM

Бааа, какъв хубавец
Публикувано: 24 September 2009 - 02:07 PM
Андрей и при нас го има този проблем с препикаването. Тази година на морето това ни беше новия номер, миналата година ходеше на гости по другите бунгала и ми носеше дрехите или каквото си хареса от там, а тази година го пуснах първия ден на плажа и докато успея да реагирам вече беше препикал на трима души багажите, интересното беше че си подбираше само плажните чанти да препикава. С това и приключихме свободното пускане през деня на плажа, а само сутрин и след 18 ч. когато нямаше хора.

url=http://www.minidog.info]
[/url]
Публикувано: 24 September 2009 - 03:19 PM
Това не е точно така, както го обясняваш!
Клуба не планира скачки, това си го прави всеки развъдчик. Твоето бигълче, а и всички от това кучило нямат родословия по следните причини:
1. развъдчика не е подавал молба за издаване на родословия, тъй като минималната допустима възраст за заплождане според правилника за развъждане на БККБ е 18 месеца.
2. Разплодника /бащата на кучилото/ е все още с неуредени експортни документи от испанската киноложка организация.
В конкретния случай наистина няма какво да се коментира. Всеки стопанин на бигъл, който членува в БККБ трябва да спазва устава и правилника за развъждане на клуба.
Поздрави: С. Николова
Публикувано: 28 September 2009 - 11:02 AM
Няма ли бигли вече
Публикувано: 28 September 2009 - 01:04 PM
Няма ли бигли вече
Явно са на изчезване

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 28 September 2009 - 08:07 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн

Вход