Бигъл
Публикувано: 29 September 2009 - 01:47 PM
Според мен трябва да го сложите на диета, че ще развалите кучето. И за неговото здраве не е добре да е толкова пълно - нито за сърцето, нито за ставите....
Ами той си е на диета, но просто като го взехме си беше доста дебел., а и позата на тази снимка го прави още по-дебел.
Ей го в цял ръст, ама е много трудно да го хвана без да мърда

Но макар и шишко е много подвижен

Още малко и като започнем да излизаме навън ще се втали - няма къде да ходи

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 September 2009 - 08:50 AM
след две години мечти, вълнения, търсене, решения, разочарования, надежди, планове, безброй часове прекарани във форума на dog.bg и една разходка до Търговище и обратно.... мога да се похваля, че съм горд и щастлив совственик на бигъл. Тук е мястото и да благодаря на Konak, който беше така добър да ме дари с моята малка раодст Amor del Cherni Lom или както ние си му казваме Raffaello. Малко се забавихме с включването си, но нямахме интернет. С малкия Рафи си живеем в София и вече сме с трета ваксина. Другата седмица по това време ще сме готови за първата си разходка и много ще се развам, ако успем да се съберем с другите бигльовци от форума. Пускам малко снимчици на бебока, за сега го улавям в кадър само като спи. Много ми е енергичен, не се спира изобщо, а като види фотоапарата и полудява от радост. Май ще го правим манекенче

vano, и ние сме дебелички... и ние на диета. Понеже не можем навън и търчим из блока по стълбите, за да свалим малко дупенцето. Той Петьо добре си ги е гледал маниците.
P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка

Публикувано: 30 September 2009 - 11:03 AM

Голям сладур е малкия.И моята Лоли така спинкаше върху чехлите ми докато разбира се й бяха според размера

За тичането по стълбите на блока,внимавайте много,защото все пак идеята да не се извеждат навън до трета ваксина е да не се заразят с болести към които още нямат имунитет,а тези болести се пренасят от други кучета,от хората с обувките им,затова и стълбището не е много безопасно място.Ние в къщи дори си събувахме обувките навън докато не минаха ваксините.
Още веднъж добре дошли и качвайте снимки,много добре си се справяте.Много ми се гледат бебешки снимки

Публикувано: 30 September 2009 - 12:05 PM
P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка

Ами като са лакоми горкичките какво да правя

Иве русичка си, но си справила с файловете отлично

п.п. По стълбите не е много здравословно да се търчи в тази възраст

Публикувано: 30 September 2009 - 04:07 PM
Лола, мерси за съвета за стълбите, както и на Петьо. Вече се чудя как да го забавлявам, че откача малкия вкъщи. Гледах да се възполвам от намалението, че сме сами в блока (нов е и още никой не се е нанесъл... ние давахме зор, за да мога да взема малкия). Е , ще се наложи да изтърпи още няколко дена докато подейства ваксината, но после ще си търсим приятели бигъли из София.
Поздрави на всички!
Публикувано: 30 September 2009 - 04:24 PM
По повод теглото вчера бяхме на ветеринар... и лекарят каза , че сме дебели ( на 70 дни сме и сме 3 и 700 )...
Нашата трета ваксина ще бъде на 15.10 ...седмица до 10 дни след нея и ние търсим ... бигъли за разходка ... ако има някой в близост до борисова ще съм мн радостна : )))
Снимки ще кача по-късно днес , защото и на нас ни е сложно да сме мирни и май не обичаме да се снимаме дори : )))
Публикувано: 30 September 2009 - 06:00 PM

Публикувано: 01 October 2009 - 06:05 PM
Относно изложбите.. точно си говорихме със собственичката на Блу тия дни да вземем да отидем... ама сме мн несериозни....

Говорихме си също да събереме наще диванета да се запознаят най после тази събота, и не мисля че тя ще има нещо против ако има още желаещи да се съберем повече бигълчета .. За сега сме се разбрали за събота следобяд , градинката зад Хилтън, като ще доуточним часа утре... ако има желаещи казвайте бързо :) .. скайпа ми hrisiteamdisaster ако някой иска да пише :)
Ето една забавна снимка от нас

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 02 October 2009 - 12:58 AM

Снимката е на ниво. Дори бих се запитал каква асоцияция събужда у вас?

Останалите колеги с бигъли, с легитимно родословие, на колегите с кученца от мен, бих ги посъветвал по възможност да изведат кученцата на Зоооревю 2009 в гр. Пловдив. Съдейки по страните на съдиите с чието граждаство са и в двете страни тази порода е доста разпространена и силна като конкуренция. Считам, че ще бъде полезна оценката за бъдещето желание за развитие и верен коректив да известна степен. Разбира се всеки сам си рашава, но все пак кученцата излезли от мен са с всички необходими документи за това мероприятие и не представлява проблем от материално естество да бъдат записани. Поздрави на всички бигльовци и ... специлно на една малка дама с шаро и една голяма с красива руса коса, невероятен чар и ... много авто

Публикувано: 05 October 2009 - 10:53 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2009 - 08:27 PM

Много се радва както и ние!!!

Ето още малко снимки на Бруно

Публикувано: 06 October 2009 - 11:35 AM
напълни ми душата, голяма си сладурка! Аз не мога да кажа, че съм много опитна в отглеждането и обучението на кучета, но пък за смета на това чета доста. Страшно много ми хареса ентусиазма ти и ще помагам винаги и с каквтото мога. Във форума има страшно много полезна информация, особено в раздел възпитание,обучение, спорт. Каквото и да порчетеш от там ще ти е полезно, стига да спазваш много точно инструкциите и да не се поддаваш на всеизвестние умилостивяващ бигълски поглед. Аз лично много харесах темата "курс обучение на малко куче". Метода предложен там е много лесен и приятен за изпълнение, като в същото време ти изгражда основни правила за съвместния живот с малкия. Между другото, много ви е слдичък бигльото, да ви е жив и здрав и много да ви радва. Успех, Иве и ако има въпросчета или чуденки питай смело- за това сме тук

Ето и малко снимки от нас. Миличкия ми той как двиее, едвам успявам да го хвана в кадър. Някой път и на спорт не мога да го фокусирам... тц тц тц! Айде утре почваме разходки, че вече трудно се издържа, а и времето е уникално яко.
P.S. Голяма е маймунка този нашия Рафаелчо! Подскача като луд, прави пакости и като му се скараш ти извади онзи миловиден поглед...да го съжалиш направо. После пак ти се качва на главата и така докато не заспи. Но като спинка е такова англече

Публикувано: 06 October 2009 - 12:48 PM

Като човек,който живее с бигъл вече повече от година мога да кажа на новите стопани,че малките бигълчета възприемат всичко много бързо и затова е важно да започнете с командите още от момента в който са дошли у вас.И непрекъснато награждавайте.На всеки го казвам,при бигъла наградката върши срахотна работа.

Подкрепям Iveto,във форума има страшно много полезна информация,а и хора които са готови да помагат

Публикувано: 06 October 2009 - 01:46 PM
Да са живи и здрави и много да ви слушкат!