Първо да кажа ДОБРЕ ДОШЛИ на новите палавници в нашите редове!
Само мога да пожелая на собствениците да бъдат грижовни към своите мъничета и да ги обичат с цялото си сърце за да може бигльовците от своя страна да им носят такава радост, каквато може да донесе само едно бигълче!
Относно пускането на кутретата без каишки или поводи: Моля на всички да обърнат внимание на темата в началото на страницата за изгубения бигъл в Овча Купел 2. Лично аз познавам този палавник защото живеем в съседни блокове. Та ще споделя следното специално за него: още от малък го пускат да се разхожда без да е вързан или понякога го пускат дори сам. Наблюдавал съм го как при повикване не идва и си прави каквото си иска. Евентуално ако е в настроение, чува командата и се отзовава, но пак казвам - САМО ако има настроение за това. А Франки е вече на 2 години и нещо.... Моя Бари от друга страна винаги е на разтегателен повод 5 мерта. Това му дава достатъчно свобода да се разхожда без да се чувства ограничен или вързан по някакъв начин, а от друга страна аз имам контрол върху ситуацията и мога да го издърпам по всяко време, когато има нужда. И така съм сигурен, че Бари ще се прибере с мен и няма да го мисля, ако нещо му щъкне в непослушната бигълска главичка и реши да не ме слуша.
Ще сумирам казаното до тук: Лично мое мнение е, че на послушанието на бигъла не може да се разчита, и повечето от вас знаят защо. Така че по-добре вързан отколкото загубен като Франки в горната тема. Какво ще направите, преценете сами. Все пак вие, хората, сте мислещите същества тук.
Успех на всички !