Благодаря ти
Лола
Сега да си кажа неволите.
Хората от които я взех много я обичат , но са допуснали някой безхаберности от невежест.
Например никога не са я обезпаразитявали ,защото са я пускали само в двора , а и лапите не са и миели ...
За да разбера какво и е положението пуснах изследване и се установи ,че е бъкана с паразити - глисти .
Направих курс на лечение и пак пуснах , вече няма и яйце
Но има и друг проблем който доста се отразява на Ери... аналната жлеза ....
Тези хора не са я водили да и я изстискват и сега има много лошо възпаление.... няма и седмица и се пълни , а тя скимти и се влачи...
В момента провеждаме курс на лечение , но тя се стресира. Курса на лечение представлява следното :
2 инжекции - едната противовъзпалителна ,а другата антибиотик с дълго действие ...
и промивка на аналните жлези с една мн гадна игла ... аз не гледам само чувам как скимни и вие и ... не знам просто... късам се от вътре ...
От стреса Ери започна да се напишква в къщи - в денят когато се върнеме от лекаря и 2 дни след това ... както и се ускори приема и на вода , пие по 3 кофички от кило мляко а може и 4 ,диша тежко , трепери ... просто не знам какво да правя ?
Искам да попитам какъв сапун или шампоан използване при миенето на лапите , аз купих един антипаразитен с много хубав аромат поради липса на нещо специално за лапите и мисля да и взема едно като кремче или гелче за лапите ,че са и черни и леко напукани , защото явно не миенето им се е отразило ...
Също за храната ... Ветеринарката ми препоръча гранулирана храна , но аз си позволявам да и готва специално за нея ,защото имаше запек. Например и правя Обезкостено пилешко месце сварено в водичка и в вече оформения пилешки бульон сварявам ориз ( иначе пробвах само ориз ама не иска като не мирише на нещо ) . След това смесвам малко гранули ,бульон и ориз и така... Понякога и давам само бульон с хляб и месце ... Но ако има нещо по добро и подходящо от което вие сте доволни с радост ще го пробвам... А от гранулите кое ми препоръчвате ?
ААаа и още нещо , моля ви кажете ми какво да купя против външни паразити ... Втрихме и една ампула , която ако се качи бълха не и действа но ако я ухапе -тогава я убива ( офф забравих и името ..) , но убих 2 живи угоени с кръв бълхи през период от 5 дена... Та се чудя какво да купя , пудра не ми се ще , че може лесно да и попадне в устата - тя се лиже ,чеше а това малко или много е прахообразно та по добре да не рискувам... Ох.. А още не е дошло лято...
Та така... извинявам се за подробния пост , но изникват и има толкова много въпроси ... !
blu на последната снимка твоя сладур е с страхотна дрешка , къде мога да намеря такова нещо за моята сладурана ?