Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2481 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2008 - 10:38 AM

Цитат

Там пише:
КАЧЕСТВО: Наличието на родословие НЕ е показател за качество.
Повечето кучета, дори чистокръвните с документи, не следва да се развъждат.

Но някой се е грижи да "чисти" всички придобити и наследствени проблеми, които могат да се появят при поколението.  Не става на 100% и именно за това "дори чистокръвните с документи, не следва да се развъждат".
Докато при кучета от магазини е обратното - там почти 100% животните имат проблеми, които хората, които не разбират защо и как - плодейки тези кучета предват на поколението.

Цитат

Защо трябва да се кастрира кучето, при положение, че не се предвижда 'развъждане'? Къде е това правило?

Защото хората не знаят. Не знаят що е то разгонване, как протича и колко време,  как да пазят кучето си, че трябва да го водят на повод, когато е разгонено и т.н. Най-редовно някой "изпуска" кучката си.

Цитат

От къде мислите, че се появяват породите? Не е ли именно от продължителна селекция на 'непородисти', като се изключват незадоволителните кученца?

Имаш амбицията да създаваш нови породи ли? Имаш всички нужни знания и опит?

Цитат

А какво според вас става с едно 'породисто' куче, от добър развъдник, с дефект? Дали не отива и то в магазините?  :kisel:

В идеалния случай си намира стопани, като е дадено с договор да бъде кастрирано.
А тези в зоомагазина съвсем не са това което мислиш, а идват от  тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2482 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2008 - 11:01 AM

Цитат

Защото хората не знаят. Не знаят що е то разгонване, как протича и колко време,  как да пазят кучето си, че трябва да го водят на повод, когато е разгонено и т.н. Най-редовно някой "изпуска" кучката си.

Понеже хората не знаят, аз да си кастрирам мъжкото куче ли? За да не заплоди някоя разгонена в парка? Е нека аз го кастрирам, а някой бездомен я заплоди.. Доводите Ви тук са някак нестабилни.

Цитат

В идеалния случай си намира стопани, като е дадено с договор да бъде кастрирано.

bushkata, много от високо говорите. Бих Ви посъветвал да коригирате тона си, тъй като говорите доста наслуки. Това, за договора за кастрация, извинете ме, но не се практикува. Не знам до колко Вие сте работила с развъдници и имате реална информация от собственици на такива, но сте далеко от истината.

Цитат

Имаш амбицията да създаваш нови породи ли? Имаш всички нужни знания и опит?

Тази ваша реплика изглежда чак грозно. Заяждате се с човек, когото не познавате. Да не би да имате някакви комплекси относно темата? Или просто доводите Ви стигат до тук?

Според вас, къде се раждат кученцата, които се продават в магазините? В склада отзад ли? Не идват ли и те от някой развъдник? Не казвам, че санитарните условия там са на ниво, но пък защо Вие мислите, че тези кучета падат от небето?

А ако кученцето с дефект, от развъдник, не попадне в идеалният случай и не си намери стопанин директно, какво става според вас? Не, то не отива в магазин...

Сега, понеже не е тук мястото да се говори за това (а и Вие сигурно няма какво повече да кажете, освен препратки към разни сайтове и чиста пропаганда за нещо, за което самата Вие не сте докрай информирана), оплачете се на администратора да изтрие постовете. Това го умеете добре.

#2483 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2008 - 11:10 AM

За заплождане и кастрация, когато става дума за разгонване се има предвид женско куче, обикновено. Явно не сте разбрали.

Не, не съм "работила" с развъдници. Но така трябва да бъде или поне обясняват защо не трябва да се размножава дадено куче. Тези стопани ще са поне една крачка напред - ще имат информацията. Останалото остава на тяхната съвест.

Защо реши че се заяждам? Довода, че така се правели породите не ми се връзва. За това попитах каква е целта -да се създават нови породи ли?

За кученцата от зоомагазини дадох линк - явно не сте го видели. Ето го пак: http://kiflaiboza.blogspot.com/

Това с администратора и триенето на постове не го разбрах. Агресивния не съм аз в случая.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2484 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 12:03 PM

Аз съм още изтърсак във форума и не искам да споря с хора по разбиращи от мен.Няма и да го правя.Но не се сдържам да си кажа мнението,все пак за това са форумите.
Първо съгласна съм,че ако едно куче има проблем при това такъв който може да се предаде на поколенията му,редно е това да не се допусне.Не за друго,ами защо да боледуват и те.
Второ и това вече си е лично моя преценка,понеже това лично ме интересува,кастрирането на женско куче (тук подчертавам което няма да има поколение) е задължително най вече заради здравето му.Защото според наблюденията на ветеринарите над 80 % от такива кучета до осмата си година се разболяват от рак на млечните жлези,от рак на матката и др.подобни ужасии.Защо не им спестим тези страдания след като има начин за това?

А сега да си обсъждаме пак бигълите,какво ще кажете? :blink:

С най добри чувства към всички :blink:

#2485 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 01:46 PM

Цитат

Цитат

bushkata, много от високо говорите. Бих Ви посъветвал да коригирате тона си, тъй като говорите доста наслуки. Това, за договора за кастрация, извинете ме, но не се практикува. Не знам до колко Вие сте работила с развъдници и имате реална информация от собственици на такива, но сте далеко от истината.

В грешка си Андрей, bushkata не говори наслуки и ще ти кажа защо. Ако членуваш в някой киноложки клуб, би трябвало да знаеш, че всеки развъдник има задължителни документи, които издава при продажба на кученце. Е, в тази връзка искам да ти разясня, че в пояснението към договора за покупка на куче от породата БИГЪЛ на развъдниците към БККБ пише: "т.7. - В случай, че БИГЪЛЪТ е определен като PET-клас, собственикът му се задължава да го кастрира, при навършване на подходяща възраст или да не го използва за развъдна дейност." Тази точка съществува и в документите на други породни клубове, така че не си прав.
А относно това, кой колко близо или далеч е от истината относно кинологията, развъждането и т.н.. искам да кажа, че именно този форум и подобни на него помагат на всички нас да се учим един от друг.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2486 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:02 PM

Не съм запознат с развъдниците към БККБ (знам само за един), нито с уставът му, но мисля, че сама сте го казали:

Цитат

В случай, че БИГЪЛЪТ е определен като PET-клас, собственикът му се задължава да го кастрира, при навършване на подходяща възраст или да не го използва за развъдна дейност."

Не мисля, че е редно да намесваме други развъдници и да говорим за техните правила. Не казвам, че не съществуват такива, с подобни процедури. Но повечето от тях, както аз така и Вие, знаем, че не процедират така.

Така или иначе не отговаряте на засегнатите от мен мисли, нито пък стигаме до някакво заключение. Няма какво повече да мътим темата :)

#2487 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:20 PM

Да, не давам мнение по останалите разсъждения, защото те не касаят тази тема.
Има си тема във форума Да пазим и развиваме породите, там всеки който се чувства готов би могъл да изложи становището си.
Прав си, тази тема не е нито за клуба, нито за развъждането тя е просто за нашия любим г-н Бигъл!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2488 Потребителят е офлайн   mziks Икона

Публикувано: 05 November 2008 - 10:37 PM

Съгласен че не е тук мястото за анализ на човешките изкривявания и убеждението му че е висша форма доминираща със съвършенството си цялата планета (и поне околните няколко). Ако някой иска може да продължим на подходящото място.

А сега отново на тема Бийгъли - женските по-лесно ли се поддават на тренировка или поне по-послушни ли са? Въобще това важи ли за всички кучета?

П.С. към liberty - пише се "помиЯр".

#2489 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 08:18 AM

Цитат

П.С. към liberty - пише се "помиЯр".

благодаря за корекцията  :blink:, това е от навика да пиша на български с латиница ..понякога пиша а вместо я.. като напиша схт за щ е по тъпо ;D

по темата:
Да кажа че вчера ни беше първата разходка :) малката още е леко уплашена, особено от другите кучета.... но предполагам това ще премине... иска ми се да я пусна да си поиграе с тях или да си потича в тревата, но ме е страх да не избяга на някъде и да не мога да я хвана... как д ая науча да не бяга?
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2490 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:32 AM

liberty трябва много добре да сте оттренирали командата "ела" и да си сигурна че при всяка ситуациа щом я чуе ще дойде.
Мен ако питаш големи бигъли не смеят да ги пускат,че си правят каквото искат,а какво остава за нашите дребосъци  :blink:

#2491 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:54 AM

Специално наминах да се огледам за нови снимки на Лола, защото съм й фен и какво прочитам...  :rolleyes:
Bushka не се хАби, какво разбираш ти жено? ;)

Новият аватар на Лола е  :OK:

#2492 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 02:19 PM

Това е специална снимка за нашата най-любима фенка sad eyes  :wub:

Качена снимка

Наричам я "Което съм решила,че е мое си го пазя независимо какво ми струва"  ;D ;)

#2493 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 02:30 PM

Здравейте!
Виж ти къде било сичкото бигъл :blink:
И аз съм една горда собственичка на тази порода от месец.
Малката се казва Тери /от терористка :blink:/ и е на близо 4 месеца.Изключително дива е, само поразии прави и четейки форума разбрах, че скоро оправия явно няма да има :blink:. Скоро ще кача малко нейни снимки.За разлика от всички пухкави бебешоци, които видях във форума ние сме доста финни дами.
Има ли бигъли тук от Варна?????
Поздрави на всички!

#2494 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 03:32 PM

Поздрави на новите попълнения  :blink: и добре дошли,
valin - ако не се лъжа имаше едно момиче от Варна, погледни 4-5 страници (или повече... доста пишем май  ;D ) назад

Има ли бигълчета, които се рязхождат в Заимов, Докторската или Борисовата? през следващите няколко седмици това ще са нашите градинки....
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2495 Потребителят е офлайн   bigle_magdalena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 05:45 PM

Цитат

Здравейте!
Виж ти къде било сичкото бигъл :blink:
И аз съм една горда собственичка на тази порода от месец.
Малката се казва Тери /от терористка :blink:/ и е на близо 4 месеца.Изключително дива е, само поразии прави и четейки форума разбрах, че скоро оправия явно няма да има :blink:. Скоро ще кача малко нейни снимки.За разлика от всички пухкави бебешоци, които видях във форума ние сме доста финни дами.
Има ли бигъли тук от Варна?????
Поздрави на всички!

Izvinqvam se predvaritelno che pisha na US no na tozi komputar nqmam kirilica. Nie s magi sme ot Varna :)))))
User's Signature

Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 06:46 PM

Здравейте и от нас с Оскар!!! Днес бебето пораства с един месец и вече сме на 3 :)))) Днес имаше специален подарък - разходка  :Танц: Всичко беше толкова странно на пръв поглед че ни беше страх да ходим, но на втората обиколка по същия маршрут вече ходехме като лъвчета :))) С една дума открихме сезона на разходките :) Дори си свършихме работата навън :)))

valin  -  Оскар е от Варна :) Вие къде се намирате по-точно !!! Ние сме до Общината!!! Може да направим и ние среща да се социализираме малко, че днес като видя едим йоркшир и взе да го лае, ама маи беше от страх повечето  ;)
Поздрави на всички и много цунки муцунки на сестричката  Ейра :))))) Да и е честито и на нея :) :yahoo:

#2497 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 07:43 PM

Ехо на бонбоните бигли! Лола много прилича на Мърфи като малък (имаше същия хитър поглед).
В момента страдаме от леки грипни здравословни проблеми, но като се оправим с удоволствие ще приемем поканата на Блу за разходката в Южния - мерси за което!

За кастрациите - така си трябва, бе Андрей, прочети литература по въпроса, човеко! Това само мъж може да вие на умряло за кастрациите! И при нас на поляната първо го съжаляваха Мърфинката, но сега като са ясни предимствата, все повече хора идват да ме разпитват съвсем сериозно по темата и съм щастлива, че дадох добър пример на другите стопани ;))))))))))

#2498 Потребителят е офлайн   bigle_magdalena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 08:13 PM

Цитат

Здрасти и на Маги :)
май се събрахме много хлапета бигли тук :) трябва да си спретнем детско парти  ;D

Само кажете кога желаете да направим среща на бебетата и е уредено :) Ние нямаме търпение да се запознаем с останалите  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2499 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2008 - 09:43 AM

Здравейте!!! Хайде в Събота или Неделя да се съберем в Морската !!!  Ние сме запланували да сме там почивните дни :)))) Пишетеееее  :blink:

#2500 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 12:50 PM

Здравейте!!
Много се радвам, че има разбойници от Варна. За съжаление този уикенд няма да можем да се присъединим към разходката в морската, т.к. сме от Владиславово и малко се притеснявам, че няма да ме остави да карам спокойно чак до центъра, та тя стои спокойно само когато спи  :blink:.След няколко месеца си мисля, че може да дойдем на такава среща.
Иначе вече сме захитряли доста  :blink: Понеже като я разхождам навън не вършим нищо, само душим и търсим боклуци да ядем съм я научила да ходи на терасата, след което винаги и давам награда.Та сега малката ходи нарочно и пишка по-малко през 30-40мин и след това застава доволна до хладилника и си чака саламчето, а аз вместо да си почивам само ходя и чистя след нея. Чудя се как ли ще я отуча от тези нейни безброй номера :blink:
Поздрави на всички,
Валя

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема