Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2801 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2009 - 01:20 PM

"Срамежливко топчест"  ;D Ами че така си е - това да хапваме си е едно от любимите ни занимания и имаме едно довоолно голямо коремче, което гордо разнасяме насам-натам.  ;) А сме срамежливи само извън къщи май.
Галени обръщения са ни Фредчо/Фрединка или "мишончо малък", а за прякори има време "да се родят".
Всички имате страхотни снимки - Чезарка е голям бонбон с коледната шапчица, а ураганът Лола изглежда доста спокойна, ама това предполагам е само като спинка.
Прилагам няколко снимки, където кучинко е с любимата си гризалка.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2802 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:41 PM

Арлекина,каква е тази интересна гризалка? Не съм виждала такова нещо,а май е голям хит за мъника  :blink:

#2803 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:46 PM

тук са всички бебоци ;D
http://www.snimka.bg...album_id=329629

#2804 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:55 PM

Искам да кача още снимки на принцеската, но не мога чрез вмъкване на изображение. Някой може ли да ми обясни как става. Да не е чрез брауз, а да е като картинка вмъкната.

#2805 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:56 PM

Браво на kosioiviki   :->)
Ама всички са толкова красиви.........

#2806 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2009 - 02:08 PM

Лола, малкият действително много й се кефи, гризалката е на голяма почит, а тези пръчици от пресована кожа не ги брои за нищо и въобще не им обръща внимание. :rolleyes:
Предполатам, че му е интересна, защото на една пръчица са нанизани много топчета, които първо че стават за гризкане, а и като ги побутне и те се местят. Тези кръгчета между топчетата също  се местят, а и тях много обича да ги дърпа...Не знам как да го обясня по-добре, търсих в гугъл, но не я намирам..

valeria_sofie1 качете симката например в този сайт
http://de.tinypic.com/
и след това копирайте вторият линк в жълтото прозорче /този под IMG-Code für Foren und schwarze Bretter/.
Успех, ще чакаме снимки на малката сладурана. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2807 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 02:18 PM

Благодаря много за обясненията Арлекина и Лола :blink:
Довечера ще пробвам ;)

#2808 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 02:22 PM

Само на нас ли ни се струва, че двете бъгълчета Блу и Фреди си приличат :blink: Да не са братя или купени от едно място?! Сладури са, колебаеме се кой да поискаме за зет ;D

#2809 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 04:15 PM

олеее като гледам снимките които ка4вате наистина вси4ките сааааа  :wub: :wub: :wub: или бигълът е наи красивата порода или аз съм прекалено престрасна ВСИ4КИ СТЕ МНОГО КРАСИВИ!!!!

#2810 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 04:32 PM

Не може и ние да не се приесъединим към прекрасния ни албум. Напрово ни сърбят лапичките да се представим  ;)
Снимките са от вчера, когато се разхождаше с одеалцето си. Той има навик да си го хване със зъби и да си го разнася из къщата  ;D Тук обаче е като наметалото на "Рицаря на щурия образ"  ;) ;D
Втората снимка е с играчката морско свинче - само някой да си помисли, че може да му я вземе... :angry:
И накрая, за да се отчетем и ние с пантофи  ;D - то направо си е като официален бигълски спорт - "отнасяне и убиване на пантоф" - в 2 полувремена, без почивка между разиграванията, съдии не се допускат  ;D

#2811 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 09:58 AM

Здравейте, приятели :) :wub:
Имам няколко въпроса към групата на 4-5-6 месечните от нашата "детска градина". Бих искала да споделим своя опит и впечатления, като така се надявам да сме полезни не само на нашата възрастова категория, но на по-малките. Знам, че за всеки въпрос, който ще напиша по-долу си има подтеми във форума и съм ги чела, а и ветеринарите си дават своите указания,  но на принципа на "нашето гардже" бих искала да обменим инфо конкретно за нашите бебешоци. Ето и въпросите ми:
1. Храненето в този период - колко пъти на ден се храните и какво количество. Рони яде гранули 3 пъти на ден, като понякога му ги смесваме с малко консерва за малки кученца. Ние до преди няколко дни му накисвахме гранулите, но вече си има сериозни зъби и спряхме. Количеството, което даваме гледаме да е според инструкциите на пакета, като всъщност мерим с една чаена чаша, по-голяма от кафена и по-малка от тази за капучино. Та даваме 1,5 такава. Даваме витамини - Са/Р. Отделно си имаме бисквитки за подрастващи, с които се награждаваме като се учим или като си свърши работата, където трябва, както и пръчици за свеж дъх и за предпазване на зъбите от зъбен камък, но от тях даваме още по много малко и по 1-2 пъти седмично.
2. Има ли такива които си ядат акото? Рони все още проявява сериозен интерес към акото си и го дебнем, когато върши големите работи.
3. В този период по колко пъти пишкат и акат вашите сладуранчовци? Тъй като послендата ваксина му беше сложена по-късно, още сме вкъщи и не излиза. Върши си прекрасно работите на терасата, но след 2 дни почваме разходките и тъй като изчетох целия постинг за "хигиенните навици" ми е ясно какво ни чака. Макар че имам една надежда, защото преди да сложат последната ваксина правихме разходки за тоалетна и той се научи навън да пишка и ака. Е, пишкаше и на терасата, но акаше все навън.Та се надявам бързо да свикне пак.
:wub:
Предварително се извинявам за дългия постинг, моля ако допускаме някакви грешки да ни поправите. Предварително благодаря на всички, които споделят своя опит.

#2812 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 11:05 AM

Това е добра идея и понеже сме малко по големи от вас,ще споделя как е при нас.Относно храненето,Лола все още яде по три пъти на ден въпреки че се казва,че след шестия месец може и по два,но е препоръчително когато може да е като при нас три пъти на ден,защото така храната се разпределя и не тежи на стомаха,но по принцип вече може два пъти.Отдавна вече не меря гранулите според указанията на храната.Знам колко си яде и така,а ако реша да сложа повече,не я изяжда.Освен това ако се дават бисквитки и други такива награди,трябва колкото е техния грамаж,толкова да се отнема от основната храна.Но по мои наблюдения,всеки си усеща нуждите на кучето,а и то ако е гладно само ще си каже :blink: Освен това даваме и калций още,въпреки че храната е от първи клас,вета каза да даваме.И към гранулите слагаме по нещичко,защото откакто стана на 4 месеца отказва да яде само тях.Дори варен морков да има,пак ги яде само така.
За пишкането и акането  :blink: Пишкането различно,а акането като по команда от пет до десет минути след ядене.
А за яденето на ако,нормално е и много кучета си го хапват.Ами че то даже си мирише на тяхната храна ;D При нас откакто яде не само гранули,вече не го и помирисва,но като мъничка особено нощем сме имали такива почерпки :blink:
Това се сещам засега,надявам се да съм била полезна

#2813 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 11:52 AM

Толкова много искам бигълче! Но заради многото бели и трудното им възпитание родителите ми са твърдо "против"! :'( Месеци наред ги убеждавах, а те "не", та "не"! Сега се насочихме към друга порода, но като чета коментарите ви и като гледам снимките на сладурковците, отново се замислям. Някой ако има повече опит, моля да сподели - как са бигълчетата ви с дисциплината? Усвояват ли бързо команди?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2814 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 11:57 AM

Здравей, Димани!
И  аз ще кажа как е при нас положението с храната.
Тери е на 6 месеца и и давам по три пъти на ден и така ще продължа до 10-я месец./прочети в раздела за храненето, там е описано всичко/. Давам и от самото начало от както е при мен само гранулирана храна без да добавям нещо към нея. Следвам грамажа, който е изписан на опаковката. Не го намалям, макар че вечер винаги и давам и някои други лакомства било то кучешка луканка или салам, бисквитки също и давам през деня като награда. Но тя изразходва доста енергия и затова си изглежда доста финна :blink:. Позволявам си понякога да и давам и малко повече.Никога не е отказвала храна, независимо каква е, тя е изключително  лакома и си мисля, че ако случайно се докопа до пакетите от по 1кг гранули ще се справи и с него. Калций не и давам, храня я с Хилс, който има достатъчно количество калций, за да и давам и допълнително. Всички лакомства, които и купувам бисквити и т.н. са с нужните витамини . Ветовете с които съм говорила по този въпрос са ми казали, че много трябва да внимавам да не предозирам калция примерно и че всичко това, което и давам е достатъчно.
За пишкането мога да кажа, че си ходи често,особено ако е пила повечко вода си пишка и през час, като беше по-малка и по-често. За акането по 4 пъти някъде на ден и тя също се опитва да си хапва от него ;D, но си я следим това да не се случва.
Толкова от мен
Поздрави,
Валя

#2815 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 12:09 PM

Цитат

Толкова много искам бигълче! Но заради многото бели и трудното им възпитание родителите ми са твърдо "против"! :'( Месеци наред ги убеждавах, а те "не", та "не"! Сега се насочихме към друга порода, но като чета коментарите ви и като гледам снимките на сладурковците, отново се замислям. Някой ако има повече опит, моля да сподели - как са бигълчетата ви с дисциплината? Усвояват ли бързо команди?

Вярно е,че са кучета с характер и доста своенравни понякога,но команди си учат и то доста бързо.При бигълите наградите правят чудеса  :blink:

#2816 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 12:21 PM

Би

Цитат

Биглите са адски умни и изобщо не са толкова разрушителни, колкото ги изкарват, ако внимаваш да не оставяш на достъпни места ценни и подходящи за гризане вещи, няма да имаш проблеми, също и ако обръщаш достатъчно внимание на бигълчето си ;)
Няма да имаш проблем да научиш бигълчето си на каквото и да е, стига да имаш наградка в ръката ;)
Мога да кажа, че в парка Ейра като чуе "Ела тук" (стига да знае че имам наградка в джоба) и търчи като невидяла ;)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2817 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 01:56 PM

Благодаря за споделения опит!  :palec:
Що се отнася до възпитанието, наистина са много схватливи и стига да имаш наградка, всичко става. Първото нещо, което Рони научи беше, разбира се, "Седни", от няма и десетина повторения. Е, разбира се всеки ден се упражняваме, но наистина бързо разбират гласовите команди.  :->)

#2818 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 02:14 PM

Здравейте!
Май Фреди и Тайра са най-малките в групата и по въпросите с храненето ще се учим от по-отрасналите бигълчета. В това отношение много ме тормози следният въпрос: храним се с Роял Канин и даваме калций+витамини. Това правилно ли е при положение, че се храним с висок клас храна? Като ходихме до вет-а за втората ваксина казаха, че нямало проблем щом даваме, стига да не предозираме спрямо килограмите...Не знам, отговорът ми звучи някак незадоволително.. Прочетох доста мнения във форума по този въпрос и всичките са противоречиви :rolleyes:едни дават, други не...Ще се чуствам много по-спокойна, ако споделите и вашето мнение по въпроса и как процедирате вие?
kosioiviki, споделям вашето мнение - Блу е страшен чаровник.  :blink:За да ви отговоря се върнах доста назад по страниците и разбрах, че Блу идва от чужбина, пък нашата мишонка си е от тук, така че не са братя.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2819 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 02:27 PM

Здравей, Димани  :blink:
Мисля, че Блу е голям колкото твоя сладурко приблизително, та ще споделя опита си.
Относно хранене- ние сме още на 3, понякога 4- дневно ядене. Също не меря храната. Колкото иска му давам. Той яде и спира в някой момент. Дебел не е. Лакомства не отказва  ;D
Също сме проявявали голям интерес, към това, което сме "прозивели" ;D. И всеки път, когато върши голямата работа, още когаот се обръща казвам строго "Не". Вече разбира "не" и се отказва да души по натам.
Относно хигиенните навици- не могада кажа , че има изгдадени такива напълно. Определено се усеща , че се старае. Отдавна май не е акал вкъщи, но ако някога забавиме разходка сутринта или след хранене резултата е налице ;). За пишкането, все още пишкаме и вътре, но само на определено място-бебешки пеленки. И това доста сме го разредили. Изобщо вече ходене по нужда вкъщи е епизодично.
За командите, също както liberty сподели ако го викна "ела тук" с наградка в джоба ще му счупят крачетата да идва :). Даже в парка комплименти сме получавали какви сме послушни :blink:
ПОсле каот му я дам наградката, често нея яде, а започва да да си играе с нея- подвхърля си я, после я изпуска в снега и после се почва едно риене и търсене, когаот я намери ми показва гордо какво е открил ;D и чак тогава го изяжда. Така прави всеки  път  :blink:
Още сме научили команди седни,легни и стой. Мислих да започвам да го уча и да върви "редом", но за сега малко съм позанемарила, поради липса на време. И вървиме често отвратително особено по улицата. То наляво, то надясно, пречкаме се пред хората , омотаваме се с поводи, дърпаме се така, че вече имам мускули на ръцете :blink:
Наистина Блу е още малък, но не мога в никакъв случай да кажа, съдейки по него, че биглите са нешослушна порода или трудна за обучение.Даже напротив. Много за схватливи. Единственотот ми притеснение е когаот сме на Витоша на разходка- понякога ходиме там е да не го изгубя. Някога като хипнотизиран тръгва със забит нос в земята.Толкова бързо ,за секудни се отдалечава много от мен. След като го извикам е много учуден, какво правя толкова далече :o Тича към мен и ми се радва бурно. Според мен не усеща, че се е отдалечил. Надявам се да е от полза, споделеното от мен! :blink:

#2820 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 02:31 PM

Арлекина, аз сега видях за написаното относно приликата  :P
И наистина и Блу го вади същия този поглед- срамежливо- хулигански ;D
Много целувки за малкия Фрединка, както и за другите бебешонковци!! :wub:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140