Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3941 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 19 April 2010 - 11:13 PM

Цитат(Лола @ Apr 19 2010, 07:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Живи хора сме,нормално е да се случи подобно нещо.Бигълът няма да ви се разсърди и определено няма да направи нещо лошо напук.Бигъл може да не направи нещо от инат,но поне поне по моите наблюдения никога няма да направи някоя беля напук.
В случаите,когато сме пропускали разходки най вече когато при нас беше минус 20 през зимата,наваксвахме липсата на движение навън с игра вътре,гонене на топки,търкаляне на пластмасови шишета,такива работи...
Вярно е,обичат движението и ако не можете да му осигурите да потича на воля няколко пъти в седмицата може би това не е вашата порода.Но пък удоволствието да гледаш бигъл на скорост с развяти уши е незабравимо и си заслужава усилията :)
Поздравления за това,че първо проучвате породата преди да си вземете куче ae_085.gif

Е, ясно ми е, че както хората си имат характери, така и животните имат и породата не може да е напълно определяща, но пък има неща, които трябва да бъдат проучени, все пак. smile.gif
Бях чела някъде из нета, че започват да дъвчат каквото им падне и да правят бели, ако не им се осигури нужната разходка. Няколко пъти в седмицата нямам никакъв проблем да го разхождам сладурчето по повече, но просто не съм сигурна, че всеки ден ще имам време за двучасови разходки.
Лола, благодаря ти за отговора, ще се радвам и ако някой друг притежател на бигъл драсне някой ред. Много ще съм благодарна и, ако някой ме упъти за място във Варна, от където мога да си го купя ..., че едно е да питаш, друго е някой с опит да те посъветва ba_025.gif

#3942 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 08:59 AM

Цитат
Лола, благодаря ти за отговора, ще се радвам и ако някой друг притежател на бигъл драсне някой ред.

В тази тема, едва ли ще чуеш съвет - не си вземайте бигъл, защото... smile.gif

Истината е че всяко куче се нуждае от занимание и обучение, да някои породи са по-податливи, други по упорити. Бигъла е от вторите. Но с повече упоритост от твоя страна нещата се получават. Особено когато са малки биглите са много миловидни и имат един такъв тъжно-виновен поглед, който винаги може да те размекне. Поддатеш ли се на този поглед, бигльо ще си прави каквото си поиска smile.gif
Относно разходките, да биглите обичат да се разхождат, много обичат и да ходят по гората, така че при всека възможност осигурявай му ги.
Един съвет:
Биглите като малки имат вроден инстинкт за апорт и ако го развиете с научаването като му хвърляте предмет да го носи, ще си спестите много главоболия, като порасне. Аз така го научих от малък и сега като нямам много време правя следното - вземам две топки за тенис и 15-20 минитути непрекъснато хвърляне без почивка. Научен да апортира "глупчото" гони и носи като замаян и на 15-20 минута, вече е оплезил езика smile.gif Е с течение на времето тези 15-20 мин започват да не го изморяват, но все е нещо.

Но ако нямате възможност поне 2 пъти на ден по половин час да го извеждате, просто бигъла не е за вас.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3943 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 April 2010 - 10:32 AM

Цитат(vano @ Apr 20 2010, 09:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В тази тема, едва ли ще чуеш съвет - не си вземайте бигъл, защото... smile.gif

Истината е че всяко куче се нуждае от занимание и обучение, да някои породи са по-податливи, други по упорити. Бигъла е от вторите. Но с повече упоритост от твоя страна нещата се получават. Особено когато са малки биглите са много миловидни и имат един такъв тъжно-виновен поглед, който винаги може да те размекне. Поддатеш ли се на този поглед, бигльо ще си прави каквото си поиска smile.gif
Относно разходките, да биглите обичат да се разхождат, много обичат и да ходят по гората, така че при всека възможност осигурявай му ги.
Един съвет:
Биглите като малки имат вроден инстинкт за апорт и ако го развиете с научаването като му хвърляте предмет да го носи, ще си спестите много главоболия, като порасне. Аз така го научих от малък и сега като нямам много време правя следното - вземам две топки за тенис и 15-20 минитути непрекъснато хвърляне без почивка. Научен да апортира "глупчото" гони и носи като замаян и на 15-20 минута, вече е оплезил езика smile.gif Е с течение на времето тези 15-20 мин започват да не го изморяват, но все е нещо.

Но ако нямате възможност поне 2 пъти на ден по половин час да го извеждате, просто бигъла не е за вас.

За мен, писането в тази тема е, за да намеря повод да си взема един такъв бонбон wub.gif И тъй като ми писна да чета разни статии, реших, че е много по-удачно да се обърна направо към притежатели на животни от тази порода.
Два пъти на ден по половин час, та дори и повече не ми е никакъв проблем. smile.gif Ще се радвам още хора да ми пишат. Колкото повече мнения, толкова по-добре! ;)
В доста от статиите пише, че оставен сам, бигъла е склонен да върши доста бели - вие имате ли/имали ли сте подобен проблем ?

P.S. vano, благодаря ти за съвета. Ако все пак си взема бигъл задължително ще пробвам този трик... ab_041.gif

#3944 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:58 AM

Цитат(Leslie_ @ Apr 20 2010, 07:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В доста от статиите пише, че оставен сам, бигъла е склонен да върши доста бели - вие имате ли/имали ли сте подобен проблем ?

P.S. vano, благодаря ти за съвета. Ако все пак си взема бигъл задължително ще пробвам този трик... ab_041.gif

Номера с апорта определено действа,всъщност това е нещо което дори не съм учила Лола да го прави и сега научавам че то си било бигълска черта,щом хвърля нещо веднага да тича да го носи ab_041.gif
Като малки са доста енергични и е възможно ако не им е изразходвана енергията да направят някоя беля докато са сами.При нас специално никога не е имало проблем,щом е сама си спи през цялото време.Преди оставяхме някое кашонче да си играе но напоследък щом си остане сама директно си ляга в леглото.Много е важно да изградите някакъв режим за деня и като си го научат дори сами си го спазват.
Поздрави и успех в търсенето на малко приятелче smile.gif

P.S. И ни дръж в течение как върви търсенето на бигълче :)

#3945 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 April 2010 - 11:38 AM

Цитат(Лола @ Apr 20 2010, 11:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Leslie_ @ Apr 20 2010, 07:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Номера с апорта определено действа,всъщност това е нещо което дори не съм учила Лола да го прави и сега научавам че то си било бигълска черта,щом хвърля нещо веднага да тича да го носи ab_041.gif
Като малки са доста енергични и е възможно ако не им е изразходвана енергията да направят някоя беля докато са сами.При нас специално никога не е имало проблем,щом е сама си спи през цялото време.Преди оставяхме някое кашонче да си играе но напоследък щом си остане сама директно си ляга в леглото.Много е важно да изградите някакъв режим за деня и като си го научат дори сами си го спазват.
Поздрави и успех в търсенето на малко приятелче smile.gif

P.S. И ни дръж в течение как върви търсенето на бигълче :)

Ами за момента съм на вълна изчитане на цялата тема за бигълите тук. А относно търсенето - има един магазин във Варна, към който има и развъдник, но не знам до колко е надеждно мястото, затова ми се искаше някой да ме упъти. smile.gif
Ако не пречи, Лола, да те питам - ти колко даде за бигъла. Питам не за друго, а да се ориентирам...

Не мисля, че ще имам проблем с дъвченето на обувки, от който се плакват доста собственици, тъй като имаме шкаф, в който стоят, не навън.
Ако някой има нещо друго, да споделя, разказва и т.н. - чакам smile.gif

#3946 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 04:40 PM

Вчера умишлено влезнах в един зоо магазин да попитам дали имат бигълче и каква цена е - около 500-600 лв. , не е от България . На въпроса ,а има ли родословие - оо хах с родословие говорим за същите пари но в евро - беше отговорът.
Днес приятелката ми звъни да ме информира ,че сега започнали изложби ( през май ) , ако мога да заведа кучо ..
Сигурно няма да отида защото не сме тренирали нищо и се притеснявам, пък от работата дали ще ми дадат почивка ... Ще видя как ще ги наглася , а има ли нещо по специално за дефилирането или може и да се справя за тези 10 дни ...

#3947 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 08:21 PM

Цитат(Elly* @ Apr 20 2010, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера умишлено влезнах в един зоо магазин да попитам дали имат бигълче и каква цена е - около 500-600 лв. , не е от България . На въпроса ,а има ли родословие - оо хах с родословие говорим за същите пари но в евро - беше отговорът.
Днес приятелката ми звъни да ме информира ,че сега започнали изложби ( през май ) , ако мога да заведа кучо ..
Сигурно няма да отида защото не сме тренирали нищо и се притеснявам, пък от работата дали ще ми дадат почивка ... Ще видя как ще ги наглася , а има ли нещо по специално за дефилирането или може и да се справя за тези 10 дни ...

То "дефилирането" е най-малкия проблем. Срока за записване за майските изложби изтича на 23.04, така че няма много време да решите.

Колко е голямо кучето, има ли ПК номер от БРФК. В зависимост от възрастта се определя класа в който да го запишеш, а в зависимост от това дали има или не ПК номер на БРФК се определя и таксата.
Кучето от България ли е взето или от чужбина. Знаеш ли от кой развъдник?

Ето тази тема може да ти е много полезна, ако се решиш - http://forum.dog.bg/...showtopic=10873
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3948 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 09:13 PM

Vano отново ти благодаря много . Кучето е на 2 г. и 3 месеца. Не е регистрирано и не е с родословие .
А следващите изложби кога са ?
Сега да попитам може ли някакви линкове на видео от изложби за да знам изобщо какво се прави.
Всяко състезание различни неща ли се правят или общо взето едно и също ?

#3949 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 09:14 AM

Цитат(Elly* @ Apr 20 2010, 06:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vano отново ти благодаря много . Кучето е на 2 г. и 3 месеца. Не е регистрирано и не е с родословие .
А следващите изложби кога са ?
Сега да попитам може ли някакви линкове на видео от изложби за да знам изобщо какво се прави.
Всяко състезание различни неща ли се правят или общо взето едно и също ?

На екстериорните изложби по принцип се прави едно и също - най-често се правят няколко обиколки на ринга по преценка на съдята за да се види движението на кучето, прави се движение в права линия за да може съдята да види предницата и задницата на кучето по време движение. Поставя се кучето в стойка за да може съдята да оцени анатомията и ъглите и се гледат зъбите, а на мъжките кучета и тестисите. В общи линии е това. Със сигурност има клипове във форума със оценяване на куче.

Това, че бигъла е без родословие, означава, че вие не може да участвате на изложба, а можеш да го представите за експертна оценка. Отскоро има и така нареченото определяне на породност, което в България може да се извърши от трима съдии - Иван Димитров, Камен Литов и Георги Христозов, но ако се интерсуваш най-добре звънни в БРФК или се обади в клуба за бигъла, откъдето могат дате посъветват.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3950 Потребителят е офлайн   katia_mihailova14 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 05:51 PM

Здравейте!
Красив, интелигентен, леко щур, но изключително добре възпитан :) бигъл на име Кими, на годинка и 10 месеца, си търси красавица, за да създадат заедно още много прекрасни бигъли! Моля, пишете тук за предложения!
Благодаря предварително!

Ето и снимка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3951 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 09:59 PM

Ако случайно, все пак, му намерите партьорка на този красавец от горния пост, пишете. :)

#3952 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 09:43 AM

Айде две снимчици, че темата позамря :smile:

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3953 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 10:33 AM

Оххх, колко е сладък ...с удоволствие бих го нагушкала този сладур. Как се казва, vano ? :)

#3954 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 11:39 AM

Показване на мнениетоLeslie_, в 27 April 2010 - 10:38 AM, написа:

Оххх, колко е сладък ...с удоволствие бих го нагушкала този сладур. Как се казва, vano ? :)

Anuk del Cherni Lom, ама аз му викам Нукчо :ab_041:

И да се похвалим - в Асеновград в "люта битка" сам със себе си спечели 2 x Excellent, 2 x BJC, 2 x BOB, а първия ден стана 2-ри на BIS Junior (е в този конкурс имаше около 15-тина млади кучета) :ab_041: :ab_041: :ab_041: На втория ден словенският съдия не обяви класиране, а само победител, което е малко странно за мен - все си мислех че на бисовете се класират кучета до 4-то място.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3955 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2010 - 11:43 AM

Поздравления! Голям сладур е!
Не съм следила темата ви, но смята ли клуба да прави специалка и кога?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3956 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоvano, в 27 April 2010 - 09:44 AM, написа:

Показване на мнениетоLeslie_, в 27 April 2010 - 10:38 AM, написа:

И да се похвалим - в Асеновград в "люта битка" сам със себе си спечели 2 x Excellent, 2 x BJC, 2 x BOB, а първия ден стана 2-ри на BIS Junior

Добре,че е той да отсрамва бигълите в България.
Честито и от мен :smile:
На втората снимка,ама се е размазал от кеф :ab_041:

#3957 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 12:38 PM

Показване на мнениетоvano, в 27 April 2010 - 11:44 AM, написа:

И да се похвалим - в Асеновград в "люта битка" сам със себе си спечели 2 x Excellent, 2 x BJC, 2 x BOB, а първия ден стана 2-ри на BIS Junior (е в този конкурс имаше около 15-тина млади кучета) :ab_041: :ab_041: :ab_041: На втория ден словенският съдия не обяви класиране, а само победител, което е малко странно за мен - все си мислех че на бисовете се класират кучета до 4-то място.

Поздравления за представянето на Нукчо, щастлив си ти с такъв бонбон :ab_041:

Аз съм уж на работа, ама току поглеждам във форума. Притежателите на бигълчета, поствайте още снимки да се порадвам поне на вашите... :ae_085:

#3958 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 12:41 PM

Показване на мнениетоLeslie_, в 27 April 2010 - 10:43 AM, написа:

Аз съм уж на работа, ама току поглеждам във форума.

То и аз така :ab_041:
Leslie_ някакъв напредък в намирането на дългоушко?

#3959 Потребителят е офлайн   Leslie_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 01:04 PM

Показване на мнениетоЛола, в 27 April 2010 - 12:46 PM, написа:

Показване на мнениетоLeslie_, в 27 April 2010 - 10:43 AM, написа:

Аз съм уж на работа, ама току поглеждам във форума.

То и аз така :ab_041:
Leslie_ някакъв напредък в намирането на дългоушко?

Да не казвам голяма дума, но по чиста случайност се свързах с един съфорумец, чиято бигълка е бременна в момента и, ако всичко мине окей - след 2-3 месеца ще си имам едно ушато съкровище... :af_089: :wub:

Все още съм в процес на изчитане на цялата тема, дотук съм стигнала до 80 стр., но напредвам. Хич да не е, доста си е :smile:

#3960 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 03:20 PM

Малко пролетни снимки и от нас

Качена снимка
Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197