В случаите,когато сме пропускали разходки най вече когато при нас беше минус 20 през зимата,наваксвахме липсата на движение навън с игра вътре,гонене на топки,търкаляне на пластмасови шишета,такива работи...
Вярно е,обичат движението и ако не можете да му осигурите да потича на воля няколко пъти в седмицата може би това не е вашата порода.Но пък удоволствието да гледаш бигъл на скорост с развяти уши е незабравимо и си заслужава усилията :)
Поздравления за това,че първо проучвате породата преди да си вземете куче

Е, ясно ми е, че както хората си имат характери, така и животните имат и породата не може да е напълно определяща, но пък има неща, които трябва да бъдат проучени, все пак.

Бях чела някъде из нета, че започват да дъвчат каквото им падне и да правят бели, ако не им се осигури нужната разходка. Няколко пъти в седмицата нямам никакъв проблем да го разхождам сладурчето по повече, но просто не съм сигурна, че всеки ден ще имам време за двучасови разходки.
Лола, благодаря ти за отговора, ще се радвам и ако някой друг притежател на бигъл драсне някой ред. Много ще съм благодарна и, ако някой ме упъти за място във Варна, от където мога да си го купя ..., че едно е да питаш, друго е някой с опит да те посъветва