Публикувано: 10 May 2011 - 06:10 PM
Искам да споделя нещо с вас,
Еди си го имаме от месец и няколко дни. Взехме го точно на 4 месеца. В паспорта му имаше на страницата с ваксините 2 лепенки - Nobivac Parvo C и Nobivac DHP.
На страницата с обезпаразитяването пише, че му е давано 2 пъти Drontal, но нямаме лепенки. Там идват съмненията дали изобщо да му давали такова.
В деня в който си го взехме му сложиха ваксина - Eurican DHPPI2-L и Virbac Vitaminthe за вътрешно и външно обезпаразитяване. 2 седмици по-късно му дадоха пак същото за обезпаразитяване, но само вътрешно...
Днес беше датата да му сложим тази РЕимунизация и обезпаразитяващите отново... и какво става днес...
Даде му първо Cestal Plus, и после му би ваксината Eurican DHPPI2-LR и ветеринарката ми казва, че след месец ОТНОВО трябва да отидем да му даде ваксина против БЯС!
Слизам да се подстрижа и след час се прибирам в къщи и побелях... Еди беше много умърлушен, взех го в ръце, а той почна да плаче, пуснах го и не искаше да го пипам и бягаше от мен. Легна си на дивана и дори след звука от тракащи гранулки в купичката му не стана и тогава много се притесних. Знаех, че му има нещо. След 2 мин бяхме във ветеринарна клиника, и след преглед доктора каза, че най-вероятно при слагането на ваксината е засегнат нерв, и затова го боли кученцето. Биха му инжекция и след 10 мин гонихме една женска питбул-ка. Сега сме на диета.
Показах паспорта в клиниката и доктора ми каза, че няма повече ваксини да му се бият, чак до другата година по това време. Отивам при първата докторка, и тя решава да ми спомене, че при слагането на ваксината днес, НЕ МУ Е СЛОЖИЛА за бяс! а е сложила лепенка за такава.
Звъннах отново в клиниката, и лекаря ми каза, че тази ваксина е НЕделима, и че най-верояно е добавила вода във ваксината, и всичко това само и само да ми вземе още веднъж такса за ваксината...питам се с цената на какво ги иска тия 15 лева? с цената на здравето на кучето ми?
В момента Еди е доста по-добре, лае си кучетата, играе си...мисля всичко е вече наред. След 10 дни сме отново на лекар за последната ваксина. Досега сме извеждали Еди по паркове, с други кучета, а той все още няма ваксина за бяс...мисля, че това трябваше да го знаем, след като си даваме парите!
Аз съм от Сливен, ако някой иска да знае коя е докторката спестила ни ваксини и информация, мога да ви кажа името и на лични. Клиниката в която се погрижиха за нас е на д-р Георгиев, по Раковска. Благодаря!
Утре снимки! :)