И Вая имаше бяло петънце по носа, обаче като порасна изчезна...
Джак Ръсел териер
Публикувано: 19 June 2011 - 06:38 PM
Напълнили сте темата с много и все хубави снимки , а Ванката е направо сладкиш/визирам изказването му- душанка/.
Моето диване днес ме вбеси- както си правихме обичайната разходка рано сутрин и .....котка.Това е нещо като сигнал "включи турбото".
Изчезна и ....примрях от страх ,но не след дълго го мернах в тревата.До тук нищо необичайно ,но след като го извиках....не той не се казва така и не аз не съм никоя .Леле побеснях от завиране в гадни и мръсни треволяци и примамване с бисквитки и какво ли не.
Прибрах се.... без него.Е да ама не съм толкова куражлия и надничах през прозореца.До две минути диването се закова пред входа и започна силно да лае, а аз се правя на важна и му подвиквам от прозореца.Прибра се- сам.Да му се радвам ли да му се карам ли?
Притесниме доста.
Публикувано: 20 June 2011 - 09:13 AM
Публикувано: 20 June 2011 - 09:24 AM
ikka_6, в 20 June 2011 - 09:13 AM, написа:
Според мен са. Чрез тях можете да разберете дали ваксината е покрила изцяло болестите. Нивото на антителата в организма ще покаже дали кучето ви е защитено. Особено ако са правени изцяло умъртвени, а не само омаломощени ваксини е хубаво да се направи.
Аз лично няма да правя на Пипин този тест. И двете му ваксини за омаломощени /живи/ и при тях шанса да не се е създал пълен имунитет е минимален. Шанса да предизвикат алергия също. Имат си и минуси, но ги предпочетох.
Само на детето сме правили такъв тест, когато имаше епидемия от морбили. Трябваше да проверим дали има антитела. Нямаше достатъчно и се наложи още една ваксина.
Винаги остава едно съмнение за качествен резултат. Но то зависи от машината и лабораторията.
Публикувано: 20 June 2011 - 09:31 AM
Публикувано: 20 June 2011 - 11:02 AM
ikka_6, в 20 June 2011 - 09:31 AM, написа:
За нищо. Познанията ми по отношение на ваксините са любителски и подкрепени с малко докторски мнения. На търпеливи хора, които са отговаряли на хилядите ми въпроси.
Реално теста е хубаво нещо, поне ще знаеш дали кучето ти е предпазено. Въпреки, че 100% гаранция няма.
И двата вида ваксини имат + и -. Просто е въпрос на избор и мнение.
Теста няма да навреди на кучето. Но ще ти е от огромна полза, ако все пак нямате достатъчно добър създаден имунитет. И най - вече ще се чувствате сигурни.
Да ти е жива и здрава палавницата. А за разходката - няма да ви избяга.
Аз лично бих послушала вета. Все пак той е учил ветеринарна медицина, а и има практически опит
Публикувано: 20 June 2011 - 12:19 PM
Публикувано: 20 June 2011 - 08:23 PM
Ние с него така и не пътувахме с влак, но поне разбрах горе-долу как става номера. Купува му се половин билет, като се отива с паспорта, за да се уверят хората, че всички ваксинации са му поставени и е здрав. И си пътува дзверчето ... Мен нещо ме усъмни да е чак толкова лесно, но ... това ми казаха на гишето на гарата! Та, ако на някой му се налага - половин билет и кучо е уреден!
Публикувано: 21 June 2011 - 11:10 AM
Аз от известно време имам проблем с поведението на Айра спрямо кучетата, докато тя е на повод! Ако е пусната няма проблем, но когато е вързана изпитва непоносима агресия към останалите кучовци и си е проблем, особено със свободно щъкащите бездомни кучета! Започва истерично да ги лае и да се дърпа, съответно почва да влачи и Джаспър, понеже са с общ повод и настава някакъв ужас
Незнам как да реагирам в такива случаи и почвам да гоня бездомното куче, което е тръгнало по нас.. а не дай си боже да попаднем на някое агресивно куче.. не ми се мисли
Иначе купихме басейн специално за диваненцата... обожават да се плискат във вода и настава голям кеф
Публикувано: 21 June 2011 - 12:57 PM
А за басейна искрено ви завиджам! Представям си какъв им е кеф на мъниците

Публикувано: 21 June 2011 - 05:30 PM
Всички кучовци сте много сладки... искрено ви се радвам
Аз от известно време имам проблем с поведението на Айра спрямо кучетата, докато тя е на повод! Ако е пусната няма проблем, но когато е вързана изпитва непоносима агресия към останалите кучовци и си е проблем, особено със свободно щъкащите бездомни кучета! Започва истерично да ги лае и да се дърпа, съответно почва да влачи и Джаспър, понеже са с общ повод и настава някакъв ужас
Незнам как да реагирам в такива случаи и почвам да гоня бездомното куче, което е тръгнало по нас.. а не дай си боже да попаднем на някое агресивно куче.. не ми се мисли
когато започнеш да гониш уличното куче по тоя начин я поощраяваш,тя усеща вълнението и напрежението в теб. при такава ситуация се опитай да и отвлечеш вниманието ако трябва и се скарай игнориарай присъствието на уличнто куче все едно че не съществува и полека лека тя ще разбере това което искаш от нея по твоето поведение

Вход

Горе
Цитиране +