Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3401 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2011 - 08:29 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 05 July 2011 - 03:05 PM, написа:

Показване на мнениетоjumper, в 05 July 2011 - 02:46 PM, написа:

Благодаря ви много! Какво да очаквам още от тези чаровни пакостници? За сега възприема много бързо всичко и се учим на командите "Не" и "Браво" и най-вече да не се качва по леглата. Преследва по цял ден котката ни и я предизвиква за игра. Това ми е надеждата, че няма да гони котки като порастне.
Ако някой има опит във възпитателните методи , нека пише как го прави. Купих и тренировъчни бисквитки. Довечера ще кача снимка на Бъкстър.

Правилно си се ориентирал,с награди и респект,страшно са умни и винаги изпитват кое им е позволено и кое не .

sesana вземай мерки с котките по навреме това им е голям проблем на всички териери но не е невъзможен.за голямо съжаление предишното ми кученце също джак ръсел пострада за ради котка и то фатално беше на 8 месеца свиквайте ги от малки с котките

Капанец, сещам се, че беше писал веднъж, че твоето куче е абсолютно научено да не гони котки. Честно - :rc_036: възхищавам ти се! Моля те, сподели как го постигнахте това, че днес моят хубостник почти ме събори от колелото, щото видя една писана и като рипна по нея ... пък аз го държа на повод иначе и карам колело ... Първо, че мен щеше да пребие и второ - хич не искам така да драсва като обезумял след каквото и да е - не само след котки ...
User's Signature

Качена снимка

#3402 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 05 July 2011 - 09:05 PM

katetol ;при нас обучението започна от 4 месечна възраст събирахме се със един приятел на по питие и така животните привикваха бяха на една и съща възраст ,имам чустството че познава котките в квартала и не им обръща внимание преди месец се появи едно ново котараче и отначало му се правеше на лоша но после се опознаха и даже са първи прители вече

#3403 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 09:09 AM

Около нас е пълно с котки. Никога не съм го пазила от тях. От бебе е на прозореца и ги гледа. На първи етаж сме и докато сложим 3-та ваксина бяхме за по час на прозореца. А те се събират под него. Но от два дни ги гони. Странното е, че го прави само вечер. Вчера бяхме на плажа и имаше две котки - не ги отрази. Но като излизаме към 22-22:00 откача по тях. Нали сега учим остави и се надявам това да свърши работа.
Намери си приятелче. Едно голо китайско куче му стана първа другжа. Запознаха се вчера и играха много. И двамата са мъжки, но се гледат много. По едно време Пипин се умори и легна на пясъка. Арчи /така се казва кучока/ започна да го чисти и пощи и нашия само се търкаля. Явно му хареса.
Забелязвам нещо интересно в Пипин. Откача по кучета с козина. Отива захапва козината и виси. Види ли козина или коса и го прави. Ако лежа с пусната коса идва, захапва един кичур и остава мирен с кичура в устата си. :dh_188: Смятам, че тъй като Арчи няма козина се разбраха толкова добре. Все пак няма какво да захапе.

#3404 Потребителят е офлайн   jumper Икона

Публикувано: 06 July 2011 - 09:48 AM

Здравейте! Пак съм аз с храненето на Бъкстър. Вчера ветеринарят ми каза, че е дебел и с раздут корем защото го храня с "Роял Канин". Към тази версия се присъедини и момчето от зоомагазина, от когото купувам от години храна. Препоръча ми някаква суперска храна, в която има и специална храна за джак ръсели - не бебета , както и за други породи. Казва се Eukanuba. Чудя се какво да правя. Единият ветеринар отрича сухите храни, другият ми препоръчва да го храня само с "Роял", трети... Вашите като бяха бебета с какво ги хранехте и давахте ли допълнително витамини и калций? Не съм забравила за снимките :re_037:

#3405 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 12:42 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 05 July 2011 - 07:05 PM, написа:

katetol ;при нас обучението започна от 4 месечна възраст събирахме се със един приятел на по питие и така животните привикваха бяха на една и съща възраст ,имам чустството че познава котките в квартала и не им обръща внимание преди месец се появи едно ново котараче и отначало му се правеше на лоша но после се опознаха и даже са първи прители вече

Абе, знаех си аз, че всички проблеми идват от нередовно пиене, ама ... НА! Пу, да му се невиди! Сега вероятно е късно (и за моето привикване към редовно пиене и за повишаване неговата толерантност към писаните) ... По едно време мислех да си взема вкъщи и котка, че да посвикне, но бързо премислих нещата и стигнах до извода, че това не е добра идея ... Горкото писенце, не мога да го подложа на такъв стрес!

jumper, има различни теории по отношение храненето на кучовците - едните са силно За сухите храни, понеже имат балансирано съдържание на всички необходими за животинката вещества, други са ПРОТИВ сухите храни и ЗА домашно приготвената храна (не остатъци от нашата, а специално приготвена за него), трети (тук във форума прочетох за пръв път за този вид хранене) са ЗА суровоядството, т.е - месо риба, всичко му се дава сурово. Мисля, че вие трябва да изберете тази, която най-пасва на вас и на кучо!
Джими е глезоран - от гранулите, много странно защо, но обича само Фрискис (който не са особено висок клас храна). Пробвах го с няколко различни - висок клас, ама ми писна да си давам парите и той само да ги подминава с презрение. Гледам повечко да му готвя, но пък наскоро прочетох, че има специални рецепти за тяхната храна и, като се върнем в София, смятам да започна да се придържам към тях. Тук, във Варна, майка ми си позволява зад гърба ми да го глезондри и да му дава какво ли не (основно месце), щото много жално я бил гледал! Ами ще гледа! Те с този отрениран цигански поглед се раждат, ама ...

sesans, ваш Пипин определено много ме забавлява! Душичка малка е той... Как благородно ви завиждам, че ходите на плажа... Аз не смея, че не знам къде да го заведа и да няма много хора ... Днес решихме да излезем, че е облачно, мислех да го заведа да потича по пясъка и ... точно като се нагласихме в колата, небето се продъни и се изсипа цялото ... :dh_188: Стааашен късме! Тези синоптици един път ще познаят и то, ЕСТЕСТВЕНО, ще е точно днес ...
Благородно ви завиждам и за срещата с китайското качулато ... Толкова много ги харесвам, че нямам думи ... Все ми се иска да намачкам едно голишарче ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3406 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 02:42 PM

Вечер към 8 има малко хора на плажа в Бургас, а има и други кучета. Аз лично не пускам Пипин да бяга без повод. Едно, че не е затвърдил връщането при мен, второ, че ме чака глоба. Но пък когато го водя вечер няма проблем. Не ме гледат на криво. Сядам на един капан на пясъка и си пия бира, а Иван и Пипин копаят. Явно и на двамата им харесва. Като се омажат като диви прасенца ги прибирам.
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин. :ab_041: Ама той хич не е подмазвач и играе с всяка сервитьорка. Така да се каже мъжа ми няма шанс да излезе сам с него. :ab_041:
За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален :ab_041:
Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.

#3407 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 04:31 PM

^ Моя приятелка постоянно ми повтаря колко завижда за Вая, можело да се свалят пичове с нея :wf_039:
Ние също доста се чудихме с храните... Останала съм с впечатление, че по-младите ветеринари са ЗА гранулите, а по-възръстните против. Като се замисля, гранулите са си суха храна и колкото и висок клас да са, пак са някаква химия, все едно аз да същестуввам на бисквити, примерно. А и животните в природата не ядат гранули... За суровото месо, струва ми се наистина добър вариант, обаче не смея да рискувам, все пак кучето спи глава до глава с мен на възглавницата...

#3408 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 06:13 PM

А, че тогава ви завиждам и аз ... С Джимчо никакви пичове не се свалят :wf_039: :wc_055: Напротив - само моми му се лепят!!! Да, ама нали и аз съм човек ... :wa_048: ...
User's Signature

Качена снимка

#3409 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 09:24 PM

Ами понеже Вая е свикнала вкъщи топката да и я хвърлят брат ми или баща ми и като види някое по-младо момче ходи и му оставя пръчки в краката, даже и лае понякога, един вид "Аре бе, ти ще хвърляш ли или няма да хвърляш??". В Борисовата едно момче го е преследвала 10 минути, не мога да го оттърва... .Аз и казвам "донеси пръчката", тя много добре знае какво значи това, обаче не идва, защото знае, че рядко и хвърлям и върви и преседва момчето,ината работа...

#3410 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 July 2011 - 09:46 PM

Показване на мнениетоsesana, в 06 July 2011 - 12:42 PM, написа:

Вечер към 8 има малко хора на плажа в Бургас, а има и други кучета. Аз лично не пускам Пипин да бяга без повод. Едно, че не е затвърдил връщането при мен, второ, че ме чака глоба. Но пък когато го водя вечер няма проблем. Не ме гледат на криво. Сядам на един капан на пясъка и си пия бира, а Иван и Пипин копаят. Явно и на двамата им харесва. Като се омажат като диви прасенца ги прибирам.
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин. :ab_041: Ама той хич не е подмазвач и играе с всяка сервитьорка. Така да се каже мъжа ми няма шанс да излезе сам с него. :ab_041:
За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален :ab_041:
Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.

Чудя се и се радвам на късмета на нашето момче има си Кучило, капанчета и плаж. Каво повече от това :af_089::af_089::af_089:.
User's Signature

Качена снимка

#3411 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2011 - 09:08 AM

Плажно парти. Снимките не са на фокус защото:
1. фотографа пие доста бира,
2. обектите на фотосесията не спират на едно място :ab_041: .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3412 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 11:19 AM

Какво да кажа освен РАЗКООООШ
......и може би наздраве./ хихи/
" това голото" не ми е по вкуса ,но пък няма косми ....кеф.

#3413 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 July 2011 - 04:12 PM

izvinqvam se za latinicata, no pisha ot mobilniq...

ta otnosno temata za mackite i momchetata deto se lepqt po nashte divaci....mi da se pohvalq i az...batko ot 2 sedmici se sreshta s nay-gotinata macka...i vsichko razbira se blagodarenie na Edi :) kajete kak da ne mu kupuvam skrishno sushenica :)

jivi i zdravi na vsichki

#3414 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2011 - 04:19 PM

Показване на мнениетоturbbomax, в 08 July 2011 - 02:12 PM, написа:

izvinqvam se za latinicata, no pisha ot mobilniq...

ta otnosno temata za mackite i momchetata deto se lepqt po nashte divaci....mi da se pohvalq i az...batko ot 2 sedmici se sreshta s nay-gotinata macka...i vsichko razbira se blagodarenie na Edi :) kajete kak da ne mu kupuvam skrishno sushenica :)

jivi i zdravi na vsichki

Eеееее, turbbomax, ете тва е приказка! :ba_025: Той Еди направо печена кокошка си е заслужил :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3415 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2011 - 06:04 PM

turbbomax моля пусни малко снимки на диването ти :ae_085: :mg_062:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3416 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2011 - 10:32 AM

Показване на мнениетоice_skater, в 06 July 2011 - 04:31 PM, написа:

^ Моя приятелка постоянно ми повтаря колко завижда за Вая, можело да се свалят пичове с нея Качена снимка
Ние също доста се чудихме с храните... Останала съм с впечатление, че по-младите ветеринари са ЗА гранулите, а по-възръстните против. Като се замисля, гранулите са си суха храна и колкото и висок клас да са, пак са някаква химия, все едно аз да същестуввам на бисквити, примерно. А и животните в природата не ядат гранули... За суровото месо, струва ми се наистина добър вариант, обаче не смея да рискувам, все пак кучето спи глава до глава с мен на възглавницата...

Ако спането глава до глава ви притеснява, то не трябва и да го разхождате в парка и да го срещате с други кучета . Аз съм твърдо за суровото хранене.

#3417 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 02:40 PM

Здравейте,

Лято е, време за море.
Ние с Маша сме на море последната седмица на юли на къмпинг Шабла.
След много проучване из нета се спряхме на него, стори ни се най-пет френдли.

За първи път сме с кучо на море и много се вълнуваме, а същевременно и малко притесняваме - най-вече за това да не досажда на другите хора по плажа.
Иначе Маша е пристрастена към водата, като малко скутерче е.

Някой има ли опит с куче на плажа, моля да сподели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3418 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 07:06 PM

Ех , този Еди....подозирах го аз ама..../хихи/.
Да кажа за плажа- с Майло още нямаме кой знае какъв опит и гледаме да няма никой точно на нашето плажче ,че то лудетина не седи мирна.
Предното ни куче беше кокер и си идваше с нас на плаж най- редовно.Само ,че си спазвахме режима с който си беше свикнал- разходка рано сутрин и после вечер - да няма много хора.Всеки е различен и едни се радват други пищят пък аз хич не обичам да ми правят забележки .
Майло е неспокоен докато обдуши раьона , а след това ме следва по петите и умира от страх да не се удавя милия/хаха/.
Според мен обаче е нужна по- голяма площ наоколо/ да няма хора/.

#3419 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2011 - 12:23 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 11 July 2011 - 10:32 AM, написа:

Показване на мнениетоice_skater, в 06 July 2011 - 04:31 PM, написа:

^ Моя приятелка постоянно ми повтаря колко завижда за Вая, можело да се свалят пичове с нея Качена снимка

Ако спането глава до глава ви притеснява, то не трябва и да го разхождате в парка и да го срещате с други кучета . Аз съм твърдо за суровото хранене.

Ами всеки си преценява кои рискове да поема :))

#3420 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 07:40 AM

Packo, избрали сте може би най-подходящия поне според мен плаж за хора с куче. Ние 3 год. ходихме там и това ми е любимото място на нашето черноморие. Не се притеснявай за кучето, първо там ще има поне още 5 кучета /може да си сигурен в това/, а пък ние за да не досажда нашия на хората ходехме по-настрани. Плажната ивица е дълга километри и настрани от плажа няма абсолютно никакви хора, препоръчвам ти да му правиш разходки към скалите в посока Тузлата , а в посока Крапец спокойно може да си тичате. Съжалявам че тази година няма да съм там, нашия бигльо обожава да играе с джакчета. Приятно прекарване, завиждам ви че ще сте там
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема