Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3491 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2011 - 07:32 AM

Много сте готини всички - и спящи и търчащи :af_089:
За течението - и ние имахме миналата година - беше на 4, 5 месеца и при нас си мина само.
Да оздравявате скоро!
User's Signature

Качена снимка

#3492 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:07 AM

не чакайте да мине само, третирайте с Хебискръб. По добрите ветеринари го имат като готов разтвор- 2лв/ 150мл. Ако не можете да намерите, тогава Калиев Перманганат- но не е толкова ефективно. Течението е характерно за по късокраките и "надарени" Джакове и няма отърване за винаги.Качена снимка

#3493 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоdora, в 25 July 2011 - 06:53 PM, написа:

Чарли , благодаря ти много.
Така или иначе вече дадох антибиотика.
Аз също правих промивки за които вета ме наруга.
Ще го потърся това чудо и ще видим какво ще стане , защото не виждам ефект от хаповете.

То с антибиотик е най лесно, ама му пецакваш флората на стомаха, трябва да му даваш пребиотици. И не е гаранция че няма след 2 седмици да се появи пак, затова -промивки с хебискръб - веднага исчезва.

#3494 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:45 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 26 July 2011 - 09:07 AM, написа:

не чакайте да мине само, третирайте с Хебискръб. По добрите ветеринари го имат като готов разтвор- 2лв/ 150мл. Ако не можете да намерите, тогава Калиев Перманганат- но не е толкова ефективно. Течението е характерно за по късокраките и "надарени" Джакове и няма отърване за винаги.Качена снимка

Явно при вас е нещо по-сериозно или просто ние не сме достатъчно надарени хихихи :) Беше еднократно, една зеленикава субстанция, не в големи количества.. от тогава не сме имали подобен проблем втори път.

#3495 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:59 AM

Снощи гушанчо спинка при нас. :wub: Ванката нали е на село и ни е скучно, та поканихме Пипин да го гушим. Аз съм заспала, а той се е сврял в краката на Вальо и там си заспал. Вальо го оставил, за да видим дали ще стане работата. Сутринта се събудих и го гледам се опънал като дъвка до мен и аз го гушам. Явно по навик съм си метнала ръката в/у него. Нито една беля не беше направил. Сладкото ми момче. :smile:
Вчера обрахме овациите в парка. Явно беше спал на криво предната вечер и слушаше. Ама то да не повярваш. На ТУК веднага идва. Вървеше в крак. Казвам ГУШ и скача да го гуша......Като цирков актьор беше. На един светофар, една жена даже комплимент му направи, че е удивително послушен. Пристигаме ние към светофара и вървим в крак. Свети червено и аз казах на Пипин да седне и той изпълнява. Като стана зелено пак казах "в крак" и тръгнахме. Когато пресякохме жената ми дръпна цяла реч за послушанко. :ab_041:
Голяма реклама му дръпнах, но не мога да подмина колко беше послушен и мил.

#3496 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 10:01 AM

Ясноооо, пак ще се ходи на вееееет ... Тея хора вече ще ме посрещат с базуката на входа ...Ама, какво да се прави - явно и Джуджката си е надарен, та и при нас от време на време се появява такова нещо. Изчезва, появява се, изчезва, появява се ... Обикновено се появява, когато възглавниците на дивана му станат неустоимо привлекателни и започне системно да ги изнасилва ... Та аз си мислех, че е нещо, свързано с това ... Явно пак съм в грешка!
Много благодаря на Чарли за инфото, още тези дни ще отида да изтормозя вета за това лекарство :) :) :)
Радуша, как е положението след НОК-инцидента? Поуспокоихте ли се? Надявам се никога повече да не се случва такова нещо, че ... това може да ти скапе всяка разходка ... Иначе диванетата са ви прекрасни! Пу, пу, да не им е уроки!
Те всички са красотници, де ...
Нашият "смел бохем" от два дена е в див стрес - той изпитва неистов страх от всякакъв вид гърмове (странно, щото се предполага, че е порода, селектирана за лов!!!) ... А тук от два дена такива бури се разразяват, че ... от гръмотевиците направо се тресеше подът вкъщи. Той, миличкият, се свря в една дупка между леглото и стената и не мръдна от там! Аз се опитах да го гушкам и да му говоря успокоително, но, в момента, в който го пусна и той като стрела си се шмугва в скривалището! Душичка моя златна той! Вчера, като се прибрах от работа, си го извеждам хайвана - той си щъка, кефи се, даже заваля, без да му направи никакво впечатление и в момента, в който тресна една гръмотевица, той сам си хвана баира и със страшна скорост се залетя към входа! Та, вече знам - ако не слуша и не се прибира - една пиратка ми решава проблема!
Иначе, встрани от майтапа, някой дали има идея как да го отърва от този страх? Предполагам, че не е лесно, но все пак не искам всеки път, когато има буря навън, той да се стресира и шашка ... За Нова година няма да ви разправям ...
User's Signature

Качена снимка

#3497 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 26 July 2011 - 10:01 AM, написа:

Радуша, как е положението след НОК-инцидента? Поуспокоихте ли се? Надявам се никога повече да не се случва такова нещо, че ... това може да ти скапе всяка разходка ... Иначе диванетата са ви прекрасни! Пу, пу, да не им е уроки!
Нашият "смел бохем" от два дена е в див стрес - той изпитва неистов страх от всякакъв вид гърмове (странно, щото се предполага, че е порода, селектирана за лов!!!) ... А тук от два дена такива бури се разразяват, че ... от гръмотевиците направо се тресеше подът вкъщи. Той, миличкият, се свря в една дупка между леглото и стената и не мръдна от там! Аз се опитах да го гушкам и да му говоря успокоително, но, в момента, в който го пусна и той като стрела си се шмугва в скривалището! Душичка моя златна той! Вчера, като се прибрах от работа, си го извеждам хайвана - той си щъка, кефи се, даже заваля, без да му направи никакво впечатление и в момента, в който тресна една гръмотевица, той сам си хвана баира и със страшна скорост се залетя към входа! Та, вече знам - ако не слуша и не се прибира - една пиратка ми решава проблема!
Иначе, встрани от майтапа, някой дали има идея как да го отърва от този страх? Предполагам, че не е лесно, но все пак не искам всеки път, когато има буря навън, той да се стресира и шашка ... За Нова година няма да ви разправям ...

Ами гледам да не ги разхождам сама (до колкото е възможно), както преди обикновено ги разхождах.. сдобихме се и с газов пистолет след инцидента и го нося с мен с хаосни патрони (голям рейнджър го раздавам) също така гледам да ги разхождам предимно на по-отдалечени от населеното място места, където шанса да срещнем някой е по-малък... това е за момента положението :dh_188:
Страх ме е от свякакви пуснати кучета, даже и от по-едрите бездомни :( като видя някакво такова от далече сменяме посоката на разходката...
Колкото до гърменето ние също се плашим :) понеже имаме ловджия в семейството от него знам, че ловното куче още от съвсем малко се води с тях на лов за да слуша тези шумове и те да не са му странни, всичко неестествено за тях ги плаши!
На ум ми идва само да го запознаваш постепенно с тези шумове, разбира се не да му гърмиш под носа, но на първо време с някакви по-безобидни и с лек шум бомбички от сорта на конфети и разните там други измишльотини... :ba_025:

#3498 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:15 PM

Показване на мнениетоradusha, в 26 July 2011 - 10:16 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 26 July 2011 - 10:01 AM, написа:

Ами гледам да не ги разхождам сама (до колкото е възможно), както преди обикновено ги разхождах.. сдобихме се и с газов пистолет след инцидента и го нося с мен с хаосни патрони (голям рейнджър го раздавам) също така гледам да ги разхождам предимно на по-отдалечени от населеното място места, където шанса да срещнем някой е по-малък... това е за момента положението Качена снимка
Страх ме е от свякакви пуснати кучета, даже и от по-едрите бездомни :( като видя някакво такова от далече сменяме посоката на разходката...
Колкото до гърменето ние също се плашим :) понеже имаме ловджия в семейството от него знам, че ловното куче още от съвсем малко се води с тях на лов за да слуша тези шумове и те да не са му странни, всичко неестествено за тях ги плаши!
На ум ми идва само да го запознаваш постепенно с тези шумове, разбира се не да му гърмиш под носа, но на първо време с някакви по-безобидни и с лек шум бомбички от сорта на конфети и разните там други измишльотини... Качена снимка

Ами: Седни- кремвирш, Гръм- награда кремвирш и така.
трябва да асоцира гърма с нещо положително , обаче и вие не трябва да се плашите. Моя въобще не трепва, на нова година една пиратка щеше да му отнесе главата. децата хвърлят пиратки , а той иска да им ги носи обратно. Беше толкова очуден че пиратката се взриви и нищо не остана от нея. А на мен направо ми се изправиха косите.

#3499 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:32 PM

Сконси е горда маминка на пет мъника. 3 момичета и 2 момчета. Раждането мина много лесно и бързо. Вече сме спокойни и само се радваме на мишлетата :)

#3500 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:50 PM

Сконси е горда маминка на пет мъника. 3 момичета и 2 момчета. Раждането мина много лесно и бързо. Вече сме спокойни и само се радваме на мишлетата :)
Едното мъжкарче е много слабичко и по-дребно от останалите кученца. Дали е добре ако го дохранвам известно време? И мога ли да започна отсега като са толкова мънички? Другото, което се чудя е на каква температура да ги държим. Не искам да страдат от жегите, но да не ги простудя пък на климатик. :)

#3501 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 12:58 PM

Крис - Супер, супер, супеееееерррр!!! Да са живи и здрави малките бебенца, да си намерят най-готините стопани на света, а междувременно, да ви донесат много радост и усмивки и на вас! И, естествено, дайте снимки на жуженцата ... Мале, какви лиса готини ....
Чарли, мен никак не ме е страх от гръмотевиците - напротив, аз страшно много им се кефя!!! Но пък от сърце мразя пиратките и Новогодишната вечер именно поради тях! Ще пробвам да последвам съветите ви пак - каквото сабя покаже ... :dh_188:
Днес в един Зоомагазин видях едно джакче - продаваха го за 750 лева! Душичката беше толкова сладинка, само, като мине някой покрай аквариума му, и то се изправя на задните си крачета и проси внимание ... А очетата му все едно казваха "Вземи ме!..."... Накрая, разочаровано, че никой не говзема, се сгуши в другото кутре в аквариума и само гледаше с тези очички ... Разстроих се ...
User's Signature

Качена снимка

#3502 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 03:18 PM

Привет и от мен и поздравления за мамчето.
Нашия проблем не отшумява - хаповете свършиха и пак си го има- бясна съм.
Преди вета промивах точно с калиев.... , но вета само дето не ме наби - на доктор ли съм се правила.
Този разтвор го търсих в аптеката , но ....нямаха и представа.Казаха ,че е някакъв дезинфектант и да питам в магазините.
Направо да ви кажа ми писна.И животното се мъчи и съм облякла къщата в шалтета , защото цапането е доста неприятно.

#3503 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 04:26 PM

Chriss, честито... Да са ви живи и здрави и мама да се възстанови бързо. Страхота новина. Дано всички бебоци да са здравички. :smile:
От кученца бебета не разбирам много, само от човешки. И знам, че няма нищо по - добро от майчиното мляко. Нито един заместител няма да помогне на бебето, както кърмата на майката. Пък и в първите дни е най - хранителна и ценна.
Ако все пак се решиш да дохранваш, то го прави винаги след като е минало бебето през мама.
Пак подчертавам опита ми е само с човешки бебета. Ванката се роди рано и беше много дребен. Та от там си знам. Просто по - честичко се хранехме. :ab_041:
Скоро ще имаме снимки на мишки. :wub:

#3504 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 06:16 PM

Благодаря на всички!
А ето ги и най-новите бебета!
Нека се поосаферят малко, да заприличат на кученца повече отколкото на мишки, пък ще им кача още снимки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3505 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 July 2011 - 06:53 PM

Честито... Крис .Да са ви живи и здрави Давай на най малкото да суче допълнително и отделно от другите тя майката си има най вероятно достатъчно мляко.
А нашите бебоци вече си прекарват почивните дни на вилата в пълноценна игра

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3506 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 08:04 PM

Красотааааааа!

#3507 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 07:15 AM

Ооооо страхотни са бебоците ! И мишленцата на Chrsis и дундьовците на Kapanec :dog: Как ми се иска да живея в къща с двор и още едно такова мъниче ... :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3508 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 08:18 AM

kapanec, едно от твоите малки си има голяма фенка. Мъника, който бяга на снимките е страхотен/3-тата снимка от горе - надолу/. Умирам от яд, че къщата ни ще е готова чак на пролет. Ако имаме и малък шанс да стане тази есен ще се запиша за този бебеок.
Chriss, снощи гледахме с мъжа малките и давмата единодушно решихме, че са страхотни.
Като се замисля колко е трудно да гледаш тези бонбони и всичките да ги искаш....Как ги давате, направо ум не ми стига. Сигурно е много трудно.

#3509 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 09:53 AM

Браво на мама Сконси, да са и живи и здравички бебончетата и да си намерят отговорни и любящи стопани! Kapanec, много са пораснали потомците хихихи сигурно е голяма забава около тях. И аз си мисля като sesana, че ако някой ден имаме малки много много трудно ще се разделя с тях...
Иначе за всички навити да си вземат второ кученце ще кажа, че противно на очакванията ми - 2 кучета се гледат по-лесно от едно! :dog:

#3510 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 11:42 AM

Показване на мнениетоdora, в 26 July 2011 - 03:18 PM, написа:

Привет и от мен и поздравления за мамчето.
Нашия проблем не отшумява - хаповете свършиха и пак си го има- бясна съм.
Преди вета промивах точно с калиев.... , но вета само дето не ме наби - на доктор ли съм се правила.
Този разтвор го търсих в аптеката , но ....нямаха и представа.Казаха ,че е някакъв дезинфектант и да питам в магазините.
Направо да ви кажа ми писна.И животното се мъчи и съм облякла къщата в шалтета , защото цапането е доста неприятно.

трябва да го има в болниците.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема