Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3511 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2011 - 11:47 AM

във варна го има в кабинета на др. Станков (до Синчец), нищо друго не помага.

#3512 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 11:53 AM

Аз без да искам се сдобих с втори ДРТ. Едни наши приятели на които подарихме нашето синче ,сега ни го върнаха щото било "много тъпо куче" и не могат да се оправят с него, пикае и с**е на всякъде в къщата и когато е сам не спира да лае. От една седмица е при нас и е перфектен под строгия поглед на баща си Чарли. Всичко е от стопаните, направих грешка като им го дадох.Качена снимка Най вероятно ще му търсим осиновител, ако не си го оставим( жена ми се дърпа).

#3513 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:One More Dog Blog
    http://oshteedin.blogspot.com/

Публикувано: 27 July 2011 - 11:57 AM

Показване на мнениетоdora, в 24 July 2011 - 05:30 PM, написа:

Привет и от нас.
Сесана , пак уникални снимки на бандитите.
Това за любимите мъже на кучетата ни и аз си "патя"- моето момче е по цяла седмица в София и аз съм уж за всичко , но като си дойде / още щом спре колата зад блока познавам/ то не е радост не е чудо/ ревнувам/ Майло подивява докато го дочака да се качи и той е пръв по посрещането - ако остане необлизано място може и ние/ хаха/.
Ние пък имаме други проблеми- от пишлето му изтича секрет от седмица / беше като гноен /Водихме го на д-р и е на антибиотик.Не ,че ни казаха какво му е ...., но така или иначе го пие.От това разбира се има и последици с корема.Днес ме притесни много беше изтекло доста секрет./уж трети ден на хапчета/.
Някой имал ли е такива грижи?

Здравей, dora,
Не разбрах много какъв е проблема. Но преди време моята малка беба също имаше секрет от пишлето, един жълтеникав, който понякога се втвърдяваше. Когато седнеше някъде, доста цапаше. Бяхме на лекар. Те казаха, че има няколко варианта от какво може да е - от алергия към препарата, с който почиствах пода (смених го, с шампоан), от това, че в апартамента всичко е или паркет, или теракота (затова седмица бяхме на място, където имаше само килими) и от липса на витамини (затова й давах рибено масло на перлички - по една - две на ден с храната). Да ти кажа, оправи се, но не знам от което от трите неща е било, тъй като ги направих едновременно.
Желая ви да се оправяте бързо!

#3514 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 11:59 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 27 July 2011 - 11:53 AM, написа:

Аз без да искам се сдобих с втори ДРТ. Едни наши приятели на които подарихме нашето синче ,сега ни го върнаха щото било "много тъпо куче" и не могат да се оправят с него, пикае и с**е на всякъде в къщата и когато е сам не спира да лае. От една седмица е при нас и е перфектен под строгия поглед на баща си Чарли. Всичко е от стопаните, направих грешка като им го дадох.Качена снимка Най вероятно ще му търсим осиновител, ако не си го оставим( жена ми се дърпа).

Наистина всичко зависи от стопаните, а ДРТ са изключително умни и схватливи кучета!
Тази история ме впечатли и реших да я споделя :)
Успех с кученцето! Да здраво и много щастливо!

#3515 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 12:54 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 27 July 2011 - 09:53 AM, написа:

Чарли, не се обиждайте на приятелите си, ДРТ не е за всяка уста лъжица и не всеки може да се справи с темперамента им! Моя приятелка посещаваше психолог и в разговор с нея споделила породата на моето куче! Жената й казала, че собствениците на ДРТ са специални хора, щото не всеки може да издържи на напъна ... и че именно поради тази причина ДРТ били сред най-изоставяните кучета ... За второто не знам до колко е вярно, но за първото ... склонна съм да се съглася!
Ако решите да дадете мъника за осиновяване, със сигурност бързо ще му се намерят стопани - просто ги преценете много добре ... Има хора, които биха злоупотребили с кученцето .... Не го давайте на първия, който го поиска ... А защо не качите и снимки, да видим малкия нежелан дребчо?
User's Signature

Качена снимка

#3516 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоweasell, в 27 July 2011 - 11:57 AM, написа:

Привет и от нас.
Това за любимите мъже на кучетата ни и аз си "патя"- моето момче е по цяла седмица в София и аз съм уж за всичко , но като си дойде / още щом спре колата зад блока познавам/ то не е радост не е чудо/ ревнувам/ Майло подивява докато го дочака да се качи и той е пръв по посрещането - ако остане необлизано място може и ние/ хаха/.
Ние пък имаме други проблеми- от пишлето му изтича секрет от седмица / беше като гноен /Водихме го на д-р и е на антибиотик.Не ,че ни казаха какво му е ...., но така или иначе го пие.От това разбира се има и последици с корема.Днес ме притесни много беше изтекло доста секрет./уж трети ден на хапчета/.

Здравей, dora,
Не разбрах много какъв е проблема. Но преди време моята малка беба също имаше секрет от пишлето, един жълтеникав, който понякога се втвърдяваше. Когато седнеше някъде, доста цапаше. Бяхме на лекар. Те казаха, че има няколко варианта от какво може да е - от алергия към препарата, с който почиствах пода (смених го, с шампоан), от това, че в апартамента всичко е или паркет, или теракота (затова седмица бяхме на място, където имаше само килими) и от липса на витамини (затова й давах рибено масло на перлички - по една - две на ден с храната). Да ти кажа, оправи се, но не знам от което от трите неща е било, тъй като ги направих едновременно.

Благодаря за отговорите на всички.
Като прочетох този пост обаче се замислих доста- в къщи навсякъде е с теракот и сега съм дигнала килимите.
Нямам представа какво причинява това ,но така или иначе си изпихме послушно хаповете и е факт ,че нищо не се промени.
От днес започнах промивки с калиевия / другото се оказа нечуван лек/ та да видим.
Колко дни обаче да продължа - няма как да е непрекъснато нали?

#3517 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 04:47 PM

Показване на мнениетоdora, в 27 July 2011 - 04:28 PM, написа:

Показване на мнениетоweasell, в 27 July 2011 - 11:57 AM, написа:

Привет и от нас.

Здравей, dora,

Благодаря за отговорите на всички.
Като прочетох този пост обаче се замислих доста- в къщи навсякъде е с теракот и сега съм дигнала килимите.
Нямам представа кое е това ,което причинява това ,но така или иначе си изпихме послушно хаповете и е факт ,че нищо не се промени.
От днес започнах промивки с калиевия / другото се оказа нечуван лек/ та да видим.
Колко дни обаче да продължа - няма как да е непрекъснато нали?

една две перлички от калия в малко вода( розова водица) в спринцовка 50 см3 в кожата на пишлето 2-3 минути разтривате нагоре надолу и така 1-2 дена по 2 пъти на ден като 2 я път е преди лягане или след последната разходка. Прилага се докато изчезне течението. С хебискръба става от първия път и не цапа, докато калия отива по дълго и малко цапа. успех.

#3518 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 04:55 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 27 July 2011 - 12:54 PM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 27 July 2011 - 09:53 AM, написа:

Чарли, не се обиждайте на приятелите си, ДРТ не е за всяка уста лъжица и не всеки може да се справи с темперамента им! Моя приятелка посещаваше психолог и в разговор с нея споделила породата на моето куче! Жената й казала, че собствениците на ДРТ са специални хора, щото не всеки може да издържи на напъна ... и че именно поради тази причина ДРТ били сред най-изоставяните кучета ... За второто не знам до колко е вярно, но за първото ... склонна съм да се съглася!
Ако решите да дадете мъника за осиновяване, със сигурност бързо ще му се намерят стопани - просто ги преценете много добре ... Има хора, които биха злоупотребили с кученцето .... Не го давайте на първия, който го поиска ... А защо не качите и снимки, да видим малкия нежелан дребчо?

Оооо, той е голям красавец. Обаче позволили са му да стане доминантен и иска той да е шефа- лае постояно когато не е на неговата и се опитва да хапе даже. Но ще го оправя с помоща на Чарли.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3519 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 04:57 PM

На 2 сн баща Чарли му бяга отпред. А бандита се казва Фреди.

#3520 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 05:21 PM

Чарли , благодаря ти много.
Така и правя и няма да спирам.
Ще продължавам да търся и другото лекарство - току виж някой пък е чувал и не ме гледа като да съм луда.
Пропуснах и таткото и бандита са красавци.

#3521 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 07:35 PM

Показване на мнениетоdora, в 27 July 2011 - 05:21 PM, написа:

Чарли , благодаря ти много.
Така и правя и няма да спирам.
Ще продължавам да търся и другото лекарство - току виж някой пък е чувал и не ме гледа като да съм луда.
Пропуснах и таткото и бандита са красавци.

Успех и бързо оздравяване!
Пробвайте й с рибеното масло, няма да навреди, дори е много полезно :ba_025:

#3522 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 27 July 2011 - 08:01 PM

Показване на мнениетоsesana, в 27 July 2011 - 08:18 AM, написа:

kapanec, едно от твоите малки си има голяма фенка. Мъника, който бяга на снимките е страхотен/3-тата снимка от горе - надолу/. Умирам от яд, че къщата ни ще е готова чак на пролет. Ако имаме и малък шанс да стане тази есен ще се запиша за този бебеок.
Chriss, снощи гледахме с мъжа малките и давмата единодушно решихме, че са страхотни.
Като се замисля колко е трудно да гледаш тези бонбони и всичките да ги искаш....Как ги давате, направо ум не ми стига. Сигурно е много трудно.

Да това ни е момата голяма бандидка е скорошно завършване на къщата голямо удоволствие си е да ги видиш как лудуват в двора.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3523 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 08:11 PM

[/quote]

Оооо, той е голям красавец. Обаче позволили са му да стане доминантен и иска той да е шефа- лае постояно когато не е на неговата и се опитва да хапе даже. Но ще го оправя с помоща на Чарли.
[/quote]

Малеее, колко е красив Фреди ... Как им е дало сърце на тези хора да ви го върнат!!! Между другото съм чела също, че ДРТ не се препоръчва за първо куче, защото са големи хитреци и винаги се пробват докъде могат да стигнат! Щом стопанинът няма опит с обучението на кучета, се получава това, което е станало с вашите приятели - кучо започва да доминира ... Тъжно ... То не, че и моя щурчо е възпитан де, щото ... ми е първо куче в живота! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3524 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 09:06 AM

И на нас Чарли ние 1во куче ,ама аз си научих урока и сега няма проблеми. единствено от време на време е агресивен към другите мъжки които са по малки от него на възраст. Иска да му отдават почести.

#3525 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 11:36 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 28 July 2011 - 09:06 AM, написа:

И на нас Чарли ние 1во куче ,ама аз си научих урока и сега няма проблеми. единствено от време на време е агресивен към другите мъжки които са по малки от него на възраст. Иска да му отдават почести.

В кръга на шегата...Кой мъж не иска почести :ab_041:

Пипин ми е 3-то куче. Но няма нищо общо с предните 2. Та и те нямат нищо общо помежду си. Всяко си е индивидуалност. Поне според мен има нещо много важно в нагласата на човека. Кучето не е играчка. То е живо. То има нужди. То също е бебе, то цапа, играе, прави бели. Това е нещо нормално. Кучето е като детето. Каквото възпиташ, това ще получиш. Веднъж проумееш ли това, всичко си идва по местата. Ако ще и лунно куче да си вземеш. :ae_085:

Да си призная не виждам нищо трудно в отглеждането на Пинин до сега. Даже съм супер доволна. Хигиенните му навици бяха придобити за дни. Той е забавен. Той бяга, търчи, скача. С него се чувстваме добре. Той е като малка енергийна бомба. Нашата малка бомба.
Когато учехме Кити да пиша навън беше голям зор, трудно се адаптираше към нова среда. Беше нежна животинка. Но и тя си беше наша. И си я приехме такава.

katetol, децата са същите. Опитват всяка граница, по всеки начин. Така разбират какво може и какво не. Да не говорим, че повтарят опитите, като сменят постановката. :ab_041: Ако знаете колко начина за питане има, за едно и също нещо :eg_033: Понякога се чудя как не съм залепила устата на Ванката с тиксо. Преди опитите бяха физически /не можеше да използва добре думите в своя полза/, сега вече атаката е словесна. :ab_041:
Вчера успях да си извадя Пипинско зъбче. Видях го, че се клати доста и реших да си го гепна и да си го скътам при зъбаците на Ванката. Душицата ми даде да му дръпна зъбчето. Без дори да посегне да ме гризне. И сега си имам малко зъбченце.

#3526 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 06:21 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 23 July 2011 - 06:05 PM, написа:

Таричка е сладурка! Да е жива и здрава и да изпълнява команди, че това прави живота на всички по-лесен...
Сесана, не, че искам да ви отчайвам, но ние пипнахме кърлеж с накапан фронтлайн и противопаразитна каишка ... Всъщност първо бяхме само с Фронтлайн и пипнахме един (аз изпаднах в тиха лудост, но да не се повтарям с едни и същи истории) и купихме каишка ... Така окомплектован пипна втори кърлеж... Аз - пак луда и пак на прибежки и припълзявания при ветеринаря ... където му накапаха още един препарат ... След два дена се върнахме с трети кърлеж (всичко като сума е около 90 лева - Фронтлайна, каишката и другия препарат) ... И докторът доволно ми обясни, че ... то май нищо не било на 100 % ефикасно и ми продаде още една ампула, която да разтварям в един литър вода и да го пръскам по крачетата и коремчето, та кърлежите изобщо да не се качвали ... Та, относно ефикасността ... знам ли ... май нищо не може да гарантира на 100 %

Ние сме най-доволни от Адвантикс, защото действието му е да предотвратява забиването на кърлежа, а Фронтлайн има за цел да убие кърлежа след като се е забил и той да си падне сам след ден-два (което според мен е доста тъпо ). А относно каишка и препарат, нашият вет каза, че няма смисъл, действието не се увеличава.

Привет и от нас.

Ние също имахме такъв проблем, когато имахме мъжко джакче. Пробвали сме с антибиотици - нищо не стана, калиев перманганат - спира течението, но след време пак се появява...

Малчовците на Chriss и на kapanec са големи сладури, да са ви живи и здрави.
Фреди също е голям красавец, жалко, че не е попаднал на хората, обаче съм сигурна, че скоро ще си намери добри стопани.

Вайка мързелува в жегите, като излизаме търси сенки, но все пак носи пръчки, паднали диви ябълки, сливи и каквото там намери, приличащо на топка. За жалост ще се размине с морето, много ми се искаше да се покефи, обаче имаме съмнения, че предишният ни Джак се зарази на гръцкото море и няма да рискуваме пак...

#3527 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2011 - 07:00 AM

Ние с кърлежите нямаме проблеми, но с бълхите :dh_188:
Фронтлайн, Стронгхолд....И пак бълхи още на 2-рата седмица. Една, две са, но е достатъчно.

Сега като заговорихте за пишоците. Пипин понякога има белезникаво секретче. Но то е малко и не винаги го има. Не мирише, не тече, не капе и аз реших, че е нормално. Трябва ли да ходим на доктор за това? Може би е точно една,две капки на ден, но не всеки ден. Нищо не разбирам от мъжки кучешки атрибути.

Вчера чух Пипин да лае...Брей, че глас извади. Не очаквах да е така дълбок и силен. Как звучи само. Да чуя гласа на кучето си след толкова време. Лаеше по една котка, но без да я гони.

Утре ще мерим плажовете, а в понеделник съм на изпит - кормуване.

#3528 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 09:15 AM

Късмет на изпита.
Днес Майло направо ме подлуди- още на първата разходка хвана пътя и ... 40 минути го търсих.
Виждам го викам го....не и не.
Идеше ми да го убия.
Намерих го на обичайните ни места.И след като се прибрахме се започна някакъв ад - обикаля без да спре и скимти - на терасата на прозореца и пак.
Нямам представа какво става .Пак го извеждах/ да не е нещо зор/.
Навън забива носа в земята и направо оре.
Прибрахме се и всичко започва от начало- скимтене и обикаляне./ по това време обичайно спи/
Някакви идеи?Нервно ми е ,но повече ми е жал , а нямам престава какво мога да направя.
Да добавя - обмислям вариант да купя някакво въже/дълго / и да го разхождам вързан.Самата мисъл за това ми е адски неприятна.
Аз искам спокойно да си тича наоколо и като го викна да идва - нищо повече.Избирам все места където има трева и няма хора за да е спокоен и пак ....
Разходката на каишка не е разходка.
Искам да чуя и вас - всъшност моля ви за това.

#3529 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:06 AM

Дора, в момен та просто има много разгонени кучки ... Ти си маркират, а нашите глупчовци им се взема акъла, като подушат пишо от разгонена мома ... Това е - природа! Аз по тази, а и ред други причини (като например, че командата Тук му беше като стартова да драсне в противоположната на мен посока) съм му направила въже - около 10-12 метра дълго. Когато го извеждам да се разхождаме, го водя на къс повод, а когато го водя да играе, му закачам дългия и го пускам да си го влачи. Преди правех така с късия, но диването бързо схвана, че обхватът му не е особено широк и бягаше точно на една ръка разстояние ...
User's Signature

Качена снимка

#3530 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:48 AM

Нещо такова замислям и аз.
Благодаря.Чуствах се виновна, но и бясна.
Мина ми вече , а той още скимти милия и обикаля.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни