katetol, в 15 May 2012 - 02:52 PM, написа:
Ady :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:
bizzardy, в 15 May 2012 - 11:59 AM, написа:
Ady :), в 15 May 2012 - 10:03 AM, написа:
От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)
Прилагам и една снимчица

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.
:)
Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!
Благодаря много за съветите , снощи опитахме с бутилката с вода и ефекта беше поразителен .