Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4531 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2012 - 09:51 AM

Търновски развъдник? Прекалено чиста кръв? Инбрийдинг ли имате предвид?
Просто няма такъв филм, какъвто описвате.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4532 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2012 - 02:00 PM

Такааааа ... Обратно на въпроса за ушите! Та, стандартът на ДРТ изключва изправени уши! Стандартът е напълно ясен. Т.е. един ДРТ не следва да бъде с изправени уши. Това с мачкането на ушите ... ами, не знам, хората могат да правят и пробват каквото си решат, но не мисля, че това ще даде резултат, ако кучето е изправило ушите си (моето започна да ги изправя едно след друго и накрая и двете). Куче, което не отговаря на стандартите, не би следвало да се допуска до развъдна дейност, да не говорим, че дори и по закон вече тази развъдна дейност не се допуска извън развъдниците. В подфорумите на този форум има повече от достатъчно информация по този въпрос.
Колкото до търновския развъдник .... ами то развъдник е само ония, който може да Ви предостави родословие на кучето, с което да докаже произход, родители, порода и т.н. ... Този въпрос също е многократно разискван във форума.
С две думи - търновския развъдник най-вероятно си е ферма, която произвежда кученца на конвейр. А ушетата ... ушетата най-вероятно ще си останат изправени, особено след като бащата е с изправени уши ... Това се получава при кучаци с недоказан произход ... те затова и се водят породоподобни! :ab_041: Но пак са сладки ... и могат мноооооого да обичат ... и да имат най-прекрасния поглед на света!
Поздрави на всички за любимците им!

ПС. Това, че в Бг породата не е призната не го разбрах. Породата няма официален клуб, в който да се регистрират родословните животни, да се одобряват връзки и т.н. дейности на породните клубове, но породата си е призната в световен мащаб и си съществува с ясен и добре описан стандарт!
User's Signature

Качена снимка

#4533 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 04:12 PM

Такаааа. аз да ви разкажа за нашия герой. Дотук е няколко на 0 за него - джапанките на детето, кабела на телевизията, зарядното на телефона. Обезопасили сме всичко, но героят все си намира какво да докопа. Иначе е разкошен. Повечето време си върши работите на балкона. Удивлява ме факта как посредата на играта, ляга и заспива :))).
User's Signature

Качена снимка

#4534 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 04:30 PM

Показване на мнениетоmilah, в 28 May 2012 - 04:12 PM, написа:

Такаааа. аз да ви разкажа за нашия герой. Дотук е няколко на 0 за него - джапанките на детето, кабела на телевизията, зарядното на телефона. Обезопасили сме всичко, но героят все си намира какво да докопа. Иначе е разкошен. Повечето време си върши работите на балкона. Удивлява ме факта как посредата на играта, ляга и заспива :))).

:))))) Все едно аз говоря. Нашия сега е на 7 месеца и е в пика на белите. Чесно казано трудно издържам. Незнам ние ли грешим нещо или....Когато сме у нас е ангелче-нищо не пипва. Но през деня докато сме на работа сътворява невъобразими за мен неща. И у нас всичко е на макс обезопасено, но той някак си намира начин да сътвори беля. Преди беше на вълна диван и дървени неща, сега е на вълна кабели от около 2 седмици. Както и да ги крием все ги намира. Онзи ден беше съборил и голяма кутия с гримове и така се беше омазал-няма такова търкане в банята. Малко почвам да се притеснявам, защото тези бели не само, че не спират, но и се увеличават. То така не може да се живее-всеки ден се прибирам супер притеснена какво ще заваря. Пробвахме какво ли не, така че няма да питам за съвети-просто споделям. :(
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4535 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 05:13 PM

От нашия опит мога да кажа, че този "юношески" бяс се поуталага ... След година и половина - две ... Или поне при нас така се получи. Сега е ангелче вкъщи и бяс навън
User's Signature

Качена снимка

#4536 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 05:23 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 28 May 2012 - 05:13 PM, написа:

От нашия опит мога да кажа, че този "юношески" бяс се поуталага ... След година и половина - две ... Или поне при нас така се получи. Сега е ангелче вкъщи и бяс навън

Две години...малееее, ужас. Дано по-рано стане при нас, въпреки че като гледам няма шанс.
User's Signature

#4537 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 08:57 PM

Пробвайте да му изсушите нарязани на кубчета кремвирши за 3 часа на 100 градуса. После изрежете няколко дупки в едно малко 0,5 литра бутилче, с размер достатъчен, да минават кубчетата през него. Давайте му от време на време, когато излизате, такава бутилка. Тя би следвало да гарантира знимавка за известно време, а след това и малко сън. Един изчистен морков също върши чудеса :).
User's Signature

Качена снимка

#4538 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 09:25 PM

Дано да мине този период,че всеки ден като се приберем от работа се чудим какво ще заварим.
Днес ни направи първата по сериозна беля- дупка в дивана.
User's Signature

#4539 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 09:38 PM

Обикновено малките кучовци правят бели от скука. Те са преизпълнени с енергия, която трябва да освободят някъде. Ако им е скучно, това освобождаване се превръща в опустошение ... Резервен вариант е, когато ви няма, да не осигурявате на кучан пълен достъп до дома. Оставяйте го например само в коридора, като, разбира се, му оставите играчка, нещо, на което да лежи и, разбира се, вода. Така кучан ще опустоши само онова, което забравите в коридора. Моето диване унищожаваше обувки ... Ама беше с усет и набарваше само скъпарските, а по-ефтините оставяше непокътнати ...
User's Signature

Качена снимка

#4540 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 08:33 AM

Снощи сложихме едно месце в пласмасова бутилка. Няма такава игра. 2 часа беше абсолютна какафония у нас. Качена снимка Качена снимка Но после спа като къпан. Глас не му чухме. Качена снимка
Искам да питам: На каква възраст могат да се дават пресованите кокалчета на кученцата? Повечето, които видях за на възраст над 6 месеца и ме е страх да не му стане нещо, ако му взема такъв.
User's Signature

Качена снимка

#4541 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 09:44 AM

Номера с бутилката действа и доста изморява кученцата, защото включва не само физическа, но и умтвена активност - то трябва да съобрази какво и как да направи, за да се докопа до наградката. Вече на пазара има и рзлични по форма играчки на същия принцип. За кокалите от пресована кожа мисля, че се дават когато вече е с постоянни зъби. Докато се сдобие с такива обаче е хъбаво да има гумени играчки, с които да си чеше зъбетата - също като човешките бебета.
User's Signature

Качена снимка

#4542 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 10:15 PM

Леле малее..... моята Карина е на 3 месеца ,вече и излиза навънкаа... там е многоо послушна, вкъщи обаче е лудницааааа / пресованите кокали ги яде катоо бисквитки... то няма такива зъби, даже вета се учуди на захапката:)))/ То се разкъсват одеала, дивани, възглавниците се разнасят се едно малко топче, памперсите са на микроскопични парченца все едно на прах... и още куп куп неща... навънка е като прахосмукачка всичко се яде... после разтройство, повръщане, глисти.... ужассссс .. и това е съпроводено от постоянно НЕЕЕЕЕЕЕ... ама няма то чудото си знае:))) никога обувките не са чифт все го гоня за да пусне едната... или просто не я намирам ... после вече има изядени кабели, зарядни, чехли, мишката на компа, килими, мокети и т.н..... ето в момента гризе леглото аз викам НЕ, то ме гледа с черните си очи мисли си " я си гледай работата" и продължава с тоя лукав поглед.....цирк е вкъщи, да не говорим като тръгвам за работа, бързам,ядосвам се и не мога да я хвана за да ми даде чорапа или обувката .. ама то си бяга и се кефи, че ми е гадно:)) ама многооо си я обичам:)) Тази сутрин ставам, усещам ,че Карина прави нещо покрай главата ми... такаааа, ставам и от косата ми падат кокалчета от пресована кожа или каквото е останало от тях... махам ги и пак лягам... и усещам как нашата иде, рови в косата ми, пуска кокала, заравя го В КОСАТА Ми.... и отива да си прави другите бели....;) голям кеф явно ме ползва като склад.... иначе си е весело... :af_089: На разходките е хубаво, ама си нямаме приятелчета, а на нея и се играе много, като види кучета и иска веднага да бяга с тях, ама мен ме е страх да я пусна.. щото може и да не се върне.. а другите кучета не искат много много да си играят с нея...:(( дано като порасне да си има с кого да играе. ето и малко снимки, а с бутилката ще пробвам и аз :re_037:

#4543 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 06:38 AM

Показване на мнениетоplamka8711, в 29 May 2012 - 10:15 PM, написа:

Леле малее..... моята Карина е на 3 месеца ,вече и излиза навънкаа... там е многоо послушна, вкъщи обаче е лудницааааа / пресованите кокали ги яде катоо бисквитки... то няма такива зъби, даже вета се учуди на захапката:)))/ То се разкъсват одеала, дивани, възглавниците се разнасят се едно малко топче, памперсите са на микроскопични парченца все едно на прах... и още куп куп неща... навънка е като прахосмукачка всичко се яде... после разтройство, повръщане, глисти.... ужассссс .. и това е съпроводено от постоянно НЕЕЕЕЕЕЕ... ама няма то чудото си знае:))) никога обувките не са чифт все го гоня за да пусне едната... или просто не я намирам ... после вече има изядени кабели, зарядни, чехли, мишката на компа, килими, мокети и т.н..... ето в момента гризе леглото аз викам НЕ, то ме гледа с черните си очи мисли си " я си гледай работата" и продължава с тоя лукав поглед.....цирк е вкъщи, да не говорим като тръгвам за работа, бързам,ядосвам се и не мога да я хвана за да ми даде чорапа или обувката .. ама то си бяга и се кефи, че ми е гадно:)) ама многооо си я обичам:)) Тази сутрин ставам, усещам ,че Карина прави нещо покрай главата ми... такаааа, ставам и от косата ми падат кокалчета от пресована кожа или каквото е останало от тях... махам ги и пак лягам... и усещам как нашата иде, рови в косата ми, пуска кокала, заравя го В КОСАТА Ми.... и отива да си прави другите бели....;) голям кеф явно ме ползва като склад.... иначе си е весело... :af_089: На разходките е хубаво, ама си нямаме приятелчета, а на нея и се играе много, като види кучета и иска веднага да бяга с тях, ама мен ме е страх да я пусна.. щото може и да не се върне.. а другите кучета не искат много много да си играят с нея...:(( дано като порасне да си има с кого да играе. ето и малко снимки, а с бутилката ще пробвам и аз :re_037:

Хехехе Кари е голям първенец по бели. И Джафи ги прави същите неща, сега даже е в пика си. Но никога не прави бели докато сме си у нас, само през деня като сме на работа. Честно да си призная вече ми е доста нервно заради тези бели-ужасно е всеки ден да се прибираш със страх какво ще намериш. Дано отмине вече този период. Иначе при първата и втората разходка и Джафи беше като прахосмукачка, после просто спря. За приятелчетата-заповядай всчка вечер след 18.30 на кучешката поляна под пантеона. Там всички много ще й се радват. Идват от време на време още две женски джакчета малки-Кари и Каси. а и Джафи също ще й се зарадва. Пиши ми ако искаш на лични от кой квартал сме-ако сме на близо да ги срешнем да си поиграят ако все още не искаш да я водиш на голямата поляна. То аз тази седмица едва ли ще стигна до там, защото съм доста заета, но другата седмица вече съм там.
Ето малко снимки и от нашето ГМО:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#4544 Потребителят е офлайн   Cu4i Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:18 AM

Здравейте,
Има ли собственици на джакчета от аспарухово, варна?

#4545 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 30 May 2012 - 06:38 AM, написа:

Показване на мнениетоplamka8711, в 29 May 2012 - 10:15 PM, написа:

Хехехе Кари е голям първенец по бели. И Джафи ги прави същите неща, сега даже е в пика си. Но никога не прави бели докато сме си у нас, само през деня като сме на работа. Честно да си призная вече ми е доста нервно заради тези бели-ужасно е всеки ден да се прибираш със страх какво ще намериш. Дано отмине вече този период. Иначе при първата и втората разходка и Джафи беше като прахосмукачка, после просто спря. За приятелчетата-заповядай всчка вечер след 18.30 на кучешката поляна под пантеона. Там всички много ще й се радват. Идват от време на време още две женски джакчета малки-Кари и Каси. а и Джафи също ще й се зарадва. Пиши ми ако искаш на лични от кой квартал сме-ако сме на близо да ги срешнем да си поиграят ако все още не искаш да я водиш на голямата поляна. То аз тази седмица едва ли ще стигна до там, защото съм доста заета, но другата седмица вече съм там.
Ето малко снимки и от нашето ГМО:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

лелееее. Днес за втори ден нямаме телевизия. Мъжът ми пак няма да му говори. Добре, че световното не е почнало. техниците ми се смеят по телефона. Направо съм в чудо. Памперса и в рециклираща компания не могат да го разфасоват на толкова дребно. Детето е драскотини по краката. Прибирам се и той ме гледа с едни дълбоки невинни очи. Сили да нямам да му се скарам.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4546 Потребителят е офлайн   Cu4i Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 02:34 PM

А не сте ли ползвали от спрейовете против гризане. При нас има резултат.

#4547 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 05:22 PM

Няма смисъл да му се карате, ако не го хванете на "местопрестъплението". Изобщо няма да вдене за какво точно го овиквате! Знам, че се повтарям, но просто пробвайте да му ограничите достъпа до всички стаи - оставете го да ходи свободно в коридора, да речем. Много по-лесно ще е да обезопасите коридора и да отстраните от полезрението и достъпа му предметите, които може да унищожи в една стая, отколкото в целия апартамент ... Иначе малките дяволчета са мнооого сладки ... с невероятни погледи :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#4548 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 06:09 PM

Ние например така сме направили , през деня когато няма никой вкъщи сме оставили да щъка само в коридора , банята и кухнята ... За момента не мога да се оплача че е правил бели , започна да ме слуша когато му кажа "НЕ'' и това много ме радва (има още доста да се повъзпитаваме де ,но все пак :) ) Аз също ще пробвам номера със шишето , предполагам че ще има страхотен резултат :) ... На вашите кучовци копирани ли са им опашките ? .... :dog:
User's Signature

#4549 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 30 May 2012 - 06:09 PM, написа:

На вашите кучовци копирани ли са им опашките ? .... :dog:

на моята не е :wb_052:

#4550 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 07:37 PM

не. на Арчи не му е купирана. Родил се е с малко опашленце. Това не му пречи да си то подгонва от време на време.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема