Джак Ръсел териер
Публикувано: 30 May 2012 - 08:53 PM
plamka8711, в 30 May 2012 - 08:37 PM, написа:

Хехех и Джафи много гони опашката си. И неговата не е рязана и е много яка. Не гони само опашката-любимо му е да прави "хеликоптер"- взимам някаква плюшка и почва да се върти като луд, а после ходи като пиян.
Ady като гледам вашият е още на месец и нещо..не че искам да ви плаша, но тепърва чакайте изненади. Това обаче зависи от това, колко време стои само. Джафи ако си бяхме повече у нас грам беля нямаше да е направил. Общо взето белите са толкова повече, колкото повече ви няма у вас.
Публикувано: 30 May 2012 - 09:49 PM
Публикувано: 31 May 2012 - 12:30 PM
bizzardy - Така е . Още е мъничак моя Скипър , но съм сигурна че нищо не съм видяла

Публикувано: 31 May 2012 - 01:08 PM
Ady :), в 31 May 2012 - 12:30 PM, написа:
bizzardy - Така е . Още е мъничак моя Скипър , но съм сигурна че нищо не съм видяла

И аз се надявах Джафи да е кротък у нас, но уви...нямам късмет що се касае послушание. Но общо взето проблема не е в него, а в нас че ни няма по цел ден /докато сме на работа от 9 до 18/
За опашките-Джафи има много яка опашка и не мога да си го представя без нея. И аз съм твърдо против.
Публикувано: 31 May 2012 - 01:24 PM
bizzardy, в 31 May 2012 - 01:08 PM, написа:

И аз се надявах Джафи да е кротък у нас, но уви...нямам късмет що се касае послушание. Но общо взето проблема не е в него, а в нас че ни няма по цел ден /докато сме на работа от 9 до 18/
За опашките-Джафи има много яка опашка и не мога да си го представя без нея. И аз съм твърдо против.
Аз се опитвам да му покажа кое е правилно и кое не,защото се притеснявам дали навън ще ме слуша .. За момента , без голям успех ...Понаучил се е на "НЕ" но само когато той си иска ,то си знае неговото , голям инат е още от мъник .. Като цяло се стараем да не го оставяме за много дълго време сам , аз работя 2 на 2 ( два дни работя , два почивам ) .. и съм от 13 , което на този етап ме устройва идеално , майка ми се прибира към 6 от работа и за момента удържаме положението

Публикувано: 31 May 2012 - 01:50 PM

И на мен ми е като опашка, на където тръгна - той след мен. Двамата даже готвим заедно. Докато аз приготвям вечерята, Арчи стои и чинно следи всяко мое движение. Даже и ми помага - прилежно омита всичко случайно попаднало на земята.

Публикувано: 01 June 2012 - 08:15 PM

Публикувано: 02 June 2012 - 09:55 AM
Ady :), в 31 May 2012 - 01:24 PM, написа:
bizzardy, в 31 May 2012 - 01:08 PM, написа:

Аз се опитвам да му покажа кое е правилно и кое не,защото се притеснявам дали навън ще ме слуша .. За момента , без голям успех ...Понаучил се е на "НЕ" но само когато той си иска ,то си знае неговото , голям инат е още от мъник .. Като цяло се стараем да не го оставяме за много дълго време сам , аз работя 2 на 2 ( два дни работя , два почивам ) .. и съм от 13 , което на този етап ме устройва идеално , майка ми се прибира към 6 от работа и за момента удържаме положението

Здравей :)
Ние Джафи започнахме да го извеждаме малко след втората ваксина, беше някъде на 2 месеца и половина. Но го водихме само около блока по полянките, колкото да се научи да си върши нещата навън. Първите две разходки не беше куче е прахосмукачка, после обаче спря. Естествено, защото много му се карахме като пипа от земята. Още сигурно към третата разходка почна да си пиша и ака навън. Много бързо го научи това. За жалост обаче, въпреки че го научи, все още не може да стиска и докато сме на работа се изпишква веднъж и у нас. Понякога и сутрин като стана пак е пишал, което е странно, защото към 12 вечерта го извеждаме, а аз ставам за работа в 7, и при това вечер не му оставяме много вода. За повода-за мен е задължителен из града-просто е щурчо и не мога да разчитам, че ще седи плътно до мен, а си е пълно с коли и т.н. В морската го пускам само ако няма много хора, защото той по принцип иска да се радва на всички. На кушеката поляна вече си е пуснат и си тича на воля. Странно ми е нещо-когато е пуснат скача и ходи при всички хора, а когато го разхождам на повод и някой се приближи да го милва, Джафи го хваща страх и почва да дава заден ход и да лае. Малко бъзльо е понякога-незнам защо. :)))
Приятна събота
Публикувано: 05 June 2012 - 11:58 AM
А по някои хора също лае- не напада, но доста стряска, ей така, пак без причина- просто като види определен човек и почва с лая, странна работа...
Публикувано: 07 June 2012 - 07:34 AM
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.
Милия Джафчо-вратът сигурно много го боли от толкова кихота.
Публикувано: 07 June 2012 - 01:01 PM
bizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.
Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :)

Публикувано: 07 June 2012 - 01:23 PM
Ady :), в 07 June 2012 - 01:01 PM, написа:
bizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:
Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :)

Джафи е ял всякакви материи..от играчките си: пухове, плат, гума, пластмаса...всичко поглъща. Ама в един момент спрях да се притеснявам. Няма как да го следя постоянно. Славо богу всичко си излиза по естествен път бързичко :)))
Публикувано: 07 June 2012 - 04:01 PM

Онзи ден повърна, но вета каза че е от обезпаразитяващото понякога ставало. Малко го оставихме на лека диета, да не претоварим коремчето, но сега всичко е ок. В събота е първа разходка. Нямам търпение.

Публикувано: 07 June 2012 - 09:11 PM

Публикувано: 08 June 2012 - 07:48 AM
plamka8711, в 07 June 2012 - 09:11 PM, написа:

Хахахах все едно аз съм го писала всичко това. Като знам колко е мъничка Карина, а какви бели успява да сътвори. същите ги върши и Джафи, но нали е сигурно 5 пъти по-голям от нея, следователно и щетите са 5 пъти по-големи.
Днес съм в отпуска и смятаме да го заведем на първият му плаж. Само дето не се сещам къде наоколо има така по безлюден плаж /Плами помагай с идеи/. Ще направя и снимки и ще кача-дано да се престраши да влезе във водата.