Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4551 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2012 - 08:37 PM

хихи Карина постоянно си гони опашката ама супер бързо и като спре й се вие свят и даже онзи ден падна на една страна и не може да ме погледне , като пияна и се рее погледа, голям смях падна :db_046:

#4552 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 08:53 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 30 May 2012 - 08:37 PM, написа:

хихи Карина постоянно си гони опашката ама супер бързо и като спре й се вие свят и даже онзи ден падна на една страна и не може да ме погледне , като пияна и се рее погледа, голям смях падна :db_046:

Хехех и Джафи много гони опашката си. И неговата не е рязана и е много яка. Не гони само опашката-любимо му е да прави "хеликоптер"- взимам някаква плюшка и почва да се върти като луд, а после ходи като пиян.
Ady като гледам вашият е още на месец и нещо..не че искам да ви плаша, но тепърва чакайте изненади. Това обаче зависи от това, колко време стои само. Джафи ако си бяхме повече у нас грам беля нямаше да е направил. Общо взето белите са толкова повече, колкото повече ви няма у вас.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4553 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 09:49 PM

Само да вметна, че купирането на уши, опашки и т. н. е незаконно и съгласно българското и европейско законодателство дори се счита за проява на жестокост спрямо животните. На много киноложки изложби дори вече не се допускат такива животни, дори и да са представители на породи, чийто външен вид се свързва с купирани уши и опашка.
User's Signature

Качена снимка

#4554 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 12:30 PM

Аз съм твърдо ПРОТИВ купирането на опашки или каквото и да е било .. :) Доколкото знам се е прави от естетична гледна точка , но моето мнение е че няма как да го направиш по-красиво като отрежеш някоя част от тялото му .
bizzardy - Така е . Още е мъничак моя Скипър , но съм сигурна че нищо не съм видяла :ab_041: Но някакси тайничко се надявам да е бяс предимно навън :beer: Скипър също много си гони опашката и ми е много смешен , в момента който я хване , спира да се върти и около 5 минути я дъвче :wc_055:
User's Signature

#4555 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 01:08 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 12:30 PM, написа:

Аз съм твърдо ПРОТИВ купирането на опашки или каквото и да е било .. :) Доколкото знам се е прави от естетична гледна точка , но моето мнение е че няма как да го направиш по-красиво като отрежеш някоя част от тялото му .
bizzardy - Така е . Още е мъничак моя Скипър , но съм сигурна че нищо не съм видяла :ab_041: Но някакси тайничко се надявам да е бяс предимно навън :beer: Скипър също много си гони опашката и ми е много смешен , в момента който я хване , спира да се върти и около 5 минути я дъвче :wc_055:

И аз се надявах Джафи да е кротък у нас, но уви...нямам късмет що се касае послушание. Но общо взето проблема не е в него, а в нас че ни няма по цел ден /докато сме на работа от 9 до 18/
За опашките-Джафи има много яка опашка и не мога да си го представя без нея. И аз съм твърдо против.
User's Signature

#4556 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 01:24 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 31 May 2012 - 01:08 PM, написа:

И аз се надявах Джафи да е кротък у нас, но уви...нямам късмет що се касае послушание. Но общо взето проблема не е в него, а в нас че ни няма по цел ден /докато сме на работа от 9 до 18/
За опашките-Джафи има много яка опашка и не мога да си го представя без нея. И аз съм твърдо против.

Аз се опитвам да му покажа кое е правилно и кое не,защото се притеснявам дали навън ще ме слуша .. За момента , без голям успех ...Понаучил се е на "НЕ" но само когато той си иска ,то си знае неговото , голям инат е още от мъник .. Като цяло се стараем да не го оставяме за много дълго време сам , аз работя 2 на 2 ( два дни работя , два почивам ) .. и съм от 13 , което на този етап ме устройва идеално , майка ми се прибира към 6 от работа и за момента удържаме положението :md_064: Но като съм вкъщи ми е като опашка , навсякъде е с мен , постоянно :ab_041: Не ме изпуска от поглед .. :ab_041: Днес го водих на втора ваксина и като чели много емоции му се насъбраха и от 1 час насам спинка :r_181: Колко време след третата васина започнахте да го извеждате ? И как се държи навън ? Без повода ли го рахождате или .. ? :dog:
User's Signature

#4557 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 01:50 PM

Оххх. И мен да ме затворят сама по цял ден и аз ще си намеря някакво занимание Качена снимка Качена снимка . Не мога да му се сърдя. Но сега според мен ще е по-лесно. Детето е във ваканция и почти през целия ден ще има някой около него. Чак да се чудя кой ще направи по-голяма беда... Качена снимка
И на мен ми е като опашка, на където тръгна - той след мен. Двамата даже готвим заедно. Докато аз приготвям вечерята, Арчи стои и чинно следи всяко мое движение. Даже и ми помага - прилежно омита всичко случайно попаднало на земята. Качена снимка Качена снимка Качена снимка .
User's Signature

Качена снимка

#4558 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 04:13 PM

Явно и у вас пада голяма веселба :dog: :dog: Ето малко новички снимки на разбойника Скипър :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#4559 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 08:45 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 04:13 PM, написа:

Явно и у вас пада голяма веселба :dog: :dog: Ето малко новички снимки на разбойника Скипър :ab_041:

еее. страхотен е. трябва да ги срешнем по-натам.
User's Signature

Качена снимка

#4560 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 09:09 AM

Показване на мнениетоmilah, в 31 May 2012 - 08:45 PM, написа:

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 04:13 PM, написа:

еее. страхотен е. трябва да ги срешнем по-натам.

О да определено :) Ще бъде много забавно :dog:
User's Signature

#4561 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 08:15 PM

:)много е сладък. И моята красавица е пост с мене, няма отърване от нея... ;)))Колкото до извеждането, аз започнах 3 дни след третата ваксина, но внимавах къде да я пускам, без да я срещам с не ваксинирани кучета и без мръсни полянки и т.н., така каза вета. Другите си ги извеждат и след втората ваксина, но за малко и на чистичко/доколкото е възможно/ за да свикват навън, аз също щях да направя така ама не знаех, че може. Карина нямаше проблем, с първото извеждане си свикна, ама понякога малко я е страх и се тътри по дупе:))) ама ще свикне, онзи ден за първи път свършихме голямата работа навън:)))))) моята гордост:)) :af_089:ама е като прахосмукачка както вкъщи така и вънка всичко се лапа...Днес ме нямаше цял ден и в момента е откачила.... голям купон:))) :af_089:

#4562 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2012 - 09:55 AM

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 01:24 PM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 31 May 2012 - 01:08 PM, написа:

Аз се опитвам да му покажа кое е правилно и кое не,защото се притеснявам дали навън ще ме слуша .. За момента , без голям успех ...Понаучил се е на "НЕ" но само когато той си иска ,то си знае неговото , голям инат е още от мъник .. Като цяло се стараем да не го оставяме за много дълго време сам , аз работя 2 на 2 ( два дни работя , два почивам ) .. и съм от 13 , което на този етап ме устройва идеално , майка ми се прибира към 6 от работа и за момента удържаме положението :md_064: Но като съм вкъщи ми е като опашка , навсякъде е с мен , постоянно :ab_041: Не ме изпуска от поглед .. :ab_041: Днес го водих на втора ваксина и като чели много емоции му се насъбраха и от 1 час насам спинка :r_181: Колко време след третата васина започнахте да го извеждате ? И как се държи навън ? Без повода ли го рахождате или .. ? :dog:

Здравей :)
Ние Джафи започнахме да го извеждаме малко след втората ваксина, беше някъде на 2 месеца и половина. Но го водихме само около блока по полянките, колкото да се научи да си върши нещата навън. Първите две разходки не беше куче е прахосмукачка, после обаче спря. Естествено, защото много му се карахме като пипа от земята. Още сигурно към третата разходка почна да си пиша и ака навън. Много бързо го научи това. За жалост обаче, въпреки че го научи, все още не може да стиска и докато сме на работа се изпишква веднъж и у нас. Понякога и сутрин като стана пак е пишал, което е странно, защото към 12 вечерта го извеждаме, а аз ставам за работа в 7, и при това вечер не му оставяме много вода. За повода-за мен е задължителен из града-просто е щурчо и не мога да разчитам, че ще седи плътно до мен, а си е пълно с коли и т.н. В морската го пускам само ако няма много хора, защото той по принцип иска да се радва на всички. На кушеката поляна вече си е пуснат и си тича на воля. Странно ми е нещо-когато е пуснат скача и ходи при всички хора, а когато го разхождам на повод и някой се приближи да го милва, Джафи го хваща страх и почва да дава заден ход и да лае. Малко бъзльо е понякога-незнам защо. :)))
Приятна събота
User's Signature

#4563 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 03:10 PM

Да не би да те пази? Някои кучета, когато са на повод имат чуство за собственост и приближаването на други хора за тях е нещо като опасност.
User's Signature

Качена снимка

#4564 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 11:58 AM

Здравейте! Ние отскоро имаме нови проблеми- този път с агресията, и не знам как бих могла да я потуша :) Нашия Джазз откача като види повечето мъжки кучета, налита на бой без причина, все по-трудно ни става разхождането, а приятелят ми даже го разхожда без повод и ме е страх, че някой път ще му се случи нещо лошо- я някое по-голямо куче ще го схруска, я ще се спусне да пресича докато лае и ръмжи...:( Някой има ли идея как може да действаме в този случай? С бой и каране също не става- пробвали сме, но той е прекалено голям инат...

А по някои хора също лае- не напада, но доста стряска, ей така, пак без причина- просто като види определен човек и почва с лая, странна работа...

#4565 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 07:34 AM

Добро утро. Искам да ви споделя какво ми се случи вчера, в случай, че на някой му се случе -да знае. Изведах Джафчо навън към 00ч., всичко нормално си ходи и си души из окосената трева и в един момент като почна да киха.....ама яко кихане. И така 30 мин без да спира-над 200 кихания сигурно. Започна и при всяко кихане да хвърля капки кръв от нова. Ужасно се стреснах. Залъгвам го с лакомства, играчки..нищо не помага. Киха ужасно. Добре че имаме денонощна клиника и звъннахме. Случих на много любезно момиче, което ми обясни, че няма за какво да се притеснявам. Най-вероятно докато душел бил смръкнал осилче, което е запецнало в нослето. Каза, че в 100% от случайте това осилче по някое време се придвижва към гърлото и кученцето го гълта. Посъветва ни да капнем зехтин в носа и така и направихме. Оставихме го да си заспива. Чух го че покиха още, на сутринта към 5ч. пак го чух, че кихна 5-6 пъти, но сега вече е добре. Кихна пак няколко пъти, но иначе е спокоен.
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.
Милия Джафчо-вратът сигурно много го боли от толкова кихота.
User's Signature

#4566 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 01:01 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:

Добро утро. Искам да ви споделя какво ми се случи вчера, в случай, че на някой му се случе -да знае. Изведах Джафчо навън към 00ч., всичко нормално си ходи и си души из окосената трева и в един момент като почна да киха.....ама яко кихане. И така 30 мин без да спира-над 200 кихания сигурно. Започна и при всяко кихане да хвърля капки кръв от нова. Ужасно се стреснах. Залъгвам го с лакомства, играчки..нищо не помага. Киха ужасно. Добре че имаме денонощна клиника и звъннахме. Случих на много любезно момиче, което ми обясни, че няма за какво да се притеснявам. Най-вероятно докато душел бил смръкнал осилче, което е запецнало в нослето. Каза, че в 100% от случайте това осилче по някое време се придвижва към гърлото и кученцето го гълта. Посъветва ни да капнем зехтин в носа и така и направихме. Оставихме го да си заспива. Чух го че покиха още, на сутринта към 5ч. пак го чух, че кихна 5-6 пъти, но сега вече е добре. Кихна пак няколко пъти, но иначе е спокоен.
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.

Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :) :be_107: Аз пък вчера със Скипър също имах приключение .. Играхме си и всичко си е наред и аз реших да седна на компютъра , но съм изпуснала от поглед че Скипи ми е хванал джапанката и усърдно я дъвче , по едно време когато поглеждам виждам че е откъснал едно доста голямо парче и го дъвче и докато реагирам да му го извадя от устата, го беше глътнал , поизплаших се защото до сега не се беше случвало и незнаех дали няма да има някакви последици .А и някъде бях чела из форума за някакво кученце което се натравя от парче гума .. Обадих се на вета и той ми каза че ако почне да повръща да го заведа ... През целия ден коремчето му беше като балон , и чак днес сутринта видях че беше изакал парчето , та сега съм спокойна :tb_195:
User's Signature

#4567 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 07 June 2012 - 01:01 PM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:

Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :) :be_107: Аз пък вчера със Скипър също имах приключение .. Играхме си и всичко си е наред и аз реших да седна на компютъра , но съм изпуснала от поглед че Скипи ми е хванал джапанката и усърдно я дъвче , по едно време когато поглеждам виждам че е откъснал едно доста голямо парче и го дъвче и докато реагирам да му го извадя от устата, го беше глътнал , поизплаших се защото до сега не се беше случвало и незнаех дали няма да има някакви последици .А и някъде бях чела из форума за някакво кученце което се натравя от парче гума .. Обадих се на вета и той ми каза че ако почне да повръща да го заведа ... През целия ден коремчето му беше като балон , и чак днес сутринта видях че беше изакал парчето , та сега съм спокойна :tb_195:

Джафи е ял всякакви материи..от играчките си: пухове, плат, гума, пластмаса...всичко поглъща. Ама в един момент спрях да се притеснявам. Няма как да го следя постоянно. Славо богу всичко си излиза по естествен път бързичко :)))
User's Signature

#4568 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 04:01 PM

Лелеее, големи приключения сте имали. Качена снимка Качена снимка Аз щях да откача ако ми се случи това с осила. На Арчи още му се стряскам като яде нещо, след като изяде кабела на телевизията. Ака 2 дни жълти, зелени и червени жички. Качена снимка Сутринта беше докопал един бръмбар на балкона и като си го е заджвакал - няма пускане. Като ме видя да се приближавам - дим да го няма. Много е смешен като си открадне нещо. Тича, все едно го гонят стадо вълци. Прилепил ушите - като пушка е. Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Онзи ден повърна, но вета каза че е от обезпаразитяващото понякога ставало. Малко го оставихме на лека диета, да не претоварим коремчето, но сега всичко е ок. В събота е първа разходка. Нямам търпение. Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4569 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 09:11 PM

ужас, горкия Джафчо.. Ние пък днеска на разходката се спукахме да играем с всякакъв калибър кучета, голям смях:)) Карина през 80%от времето е по гръб в опит да се защити:)) Иначе за яденето пост се ядат всякакви неща.... веднъж изака апликатор за грим, пухчетата пост си ги вади от играчките ,вече не могат да се шият, в момента разфасова един кожен кокал,сутринта отхапа парче от чаршафа, после надупчи чехъла, след което открадна една гъба за чинии и я расфасова и като открадне нещо/което се случва през 5мин/ бяга .. наистина все едно я гони не знам какво... много весело :db_046: :af_089:

#4570 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2012 - 07:48 AM

Показване на мнениетоplamka8711, в 07 June 2012 - 09:11 PM, написа:

ужас, горкия Джафчо.. Ние пък днеска на разходката се спукахме да играем с всякакъв калибър кучета, голям смях:)) Карина през 80%от времето е по гръб в опит да се защити:)) Иначе за яденето пост се ядат всякакви неща.... веднъж изака апликатор за грим, пухчетата пост си ги вади от играчките ,вече не могат да се шият, в момента разфасова един кожен кокал,сутринта отхапа парче от чаршафа, после надупчи чехъла, след което открадна една гъба за чинии и я расфасова и като открадне нещо/което се случва през 5мин/ бяга .. наистина все едно я гони не знам какво... много весело :db_046: :af_089:

Хахахах все едно аз съм го писала всичко това. Като знам колко е мъничка Карина, а какви бели успява да сътвори. същите ги върши и Джафи, но нали е сигурно 5 пъти по-голям от нея, следователно и щетите са 5 пъти по-големи.
Днес съм в отпуска и смятаме да го заведем на първият му плаж. Само дето не се сещам къде наоколо има така по безлюден плаж /Плами помагай с идеи/. Ще направя и снимки и ще кача-дано да се престраши да влезе във водата.
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема