Джак Ръсел териер
Публикувано: 05 January 2014 - 10:02 PM
Кога мога да му сложа нашийника? Да чакам ли или?
Скоро ще има още мноооогооо снимки :)
EDIT: на 45 дена е и явно не вижда още много добре, защото си личи като си играем, макар че ние си играем 10 минути и после иска да ходи да спи :D
Публикувано: 06 January 2014 - 12:32 AM

10 мин игра после пиш и в леглото.Това правят бебетата-спат през повечето време,ядат,играят за мъничко и пишкат и акат.

Публикувано: 06 January 2014 - 01:12 PM
Малко похъркваше от време на време :)
1,8кг е зверчето :) Според това, което пише на храната трябва да му давам по 80 грама. Аз я деля на 4 по 20 грама, но сякаш още му се яде, облизва паницата...
Не знам да му давам ли повече ама да не стане още по-дебрел :)
Как мислите.
Ето я табличката:
Аз гледам, графа 7-9 килограма.
Публикувано: 07 January 2014 - 10:44 AM
В общи линии нещата се развиват така:
ставаме, отиваме в банята ( някой път не стигаме до банята и пишкаме в коридора) и пишкаме, после тичаме и си играем 15-20 минути до половин час след което пак спим към 1ч поне :)
Няколко пъти се изакахме в коридора, но докато акаше го местихме в банята и там довършва.
Първата нощ не спахме много, но снощи нямаше проблем, играхме си до към 1 часа и после до 8 не сме го чували да плаче, а си спи в неговото легълце.
Вчера ядеше доста лакомо, но от вечерта, включително и днес сутринта, сякаш по скоро си играем с храната. Отива до купичката хапва 2-3 гранули после се обръща и почва да си играе.
Много интересно.
Голям сладур е, как дърпа не е си истина, но аз бях чел, че докато е толкова малък трябва да му даваме да победи.
Все още не мисля да почвам с команди, тъй като на пръв поглед не изглежда да е готов. За сега работим върху хигиенни навици. Не знам обаче дали ще постигнем нещо/
Щом стане веднага отиваме в банята, но въпреки това половината пъти пикае на друго място. Все още не мога да разбера кога му се пикае или ака, за да го заведа в банята :) Но има време.
Каква награда да му взема според вас, за да му я давам после при командите и сега примерно като се изпишка където трябва? Гледах по зоомагазините, но точно такова не видях.
Ето още малко снимки
Публикувано: 09 January 2014 - 12:02 PM
Няма проблеми с крачетата, но диша сякаш малко тежко с нещо като хрипове ( от време на време ) инак сутрина беше игрив, хапна, но пак леко диша с хрипове, да се обърна ли към ветеринар или смятате, че няма проблем. Прага е не повече от 20см висок. Мерси
Публикувано: 09 January 2014 - 01:36 PM
Питай доктора си дали дава консултации по телефона. При нас не веднъж ни е спасявал така. Имали сме случаи в които сме пътували и не сме могли да отидем на доктор или сме се колебаели трябва ли да направим нещо. Вета ни е казвал какво да правим, за какви признаци да наблюдаваме и кога да почнем да се притесняваме. За нас това е много полезно, особено в началото когато Арчи беше малък.
Успех с Малчо. :)

Публикувано: 09 January 2014 - 01:55 PM
Докато е спял не са чули да хрипа.
като се прибера ще видя какво е положението, проблема е, че още нямаме ветеринар, не сме се насочили към никого все още.
Мислим да пробваме Д-р. Василева ( до метростанция Надежда) получих добра информация за нея, а и ни е близко.
Но ако Лео е Ок чак на 18-ти ще ходим за 2-ра ваксина и контролен преглед.
Публикувано: 09 January 2014 - 05:16 PM
Пробвах да го водя всеки път в банята, но сега мисля да му местя лека по лека постелката на която ака и пишка към банята да видим какво ще стане така.
ЕДИТ: Като почне да яде и полудява, мята се насам - натам, играе и ходи да яде :D
Публикувано: 12 January 2014 - 08:26 PM
Защо не опиташ Акана

Публикувано: 12 January 2014 - 08:34 PM

Благодаря Ви :)
Публикувано: 12 January 2014 - 08:52 PM
Публикувано: 12 January 2014 - 09:02 PM
tut, в 12 January 2014 - 08:52 PM, написа:
И аз това казвам, аз ще изчакам до 10 дена от днес, но въпроса ми е защо трябва да му се бие още една ваксина. Знам че остава само една - за бяс, но тя не влияе на това дали може да излиза или не. Най добре е да попитам и втори лекар нали ? Мерси за отговора.
Публикувано: 13 January 2014 - 09:12 AM
Лео нещо го е страх от купичката си за храна :) Много странно.
Яде си от нея, но яде не повече от 10-тина грама, като останат малко по-малко в кучпичката и почва да бяга.
Ако му ги сложа на земята и си изяжда всичко.
С купичката с вода нямаме такъв проблем. От нея си пие, а са двойни ( еднакви )
Мисля да пробвам с друга ( по-плитка) за храна или да му сложа много храна в тази, за да видя дали проблема е, че му е дълбока или нещо друго :)
Като имам повече време ще кача още снимки.
ЕДИТ:
GVasilev, странно е, моето куче е на 50 дни, след 5 дни ще ходим за 2-ра ваксина, но ми казаха, че общо са 3 за сега.