Джак Ръсел териер
Публикувано: 26 July 2012 - 12:45 PM
Ето ги Джаспър и Айра, които все още са си големи калпазани : D
Публикувано: 28 July 2012 - 09:56 AM

Публикувано: 28 July 2012 - 10:58 AM
ruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :)

Публикувано: 30 July 2012 - 01:02 PM
Ady :), в 28 July 2012 - 09:58 AM, написа:
ruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :)

Ади, природата не е създала джак ръсел териера. Той е създаден за лов и опашките се купират с цел ловецът да може да измъкне кучето от тунел или дълбока дупка. И това няма нищо общо с "държавата" ни. В САЩ, например, купирането е рутинна процедура по избор на собственика, както беше и тук. При приемането ни в ЕС, автоматично приехме и техни директиви, които го забраниха. Аз мисля, че купираната опашка е отличителен и много чаровен белег на породата, който си струва да бъде запазен, за да изглежда тя така, както създателят й е решил.
Публикувано: 02 August 2012 - 05:43 PM
Публикувано: 02 August 2012 - 08:26 PM
Знчи в момента доктора ми е казал суха храна и даже ми препоръча от коя да взема и винаги му слагам една и съща ако мога да го нарека "порция".
А относно глезенето за момента се опитвам да го накарам да спи на балкона.
Там си има играчки едко червенко дето да спи на него още няколко плата дето си седи на тях и като го оставя вечерта там и почва да лае да виее и мен ми става жал че не е при мене но мисля че така трябва да свикне.
Ако бъркам някъде ме поправи и дано не спамя много :)
Публикувано: 03 August 2012 - 05:15 AM
Публикувано: 03 August 2012 - 08:44 AM
Rustiii, в 02 August 2012 - 08:26 PM, написа:
Знчи в момента доктора ми е казал суха храна и даже ми препоръча от коя да взема и винаги му слагам една и съща ако мога да го нарека "порция".
Там си има играчки едко червенко дето да спи на него още няколко плата дето си седи на тях и като го оставя вечерта там и почва да лае да виее и мен ми става жал че не е при мене но мисля че така трябва да свикне.
Привет, малчугана ти е страхотен. Много да те радва.
В началото като взехме нашия калпазанчо, го оставяхме в хола да спи. Голяма драма - драскане, скимтене... После си го взехме при нас. Пренесохме му легълцето в стаята ни. Настана мир и спокойствие. Идва, ляга, понамества се и заспива. От време на време вдига глава,за да ни провери дали сме там. Оставяме вратата на стаята отворена, за да може да се разхожда из апартамента, ако има нужда от нещо. Според мен кучето така е по-спокойно. А и ние сме по спокойни

Ти сам прецени как ще постъпиш. Мненията из форумите са най-различни. Някои са за, други против.
Много ми хареса една мнение във форума, че реално кучето през деня е само, ако спи в друга стая и през нощта е само и не му остава почти никакво време да прекара с вас.

Публикувано: 03 August 2012 - 07:24 PM
В началото като взехме нашия калпазанчо, го оставяхме в хола да спи. Голяма драма - драскане, скимтене... После си го взехме при нас. Пренесохме му легълцето в стаята ни. Настана мир и спокойствие. Идва, ляга, понамества се и заспива. От време на време вдига глава,за да ни провери дали сме там. Оставяме вратата на стаята отворена, за да може да се разхожда из апартамента, ако има нужда от нещо. Според мен кучето така е по-спокойно. А и ние сме по спокойни

Ти сам прецени как ще постъпиш. Мненията из форумите са най-различни. Някои са за, други против.
Много ми хареса една мнение във форума, че реално кучето през деня е само, ако спи в друга стая и през нощта е само и не му остава почти никакво време да прекара с вас.

[/quote]
Ами и ние така правим като няма никой у нас и оставям мойта стая и балкона отворен а , снощи пробвах да спи в мойта стая оставих му черджицата и си спа на нея малко ми джафка и скимтя но си спа там :)
Публикувано: 03 August 2012 - 07:24 PM
milah, в 03 August 2012 - 08:44 AM, написа:
Rustiii, в 02 August 2012 - 08:26 PM, написа:

Ами и ние така правим като няма никой у нас и оставям мойта стая и балкона отворен а , снощи пробвах да спи в мойта стая оставих му черджицата и си спа на нея малко ми джафка и скимтя но си спа там :)
Публикувано: 04 August 2012 - 11:14 AM

Ако има нещо което трябда да знам задължително за породата моля да ми помогнете! Благодаря предварително!
Публикувано: 04 August 2012 - 03:30 PM
Успех

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 August 2012 - 02:40 PM
Наближава момента (най–накрая), в който с Нерон ще можем да излизаме навън. Искам да ви помоля за съвети и препоръки относно нашийника.
Искам ми се и да си вземем автоматичен повод. Споделете вашия опит с марки, модели ..... Мерси много!!!!!:):):)